icon

Koľko platíte ZRPŠ pre prváka?

mirkasan
29. aug 2025

Ahojte koľko platíte zrps? Syn teraz nastupuje do 1.triedy

Strana
z3
rachel36a
29. aug 2025

My 25, kamoska 50..takže ti nepomôžem...každá škola to ma inak

zuzana76
29. aug 2025

100 na cirkevnej skole (mam tam dve deti) , to sa dohaduje na zaciatku sk. roka na plenarnom zhromazdeni

sara07
29. aug 2025

ako kde , niekde neplatia nič , žiadne zrpš
inak ty nemusíš platit zrpš vôbec , zvlašt ak kupuješ komplet zošity, pomôcky a skladate sa na každy vylet + triedny fond
môžeš žiadat načo bude zrpš použite ...

mirkasan
autor
29. aug 2025

My teda 100 e a sa mi to zdá nejak veľa. Na stránke školy som si našla, čo všetko potrebujú prváci, tak som podľa toho kúpila. Dosť peňazí a skoro mi oči vyleteli že 100 e zrps. Viem že to nie je povinne platiť ale teda nebudú na malého inak pozerať, ak nezplatin?

zuzubb007
29. aug 2025
@mirkasan

My teda 100 e a sa mi to zdá nejak veľa. Na stránke školy som si našla, čo všetko potrebujú prváci, tak som podľa toho kúpila. Dosť peňazí a skoro mi oči vyleteli že 100 e zrps. Viem že to nie je povinne platiť ale teda nebudú na malého inak pozerať, ak nezplatin?

@mirkasan treba si otvoriť ústa na rodičovskom preco tak vela, zaplatiť nieje najlepšia možnosť, pretože slušní ľudia platia, používajú tie peniažky pre deti nie do svojho vrecka, platia z toho autobusy, výlety, na Mikuláša darčeky, darčeky na súťaže, vianočné darčeky do klubu všade ináč atď..., my máme 30 eur

sevrin
29. aug 2025

100€ je pálka. Ja som na ZŠ chodil ešte za komunistov a za ZRPŠ sa platilo dvacať korún. Ale matka ma po návrate zo ZRPŠ strieskala ako keby tam mala nechať celú výplatu.

akinom4
29. aug 2025

@mirkasan 50€, platí sa z toho Mikuláš, deň detí, autobus, súťaže, divadlo,...u nás keď niekto nezaplatí musí si potom doplatiť autobus, divadlo ...

anonym_25c967
29. aug 2025

Naši majú tiež 100€ , ale teda tento rok to platiť nebudem. MDD, každý autobus, divadlo, zmrzlinu či kostým na deň matiek alebo školskú besiedku som tak či tak platila zvlášť aj keď som zaplatila zrps. Jediné čo zaplatili tak balíček na Mikuláša, ale teda 100€ za dve kinderká a kľúčenku je veľa pre bežných smrteľníkov 😀...

mirkasan
autor
29. aug 2025

Najlepšie bude teda sa spýtať, že na co majú byt tie peniaze a podľa toho sa rozhodnem či zaplatím

anonym_33183c
29. aug 2025

každá škola inak.
moje deti platia 8e, 30e , 50e.

euka210
29. aug 2025

@mirkasan v oktobri budem vediet kolko, kazdy plati rovnako, je jedno ako rocnik. Pri viac detoch je suma pre surodenciv mensia. U nas to tusim bolo okolo 20-25e. Hradia sa z toho nejake veci.

vladuska20
29. aug 2025

U nas bolo dlho rovnaka suma,ci 2 ci 3 ci 4 deti bolo jedno.Ale minuly rok to bolo samizda 25,20,15.A ked uz bolo viac deti tak viac nic,max na tie 3deti.A platil vzdy ten najstarsi.No vy sa vsetko dozviete bud ten v prvy den,alebo budete mat co chvila rodicko.
Och toto jedine rodicko milujem,len poplatky ale viac sa neriesi,nemusim sa jedovat.A s poplatkami ratam,preto si beriem aspon 200eur nech to mam hned z krku.

slavomira236
30. aug 2025
@mirkasan

Najlepšie bude teda sa spýtať, že na co majú byt tie peniaze a podľa toho sa rozhodnem či zaplatím

@mirkasan poviem ti to tak ze platia vsetci okrem romov..u nas pisu ze uhradit hned a tlacia na to dost teda. Ani ze sa to platit nemusi rodicom nepovedia. Beru to tak ze zaplati kazdy.

rachel36a
30. aug 2025
@mirkasan

@mirkasan tak ako všade, hradia sa z toho nejaké odmeny pre žiakov, prispieva sa z tých peňazí na Mikuláša a MDD...prispieva sa napr. na dopravu na školské výlety, lyžiarske výcviky, plavecké a pod...cize to ide pre deti...hanba by ma fackovqla to nezaplatit a potom využívať to co je z tých peňazí hradené

maris5
30. aug 2025

U nas je to cca 30 € , dalsich 40€ je na hygienu. Zo Zrps sa plati mikulas, den deti, smartbooks, divadlo...

Kto nezaplati a nieco sa plati za celu skolu tak rodicovi je vystavena faktura, ktoru musi uhradit. Vacsinou sa stane, ze je to v sucte viac ako vyska zrps.

maya_hi
30. aug 2025

@mirkasan ak platíte teraz 100, pravdepodobne už cez rok nebudeš nič. My platíme 25, ale potom na bus, divadlo, výlet... a aj tak minieš 100 🤷🏻‍♀️

anonym_6b4fa7
30. aug 2025
@mirkasan

@mirkasan a ak by pozerali inak, radšej vyhodis 100€? Ja taká bohatá niesom no, nech si pozerajú ako chcú, za také peniaze viem dieťa zobrať radšej na výlet

miuska21
31. aug 2025

@mirkasan my sme na začiatku roka platili 35 eur. Ze to stačí na celý rok a hradia sa z toho výlety.

