Má učiteľka právo vysypať žiakovi tašku?
Synovi ucitelka vysypala tasku na zem pred celou triedou len preto, ze sa po zazvoneni zbalil a nachystal na dalsiu hodinu. Ona vsak hodinu este meukoncila a tak pristupila k nemu, vzala mu tasku dopredu a vysypala ju na koberec. Muz to chce ist riesit do skoly, je velmi nahnevany. Stretli ste sa s takymto spravanim ucitelky? Syn je 4tak.
@anonym_autor choďte sa najskôr spýtať učiteľky ako to bolo a syna by som upozornila, aby nabudúce počkal kým učiteľka dohovorí a ukončí hodinu. Je to trocha drzé 😏 Predstav si že si na porade, šéf ešte neskončil a ty si začneš baliť veci. Tiež si o tebe čosi pomyslí, síce ti kabelku nevysype, ale možno vyvodí iné dôsledky. Šéf má výhodu, že ak potom nesplníš na základe pokynov ktoré ešte chcel doplniť úlohu, stiahne ti prémie. Ak syn nebude vedieť, čo má v domácej úlohe robiť, lebo to už nepočúval, zase len budete nadávať na učiteľku. To je ten podstatný rozdiel 😏
Čože by nemohla.len dnešné mamičky to nevadia predýchať
A preto ľudia zo školstva utekajú, učia nekvalifikovaní, lebo učiteľ nemá žiadne práva. Za každú prkotinu nabehnú rodičia a riešia. To na margo.
Rozprávaj so synom, ako sa zachovala trieda, či sa mu smiali, či plakal, čo si o tom myslí a vyhovor mu to. Ja nikdy na učiteľov pred deťmi nehovorím zle, aj keď si myslím.
My doma nevieme zvládnuť hocikedy 1,2,3 deti, ona má 20+ 5-6 hod denne. Nerobila by som z toho drámu.
@anonym_57bb86 ak je toto podľa teba ok tak je to fakt divne 🙂.
Čože by nemohla.len dnešné mamičky to nevadia predýchať
@anonym_943114 tak nech si vyhadzuje veci tvojmu decku ked si s tym ok. Normálny človek to rieši. @autorka isto to nenechaj tak.
@anonym_943114 tak nech si vyhadzuje veci tvojmu decku ked si s tym ok. Normálny človek to rieši. @autorka isto to nenechaj tak.
@gerrwie_girl nemôžem za to že tvoje je nevychovane;)
píšeš, že si učitelka, tak predaa vieš, že si to dovoliť nemoze..ja som tiež. a urobila to vychovavatelka mojmu synovi v druzine na specialnej skole. Totalne ho ponizila, komentovala co ma v taske. Posmievala sa. Tam to zaslo cele velmi daleko, ze to skoncilo cele na inspekcii a policii. A spatne, po prelozeni na inu skolu som sa dozvedela, ze ta dotycna ma povest "gestapačky" a psychologička, ku ktorej už dlhsie chodime, povedala, že z tej skoly vychadzaju psychicky znicene deti, ktore koncia na psychiatrii.
A ze bolo vela pripadov, kde rodicia zo dna na den vzali dieta z tej skoly.
Co sa tyka kontroly tasky - musí to byť pod kamerou, v pritomnosti niekoho ineho, zakonneho zastupcu alebo policie.
P.S.: po prelozeni na inu skolu, dostani sa do psychickej pohody, chalan zvlada skolu a uz aj strednu...
@gerrwie_girl nemôžem za to že tvoje je nevychovane;)
@anonym_943114 fiha, pani anonymka je vsevedka 😁. Ja niekde spomínam moje dieta? 🫢 Nevychovana je tu pani učiteľka 🙂 My nastastie take sliepky na skole nemáme.
