icon

Je normálne privolať žiaka ako svedka pri vysvetlení učiva?

ludmila4000
4. aug 2025

Dobrý deň po ukončení dcérinej PNky,učiteľ dcére v škole dodatočne vysvetlil po vyučovaní učivo s privolanim žiaka ako svedka z inej triedy. Je to normálny postup?nestretla som sa s tým. Ďakujem

Strana
z3
zuzana76
7. aug 2025
@simca06022011

Ja v tom vidím nielen ochranu dietata/učiteľa a svedka..ale aj napr zabezpečenie objektívnosti. Bežne sa kedysi za zavretými dverami napr dobre známky davalimlen tak na "skusani" v kabinete atd.
Popravde ešte som toto nezazila ani aby niečo ucitel.vysvetloval mimo.hodinu ale považujem to za super nápad.

@simca06022011 bezne sa davaju doucovania zadarmo, ja som sa venovala jednemu ziakovi cely sk. rok zadarmo online, lebo bol v zahranici a mal urobit skusky na SK, jeden krat tyzdenne sme mali hodinu, ktory lekar by to urobil? Ale ten ziak a ti rodicia boli super.

anonym_e33e82
7. aug 2025

@ludmila4000 nerozumiem preco tam ten ziak bol. pomahal pri vysvetleni?

ak tam len tak postaval, to je cudne. Ak ucitel
chcel svedka, akoze pre dokaz, ze bol osamote s malym dievcatkom a bol absolutne slusny a nerobil nic nevhodne, tak asi si skor mal zavolat dospeleho
podla mna. spytala by som sa ho na to.

simca06022011
7. aug 2025
@zuzana76

@simca06022011 bezne sa davaju doucovania zadarmo, ja som sa venovala jednemu ziakovi cely sk. rok zadarmo online, lebo bol v zahranici a mal urobit skusky na SK, jeden krat tyzdenne sme mali hodinu, ktory lekar by to urobil? Ale ten ziak a ti rodicia boli super.

@zuzana76 nie je to bezne, tomu ver... u nas nedouci ucitelka ani to co deti evidentne nevedia a ma ich pod nosom.. velmi zalezi na ucitelovi/skole podla mna... ja som sa dceri pytala, ked mali priemer triedy z pisomky 3+, ci to s nimi este presla ucitelka.. ked to nevedia.. a ze nie :DDD a to ked niekomu individualne nieco nejde? nehrozi... rodicia si maju zohnat doucko, samozrejme su tzv konzultacne hodiny, mozeme sa dohodnut v tej dobe ale to vacsinou co viem sa preberali veci ako ako dopadla pisomka (neviem nikdy som nevyuzila.. rodicia tam chodia a nie deti same)

anonym_3f7c7f
7. aug 2025
@pininka1

@ludmila4000 vôbec sa v dnešnej dobe nečudujem ze to učitelia robia, lebo sa tým chránia. Aj keď ja osobne by som volila prítomnosť iného kolegu. Ale zrejme učiteľ nechcel aby dieťa bolo v strese pred dvoma pedagogmi

@pininka1 a možno to robí kvôli ostatným učiteľom, aby ho neobvinili, že doručuje za peniaze na pôde školy.Vsetka česť učiteľovi, že bol ochotný spraviť niečo navyše vôbec nemusel na to sú poznámky iných spolužiakov, alebo samostudovanie

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
drobcek100
9. aug 2025
@zafir01

@ludmila4000 kamarát. Čerstvo dostudovany učiteľ tv . Áno je to bežný postup . Ked chcel pomáhať detom pri určitých gymnastickych cvikoch ,musis si pýtať povolenie ak sa ich chce dotknúť, hoci len za ramena napr . A presne minulý tyzden hovoril o jeho kolegov, ktorí si nechávajú v triede svedkov ,aby neostali sami so žiakom v triede ,lebo narastajú počty obvinených učiteľov,profesorov .a často su to len vymyslene intrigy voči autoritam v skole . Tiež maju pravidlo ,ze nesmú byt sami v kabinete so žiakom.

@zafir01 Bože, keď to čítam,tak začínam chápať, že nechcú mladí študovať pedagogiku.Kde ten svet speje.

letfenixa
9. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka ako vieš, že bez vysvetlenia?

zuzana76
9. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka bez akého vysvetlenia, normálne sa dohodol s ďalším žiakom, ktorý s tým súhlasil, že príde jeden žiak, ktorému bude vysvetľovať učivo a chce tam mať niekoho ako svedka, bežne sa to tak robí, ani ja ako učiteľka by som nezostala s nejakým žiakom sama, dnes su žiaci vynaliezaví a zakerní , hneď si vymyslia príbeh o zneužití napr

zuzana76
9. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka vždy sa žiakov pýtame, idú dobrovoľne, ďalší učiteľ by bolo horšie, to ten doučovany povie, že tam boli dvaja a že sa kryjú, nekomentuj, čomu nerozumieš

zuzana76
9. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka doucoval zrejme po vyučovaní, uz tam nebola plná trieda

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
allie1008
10. aug 2025

@ludmila4000 ja sa vôbec nečudujem,ze si niekoho privolal.a radsej žiaka, ako by si zavolal kolegu. Este by ho dcera z niecoho obvinila a na kolegu by ste povedali,ze mu kryje chrbát... chudáci ucitelia v dnesnej dobe, pri rodicoch a ich detoch.

zuzana76
10. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka nerozumieš tomu, prečo si voláme ich spolužiakov, ktorí su s tým úplne v pohode a prídu, okrem toho to mohol byt žiak, čo tiež potrebuje doučovanie, tak si zavolal dvoch

zuzana76
10. aug 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka a kašli na to, teba sa to netýka

Strana
z3