icon

Kde v zahraničí nie je povinná angličtina?

10. sep 2021

Viacero vás tu žije v zahraničí. Poraďte, prosím, v ktorej krajine v škole nie je povinné učiť sa anglický jazyk? Môžu byť povinné iné jazyky. A ak je povinná angličtina, od ktorého ročníka?

Strana
z3
autor
11. sep 2021

@taskataska @leuchtturm Haha, že ochudobniť. Kto vie jazyky, vie, ako to je naozaj. Ostatní si teda môžu vystačovať s angličtinou. Aj moje deti sa ju naučia, lebo sa jej asi nevyhnú na strednej, ale od nás budú mať trochu iný jazykový základ. A to je to, o čo mi ide, aby začali s niečím iným, aby mali po materinskom jazyku pestrejšiu paletu možností.

bluka2
11. sep 2021

To súhlasím,anglicky sa človek naučí ani nevie ako. Moja 6 ročná dcéra vedela po nemecky, potom sa naučila anglicky v medzinárodnej škôlke, kde bola, potom portugalsky, medzitým zabudla nemčinu, teraz zabudla po portugalsky (resp. niečo nie všetko rozumie a niečo minimum ešte povie), teraz sa zas učí nemčinu (😃), jedine tu angličtinu sa nedá zabudnúť.... To používa sem tam a stále sa normálne dohovorí. Doma iba po slovensky.

basska_b
11. sep 2021

Vieš čo, ja ťa chápem 100%. Napíš mi prosím súkromnú správu, nech sa môžem s niekým normálnym porozprávať. Ja neznášam angličtinu. Vždy som ignorovala jej výučbu. Nakoniec keď som mala 19, dala som sa dokopy s chalanom z Litvy a čaro nechceneho, komunikovať v angličtine sme museli (kým som sa naučila po litovsky) - nakoniec využívam angličtinu v zamestnaní, aj z nej prekladam texty. Takže nakoniec mi slúži, ale beriem ho len funkčne. Nepáči sa mi, ako je angličtina všade, všetky filmy knihy len anglické preklady... pritom je to koľkokrát odpad. O Rusku ani v dnešných dňoch nevieme, že existuje, pritom je to krajina nám veľmi blízka. Mne by vôbec nevadilo, keby moje deti sa neučili tento jazyk, lebo je to taká brána k tej brakovej americkej kultúre.i takže uplne ťa chápem a hejt komentáre si čítať nebudem, tak šetrite klávesnice

vevesh
11. sep 2021

@bluka2 aj v eu je cenzura, len ludia o tom nevedia- urcite videa z blizkeho vychodu si nepozries, takisto ako aj niektore stranky😉a naopak ma takisto iran blokadu na urcite typy stranok, aj usa opacne.....len sa o tom nehovori a vela krat sa to skryva za autorske prava🤐

bluka2
11. sep 2021

@vevesh tak to je pravda, vidíš, aj keď teda všetko sa dá obísť, ak človek hľadá nejakú špecificku informáciu

vevesh
11. sep 2021

@bluka2 neda- skus najst videa v eu ako americania zozbieravali isisakov helikopterami pred irackymi zlozkami a par km dalej ich vysadili naspat v severnom iraku...a vedela by som dalej hovorit, ale skoda slov....🙄🙄

autor
12. sep 2021

@bluka2 Presne tak, dostávam ju roky z hlavy, úplne sa jej vyhýbam a zrazu kontakt s jedným slovom a všetko je späť.

@basska_b Píšeš mi z duše. Ja som ťa tu už zahliadla vďaka tej Litve, hneď mi to padlo do očí. Nestíham hneď teraz, ale ozvem sa. Nevedela som, že sa nájdeme až dve s týmto názorom. Naozaj je tej angličtiny všade príliš.

Strana
z3