@anonym_autor No ak sa to udialo takto, tak nemá. Nech dá žiakovi poznámku, nech mu dá pokarhanie, návrh na zníženú známku zo správania. Je mi to ako rodičovi v podstate jedno (mňa zaujíma len školský prospech, nie učiteľské pindy). Ak však vysypala na zem tašku, poškodzuje môj majetok ktorý som ako rodič zakúpil za svoje peniaze ja, a to už sa ten učiteľ vystavuje riziku, že ho zdrapnem do pazúrov.
@yosi A učiteľku potom nemusia zaujímať tie rodičovské pindy!;)
@anonym_autor pamätám si , že pred 30 rokmi mohli učitelia všetko. A nikto nic neriešil. Siahanie ukazovatkom po prstoch. Roztrhanie zošita. Raz som ako prváčka od učiteľky dostala rukou do oka keď mi stipala lica keď som nerozumela zadaniu. Dostala som taku ranu že som na to oko nevidela. Možno preto mám s tým okom aj v dnešných 40 problémy. Rodičom sa nic nehovorilo. Učitelia boli v práve . Nebolo to vôbec správne ale deti si nedovoľovali čo dnes.
@anonym_autor si učiteľka a musíš sa na webe pýtať, čo robiť???
@letfenixa prosim Ta ukaz mi, kde sa autorka pyta co ma robit? Ak nevies citat, tiez by si sa mala asi vratit do skoly. Autorka jasne pise a dava otazku ci sa s tym uz niekto stretol?! Takze neryp prosim! To ze nadpis diskusie je taky aky je, nie je chyba autorky. 99% diskusii menia ich nazvy admini. Takze netreba citat len nadpis ale hlavne obsah! Presne ako “titulky” v novinach… niektorym jedincom staci nadpis a hned robia zavery…. 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
@anonym_autor nie, nastastie som sa s takymto spravanim nestretla, ale uz som pocula, ze sa to stalo (deje) a mrzi ma ze toto spravil vysokoskolsky vzdelany clovek, ktory by uz mal mat vo svojom veku vyvinutu svoju nervovu sustavu a teda mal by vediet ovladat svoje emocie (na rozdiel od deti, ktorych mozog sa vyvija az do dospelosti)…
Btw… syn sa spravne zachoval, nebol drzý, len logicky ziadal napravit to, co ucitelka sposobila svojou neadekvatnou reakciou…
verim ze si sa s nim o tom porozpravala a dakujem ze Ty ako ucietelka sa takto k svojim ziakom nespravas!
@letfenixa prosim Ta ukaz mi, kde sa autorka pyta co ma robit? Ak nevies citat, tiez by si sa mala asi vratit do skoly. Autorka jasne pise a dava otazku ci sa s tym uz niekto stretol?! Takze neryp prosim! To ze nadpis diskusie je taky aky je, nie je chyba autorky. 99% diskusii menia ich nazvy admini. Takze netreba citat len nadpis ale hlavne obsah! Presne ako “titulky” v novinach… niektorym jedincom staci nadpis a hned robia zavery…. 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
@anonym_autor nie, nastastie som sa s takymto spravanim nestretla, ale uz som pocula, ze sa to stalo (deje) a mrzi ma ze toto spravil vysokoskolsky vzdelany clovek, ktory by uz mal mat vo svojom veku vyvinutu svoju nervovu sustavu a teda mal by vediet ovladat svoje emocie (na rozdiel od deti, ktorych mozog sa vyvija az do dospelosti)…
Btw… syn sa spravne zachoval, nebol drzý, len logicky ziadal napravit to, co ucitelka sposobila svojou neadekvatnou reakciou…
verim ze si sa s nim o tom porozpravala a dakujem ze Ty ako ucietelka sa takto k svojim ziakom nespravas!
