Je povinné platiť ZRPŠ?
Zaplatiť alebo nie 🤔 som matka troch detí samoživiteľka
Dievčatá, ďakujem Vám za reakcie.
Ja rada podporím školu, ale som prekvapená, zarazená, rozčarovaná, akým spôsobom sa to deje a ako sa stanovuje výška príspevku. A nie som jediná.
Syn chodí v Bratislave na Teplickú.
@synaps je to extrémne vysoký príspevok, ale tak Teplická… V Rade rodičov predpokladám máte zástupcu aj z vašej triedy, oslovila by som ho… Neviem, ak máte nejakú triednu komunikačnú skupinu, daj otázku do pléna, ako to vidia ostatní… Ono, ak sa nikto neozve a platíte, tak asi to vnímajú, že to nie je problém a súhlasíte s tým…
@synaps my sme platili v minulom školskom roku v BA v Raci poplatok 44€ za družinu, 14€ za stravné, 50€ do triedneho fondu na zošity, výkresy + 10€ do družiny....ZRPS poviem pravdu že si nepamätám...
OZ, ktoré založili rodičia školy bol poplatok 20€ na dieťa na polrok - dobrovoľný príspevok.... Zvlášť sa platili krúžky, plavecký, SvP - jasné školská taška a peračník a jeho výplň si kupuje každý sam....v škôlke bolo 56€ stravné, 57€ na dieťa mesačný poplatok + 50€ /polrok rodičovský fond alebo ako to nazvať ( na divadlo čo chodí do školy, nové hračky, potreby na tvorenie, Mikuláš, MDD a atď ) - mesačný poplatok na dieťa sme uz neplatili, vďaka VZN V Rači, do fondu som poslala na konci sk.roka 50€ - syn bol Bohužiaľ veľa chorý, takže mi ten jeden poplatok akoby "odpustili" - poplatok do fondu je však dobrovoľný...pokiaľ by bol v škôlke full tíme, nemám problém prispieť, ale naozaj tam bol len polovicu celého roka...modlim sa, aby tam tento rok bol čo najviac🙏🙏🙏🙏🙏 a teda Vašich 400-600€ je brutálna suma, v živote by som toľko nedala....a inak, určite ako platiteľ máš možnosť vypýtať si nejaký rozpis , za čo všetko boli tieto Vaše peniažky spotrebované...a teda aj mňa by to zaujímalo🙈

@synaps u nás je 20e, do škôlky sa nenosí nič, všetko kupujeme ako Rodičovská rada my. Teraz sa aj dosť rekonštruovala skolka. Neviem,čo by sme robili zo 600e príspevkom.