Jedno dievča v chlapčenskej triede
Ahojte baby,prosím poraďte mi alebo aspoň napíšte svoj názor.
Od sept je dcéra samé dievča v čisto chlapčenskej triede.
Samo o sebe ich je dokopy 8.
Cez prestávku jej učiteľky dovoľujú chodiť do vedľajšej triedy.
Ja s tým niesom ôk od začiatku,len muž má brzdí ved to nevadí.
Ani nejdem rozpisovať tie drobné incidenty alebo situácie vyplývajúce z toho.
Je tretiacka
@adulkam aj moja je tak a akurát sa z nej stal chlapčenský pupek. Ale vychádzajú si perfektne na narodeninovej oslave bola ona a 7 chlapcov, to jak snehulienka
Preradila by som ju niekde, kde je viac dievčat ... je to pre ňu dôležité byť medzi dievčatami, naučiť sa ako kedy reagovať, jednoducho fungovať medzi ženami atď. ... predsa len chalani sú iní.
@adulkam
Absencia dievčenských intríg je vo vývoji podľa mňa chýbať nebude. A pokiaľ to učiteľky vidia a snažia sa kompenzovať cez prestávky, tak je to podľa mňa ok.
Možno by bolo na vyrovnanie dobré doplniť nejaký krúžok, kde bude zase medzi dievčatami.
Práveže dievčatá vedia byť oveľa, oveľa zákernejšie v kolektíve, takže keď jej to nevadí a je spokojná, tak prečo to riešiš ? Zrejme si vybrala niečo, čo ju baví, tak ju nechaj tak ... Veď po škole sa môže stretávať aj s babami nie ?
podľa mňa sa naučí akurát tak to že každý muž je iný a neskončí hneď s prvým toxickým vzťahom a bude vedieť že vždy bude možnosť hľadať šťastie inde.
@adulkam nebude zapletená do intrík, ktoré sú v dievčenských kolektívoch. Nás bolo na strednej 9 dievčat a 21chlapcov a aj tak sme zvládli si medzi sebou robiť zle. Chlapci majú lepšie vzťahy. Syn má v triede jedno dievča, na strednej škole technický odbor. A že dievčaťu sa tam medzi nimi dobre vodí.
@nikoleta999
@tanyan krúžok mala 2,5 roka disko tanec,teraz ma mažoretky a folklórny súbor.
S dievčatami chodí ráno do školy,poobede je s nimi.
Ucim na malej skole a tiež mame taku 1 triedu. Samé dievca. Hovori, ze jej to nevadi, ved aj s chlapcami sa da kamaratit. V minulosti sme mali tiež takto 1 dievca medzi 9 chlapcami, a v pohode celych 9 rokov. Ti chlapci sa praveze o nu pekne starali, pomahali jej. A kamosky mala v iných triedach.
@adulkam prečo s tým máš ty problém? Inak bavíme sa o základnej alebo strednej škole? Ak o základnej tak za dva roky sa zase premiešajú triedy a možno už sama nebude. Kým to dcére nevadí nič nerieš.
@januska12323 zakladna prvý stupeň. Neviem preco
Tak to je v pohode aspoň má o intrigy menej.
@januska12323 preco by sa mali miesat triedy? To je bezne na skolach? Pocujem prvy krat- moje deti ako boli v prvaku tak aj koncili v 9- samozrejme niekto odisiel/prisiel ale inak stale rovnaky kolektv
@januska12323 ono veľmi sa nepomiesaju akurát k nim môže prepadnúť dievča a to by som nerada.
@zuzinka888 ak sú naokolo školy len pre triedy 1.-4. na druhý stupeň prídu do inej školy. Všade to tak asi nie je. Plus sa niekto prisťahuje, zmení jazyk ak majú na výber, náboženstvo, na telesnú sa rozdeľujú na dievčatá a chlapcov... Nemyslím, že ju nechajú samu aj na druhom stupni kvôli logistike.
Aj ja som chodila na strednu školu kde v triede bolo 19 chlapcov a ja sama.
@adulkam prestan čítat psychologické články a bude lepšie
dcéra odmieta chodit do školy, neje , zle spáva, alebo má nejaky problém? zle sa učit , inak sa začala obliekat ?
tie psychologické dristy niekedy viac škodia ako sú na osoh , daná psychologička to berie všeobecne nie konkrétne čo je žial za mna neprofesionalne
pani psychologičky by určite neboli tak aktivne keby to nemali platené , prípadne nášteva psychologa plne hradená poistovnou každa našteva tak beriem ,
@sara07 jasne,beriem ich väčšinou s rezervou,len niekedy v slabej chvíľke ma to škrie.
