Má učiteľka právo vysypať žiakovi tašku?
Synovi ucitelka vysypala tasku na zem pred celou triedou len preto, ze sa po zazvoneni zbalil a nachystal na dalsiu hodinu. Ona vsak hodinu este meukoncila a tak pristupila k nemu, vzala mu tasku dopredu a vysypala ju na koberec. Muz to chce ist riesit do skoly, je velmi nahnevany. Stretli ste sa s takymto spravanim ucitelky? Syn je 4tak.
@anonym_autor a keby tam mal nieco krehke,cenne co by rozbila? Deti mozu mat v taske kludne aj nejake zdravotne pomocky,skolske potreby,odobne veci, ktore moze tymto krokom poskodit. Neviem si predstavit situaciu kedy by musela pristupit k tomuto kroku, ani keby mal v taske 🍃,takto sa to nerobi sakra. Normalne chod za vedenim,ze toto je nedostojne.
@denithestrange1993 Presne tak.Poznam prípad, keď p.ucitelka odkopávala tašky, ktoré jej prekážali v uličke medzi lavicami.Za obeť padli písacie a rysovacie potreby a neraz aj mobil,aj keď v tých časoch nebol zakázaný.
@anonym_autor syn nemal čo baliť ešte veci keď učiteľka ešte neskončila hodinu. To ma tvoj syn rešpektovať. A aj vy, rodičia.
Veď sa opytaj syna, či sa máš ísť za pani učiteľkou. Ak povie nie je pravdepodobné, že sa to udialo inak, ako povedal.
@anonym_autor nemá právo na takéto spravanie len preto že je učiteľka.
Bola to zastupujuca ucitelka, nevedel, ze ona ma take pravidla. Podla mna nic zle neurobil. Nikoho tym nerusil. A ona takto zareagovala. Ja som ucitelka, nikdy by som si nedovolila ist detom to tasiek. A nieto im ich este vysypat, ved to musi byt aka hanba, keby sa napr. dievcatam sypali hyg.vlozky? 😔🙈
@anonym_autor autorka, rieš to v prvom rade s triednou učiteľkou, nech ráči tej zastupujúcej povedať, že takto sa veci neriešia a že to bolo prvý a poslednýkrát. ak by sa nabudúce pri zastupovaní situácia opakovala alebo iným spôsobom by sa na ňom vyvŕšila, podstúp to vedeniu školy.
@petronelag Poznáte určite ten čarovný zvuk, ktorému sa hovorí zvonenie.Ten označuje začiatok a koniec vyučovacej hodiny.Autorka písala, že sa jej syn zbalil po zazvonení.Dotycna p.ucitelka pokojne mohla upozorniť žiaka, že ešte žiada chvíľu pozornosti.
@anonym_ffc260 presne tak to robim ja. Ze potrebujem este minutu, aby sa mi venovali.
Veď sa opytaj syna, či sa máš ísť za pani učiteľkou. Ak povie nie je pravdepodobné, že sa to udialo inak, ako povedal.
@anonym_57bb86 mam uplnu verziu od asiatentky🙂a ano, syn neklame🩵
@viktoriakrajnakova tam bu bu bu o policajtoch nepomôže, respektíve postup je úplne iný. autorka sa môže poradiť momentálne nanajvýš s vedením školy a spoločnými silami toto vyriešiť. toto nie je na hlásenie polícii 😀
@viktoriakrajnakova nepreháňaj. aj polícia by ako prvé uviedla, že matka/rodič má ísť podľa istého postupu a v prvom rade keď už, tak cez vedenie školy. to už by sme zase kam prišli, keby na všetko sa polícia volala? to už ani tých pár učiteľov, čo ešte učiť chce, by už neučilo, lebo by sa rodičia vyhrážali kadečím (toto nesúvisí s touto konkrétnou diskusiou, ale všeobecne, takže kto chce do mňa zase rýpať, nech si prečíta môj príspevok adresovaný autorke)
polícia by bola odôvodnená, ak by šlo o ublíženie na zdraví, napríklad. ale že vysype obsah na zem. no neviem, podľa mňa to hrotíš a poriadne 😉
A prečo učitelia nedodržujú prestávky keď zazvoní na koniec hodiny ale ešte aj to skrátia žiakom a potom iné učiteľky zas vyskočia na žiaka že si nestihol zájsť ani na wc
@anonym_autor ja sa divím že všade na školách majú rôzne “krúžky” proti šikane a podobným veciam pre žiakov. Ale najviac by to asi potrebovali ucitelky lebo takých prípadov kedy v podstate učiteľka šikanuje žiaka je v dnešnej dobe veľa.
