icon

Kontrolujete 9 ročným deťom mobily?

evulienka22
5. júl 2014

Chcem vediet ci mame trpiet manzelovej dcere ked je u nas celodenne sms kovanie, a tajne skypovanie s mamou, muz sa s ex-nerozprava tak spehuje cez dieta. Myslim, ze ako otec ma pravo citat co dcera pise,kedze sa stara o dieta a berie su ju tak casto ako matka zaveli. Akym pravom nas ma spehovat.

slimstar
5. júl 2014

Praveze nema pravo citat jej sms. Tak nech vypne mobil a hotovo. Tak ci tak vas bude spehovat, pretoze vsetko vykvaka ex doma, toho sa nezbavite. Hlavne jej porozprava co mate doma, co ste robili a co hovorili. Je to uplne bezne ked ex je na hlavu padnuta, zavistliva, nenavistna osoba.

janinah
5. júl 2014

a čo také tajné robíte? ako jej matka by som chcela vedieť čo moje dieťa robí vo vašej rodine /nie čo robíte vy dvaja,ale čo robí ona/,kde s vami bola,čo jedla.....a položila by som si otázku ako sa dieťa s otcom a vo vašej rodine cíti,ak potrebuje byť nonstop v kontakte s mamou....a ak si tie sms budete čítať a nebude sa vám niečo páčiť,tak potom čo? zakážete mobil? aj tak to dieťa potom mame porozpráva.....neriešila by som a snažila by som sa /otec hlavne/ jej venovať čo najviac času a pozornosti,aby si ani nespomenula na mobil ..

lenkaerika
5. júl 2014

"celodenne sms kovanie, a tajne skypovanie s mamou, muz sa s ex-nerozprava tak spehuje cez dieta. Myslim, ze ako otec ma pravo citat co dcera pise..."
jednoznacne: - 1.nie, nic trpiet nemusite, mozete ale nieco pre to dievcatko urobit a to je to, ze ked je u vas, prijmete ju ako vasu. muz sa ma venovat dcere, vychovavat ju, urobit plnohodnotny program, aby nemusela cely den visiet na drote s mamou, ktora jej asi celkom prirodzene chyba,
2. umoznit jej ferovy kontakt s mamou ked je s otcom. ked jej chyba, umoznit jej sms-kovat, skype, telefonat s mamou
3. muz by sa mal v zaujme dietat s ex rozpravat minimalne o dcere,
4.muz nema pravo citat sms a pocuvat skype dcery a matky, ale rozpravat sa s dcerou a opat ad 2 - umoznit im ferovy kontakt, ked nie si spolu.
evulienka22 - tolko hnevu, zavisti a zlosti z teba srsi, skus mat to dievcatko trosku rada alebo aspon zburat mur medzi vasou novou rodinou a muzovou dcerou z prveho manzelstva. Ona za to nemoze, ze su rodicia od seba, a pravdepodobne keby nemusela, ani by k vam nechodila. Mozno na stare kolena ti bude prave tato dcera varit caj a bude ti blizsia ako tvoje vlastne deti 😖

ematko29
5. júl 2014

@evulienka22 tvoj manžel by sa mal svojej dcere viac venovať,lebo si myslím,že to dievča sa u vás nudí.Nieje doma príde na pár dní a nudí sa ,nečudujem sa teda ,že smskuje s mamou.Mám dceru v takom veku.Stakým dieťatom ešte môže stihnuť si vytvoriť vztah a tiež aj ty.O 2roky s vami nebude komunikovať ani tolko.Zober ju k sebe nech ti pomáha.Skús sa jej pýttať na školu kamarátky čo sa jej tam páči atd.

evulienka22
autor
5. júl 2014

len tolko, ze sme ju chceli zobrat do opatery, lebo mater ma zaujem len o velke alimenty a volnost, pritom zaraba viac ako dost, ma strach ze mna a otca ma radsej ako ju, vieme aj z jej okolia, tak sa otocila, mala lubi otca, bodaj by ste vy mali takych otcov ex ktovie ako skoncite ktory sa bude tak venovat ako moj jeho detom...asi nepoznate take pripady, takze viac vase komentare nekomentujem, navyse sa vase nazory odlisuju od nazorov matiek , ktore poznam osobne, jasne, ze ma otec vediet co pise dcera ked ho lubi, objima a vzdy place ked od nas odchadza...rady ako s detmi od vas nepotrebujem na to som sa nepytala, takze vela stastia vsetkym vam...

