icon

Išli by ste prvý školský deň s dieťaťom do školy?

25. aug 2025

Taka mini anketa- šli by ste na 1.šk.den s dieťaťom co by čo bolo alebo by ste urobili v teň deň poverenu neodkladnú úlohu v práci (s dieťaťom by šiel manžel)

Strana
z3
rachel36a
28. aug 2025
@anonym_d39316

@anonym_autor pokiaľ nejde o život, určite na prvom mieste dieťa. Zamestnávateľ má na haku tvoje dieťa, prečo by si ty nemala mať na haku zamestnávateľa? Neviem či nie je na to aj aj nejaký paragraf, ale nie som si istá, my máme ešte len školkára.

@anonym_d39316 nie nie je...zo zákona nemá žiadnu povinnosť zamestnavatel uvoľniť z prace kvôli skile, iba ak by to mali v kolektívnej zmluve

1sally12
29. aug 2025

Prvý deň ešte chápem ale u nás riešili moje dve premotivované kolegyne posledný deň🤦‍♀️ teda prvé vysvedčenie. Omg prežívali to akokeby nad ich deti nebolo🙄 dva tyzdne dopredu hovorili ako si ONY MUSIA zobrať dovolenku🙄🙄

deedol
29. aug 2025
@1sally12

Prvý deň ešte chápem ale u nás riešili moje dve premotivované kolegyne posledný deň🤦‍♀️ teda prvé vysvedčenie. Omg prežívali to akokeby nad ich deti nebolo🙄 dva tyzdne dopredu hovorili ako si ONY MUSIA zobrať dovolenku🙄🙄

@1sally12 ty mas deti? Lebo ja ano a chapem aj to prve vysvecko, u nas zisdne dieta neslo do druziny a viacerym dosli obaja rodicia. Vacsina sla potom na zmrzku “oslavit to”.

ivka2717
29. aug 2025

Je to o prioritách. 1.deň v živote dieťaťa v škôlke/škole je veľký míľnik niepen pre deti ale aj pre rodičov. Ja som šťastná, že sme to obaja s manželom absolvovali. Ta hodinka, hodinka a pol v škole je v pohode a stíhate aj do práce (aj keď o niečo neskôr,ale budete tam 😉)

1sally12
29. aug 2025
@deedol

@1sally12 ty mas deti? Lebo ja ano a chapem aj to prve vysvecko, u nas zisdne dieta neslo do druziny a viacerym dosli obaja rodicia. Vacsina sla potom na zmrzku “oslavit to”.

@deedol nie nemám. Osláviť môžu aj doma, alebo ísť po robote na zmrzku. Vysvečko predsa počká matku doma, tak isto aj dieťa. Rovnako ako aj my. Normálne naši prišli domov z práce, ukázali sme vysvečko, dostali sme po čokoláde a bolo. Žiadne veľké oslavy, nie to ešte aby si rodičia brali voľno z práce (lebo dnešné matky musia vysvečko vidieť hneď ako dieťa vyjde z triedy, akokeby nevedeli že sú na ňom samé jednotky🙄) Dnešné deti musia byť hýčkané z každej strany. Div že ich premotivovaní rodičia nevozia pomaly do triedy.
Ale o to tu nejde. Ide o "ja som matka kto je viac" v práci. Potom my bezdetné si to vyžerieme keď ich musíme zastupovať kvôli takejto kravine ako je vysvečko.

rachel36a
29. aug 2025
@deedol

@deedol ja zase nechapem kde žiješ...u nas ide aj v posledny den vacsina deti do družiny, a teda fakt som nevidela až na nejaké výnimky, že by prišli obaja rodicia..

deedol
29. aug 2025
@rachel36a

@deedol ja zase nechapem kde žiješ...u nas ide aj v posledny den vacsina deti do družiny, a teda fakt som nevidela až na nejaké výnimky, že by prišli obaja rodicia..

@rachel36a v BA zijem. a pisem o prvom rocniku, nie kazdy rok.

gabikaa96
29. aug 2025

Synček teraz ide prvý krát do škôlky, manžel si vybavil že príde neskôr do práce aby sme ho mohli zaniesť obaja. Takto sme to riešili aj pri dcérke, lebo nechcel prísť o takúto chvíľu ktorá je len raz.

rachel36a
29. aug 2025
@deedol

@rachel36a v BA zijem. a pisem o prvom rocniku, nie kazdy rok.