@viktoriakrajnakova alebo ani nemajú čas. miznú im bicykle, potraviny, pálenka, ani na to nemajú čas, nie to ešte na vysypanú tašku 😀
@anonym_autor drbnutá učiteľka. Aj také sú. (Väčšina je ale normálnych, resp. ich pravidlá sú v rámci akceptovateľného normálu, len si na to treba zvyknúť, čo bol tu problém, keďže tvoje dieťa túto učiteľku a jej"systém" učenia nepoznalo). Muž nech spraví ako uzná za vhodné. Ja by som do školy nešla, ale dieťaťu by som potvrdila, že učiteľka na to právo nemala a že dieťa nespravilo nič neadekvátne a zlé a pokojne aj nabudúce nech sa slovne bráni. Stávajú sa také veci aj u nás, napríklad príde nejaká "poznámka", dieťa mi vysvetli čo ako a prečo a proste poviem že aha, ok, tak si to proste zapamätaj, že učiteľka je taká a taká a že toto nejak prežíva. (Nie každá poznámka samozrejme, väčšinou sú oprávnené, ale niekedy je učiteľ proste fakt drbnutý). My s mužom nie sme horkokrvné typy, že potrebujeme nejak ísť "riešiť" do školy, pokiaľ nejde o nejaký extrém.
@anonym_autor syn nemal čo baliť ešte veci keď učiteľka ešte neskončila hodinu. To ma tvoj syn rešpektovať. A aj vy, rodičia.
@anonym_395e18 co ucitel, to ine pravidla. Jeho uc.to nevadi. Ako mal vediet, ze zastupujucej bude. Btw, myslim, ze stale sa da upozornit slusnejsie ako dotknut sa cudzich veci a este mu ich vysypat pred 23parmi oci pred tabulou🙈
@anonym_autor autorka, rieš to v prvom rade s triednou učiteľkou, nech ráči tej zastupujúcej povedať, že takto sa veci neriešia a že to bolo prvý a poslednýkrát. ak by sa nabudúce pri zastupovaní situácia opakovala alebo iným spôsobom by sa na ňom vyvŕšila, podstúp to vedeniu školy.
@amdornik tr.uc.marodi, preto ich zastupuju ini.. 😕
@anonym_e200a8 S takými rečami choď na retroskupiny na Facebooku. Tam spomienkoví optimisti a romantickí idealisti minulého režimu ocenia keď zaspomínaš aká ste vy bola posledná úžasná generácia tých krásnych, múdrych, šikovných ľudí
@yosi ano lebo nerespektovat vyklad ucitela je znamka pokroku. To ze si ten chalan drzo bali tasku kym ucitelka dokoncuje vyklad ludstvo nikam neposunie. A stavim sa ze to nebolo prvykrat.
Ucitelia su dnes na dne spolocnosti, nemaju uctu, nemaju respekt, nemaju adekvatny plat. A takto to potom v skolstve vyzera.
Pre tie,ktore obhajuju konanie ucitelky - na nasej skole sa stalo presne to iste,ucitelka vysypala ziacke,piatacke tasku pred vsetkymi na zem,dievcina tam uz nosila vlozky aj menstruacne nohavicky, vsetko sa to rozletelo po zemi, asi pol roka bolo tercom posmechu spoluziakov! Teraz budte hrdinky! Toto je zlyhanie ucitela, mohla dat tomu chlapcovi tiez iny trest, nie zasahovat do osobnych veci, a to nevravim,ze tejto dievcine sa zlomili aj slnecne okuliare,ktore tam mala.
@yosi ano lebo nerespektovat vyklad ucitela je znamka pokroku. To ze si ten chalan drzo bali tasku kym ucitelka dokoncuje vyklad ludstvo nikam neposunie. A stavim sa ze to nebolo prvykrat.
Ucitelia su dnes na dne spolocnosti, nemaju uctu, nemaju respekt, nemaju adekvatny plat. A takto to potom v skolstve vyzera.
@anonym_e200a8 Ty si tam bola, ked vies, ze to nebolo prvykrat? Precitaj si, co pise autorka, islo o novu, zastupujucu ucitelku. A asi vies o tom, ze existuju aj ine metody, ako ziaka upozornit, nie mu vysypat tasku.
Treba porozmyslat, ci taketo spravanie ucitela je to, cim si buduje uctu a respekt. A hlavne si ich nemylit so strachom.
@anonym_e200a8 Rešpekt má byť, ale ty žiješ predstave, že rešpekt sa dá vybudovať len absolútnou nadradenosťou nad žiakom. Skúsim vysvetliť...