@michaela175 velmi pekne napísané
Ja nornalne žasnem, kolko takých matiek sa tu nájde, ktore to obhajujú. Dieta síce možno urobilo niečo co nemalo (podľa toho co čítam úplnú banalitu), ale učiteľka je ta dospelá a ma mat rozum. Stačí len upozorniť. Tiež doma nerobím extrémy. Ze povedzme poviem synovi ze môže sa hrat na xboxe do 17tej a ak presne o 17tej to nevypne, tak mu zahodim ovladac 😁. Ja som v skole bola bita. A bola som bita aj doma. Mamou, otcom, bratom. Ale vdakabohu ze nepatrím do tej kategórie žien, ktore si povedia: ja som bola bita, budeš aj ty. Ja svojho syna nebijem a ani s tym nezačnem. Ani mu nerobím takéto trápne výstupy. Ked niečo vyvedie, tak sa s nim v prvom rade porozprávam a vysvetlím co urobil zle a potom samozrejme pride trest. Ale isto nie v podobe bitky.
@anonym_autor chodte to riesit, potom nevedia uz vyucujuci co so sebou, my sme sa s tym stretli.. u nas takto detom vysypavali skrinky a kadeco, a len sa to stupnovalo, ako keby si mindraky na tych detoch riesili.. Mne by bolo jedno aku verziu by pedagog podal. Prost enema co chytit dietatu tasku a vysypat kamkolvek alebo ako u nas, vyhadzat skrinky detom... maju tam osobne veci deti. Mala mu povedat nech si veci vylozi ak chcela, alebo upozornit, ze nebalime sa, este sme neskoncili a to je vsetko, ovladat sa. Takto prejavy nech si setri pre svoje deti doma...
u nas si aj uplne nevinne deti taketo vystupy museli uzit. Na jednej strane sa obhajuje na vonok fungovanie bez sikany, prehana sa to so slovom empatia a potom tie, co to maju v praxi zaviest a byt prikladom, vyhadzuju detom veci, vrieskaju ako zmyslovzbavene a pod...
@michaela175 prosím ťa, obrazne sa to pýtala. Ak je sama učiteľka, tak vie, že také niečo sa nerobí.
Predstav si, ze by ti sef vysypal kabelku v kancli pred vsetkymi co su tam. V podstate je jedno o co islo. Mohol tam mat aj nieco rozbitne a potom by to tam vysavala cez prestavku?
@cimage toto je co za kravinu, to co porovnavas?
A prečo učitelia nedodržujú prestávky keď zazvoní na koniec hodiny ale ešte aj to skrátia žiakom a potom iné učiteľky zas vyskočia na žiaka že si nestihol zájsť ani na wc
@anonym_7f0f8e vidno, ze vacsina z vas nema ani sajnu o vyucovani, ked sa toto mozes spytat🙈
@cimage toto je co za kravinu, to co porovnavas?
@anonym_3bdeab preco by to bola kravina? ucitelka je nieco extra ze toto moze? co keby chytil ziak jej tasku a vysypal to? my akturalne riesime ze ucitelky nevyucuju, kvakaju si, bavkaju sa a detom prejde polka hodiny a nic, a ak sa ozvu este su za zle a drze, pritom najma tym vacsim detom na tom uz aj dost zalezi aby vedeli tie predmety.. tak keby dieta prislo a vysypalo jej tasku na katedru, ze nch zacne pracovat, bolo by to asi dost cez? ale ked to spravi ucitelka ziakovi, potupujuco pred vsetkymi detmi, je to ok.. pritom viditelne nic nerobili na tej hodine inak by sa chlapec nepobalil a nenachystal na dalsiu hodinu. Vyvadzal, vyrusoval, ale on sa iba nachystal na dalsu hodinu=PO ZVONENI. Mozno po "jej" ukonceni hodiny, mal v plane stihnut sa nepit, nejest, cikat.. tiez ma len tu jednu prestavku.. a detom konci vyucovacia hodina hlavne zvonenim a dalsia tiez zacina zvonenim a nie tym, ze prepacte priesiel som neskor lebo p. ucitelka rped vami si natiahla hodinu. TO by dietatu asi nepreslo. Tu dieta neodislo, nevyrusovalo, iba sa po zvoneni pripravilo. Katastrofa. Ja by osm do skoly mozno nesla, ale urcite by som minimalne pekny odkaz napisala vyucujucej aj triednej kopiu, nech maju o com diskutovat.
