icon

Je možná petícia proti prepusteniu učiteľky?

jarka2304
24. máj 2024

Dobrý deň včera na rodičovskom sme sa dozvedeli že naša pani učiteľka v prvom ročníku končí lebo bola len zastupujúca a od septembra sa ma vrátiť pôvodná učiteľka ktorá mala mať naše deti ale bola dlhodobo na PN.Deti už majú vytvorené puto k zastupujucej učiteľke ako mame postupovať rodicia aby zostala ta zastupujúca učiteľka nebude to mat vplyv na deti že už sú zvyknuté na ucitelku a teraz sa im zmení?

Strana
z2
ibrunova
24. máj 2024

Pozri sa na to z druhej strany, si na PN a vraciaš sa do práce a spisujú nejakú petíciu proti tebe..
Ak bola zastupujúca prijatá na zastupovanie počas PN xy, tak s jej návratom končí. Jedine, že by odchádzala ešte iná učiteľka z inej triedy, že by to skombinovali.

anjelicek26
24. máj 2024

Ze peticia... tym detom sa budu ucitelky menit cely zivot, tato aj keby mate peticiu moze do pol roka otehotniet a potom pojde na PN a potom co? Date peticiu proti tehotenstvu? Mozete maximalne poziadat, ci by nemohli vymenit radsej ucitelku v nejakom vyssom rocniku, kde deti uz nie su take "citlive"... ale predpokladam, ze to je jedina ucitelka zo zmluvou na dobu urcitu, proste na zastup,

alenah31
24. máj 2024

@jarka2304 nijako - má zmluvu na zastupovanie, jej nedajú výpoveď - v súlade so ZP jej PP skončí nástupom pôvodnej učiteľky. Pokiaľ škola nemá kapacitu na ďalšiu triedu kde by mohla táto zastupujúca učiteľka učiť - tak končí.

jarmila2010
24. máj 2024

podla mna neovplyvnite rozhodnutie riaditela,ale mozte skusit zvolat mimoriadne rodicko s vedenim skoly...moja dcera mala na 1.stupni 3 triedne ucitelky...to bolo hrozne,ako si museli zvykat vzdy na iny system a kopec problemov mali,ako trieda...

plzaque
24. máj 2024

@jarka2304 a co keď o pol roka zastupujúca ucitelka otehotnie a pojde na matersku?... tiez spisete peticiu aby na matersku nesla,lebo vase deti bude učiť niekto iny? Nebojte, deti to zvladnu.

mariska1989
24. máj 2024

Je to normálne . A neboj zvyknú si . Moje deti mali inú učiteľku v prvom aj v druhom ročníku potom 3 a 4 ročník jedna z toho napr teraz pol roka PN . A teraz ide do 5 ročníka kde bude mať už stálu učiteľku . Ono áno človek si zvykne , deti tiež a bum . Proste ma pracovnú zmluvu bola pn . Určite rodičia vedeli že je zastupujúca .

ivana3111
24. máj 2024

@jarka2304 zmena učiteľky je normálny postup od materskej školy až po vysokoškolské štúdium...nevidím dôvod venovať toľko energie celej tejto situácii ak je samozrejme v práve ucitelka s tpp na neurčito, ktorá je na pn asi nie zo srandy... celý život je zmena a deti k tomu treba viesť.. skôr by som ich učila prispôsobiť sa danej situácii a nájsť si vzťah k pôvodnej učiteľke.

kubasa2005
24. máj 2024

syn je autista a bezne sa mu mmenia ucitelky,a pri tychto detoch je teda zmena problem ale,,,,,,,

sasa1310
24. máj 2024

@jarka2304 si moc premotivovaná matka. prepáč, ale po 9 mesiacoch školy napíšeš, že sú deti zvyknuté. Ja reku, že po 4 rokoch 😀

patus_2
24. máj 2024

@jarka2304 neurobíš s tým nič, aj keby petíciu podpísalo všetci rodičia. Školy žiaľ nemajú nafukovacie kapacity, preto ak sa jedná učiteľka vráti z PN, tak zastupujúca vo väčšine prípadov odchádza.

medda_beda
24. máj 2024

A na druhom stupni sa im nebudú meniť učiteľky?
Veď aj cudzie jazyky vyučuje na prvom stupni iný učiteľ ço si pamätám.Aj na hudobnú sme mali inú učiteľku.

bloger
24. máj 2024

@jarka2304 V tomto prípade petícia nepomôže. Jedine sa s tým zmieriť. Deti si časom zvyknú.

lindous
24. máj 2024

A viete vôbec, či by pani zastupujúcá učiteľka chcela zostať? Vedela, že je na zástup, možno už má dohodnuté iné miesto alebo úplne iné plány 😅

0silvia0
24. máj 2024

@jarka2304 možno tá učiteľka po pn si k deťom vytvorí ešte väčšie puto a bude to fajn, neberte to tak citlivo.

