Kvôli učeniu začínam neznášať svoje dieťa
Už som zúfaka. Kvôli učeniu začínam neznášať svoje dieťa. Moje milované dievčatko..
Ja už neviem ako na to. Uči sa síce na 1, ale to učenie trvá hrozne dlho. Úplne ma vynervuje. Veci,ktoré by urobila za hodinu a pol robí aj 4 hodiny. A keby som ju neustále neupozornovala,tak to ani nespraví.Krúti sa,motá, odbehuje, pyta sa blbosti.. je štvrtačka. Takže už 4.rok po nej kennodenne kričím. Plačem...
Skúšala som ju motivovať, dávať prestávky, odmeny, tresty...
Ja jej niečo poviem a ona si robí svoje. Je stašne svojhlavá. Mam sa chuť vykašlať na to učenie a nech je aj štvorkárka, ale nech máme pokoj. Inak je to dobrá duša, o bračeka sa s láskou stará, no domáce práce a učenie je katastrofa. Má mantinely aj težim, ale aj tak je to taká salámistka...
@jankapepe ja som normálna, ked sa hra miesto uloh, tak nech sa hrá 😂 ulohy si spraví.. A je mi fuk kedy. A samozrejme ako som to zaviedla nikdy nebola do rana hore ani do 10tej pretoze si ich urobi... Ale neposkakujem uz okolo nej a nevrieskam. Ty by si tiez vrieskala keby to dieta flakalo vsetko a nosilo domov 5ky, ale kludne si pobedz co len chceš. Ano ked sa figu uci, vadí mi aj trojka zo somariny, ktoru by vedela keby si tie dve strany aspon pozrela a ank aj ona sama sa citila hlupa a mala sa za čo. Ja vidim ake ma výsledky, co cez den robi/nerobi... Moje riešenie nechat to na nej, je lepsie ako sediet pri nej a revat. A chuda a stratená v zivote bude akurát tak flakanim. Lebo aktualne by v klude prelezala cely den v izbe a kamoskami na telefone. To ze necham to na nej, ale vysledok chcem vidiet je prave opak toho co pises. V zivote bude musiet tiez nejake vysledky mat.
Ci co je podla teba ok? Urobit to za ňu alebo co? 🤦🏻♀️
Aký má mala režim, ma vôbec po skole čas sa chvíľu pohrať, oddýchnuť si? Ci ju hneď mordujes 4 hodinami úloh? To je sialene co robíš a takýmto prístupom musí mať hrozný odpor k škole. Nehovoriac o tom ze v tomto veku by si mala už robiť úlohy úplne sama a učivo si pamätať zo školy keď ho učiteľka vysvetľovala.
V prvom rade ju treba odborne vyšetriť ci nemá dislexiu alebo disgrafiu, kľudne aj áno a klasicky sposob písania ci učenia jej nikdy nepôjde. Možno ju trapis zbytočne pre niečo za co ona vôbec nemôže.
Chod za triednou učiteľkou ako pracuje v škole. Isto tam mate aj školského psychológa alebo špeciálneho pedagóga, spýtaj sa ich ako s ňou pracovať....
A vôbec nechápem načo sú ti samé jednotky, prečo ju tím trapis?
Si urcite úžasná mama, uz len preto, ze ta toto trapi a ze to chces zmenit 🙂 je to velmi narocne, mam to podobne, ked som sa udrzala a nekricala potom som sa isla vyplakat do izby zo zufalstva. Teraz si vytriedim na ucenie so synom cas, napr. hodinu a podporujem ho, vzdy ked strati pozornost pripomeniem, ze treba sa sustredit a potom buudeme riesit všetko ostatne, teraz je cas na ulohy a na nic ine...
@nevestamary ďakujem za podporu. 💕 dnes to po všetých týchto radách bolo dobré. Nehnevala som sa a aj ona bola pokojná. Učiť sme sa museli síce spolu,pretože na prírodovedu majú dosť ťažkú látku a to by nedala. Úlohy si písala sama. Bolo mi jasné,že sa nájdu aj mamičky,ktoré budú útočnejšie. Chápem ich...P
Potrebovala som si ujasniť,koľko mám od nej vyžadovať keď viem,že by to mohla zvládnuť. Zatiaľ už mám ujasnenú nejakú cestu,tak dúfam,ze sa mi /nam podarí ňou ísť.
Tu je problem v dobe lebo vacsina rodicov je hrozne makka na deti a ked toto citam spomeniem si hned na sesternicu ktora jej synovi pisala ulohy a referaty do 13stich rokov, vzdy sa jej pri uceni len vykrucal a fnukal a ona samozrejma makka ze to osamostatnenie u neho bola potom cista katastrofa....a zas my ked sme sa so surodencami tiez pri uceni vykrucali, odbehovali, natahovali cas matka nas vyprasila a do hodiny sme boli raz dva hotovi s ulohami a potom to uz islo samo
@judar A ako vase psychické zdravie? Mate sa rada a tak?
Ja mam prochu menej pochopenia pre niektore komentare, ale snažím sa neist do konfliktu (snazim :D) este mi napadlo, ja mam strasnu chut porozpravat sa s ucitelkou, ako ho ona vnima, ci v tom vidi problem, ci mi vie poradit ako ho pozitivne motivovat, mne to totiz pride tak, ze nie je najdolezitejsie splnit tu ulohu, ale mat pozitivny vztah k uceniu, k spoznavaniu a toto by som strasne nechcela ubit v mojom dietati tym, ze ho nutim... Ale teda nie vzdy sa dari, ved na to treba bezodnu studnu trpezlivosti :D a este dalsia vec mi napada (niekde som citala), sadnut si s dietatom a povedat napr. trapi ma, ako sa k sebe spravame pri uceni, ja ocakavam, ze si ulohy spravis nacas a u teba vnimam, ze ta to nebavi, skusme najst na to riesenie, myslis, ze niektore ulohy by si mohla robit sama a ked budes potrebovat, mozes ma zavolat? Resp. dieta ked je spoluriesitel nrjakej ulohy citi sa dolezito a casto ma aj dobre napady... Mozno toto by mohlo pomoct, nam to trosku pomaha, ale vacsinou len na nejaky cas... 🙂 Vcera som balila tasku zanho, vzdala som to :D :D :D
Dieťa nemusí byt 1 od hora dole na to aby niečo v živote dokázalo. Moc to silis. Nechaj ju nech sa učí sama, preskúšaj námatkovo, skontroluj či má úlohy, čo nevie vysvetli. Ja som sa v jej veku dávno učila sama. 4 hodiny je neskutočne veľa. Buď je tam ozaj nejaký problém, alebo veľmi veľmi zlý systém.

@simca06022011 prepáč musím..... Ty tiež nie si celkom ok....
Bez večere? Hlúpa, lebo 3ka? 10 hodín.... Do rána?
Hucat po dieťati pre úlohy?
Vies co dosiahneš? Bude mať 1tky, ale sebavedomie na bode nula a stres chaos panika vždy keď sa jej niečo nepodarí.
Áno študijne možno predbehne take it easy 3karov ale v živote bude chuda stratená.....