Potom ešte pýtali 25eur v priebhu roka a ďalších 20 eur.
Jedine co viem, tak kupovali zakladače. (1ks pre kazdeho)
A išli len na jeden výlet na konci roka aj to som platila zvlášť 13eur.
Takže netuším na co to bolo.
Mimochodom .... všetko potrebné sme doniesli tiež.
Raz za pol roka t.j cely balík toaletnych papierov, cely balík kancelárskych papierov, mydlo, cely balík vreckoviek.

zooeynka
31. aug 2025

BA 50eur.

vladuska20
31. aug 2025

Veru vela sa z toho hradi,nam hned na tom prvom rodicku,p.riaditel povie presne cisla kolko mala skola,kolko jej zostalo,na co boli a kolko bolo minute peniaze.Tam sa hradi aj den deti aktivity pre ne,mikulas,a ine ine veci.Ano budu sa divat uz cez prsty a asi aj na to dieta.Taketo poplatky naozaj treba platit,ak ste ozaj neni hmotnej nudzi.

lucia55997
31. aug 2025

Prve dieta 20€ druhy surodenec a dalsi 10€, + nosime hygienu do triedy a druziny.. kazda skola to ma bohuzial inak

margitaf
31. aug 2025
@sevrin

100€ je pálka. Ja som na ZŠ chodil ešte za komunistov a za ZRPŠ sa platilo dvacať korún. Ale matka ma po návrate zo ZRPŠ strieskala ako keby tam mala nechať celú výplatu.

@sevrin ty si bol zodpovedný za poplatky v škole?

sevrin
31. aug 2025

@margitaf nerozumiem kam touto infantilnou otázkou mieriš, ale skús ešte raz a k veci a možno ti aj odpoviem.

margitaf
31. aug 2025
@sevrin

@margitaf nerozumiem kam touto infantilnou otázkou mieriš, ale skús ešte raz a k veci a možno ti aj odpoviem.

@sevrin si písal že ťa mama zbila keď došla zo školy kde mala zaplatiť za zrps,tak sa pýtam ako si ako dieťa mal byť zodpovedný za poplatky v škole

sevrin
31. aug 2025
@margitaf

@sevrin si písal že ťa mama zbila keď došla zo školy kde mala zaplatiť za zrps,tak sa pýtam ako si ako dieťa mal byť zodpovedný za poplatky v škole

@margitaf ale nie za tie poplatky 😂 za to, že som bol grázel v štvrtej triede a na ZRPŠ triedna všetko vybonzovala mojej matke.

anesim
31. aug 2025

Vysku ZRPS urcuje rodicovska rada( rodicia), ucitelia potom navrhnu kolko by chceli na co cerpat a opat rodicovska rada schvali / neschvali cerpanie a da aj svoje navrhy na cerpanie

maciatkolulu
31. aug 2025

A už je to tu,už sa to začne....zrps. akože 10 eur mesačne je veľa? Ja neviem. Veď keď na to niekto nemá ok,Ale aby som sa pre takéto niečo handrkovala a zavzdusnovala. Pochopím rodica-samozivotela,ale bežná rodina,čo dá viac v sobotu za buppi a s tým spojené koniny...

hranolka22
31. aug 2025

U nás na škole predsedám zrpš ja a máme 30 na rodinu a platí sa napríklad Mikuláš, Deň detí, vystúpenia pre deti-mali sme paci pac,zahrajka... vždy je kúzelník, staršie deti mali escape room, platíme dopravu na lyziarsky a školu v prírode, vzdelávacie podujatie,ceny a odmeny, športový turnaj, vylepšenia do školy-napríklad sme dali na školský dvor outdoor stoly na pingopong..... všetko pre deti,aby zažili v škole aj niečo navyše,nie len učenie 🙂

mirkasan
autor
31. aug 2025
@maciatkolulu

A už je to tu,už sa to začne....zrps. akože 10 eur mesačne je veľa? Ja neviem. Veď keď na to niekto nemá ok,Ale aby som sa pre takéto niečo handrkovala a zavzdusnovala. Pochopím rodica-samozivotela,ale bežná rodina,čo dá viac v sobotu za buppi a s tým spojené koniny...

@maciatkolulu myslim, že nikto sa tu nezavzdusnuje. Normálne som sa opýtala kto ma aké zrps. Myslela som, že je to na nákup pomôcok, ktoré už nakúpené mame. Vôbec mi nedošlo, že z toho sa platia rôzne výlety, akcie. Čiže, áno zaplatím.
Za ďalšie, rada by som vedela na čo majú byt použité moje peniaze. Pri niekorich mám pocit, že keby povedali zrps 500 e, je mi to jedno, zaplatím, lebo aj ostatní platia

lenka.25
31. aug 2025

Áno , mne sa to zdá veľa . My sme platili 80€ , ale každý výlet , lístok na autobusy , lístok do divadla , vždy som aj tak platila . Hygienu sme tiež museli nosiť , takze naozaj za jedno lizatko na MDD a jeden balíček margarínovych figúrok v mikulasskom balíčku je to teda šupa .

Strana
z3