Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?
Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?
Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...
@dskjhfdlkdjhl dakujem za poučenie.
Vsetko je len o slušnosti, nic viac. Predpokladam ze ta matka na nu nevybafla štýlom ze musis im krájať ovocie a pod. Aj keď dala primitivnu požiadavku učiteľka mala reagovať asertivnejsie, nie sa znížiť na jej úroveň, vies? 😉
A ďakujem, ale školu pre svoje deti si vyberiem sama . Nehrám sa na nenahraditelnu ze všetko ovládam. To len tak mimochodom😉
konkretne tu
Zamestnancovi vyslanému na pracovnú cestu patrí
a) náhrada preukázaných cestovných výdavkov,
v pripade cestovneho listka, v praxi to takto nefunguje, v praxi sa to rozrata na ziakov, doteraz som sa nestretla s tym, ze by to nejakemu rodicovi niekedy vadilo, az v tejto teme, preto som sa pytala
@lienka.7 To je dobre, ze nebudes svoje (a ani ziadne ine deti) vzdelavat, teda dobre to je pre tie deti😉 A ja som vobec nic nepisala o krajani ovocia/zeleniny, ja som cisto reagovala na Tvoje prispevky smerovane ucitelom a slovenskemu skolstvu. A slova o slusnosti z Tvojich prispevkov vyznievaju priam ironicky😉
@jajka257 to je dobry napad, ved sofer sa tiez vezie a ide na vylet😀
@zuzinabila ja mojim deťom obaľujem do novín 😉
@dskjhfdlkdjhl ze? Hádam sa nebude voziť zadarmo. A môže si užiť vylet🤣🤣🤣🤣
@jajka257 Ved to, ja myslim, ze aj sprievodkyna v muzeu by si mala vstup pekne zacvakat, tiez sa diva😉
@jajka257 A ucitelovi by mali odratat z platu to, ze ma radost zo svojej prace a co mu odrataju, tak to sa da do fondu ZRPS.
@dskjhfdlkdjhl jezisi, radšej už nedávaj nsvrhy🤣🤣🤣🤣niektoré tu, sú schopné z toho urobiť dotazník v škole. V style: je učiteľ povinný robiť desiatu? Je učiteľ povinný kupovať pomôcky? Je učiteľ povinný organizovať aktivity pre žiakov aj cez víkend, aby si rodičia oddýchli? A možno ešte bonusova na záver. Je dovolené žiť učiteľovi jeho súkromný život a zalozit si rodinu, keďže je to na úkor žiakov a ich rodičov, rozumej zákazníkov?
Ahoj,áno je to normálne, že deti sa zložia na pobyt učiteľa. Veď pre učiteľa to nie je výlet,ale pracovný čas + voľný čas, ktorý venuje môjmu dieťaťu.
@jajka257 zabudla si, ze ucitel ma upiect kolac a pozvat k sebe deti na zahradu😀 A mozno by mohol aj domace ulohy vypracovat a dat na edupage, uplne najlepsie aj vzorove riesenie pisomky aspon tak dva dni pred pisomkou, aby sa to mamicky tiez stihli naucit😀
@dskjhfdlkdjhl keď som učila, tak som hovorila, že ideálne je poslať písomku vopred aj s vypoctami. A potom už len písať plne počty bodov. Verím, že aj vtedy by bolo mnoho nespokojných mamiciek, lebo sme to neposlali dostatočne včas a nedali dostatočne veľa času na naucenia sa. 🤦♀️
@jajka257 a to este keby to niekto aj tak nezvladol na plny pocet, to by bola pohroma😝
@dskjhfdlkdjhl len sa smej, svedčí to o tvojej mentálnej vyspelosti. Ucitel, ktorý ma o deti reálny záujem nema problem s ničím. Ani s pozvaním na záhradu.
@jajka257 a netreba posielať písomky vopred, stačí tie deti vedieť všetko naučiť 😉
Btw, spomínam si na našu ucitelku matematiky, tiez mudry typ ako ty, len nevedela nic naučiť akurat tak prepísať vzorové príklady z knižky na tabulu. Spolužiaci, ktorí chodili na olympiady ju opravovali, lebo písala na tabulu hluposti. A ona im za to davala 5, ze si to vobec dovolili. Chvalabohu ju po pol roku vyhodili.
Mimochodom presne, videli sme cez koronu úroveň nášho školstva. Poslat úlohy cez edu Page a netrápi ma ďalej. To ze deti nic nevedia, nevadí. Vsak rodicia ich predsa naucia. Takým ako tebe by som nedala ani minimálnu mzdu. Ale už chápem, prečo si bola vyhorena👌
@lienka.7 my sme makali cez dištančné, odučili plné rozvrhy online, potom opravovačky zadaní, vymýšľanie a tvorenie nových zadaní cez edu, príprava na ďalšie online hodiny...btw.na vlastných NB, internetoch, elektrine...potom som už našťastie učila zo školy
@lienka.7 No, Tvoju mentalnu vyspelost tu sledujeme uz na 9 strankach, takze Tvoj nazor na mna je uplne irelevantny😉
@jajka257 a ked uz budeš zostavovať ten dotazník, nezabudni tam zakomponovať otázku, ze učitelia budu vyplácani podla nadobudnutych vedomosti žiakov (teda co ich realne aj naucite😉). To by sme sa zasmiali keby par učiteľom cinkla na účte 0, co? 🤣 na druhej strane, hned by ale bolo na úhradu cestovného tak ako ma byt👌
@dskjhfdlkdjhl napodobne, neboj 🤣
@zuzanockamt potom klobúk dole pred tebou👍 zase ale boli skoly, kde bola hodina 20 min., rozdané zadania a nech sa paci, rodicia trápte sa, vsak ste aj vy doma. Sama som pomáhala svagrinej, lebo so 4 detmi to bol pre nu fakt masaker!
Detto kamoska mi posielala videa ako sa synom-prcacikom učila ona pisat a počítať... absolútne nič zo strany skoly a ešte si ucitelka neodpustila blbé poznámky na adresu rodicov ze su to ich deti predsa a nie sú schopní sa im trosku povenovat ked su doma👎 ano, oni boli doma, ale na home office, nemali dovolenky. cize asi tak
Osobne si myslím, že najväčší problém so zaplatením " výletu" učiteľke majú osoby, ktoré sedia väčšinu času doma pred Tv a deti vezmú tak maximálne k starej mame na záhradu. Inak by predsa nebol problém slušne učiteľke povedať, že iní nemajú o výlet či exkurziu záujem, keďže tam už minimálne raz s deťmi boli. A bolo by po probléme.
Zajtra skúsim predavačke v Bille navrhnúť, aby mi môj nákup nosila ona domov po pracovnej dobe. Však jej to predsa môže zamestnávateľ preplatiť. A práca v obchode je predsa služba, tak nech nepapuľuje, vezme moje tašky a šup až ku dverám priniesť!
Úprimne bola som vychovávatelka a chodila na výlety, no nikdy mi dieťa neplatilo výlet. Väčšinou to funguje tak, že dospelý to ma zadarmo ako dozor na určitý počet žiakov, to ponúka väčšinou každý zájazd, poprípade ak to neponúka a platí aj dospelý tak to platí škola a nie dieťa...

@zuzana76 zakon c 283/2002, plus odpovedala ti uz aj
@bilberryday
Prepáčte pani učiteľka, ze tu nesedim a necakakam pripravená Vam okamzite odpovedat😉