Ona je v pohode,baví sa okrem dvoch problémových so všetkými. Vlastne ,inak by ani do druhej triedy nechodila,len oni vystrajaju a chcú byť šéfovia. Tak mi pracuje fantázia potom.
Komunikujem aj s triednou
@adulkam ta ja s tym celkom v pohode nie som- vidim, ake ma deleneie pohlavi ucinky v neskorsiom veku. Teraz je to super, ale neskor moze byt problem, ze sa nebude vediet vclenit do zenskeho kolektivu, nebude vediet celit intrigam a naopak bufe vyhladavat prave tie muzske (a mozno ani tie nie, ked sa popali). Dost zalezi aj od povahy, ale snazila by som sa to nejak kompenzovat nejakym dievcenskym kruzkom, popripade neskor od 5tr. trvala na zmiesanej triede.
@adulkam ahoj, nebola som sice jedina ale tiez nas bolo menej dievcat ako chlapcov na strednej skole ( boli sme 4 baby), na VS uplne rovnako - stavebna fakulta, tak si vies prestavit kolko bab tam bolo 😀 , tam som si nasla z toho " vyberu" manzela 😉 teraz pracujem v muzskom kolektive ...v kancli sme 5 a len ja sama baba... doma mam dvoch chlapcov ( vytuzenych- nikdy som po dcere netuzila) a muza...v zenskom koletive som realne nikdy nebola a myslim, ze som uplne ok.... je sice pravda, ze vela zenskych tem ide okolo mna, neviem reagovat preafektovane a vela krat myslim az moc prakticky a nie citovo, ale ja to na skodu veci nevidim...
a ano na zakladke sme boli pol na pol, ale tam som mala len jednu kamaratku - s tou som si vystacila, az kym nas nerozdelila stredna skola.
Vyzeram uplne normalne zensky : nosim sukne, dlhe vlasy, upravene nechty, chuda postava - muzske pohlavie ma nejak v tomto nikdy neobmedzovalo...ak je s tym dcera ok, nevidim v tom nic zle...krasny den prajem 😉
@adulkam jaj . ... prepac, az teraz som precitala, ze to je zakladna a nie stredna, ja som myslela, ze piseme o tretiacke na strednej...no tak ci tak ja to mam teda takto v zivote a som spokojna
@zuzinka888 dcéra je už tretíkrát premiesana bola becko potom acko a teraz je céčko. Syn takisto skončil inde v triede čo ich premiešali.
Pokiaľ s tým nemá ona problém, je to OK. Môj syn mali v triede tiež 1 dievča. Bolo ich 9. Žiadny problém nebol.
Mne by to vadilo tiez, zvlastne ze otec ma na to iny pohlad, praveze by som cakala ze chlap bude zasadne proti, ale je to kazdeho vec, dobre ze ma tie mazoretky ze tam je medzi babami, moze sa stat ze zacne mat chlapcenske konicky, ved deti vela odkukaju v skole prave medzi spoluziakmi, to je jedno ze cez prestavku ide do druhej triedy, prioritne bude so spoluziakmi stale, ci pojdu von s triedou niekam, atd. hrat video hry take co ti jej spoluziaci, ked dostane menstruaciu moze jej to byt neprijemne byt iba medzi chalanmi, aj na telesnej, a ked budu na druhom stupni uz ti chalani zacnu ist do puberty, to proste neovplyvnis aki chlapci tam budu, ked ti to povie niekto z pohladu kto ma syna, ty potrebujes vediet ako sa citia dievcata co mali iba samych chlapcov v triede, no a potom ked pridu hormony neskor, no neviem, ...je urcite lepsie ked je zmiesany kolektiv
vplyv na jej budúcnosť?! Ona sa tam cíti dobre, kamarátky na babské veci má mimo školy, a hyperprotektívna matka rieši niečo, čo riešiť vôbec netreba
@danica2711 ja to vravím,že ja mám aj ADHD nediagnostikovane

@adulkam pokial to dcére nevadí a nie je z toho nejak nešťastná tak by som to neriesila
Dievčatá si robia často zle tak psychický, chalani sa pobijú a je vybavené. Dievčatá si robia zakernosti
Môj syn chodí na krížok, kde bol v skupine jediný chalan. Jaky bol spkojny 🤣🤣🤣