@anonym_autor podla komentarov mozete ist vsetky hned zajtra ucit, lebo presne viete, co a ako. Odbornicky na skolsto jak vysite. Nonsens. Ja by som si teda netrufla komentovat ine povolania a ich
kompetencie.
V prvom rade by som učiteľku konfrontovala, aby povedala aj svoju verziu. Takéto a podobné demonštrácie moci voči žiakom sú neakceptovateľné. Žijeme v 21. storočí. Určite to riešte.
@anonym_autor dobrá pi…Mne to spravila učiteľka a odštartovala tak mnohoročnú šikanu do konca ZŠ. Učiteľky by mali slabých žiakov podporovať a nie ponižovať.
@anonym_autor ja som ucitelka a toto urcite nie je v poriadku, ucitelka ma x dalsich moznosti a nastrojov ako riesit problemy s discipinou ako takto.. vysypat tasku len v extremne krajnom pripade pred dalsimi svedkami - kolegami ak by hrozilo ohrozenie zdravia ziakov a bolo by dovodne podozrenie a ziak by odmietol obsah tasky ukazat.. ja som sa s tym za 25 rocnu prax nestretla
@anonym_autor ja som ucitelka a toto urcite nie je v poriadku, ucitelka ma x dalsich moznosti a nastrojov ako riesit problemy s discipinou ako takto.. vysypat tasku len v extremne krajnom pripade pred dalsimi svedkami - kolegami ak by hrozilo ohrozenie zdravia ziakov a bolo by dovodne podozrenie a ziak by odmietol obsah tasky ukazat.. ja som sa s tym za 25 rocnu prax nestretla
@viktoriakrajnakova tak už si odborníčka aj na právo? no ale mýliš sa a
@lacibo má v tomto prípade úplnú pravdu.
a viac ti k tomu nebudem písať. ty si toho toľko študovala, že si dohľadáš aj sama....
@viktoriakrajnakova no krista.... tak toto si už fakt zahlodila 😀 😀
@anonym_autor Neviem, či je divná táto doba, ale žiak je viac ako učiteľ? Deti majú všetko dovolené, učiteľky sú pre nich nič, dovoľujú si a nadávajú im. Učiteľka sa nemôže ani brániť, lebo nabehne tatko podnikateľ a učiteľku nakoniec vyhodia. Ale sprosté a rozmaznané decko sa nakoniec smeje, ako so všetkými vypieklo! Mamička je určite rada, že tatko sa o to postará. Len škoda, že nepoznáme pravdu😢
Mne je z niektorých príspevkov naozaj ťažko (najmä z príspevkov jednej zbabelo anonymnej učiteľky, ktorá by rozhodne deti učiť nemala!!)
Úplne nepochopenie toho, ako má vyzerať podnetné prostredie pre vzdelávanie.
Sme 100rokov za opicami a ešte sa tam budeme zubami nechtami držať..
Nenadarmo sa hovorí, že jednou z veľkých prekážok (samozrejme nie jedinou) pokroku v oblasti vzdelávania, sú sami rodičia a ich lipnutie na nesprávnom prístupe len preto, že ho sami zažili...
@beronsche Samozrejme...lepší prístup je deťom všetko dovoliť, učiteľku aj zastreliť, že? Stalo sa to už a nie raz!!!!!

@anonym_autor choďte sa najskôr spýtať učiteľky ako to bolo a syna by som upozornila, aby nabudúce počkal kým učiteľka dohovorí a ukončí hodinu. Je to trocha drzé 😏 Predstav si že si na porade, šéf ešte neskončil a ty si začneš baliť veci. Tiež si o tebe čosi pomyslí, síce ti kabelku nevysype, ale možno vyvodí iné dôsledky. Šéf má výhodu, že ak potom nesplníš na základe pokynov ktoré ešte chcel doplniť úlohu, stiahne ti prémie. Ak syn nebude vedieť, čo má v domácej úlohe robiť, lebo to už nepočúval, zase len budete nadávať na učiteľku. To je ten podstatný rozdiel 😏