Kto nesie zodpovednosť za úraz žiaka na WC?
Ak počas hodiny pustí učiteľka žiaka na WC, a žiakovi sa stane uraz, ktorý vyžaduje hospitalizáciu, kto je zodpovedný?
Riaditeľka vraví, že oni nie sú ústav aby mali nad žiakmi permanentný dohľad...
@h2 A ty by si volala RZP ešte pred tým, ako dieťa pustíš na záchod? Autorka sem vôbec nepíše. Hlavne, že sa tu hádate za to, že si niekto dovolí mať iný názor. Nikto z nás, ani autorka nebola v tej škole a v tej triede. Nikto nevie, ako sa to presne stalo. Po boji je každý generál.
@h2
Ta učiteľka je riadne bezcitna, že ústav. Bože... Nebudem vulgárna
@loliki autorka presne opísala situáciu. Koľko krát to ma napísať na každú stranu aby slovenské užívateľky internetu boli schopné pochopiť a predstaviť si situáciu?
Dieťa je epileptik, vie to celý pedag. zbor.
Dieťaťu bolo zle, tak hľadali zdravotníka. Nenašli. Nechali tak, ved keď o probléme nehovoris, on zmizne, nie? To je prvá chyba
Nevolali rodiča. Druha chyba.
Dieťa chce opustiť triedu samé. Je epileptik, ktorému nepomohol zdravotník keďže mu je ťažko. Dospelí ľudia ho samého nechajú odísť. Dve dospelé osoby! Bez mozgu? Gigantická chyba.
Riaditeľka neskôr arogantná - škoda slov.
Také blbky nemajú čo robiť s deťmi.
Nedávno tu bola diskusia o asistentoch učiteľov a pár ľudí sa sťažovalo, že zo robí hocikto bez vzdelania a záujmu o deti, ved kto už by to chcel robiť za tie peniaze. To sa veľmi zle čítalo. Tak sa tu netvarme že v školách pracujú samé férové osoby. A ty neprekrúcaj čo autorka písala. Keby sa jej syn zabil pri páde zo schodov? Kto vie ako dlho bol v bezvedomí. Tie ženy predviedli nehorázne tupe sposoby.
V tomto pochybila skola jednoznacne, sam nemal co ist na WC. Ak mu bolo zle, mali Vam zavolat, volat lekara, zachranku ak to bolo vaznejsie, alebo zdravotnika ak maju v skole. Nas prvak takto spadol na WC smykol sa na mokrej podlahe. To tiez bol uzas, ze bolo mokro cez prestavku podla mna. Mal 5cm ranu nad obocim a viezli nas sanitkou do nemocnice. Nasledky nema ziadne, ale prijemne to nebolo vyplatilo nam az 60 euro a to z dvohc poistiek skolskych dokopy. Hanba.
Mna tak ludsky zaraza ze ked viem ze je ziakovi zle a potrebuje ist na wc tak s nim bud idem alebo poslem asistenku a je jedno ci je epileptik ci nie. (Samozrejme ze ked je epileptik predvidam ze zachvat moze prist) ....vela sil prajem do riesenia a skore uzdravenie

Ak mu bolo zle a vedelo sa o jeho diagnóze, tak ja ako učiteľka by som volala rodičom. Tým pádom by sa rodič rozhodol, či pre dieťa príde, alebo či ho nechá aj v tomto stave v škole (už na vlastnú zodpovednosť). Každopádne si už takéto dieťa treba viac všímať - upovedomiť aj spolužiakov, aj zborovňu. Doslova byť v pohotovosti aj s telefónom v ruke. Osobne by som ho samého na wc nepustila, jedine s doprovodom (keďže ide o dieťa s epilepsiou, ktoré sa vyslovene sťažovalo) - hoci aj spolužiak, kolega, asistentka... Nie je to ich povinnosť, no bavíme sa o ľudskosti a zdravom sedliackom úsudku a takom tom predvídaní, čo ak...