Žili raz dvaja nemeckí poľní maršáli. Jeden bol známy tým, že akékoľvek pochybenie svojich podriadených trestal popravou. Vyžadoval absolútnu poslušnosť ktorú si budoval na nekompromisnom image. Napriek tomu v profesnom živote dosiahol v podstate hofno. Zomrel sám, v zabudnutí a v opovrhnutí okolia. Pochovaný je niekde na okraji cintorína bez pôct. Druhý nemecký poľný maršál bol známy tým, že sa hocikedy v noci objavil bez prípravy medzi radovými vojakmi. Aj si s nimi vypil, aj vypočul čo ich trápi. Dodnes je uznávaný ako jeden z najväčších statégov, jeho knihy sú dodnes základnými učebnicami pre vedenie mechanizovanej ofenzívy. Nikdy nebol odsúdený za vojnové zločiny. Keď zomrel, na jeho pohreb prišli tisíce vojakov, mnohí v uniformách hoci to mali zakázané.
A teraz otázka, kto z nich dvoch si vybudoval rešpekt a akým spôsobom?
Pre tie,ktore obhajuju konanie ucitelky - na nasej skole sa stalo presne to iste,ucitelka vysypala ziacke,piatacke tasku pred vsetkymi na zem,dievcina tam uz nosila vlozky aj menstruacne nohavicky, vsetko sa to rozletelo po zemi, asi pol roka bolo tercom posmechu spoluziakov! Teraz budte hrdinky! Toto je zlyhanie ucitela, mohla dat tomu chlapcovi tiez iny trest, nie zasahovat do osobnych veci, a to nevravim,ze tejto dievcine sa zlomili aj slnecne okuliare,ktore tam mala.
@lubmar ako sa to potom riešilo? Boli voči učiteľke vyvodené dôsledky?
Nepíše sa v školskom poriadku, že hodina končí zvonením? Nikdy som šk. poriadok nečítala, tak neviem.
@anonym_395e18 aj keby dieťa urobilo niečo omnoho horšie, ako zbalenie veci PO zvonenie, toto bolo silne cez čiaru, nepedagogicke, nezrelé, hlúpe, čin úplne z pozície moci.
Taký ľudia naozaj nemajú čo prácovat s deťmi.
@lubmar A zaujímavé je, že tí čo obhajujú učiteľku komentujú anonymne. To sa boja za svoje názory?
@anonym_57bb86 učiteľ nemá práva? Aké práva? Ponižovať žiakov, vybijať si na deťoch vlastnú frustráciu? Tak to chvalabohu..
Ty toto považuješ za normálne?
@beronsche je dosť prípadov aj v opačnom garde, že žiaci ponižujú učiteĺov. To nik ešte nepočul, že? Poznala som učiteľku, ktorá bola telesne postihnutá. Kvôli posmievaniu zo strany žiakov zo školstva odišla. Lebo stale prichádzali noví žiaci, pre ktorých bola raritou, tak to bolo nekonečné. Možno to boli prave tí, ktorých rodičia chodili na ZŠ vytýkať učiteľom každý krivý kuk na ich dieťa.
@beronsche je dosť prípadov aj v opačnom garde, že žiaci ponižujú učiteĺov. To nik ešte nepočul, že? Poznala som učiteľku, ktorá bola telesne postihnutá. Kvôli posmievaniu zo strany žiakov zo školstva odišla. Lebo stale prichádzali noví žiaci, pre ktorých bola raritou, tak to bolo nekonečné. Možno to boli prave tí, ktorých rodičia chodili na ZŠ vytýkať učiteľom každý krivý kuk na ich dieťa.
@anonym_57bb86 Vytahujes extrem, len aby si ospravedlnila neakceptovatelne konanie tejto konkretnej ucitelky. Tu nejde o krivy kuk, ale o ponizenie dietata.
@anonym_57bb86 Vytahujes extrem, len aby si ospravedlnila neakceptovatelne konanie tejto konkretnej ucitelky. Tu nejde o krivy kuk, ale o ponizenie dietata.
@mandzula to nie je extrém, to je pravda. Ak by som napísala mesto, aj by o takej učiteľke niektoré vedeli, lebo je z malého mesta. Aj tu niekto pisal, ze by učiteľku na SŠ vypiskali. Takže na niektorých stredných sa dejú aj také veci. Na mňa raz v lete pokrikovali chalani z chlapčenskej školy sediac na otvorených oknách keď som išla okolo, že na starej p...i sa dobre cvičí. Príkladov je dosť.