cacianka
24. máj 2024

Cez prázdniny odvyknu, na novú zvyknú od septembra.

aliii3
24. máj 2024

Asi to je dosť nefér voči pani učiteľke.

veronicka88
24. máj 2024

Som sa dobre zasmiala,prepáč
Je tosnkola. Decká sú už väčšie a ľahko si zvyknú. V 5. Ročníku budú mať na každý predmet iného učiteľa a potom urobíte čo?otočíte školu hore nohami,🤷🙈niekedy je lepšie nemiesat sa do takýchto veci a možno ona ani nechce ostat

mondolina
24. máj 2024

môjmu synovi sa od 1. TR. menili triedne...petícia nás ani nenapadla🙈

suzitok
24. máj 2024

Môj ide teraz do 4 ročníka a tiež sa vracia z MD učiteľka, bude to už jeho tretia...nikto z toho traumu nema, deti si zvykaju rychlo /u nas tiež robia peticie, humbuk robia rodicia a nie deti/...okrem toho majú na predmety od 2.ročníka rôznych učiteľov, 5dokopy

januska12323
24. máj 2024

Si troška dosť premotivovaná. V 5. ročníku asi skolabuješ.

jarka2304
autor
24. máj 2024

@januska12323 chcela som vedieť len názor či sa stým da niečo robiť a nie hneď urážky.

diannas
24. máj 2024

@jarka2304 bože to nemyslíš vážne... Veď učitelia sa budú meniť stále... kvôli tomuto petíciu ach ach.

zuzubb007
24. máj 2024

Chuďa učiteľka čo má nastúpiť, ja by som sa rozrevala, treba sa skúsiť vcítiť do nej, ako to padne niekomu, neskutočne čo dokáže rodičov napadnúť ja vždy vravím, že najviac ľutujem učiteľky čo musia zažívať od rodičov, kolektív sa mení nonstop v škole, supluje sa atď., menia sa ucitelia

tanyan
24. máj 2024

Pokojne môžete vyjadriť svoj názor a svoju vôľu, napríklad aj formou petície či inej podpisovej akcie. Síce to nie je pre nikoho záväzné, ale napríklad pre tú zastupujúcu to môže byť istá forma pozitívneho hodnotenia.
Vracajúca sa učiteľka po PN iba uvidí, že ste mali dobrý vzťah so zastupujúcou a pri vhodnej komunikácii môžete stavať na týchto základoch a rozvíjať to ďalej.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
luccija
24. máj 2024

@jarka2304 to je život...vôbec by som sa do toho nestarala.Ked budú deti doma počúvať aké to je strašné atď, tak to tak budú brať.My sme mali na prvom stupni každý rok inú učiteľku jedna odišla po roku, ďalšia na materskú, ďalšia vážne ochorela nikto petície nepísal.Riaditelka rozhodla je to jej kompetencia.Deti sú flexibilnejšie ako si rodičia myslia🙂

vilma7
24. máj 2024

Mala.ich celý rok len zastupujuca? Petíciu by som určite nepísala, ale skonzumovať to s riaditeľmi, či by vracajúca sa učiteľka nemohla prevziať novú triedu.
Ak.nie, neboj, deti sa z toho neblázni, zvyknú si v pohode aj na novú.
Môj je prvák v zahraničí, už v prvej triede majú viacej učiteľov, je to podľa mňa super systém. Triedou len jednu a aj to len na dva roky. Už v škôlke ich mali.vlastne viacej. Takto aspo a deti nevisia na jednej osobe.

mirkam3
24. máj 2024

@jarka2304 Radsej by som energiu míňala na vysvetlenie detom, že takáto zmena je normálna a budu sa s nou v škole stretávať v budúcnosti častejšie a nemusia sa báť. Nezmyselnou petíciou im len dávate pod nos vzor správania typu “ak sa mi niečo nepáči, skusim si vydobit svoje”, nehovoriac o tom, že sa v škole zapíšete ako hysterky..

lienka.7
24. máj 2024

@jarka2304 učiteľov je malo.... miesto inde sa jej nenájde?
A žiaľ, nie je možné nejakou petíciou žiadať výmenu učiteľky kvôli PNke.
Si predstav, ako by si sa cítila ty.

terez26
24. máj 2024

@jarka2304 násmu synovi sa v priebehu prvého ročníka vystriedali 3ucitelky😁 prežil to bez akejkoľvek ujmy a nerobila som z toho drámu..sú deti citlivejšie a sú deti ktoré to vezmú ok...len dnešní rodičia mám pocit že riešia už také veci že koniec😐najradšej by dýchali za svoje deti..netreba deti ofukovat a treba ich troška aj pripravovať na zmeny...také v živote budu mať stále . chudá učiteľka ktorá sa vracia z pn...normálne je mi jej ľúto..

Strana
z2