@deedol ani v prvom ročníku...u nas v triede napríklad boli obaja rodica len s jedným dieťaťom v skole prvý deň q ucitelka ich poziadala že do triedy moze len jeden...ze trieda nie je nafukovacia...a detto kwd sme uch čakali tak tam boli len oni ako päť...ostatne bol len jeden rodic, starý rodic a veka ich išlo rovno družiny...u nas je od prvého dňa..

dvanastka
29. aug 2025
@1sally12

@deedol nie nemám. Osláviť môžu aj doma, alebo ísť po robote na zmrzku. Vysvečko predsa počká matku doma, tak isto aj dieťa. Rovnako ako aj my. Normálne naši prišli domov z práce, ukázali sme vysvečko, dostali sme po čokoláde a bolo. Žiadne veľké oslavy, nie to ešte aby si rodičia brali voľno z práce (lebo dnešné matky musia vysvečko vidieť hneď ako dieťa vyjde z triedy, akokeby nevedeli že sú na ňom samé jednotky🙄) Dnešné deti musia byť hýčkané z každej strany. Div že ich premotivovaní rodičia nevozia pomaly do triedy.
Ale o to tu nejde. Ide o "ja som matka kto je viac" v práci. Potom my bezdetné si to vyžerieme keď ich musíme zastupovať kvôli takejto kravine ako je vysvečko.

@1sally12 normálne mi zdvihlo tlak! Akože vy keď ochoriete, alebo si beriete dovolenku, vás ostatné matky nezastupujú? Ako môžete byť taká sebecká a bezohľadná? Byť vami, nájdem si takú prácu, kde budete sama sebe pánom a nebudete musieť nikoho zastupovať. Ja keď som bola tehotná, tak staré pixle sa rozčuľovali, že budú musieť ťahať za nás tehotné nočné. Väčší blud som ešte nepočula. Boli by na nočnej tak či tak.

1sally12
29. aug 2025
@dvanastka

@1sally12 normálne mi zdvihlo tlak! Akože vy keď ochoriete, alebo si beriete dovolenku, vás ostatné matky nezastupujú? Ako môžete byť taká sebecká a bezohľadná? Byť vami, nájdem si takú prácu, kde budete sama sebe pánom a nebudete musieť nikoho zastupovať. Ja keď som bola tehotná, tak staré pixle sa rozčuľovali, že budú musieť ťahať za nás tehotné nočné. Väčší blud som ešte nepočula. Boli by na nočnej tak či tak.

@dvanastka Tak si daj tabletku a ukľudni sa. Pracujem na súde a cez pojednávacie dni si brať dovolenku nemáme. Vyslovene nám to bolo povedané. Dokonca ani lekárov by sme si nemali davať na tie dni, ale nie vždy sa tomu dá vyhnúť keď už je napr. niekto polroka objednaný. Iné je keď je niekto PN. Žiadna nie je rada keď musí ísť zastupovať (každá má dosť svojej agendy). Ja si dovolenku beriem vždy len v lete (ako aj väčšina kolegýň) keď sa už nepojednáva, cez rok keď potrebujem tak výlučne mimo pojednávacie dni. Čiže mňa nikdy nikto nezastupoval ;) (teda okrem jedného týždňa PN počas siedmych rokov) pretože beriem ohľad na ostatné. Ale tieto "matky kto je viac" to nepochopia. Dokonca si tie deti nosia v lete do práce. No hanba by ma fackovala si nezabezpečiť stráženie. Keby aspoň boli ticho ale nie hučia tam na celú chodbu, dupú, pištia stále mamaaaaa pozri! A mama poď seeeem. 🙄 a milá matka má na háku, ani to dieťa neupozorní.

