icon

Je povinné platiť ZRPŠ?

11. sep 2022

Zaplatiť alebo nie 🤔 som matka troch detí samoživiteľka

Strana
z6
floren
22. aug 2024

@synaps u nás je 20e, do škôlky sa nenosí nič, všetko kupujeme ako Rodičovská rada my. Teraz sa aj dosť rekonštruovala skolka. Neviem,čo by sme robili zo 600e príspevkom.

synaps
22. aug 2024

Dievčatá, ďakujem Vám za reakcie.
Ja rada podporím školu, ale som prekvapená, zarazená, rozčarovaná, akým spôsobom sa to deje a ako sa stanovuje výška príspevku. A nie som jediná.
Syn chodí v Bratislave na Teplickú.

espeo
22. aug 2024

@synaps To je skola pre nadane deti? tak možno platite nejaké "skryté" príspevky pre učiteľov? Ked chcete najlepších učiteľov pre najlepšie deti, asi tych ucitelov treba aj lepsie zaplatiť, aj keď je to štátna škola.
Napríklad na kaline je to tuším 45 eur na rok. Na českej 20.

riyadh
22. aug 2024

@niky21 😥smutne, ark nehovorim o dospelom pedagogovi, byt nou este by som ti to zrps uhradila😳smutne toto

gab1sol
22. aug 2024

@synaps je to extrémne vysoký príspevok, ale tak Teplická… V Rade rodičov predpokladám máte zástupcu aj z vašej triedy, oslovila by som ho… Neviem, ak máte nejakú triednu komunikačnú skupinu, daj otázku do pléna, ako to vidia ostatní… Ono, ak sa nikto neozve a platíte, tak asi to vnímajú, že to nie je problém a súhlasíte s tým…

toscania
23. aug 2024

@synaps my sme platili v minulom školskom roku v BA v Raci poplatok 44€ za družinu, 14€ za stravné, 50€ do triedneho fondu na zošity, výkresy + 10€ do družiny....ZRPS poviem pravdu že si nepamätám...
OZ, ktoré založili rodičia školy bol poplatok 20€ na dieťa na polrok - dobrovoľný príspevok.... Zvlášť sa platili krúžky, plavecký, SvP - jasné školská taška a peračník a jeho výplň si kupuje každý sam....v škôlke bolo 56€ stravné, 57€ na dieťa mesačný poplatok + 50€ /polrok rodičovský fond alebo ako to nazvať ( na divadlo čo chodí do školy, nové hračky, potreby na tvorenie, Mikuláš, MDD a atď ) - mesačný poplatok na dieťa sme uz neplatili, vďaka VZN V Rači, do fondu som poslala na konci sk.roka 50€ - syn bol Bohužiaľ veľa chorý, takže mi ten jeden poplatok akoby "odpustili" - poplatok do fondu je však dobrovoľný...pokiaľ by bol v škôlke full tíme, nemám problém prispieť, ale naozaj tam bol len polovicu celého roka...modlim sa, aby tam tento rok bol čo najviac🙏🙏🙏🙏🙏 a teda Vašich 400-600€ je brutálna suma, v živote by som toľko nedala....a inak, určite ako platiteľ máš možnosť vypýtať si nejaký rozpis , za čo všetko boli tieto Vaše peniažky spotrebované...a teda aj mňa by to zaujímalo🙈

toscania
23. aug 2024

@synaps aha a ešte vždy na začiatku roka v škole dávame toaletný papier, mydlo s pumpickou, vreckovky v krabici, balík papiera - na každé dieta....v škôlke sa toto isté dáva každý polrok na každé dieťa...

Strana
z6