ematko29
5. júl 2014

Neviem čo sa hned urážaš,ale ked si prečítaš po sebe ako si to napísala,že celodenné smskovanie a tajné skypovanie ,tak ked tak píšeš,že sa jej muž tak velmi venuje tak asi by dieťa nemalo potrebu vypisovať si vkuse s matkou.A každý tu komentuje len to čo si napísala.V uvodnom príspevku si nenapísala nič o tom ako spolu vychádza otec s dcerou.A ked plače ked odchádza od vás tak by nemala potrebu vypisovať matke.to len môj názor.Mám 9ročnú dceru tak trocha vidím ako reaguje v situaciach a vidím ,že ked sa nudí tak sedí za pc a td.Ale ked má čo robiť telefon ani pc ju vôbec nezaujíma.V tvojom uvodnom príspevku som si predstavila dievča ktoré sedí na gauču a znudene vypisuje.Fakt prepáč ak to takto nieje a možno ak by som vás poznala osobne tak by som mala iný nazor.A k otázke ,ja si myslím,že otec má právo čítať 9ročnému dieťaťu smsky.také malé dieťa by nmemalo písať nič čo sa nepáči rodičom,ja sama kontrolujem dieťaťu mobil aj ked ona nikomu nepíše.Ked bude dospela tak sa môžme baviť o nejakom zásahu do súkromia.Teraz jedieťa a rodič je zodpovedný,čo ak nepíše mame ale nejakému cudzemu človeku z nettu.Je jeho povinnosť zistiť ak sa mu niečo nepáči 🙂

mareli
5. júl 2014

@evulienka22 no s tebou by som veru nechcela prist do kontaktu a nieco riesit. hned sa stavias na zadne, akonahle sa ti nepaci nejaky nazor resp. podnet. tak ked si spokojna ako ta tvoja nevlastna dcera ma rada asi mate natolko dobry vztah, ze nebude problem, ak jej ty sama jemne povies, ze sa ti nepaci, ze stale visi na mobile. a nemusis tu verejne hned nastupit s otazkou, ci ma otec pravo vidiet jej mobil. lebo z toho zavana akurat tak tvoja zlost, ze nemozes mat pod kontrolou kazdu vetu ci slovo, co nevlastna dcera o tebe a vasej domacnosti povie mame a inde. a to je nakoniec aj prirodzene, ze ked niekde travi cas, tak sa jej budu ini mozno aj spoluziaci, kamaratky, ci dalsi zvedavci vypytovat ze "kde sa ma lepsie"...

zvolsiinylogin
5. júl 2014

@evulienka22 prepac, trochu som nepochopila....si vedela, ze tvoj muz uz mal zenu a aj deti, tak sa teraz vsetkemu necuduj....mne osobne by vadilo, keby nase deti nepisali s ex.....vadilo by mi, keby si moj vypisoval s ex....asi k tomu vsetkemu tolko...a podozrievat , ze vas spehuje...a co na tieto slova hovori hlavne tvoj muz?

zvolsiinylogin
5. júl 2014

@evulienka22 a este ma napDLO....asi sa u vas mimoriadne nudi, ked stale visi na mobile alebo skype....a svoj problem rozober s muzom a nie s nami nezainteresovanymi....

zvolsiinylogin
5. júl 2014

@ematko29 presne toto som pred chvilou pisala aj ja, sranda, zhoda... 🙂 inac, mne by nikdy nenapadlo detom kontrolovat mobil, oni su take, zeby cudzim nepisali.....

zvolsiinylogin
5. júl 2014

@evulienka22 a okrem ineho, srsi s teba nenavist, a tvoje predpoklady, ze vas ex cez dieta spehuje, - skus sa porozpravat s psychologom........my ti tu nepomozeme, a skoro vsetky sme sa zhodli na tom istom....