deedol
29. aug 2025
@1sally12

@dvanastka Tak si daj tabletku a ukľudni sa. Pracujem na súde a cez pojednávacie dni si brať dovolenku nemáme. Vyslovene nám to bolo povedané. Dokonca ani lekárov by sme si nemali davať na tie dni, ale nie vždy sa tomu dá vyhnúť keď už je napr. niekto polroka objednaný. Iné je keď je niekto PN. Žiadna nie je rada keď musí ísť zastupovať (každá má dosť svojej agendy). Ja si dovolenku beriem vždy len v lete (ako aj väčšina kolegýň) keď sa už nepojednáva, cez rok keď potrebujem tak výlučne mimo pojednávacie dni. Čiže mňa nikdy nikto nezastupoval ;) (teda okrem jedného týždňa PN počas siedmych rokov) pretože beriem ohľad na ostatné. Ale tieto "matky kto je viac" to nepochopia. Dokonca si tie deti nosia v lete do práce. No hanba by ma fackovala si nezabezpečiť stráženie. Keby aspoň boli ticho ale nie hučia tam na celú chodbu, dupú, pištia stále mamaaaaa pozri! A mama poď seeeem. 🙄 a milá matka má na háku, ani to dieťa neupozorní.

@1sally12 ty asi fakt nemas rada deti. By ma zaujimalo, kde ich maju mat 8 tyzdnov. A to pisem ako szco, cize mna tiez nikto nezastupuje a vsetka praca si ma pocka.

dory11
29. aug 2025
@nevenka

@dory11 no ak sa da a je to blizko, je to ich vec. V poariadku. Ak to stihaju. U nas pojde so starsim muz, musia autom, ide na 8 rocne gymnazium, ja odvediem skolkara s 2,5 rocnou, ta este nenastupuje, az v januari a dalsia dcera pojde sama. Kazdy, ako mu vyhovuje. Ale ked mama nemoze, v com je otec horsi?

@nevenka ja som nenapísala že je otec zlý ale som nazoru že by mali byť prítomný obaja rodičia ak to in je umožnené .je to pre dieťa veľký krok a za druhé viem ako by to dopadlo viem že teta tak za seba do škôlky podľa uja a zapamätal si tak asi 1 tretinu stoho vo mu prišli dôležité

vladuska20
29. aug 2025

No s 1vakom musite ist,nemusite obaja ale aspon 1rodic tam byt musi a je jedno kto.Vyssie rocniky uz nie.

katarina4141
30. aug 2025

Ten 1 deň je to co ja viem na krátko.
Za 2 max. 3 hod. je dieťa doma takže určite by som išla a " dôležitú neodkladne vec by som bez pocitu viny spravila o pár hodín neskôr "
( ak teda nie som práve doktor co ma operovať alebo čosi podobné )

1sally12
30. aug 2025
@deedol

@1sally12 ty asi fakt nemas rada deti. By ma zaujimalo, kde ich maju mat 8 tyzdnov. A to pisem ako szco, cize mna tiez nikto nezastupuje a vsetka praca si ma pocka.

@deedol vychované deti mi nevadia, ani také na ktoré stačí jedno, dve upozornenia a hneď sa skrotia, ale tých je bohužiaľ málo. Samotná administratíva počká aj na nás, ale záskok do pojednávačky nie. A kde ich majú dať 8 týždňov? Tak na to mali asi myslieť skôr než si tie deti robili🙄 či nevedeli že existujú letné prázdniny? Kokos to je logika urobím si decko a decko zrazu vyrastie a wooow máme tu leto a pozatvárané školy? Čo teraz s tým?😱 šup zoberiem si do roboty lebo "mámnatopredsanárok"🤦‍♀️ ale všimla som si že tu sú 2 skupiny matiek, jedna ich nemá cez leto kam dať a druhá plače že tábory sú drahé. Tak načo si niekto robí deti keď naňho prachy a čas nemá. Tak buď sa prestriedam s druhym rodicom alebo šupnem k jednej babke, k druhej babke...aha vlastne ano aj na tu tretiu skupinu som zabudla - nemám dobre vzťahy so svokrou, dieťa tam nedám. Ale stále je tu možnosť zobrať si ho do práce že ? Nech tam vyrušuje, na druhé kolegyne ohľad neberiem. Týmto končím diskusiu, nemusíš ma označovať, nečítam.

Strana
z3