icon

Hodnotenie integrovaných detí na základnej škole

darkabarka23
23. sep 2013

Milé mamičky,chcem a vás opýtať na vaše skúsenosti s hodnotením na ZŠ,ak máte integrované dieťa v triede medzi deťmi,ktoré integrované nie sú.Mám dcérku v 6.ročníku ZŠ,od začiatku sme mali problémy s učením,ale ku psychologičke sme sa dostali až minulý rok,kde teda sme dospeli k diagnóze porucha učenia,pozornosti,sústredenia a diagnóza znela integrácia v triede.Dcérka je momentálne riadne hodnotená,a už od začiatku máme veľmi zlé známky z matematiky.Mám obavu,aby dcérka nemusela opakovať ročník.Veľmi veľa sa jej venujem,a snažím sa jej pomôcť,matematické operácie sú však pre ňu nepochopiteľné a ťažko zvládateľné,preto sa ja vás pýtam,či majú vaše deti s integráciou hodnotenie upravené k tejto diagnóze,nakoľko u nás to tak zatiaľ nie je,a teda ak to má byť inak,rada by som to v škole riešila.

Strana
z9
bonovka
30. okt 2017

@novana kazdy si vytiahne len to,co chce.prispevok bol miereny skor na to,ze omylny je absolutne kazdy,bez rozdielu pohlavia a veku. ;) preto mi pride absolutne zbytocne tu niekoho dotahovat za slovicka,ked vsetci robime chyby..kazda konverzacia na MK sa zvrtne na osocovanie a osobne utoky,slovne urazky..a preco??chyby robis Ty,robim ich ja a spravila ju aj @ice2210 a vobec,kazdy..mozme sa tu do seba navazat denne,nic to nevyriesi a nikomu nepomoze. 🙂
Mojim cielom nebolo sa Ta dotknut,len poukazat na to,ze sa mylime vsetci..
A na to,ze Tvoje poznatky z praxe mozu byt odlisne od skusenosti inych..

smejo333
1. nov 2017

Uz som tam s dcerou aj bola, zobrala ma hned. A este dceru caka stretnutie zo specialnou pedagogickou. Tak uvidim.

novana
1. nov 2017

@smejo333, ty už riešiš dôsledok, nie príčinu. Táto situácia nemusela nastať, keby niektorí neboli útlocitní a nezačal ich tlačiť otlak npr. kvôli mojej, nie zle mienenej vete, že ešte toho veľa nevidela. A následne som ju nazvala mladučkou. To som si teda dovolila! 😀 Na revanš sa mi ušlo - zabudol vôl, že teľaťom bol etc. Príspevok už tiež patrí medzi odstránené. Z neznámych dôvodov po niektorých príspevkoch neostávajú žiadne stopy - teda kto bol ich autorom a dôvod odstránenia, čo situáciu značne skresľuje, no to už je v réžii administrátora.
Nakoľko mi nerobí problém čítanie s porozumením, viem, kam bol tvoj príspevok mierený. Opodstatnene ma na chybu upozornila ice 2210. Príspevky ostatných prispievateľov, v ktorých to už opakovane rozpitvávajú (pritom sami robia chyby), nie sú problém môj, teda nie je ani dôvod, aby sa ma dotkli. Nad takými sa len pousmejem, pretože sme na verejnom fóre, kde každý má rovnaké právo sa vyjadriť. Veď som ti písala, že si aspoň budem dávať väčší pozor. 🙂

smejo333
3. nov 2017

@novana
nechapem co si tým chcela povedať, nič som zle nenapísala. Len že som s dcerou poriešila tie testy. Nič viac. Nič som nerozpitvávala, len som chcela poradiť.

novana
3. nov 2017

@smejo333, prepáč, príspevok som Ti adresovala omylom, patril bonovke.

sticker
sandey
3. nov 2017

@darkabarka23 mne maleho tiez musia integrovat, je sice len V 2.triede ale co mi hovorila riaditelka tak nesmu davat zle znamky

smejo333
4. nov 2017

Nastvana som ale na to. Termin som tam mala hned a zo skoly ziadna spetna väzba. Ale tento mesiac bude rodicko a z ucitelkou o tom hodim rec ze kde to zlyhalo.

smejo333
15. nov 2017

Dnes som mala rodicovske, ucitelka uz o tom vedela. Lebo z toho centra pytali od nej hodnotenie. Specialna pedagogicka co je na skole na moju dceru zabudla a stratila moj suhlas co som podpisala. Fakt uzasna pedagogicka.

smejo333
16. nov 2017

Vediet to tak uz davno si to vybavim sama.

viera
30. nov 2017

@janka2501
@janka2501 Ahoj, napises mi prosim do ip na aku zs chodi?Dakujem.Lebo ja spekulujem o prelozeni syna na inu zs...

petrofka
30. nov 2017

Nechat prepadnut integrované dieta znamena straaaaaaasne prestrasne vela papierov a vysvetlovania. Takze sa tomu radsej kazdy vyucujuci vyhne 4kou.
V sprave pre skolu musi byt napisane odporucanie pre ucitela. Ak sa ho nedrzi, tak to treba riesit s vedenim.

yukki
1. dec 2017

@petrofka uff. 🙂

araula
17. okt 2018

Viem že téma je staršia ale snáď poradíte.
Syn dostal správu s vyšetrenia špeciálne.pedagogom a je tam napísané : odporúčam aby bol začlenený...

Znamená to že má byť integrovaný??
V škole odolná totiž vyžadujú vyslovene slovíčko integrovaný...
Ako to teda je? Dakujem

viera
17. okt 2018

@araula Ano znamena to integrovany...Ze sa zacleni, musim poziadat riaditelku skoly aby ho integrovali

araula
17. okt 2018

@viera ďakujem škole som dnes obovzdala žiadosť,ale má presviedčali že nemá byť integrovaný...lebo tam to slovíčko spev.ped.nenapisal...ze začlenený je niečo iné....dakujem

novana
17. okt 2018

@araula, si mala vysvetliť, že integrovať = začleňovať. 🙂

araula
17. okt 2018

@novana aj som povedala...
Ale poučovať riaditeľa školy😁

alana1
24. nov 2018

ahojte, akurat chceme riesit posudok u psychologa so synom ktory je v druhom rocniku a je hrozne spomaleny, je jasne, ze nebude zvladat take tempo ake maju ostatni. uz teraz sa to prejavuje patkami z diktatov, a horsimi znamkami....aky postup je pri tomto, rozpravala som sa s jeho tr ucitelkou, tak bude hovorit so skolskou psychologickou, ale co viem, tak je nutne ist k psychologovi na testy aby urcil presnu diagnozu, na zaklade ktorej sa mu potom vypracuje individualny ucebny plan...ako to cele dlho trva, bola by som najradsej ak by od druheho polroka bol uz integrovany...

araula
30. nov 2018

Prosim vas chcem sa opytat, Ked vam skola schvalila integraciu isli ste to osobne podpisat alebo vam po dietati poslali papier na podpis?

A este ma zaujma za aky cas od schvalenia integracie trvalo kym vypracovali individualny srudijny plan? Dik

katka0123
26. jún 2023

@liwka nechcem aby to vyznelo hlupo, ale je to dvojsecna zbran. Poznam dieta, ktore je integrovane a mama sa mu venuje na 300%. Ale podla mojho dietata, su aj take deti, ci sa vyslovene "skryvaju" za papier integrovaneho a nesnazia sa, lebo maju ulavy, rozne pomocky... cez prestavky sa tam chvalia a provokuju ostatne deti. Potom vznikaju zbytocne trenice v kolektive, nedorozumenia...

Strana
z9