habibi78
5. júl 2014

@evulienka22 ked som začala žiť s mojim manželom, jeho dcéra mala 11 rokov, ale nikdy sme sa doma nevyhybali téme JEJ MAMA... Naopak, pýtali sme sa jej ako sa ma, ako sa jej darí a tak, pritom vzťahy medzi nou a mm boli zle, mala bola raz u nej a raz u otca, skončilo to tak ze ostala bývať s nami, teraz ma 21 rokov a stále býva s nami, o jej mame a jej aktuálnom priateľovi sa spolu otvorene rozprávame boli sme spolu na dcerinom maturitnom plese pri jednom stole, na jej vystúpeniach aj na promociach sme sedeli vedla seba.... Inak sa extra nestretávame ale ked chce prísť pozrieť teraz uz nie malú ale mladú k nám tak dôjde, uvarim jej kávu a pokecame... Co tym chcem povedať??? Ze vsetko je to o komunikácii, deti nie su blbe a napätie na oboch stranách velmi citlivo vnímajú.... Nekontrolovala by som jej SMS, skôr by som jej dávala najavo ze ju mam rada... Mne sa tato cesta vyplatila, beriem ju ako vlastnú, dostávam od nej darčeky na den matiek, pomáha mi a viem ze ma lubi...

zvolsiinylogin
5. júl 2014

@habibi78 ja sa prave teme ich mama vyhybam....rozpravam s nimi o vsetkom moznom,ale na tuto temu som s nimi nedebatila....a maju este sestru najmladsiu, ani na tu som sa nikdy nepytala a oni o mame, ani sestre so mnou nehovoria....aj ked viem, ze svokra,aj jeho tetka si s nou volaju, a posielaju jej pre najmladsiu oblecenie,pripadne, ked nieco potrebuje...myslis,ze je to chyba, ze sa tejto teme vyhybam? ale ani deti sa k tomu dajako nemaju...

zvolsiinylogin
5. júl 2014

@zvolsiinylogin maju 13 a 14 rokov...

zvolsiinylogin
5. júl 2014

@habibi78 pisala som sama sebe 😀 pre teba

habibi78
5. júl 2014

@zvolsiinylogin dieta cíti ze je tato téma pre teba tabu... Skús nenapadne, nech nema pocit ze smirujes... Možno ked sa matka dozvie ze si sa na ňu pýtala tak jej to bude divne, bude mat možno pred malou poznámky... Ale ty sa drž toho ze budeš k malej milá, dobrá, prejavovať záujem budeš stále... Pýtaj sa jej co robila ked s vami nebola, najprv nebude mamu spomínať ale ked uvidí ze moze, tak začne, ty netlač na pílu... Toto je stena medzi vami... Predstav si zeby ty si bola na mieste dieťaťa... Boh vie co jej matka narozpravala a ona ma prísť k vam a ako sa ma tváriť?? Otvor sa jej, zapájaj ju do rozhodovania co budete robit, nech ti pomáha v kuchyni, pomáhaj jej s úlohami, získaj si ju, pýtaj sa jej co robí rada s maminou a tak... A pôjde to, mala sa ti otvorí a stena v podobe neustáleho kontaktovania s mamou padne...
Problémy medzi dospelými ex nech medzi nimi aj zostanú, nech o nich deti nevedia... Chce to iba záujem, nekomentovanie situácie iba vypočuť a dat najavo ze sa s tebou moze baviť o čomkoľvek...

habibi78
5. júl 2014

@zvolsiinylogin a ešte skús s nou tráviť cas sama bez muža... To si ju získaš velmi rýchlo... Ukaz jej ze tvoj záujem o ňu nekončí tym ze sa za nou zabuchnu dvere... Súrodenci??? To iste...

molnija1985
6. júl 2014

@evulienka22 Evulienka, Evulienka...trochu som v šoku. Takže ty chceš vedieť, či máš trpieť skype-ovanie a smskovanie dcéry svojho muža s jej biologickou mamou? Áno máš to trpieť. Muž s ex-manželkou nerozpráva, to nie je nič neštandardné, pomerne častý jav v prípade pojmu EX, ale ako vieš či v jej prípade sa jedná o zákonité "špehovanie"? Ok a ako to chceš riešiť - "Milá moja, čo si tu v našom byte, tak nebudeš v kontakte so svojou materou!"? Tak v tom prípade sa absolútne rozlúč aspoň s neutrálnym vzťahom rodiny svojho EX. A ver mi, že neutrálny vzťah potrebuješ aj v prípade právnych a iných jednaní s rodinou svojho ex-manžela. Možno ti je úplne u prdele ako Ťa vnímajú deti svojho ex, ale nečakaj že s týmto zmýšľaním budú mať k tebe aspoň ako-takú cestu. Po pravde nečítal som celú diskusiu len úvodný príspevok - ale podľa neho to vyzerá tak, že radšej mať biologickú matku potencionálneho paranoidného šmíraka ako macochu, ktorá sa snaží štvať rozvrátenú rodinu proti sebe aj naďalej.