icon

Má učiteľka právo vysypať žiakovi tašku?

23. nov 2025

Synovi ucitelka vysypala tasku na zem pred celou triedou len preto, ze sa po zazvoneni zbalil a nachystal na dalsiu hodinu. Ona vsak hodinu este meukoncila a tak pristupila k nemu, vzala mu tasku dopredu a vysypala ju na koberec. Muz to chce ist riesit do skoly, je velmi nahnevany. Stretli ste sa s takymto spravanim ucitelky? Syn je 4tak.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_943114
27. nov 2025

Kde sú tie časy keď bol učiteľ autorita..teraz je autorita dieťa zjavne..ani sa nečudujem že tu robotu nechce nikto robiť

gerrwie_girl
27. nov 2025
@anonym_9e6bca

@anonym_autor Neviem, či je divná táto doba, ale žiak je viac ako učiteľ? Deti majú všetko dovolené, učiteľky sú pre nich nič, dovoľujú si a nadávajú im. Učiteľka sa nemôže ani brániť, lebo nabehne tatko podnikateľ a učiteľku nakoniec vyhodia. Ale sprosté a rozmaznané decko sa nakoniec smeje, ako so všetkými vypieklo! Mamička je určite rada, že tatko sa o to postará. Len škoda, že nepoznáme pravdu😢

@anonym_9e6bca ty si čítala vobec co sa udialo? Ved tu nejde o to ze žiak nieco vyviedol, dostal poznámku a mamička sa ide sťažovať lebo jej synček isto nerobil nič zlé. Učiteľka mu vysypala veci na zem, haloooo.

gerrwie_girl
27. nov 2025
@anonym_9e6bca

@beronsche Samozrejme...lepší prístup je deťom všetko dovoliť, učiteľku aj zastreliť, že? Stalo sa to už a nie raz!!!!!

@anonym_9e6bca ty ides ine extrémy 😁😁

gerrwie_girl
27. nov 2025
@anonym_943114

Kde sú tie časy keď bol učiteľ autorita..teraz je autorita dieťa zjavne..ani sa nečudujem že tu robotu nechce nikto robiť

@anonym_943114 myslis tie, kde nas bili po rukách, fackali a v prípade jednej mojej učiteľky aj kopali? Ano,to bola skvelá autorita 😁. Ta sa ale neziskava takýmto spôsobom. Moj syn je druhák, maju fantastickú učiteľku, vsetky deti ju maju radi a vážia si ju. To, co sme my prežívali za sociku nebol rešpekt voči učiteľkam, ale strach. Spomienky na jednu učiteľku mam take ze ma pri tom strasie. Malo by to byt inak. Mala by som na nu spomínať ako na niekoho kto mi pomohol, poradil. Nie si vybaviť bitky. Fuj. Som šťastná ze takéto niečo uz nemáme dnes.

anonym_943114
27. nov 2025
@gerrwie_girl

@anonym_943114 myslis tie, kde nas bili po rukách, fackali a v prípade jednej mojej učiteľky aj kopali? Ano,to bola skvelá autorita 😁. Ta sa ale neziskava takýmto spôsobom. Moj syn je druhák, maju fantastickú učiteľku, vsetky deti ju maju radi a vážia si ju. To, co sme my prežívali za sociku nebol rešpekt voči učiteľkam, ale strach. Spomienky na jednu učiteľku mam take ze ma pri tom strasie. Malo by to byt inak. Mala by som na nu spomínať ako na niekoho kto mi pomohol, poradil. Nie si vybaviť bitky. Fuj. Som šťastná ze takéto niečo uz nemáme dnes.

@gerrwie_girl nie takú som nemala..mala som takú ako opisujes že má tvoj syn

sidicek
27. nov 2025
@mandzula

@anonym_57bb86 a ja, naopak, ked dcera aj ako mala prisla s tym, ze ucitelka sa spravala nevhodne, potvrdila som jej pocity z toho, ak boli opravnene, urcite som jej nehovorila, ze vsetko je ok len preto, ze to urobil ucitel, teda som povedala aj "zle", ako si to ty nazvala. Ucitel nie je Boh a urcite si ho netreba zastavat a lulkat len preto, ze je autorita. Potom tu mame deti, ktore su roky zneuzivane a boja sa o tom povedat aj vlastnemu rodicovi.

@mandzula tiez nechapem toto "krytie" ucitela ,ked sa sprava nevhodne ku komukolvek ,nieto este k mojmu dietatu.Ja ucim nedat sa a slusne sa ohradit a poukazat na nevhodnost spravania.

sidicek
27. nov 2025
@anonym_3be6fc

@yosi tak ma decko posluchat, zo znizenej znamky sa decko nepouci, ale ked bude takto exemplarne zviditelny pred triedou, tak si to dobre zapamata a bude sa chovat ako sa ma.; nas s manzelom vysticovali a aj ukazovatkom bili a este sme aj doma dostali a tu sme a predstav si, ani traumu z toho nemame a ani nic. Dnesne decka su rozmazlene a maju sa prilis dobre, jedna vychovna este nikomu neublizila, deckam ublizuje viac to, ze nemaju ziadne hranice. A aky majetok prosim ta, vsak to vysypala na koberec, alebo zeby mu otupila pentelku alebo co

@anonym_3be6fc tak dieta ma byt podla teba zbite a ponizene pred triedou ,lebo ucitel si nevedel rozvrhnut hodinu tak, aby skoncil nacas? Dufam ze nerobis v skolstve.

gerrwie_girl
27. nov 2025
@sidicek

@anonym_3be6fc tak dieta ma byt podla teba zbite a ponizene pred triedou ,lebo ucitel si nevedel rozvrhnut hodinu tak, aby skoncil nacas? Dufam ze nerobis v skolstve.

@sidicek tak toto popravde aj ja dúfam, ze tam nerobí. To su tie klasické reči ze nas tak vychovali a tu sme 😁. Hranice sa dajú urcit aj inak. A ohladom toho majetku tak presne. Ja malého vzdy zvozim ze ako si to dáva tie veci do tašky, ze si poškodí zošity alebo knihy takýmto spôsobom, ked to pekne neulozi. A potom pride nejaká učiteľka co to nezvláda psychicky, len tak mu to vysype na zem a ideme sa tváriť ze je to ok (lebo aj na nas boli taki) 🤦‍♀️

mooonika1975
27. nov 2025
@yosi

@anonym_3be6fc Ten žiak je moje dieťa za ktoré mám právnu zodpovednosť. Som dokonca povinný zabrániť aby mu niekto ubližoval. A je mi jedno či je to učiteľ alebo hocikto iný. A to čo nosí do školy je zase môj majetok na ktorý som ja dal peniaze, a tiež nedovolím aby niekto poškodzoval niečo, čo patrí môjmu dieťaťu, ergo mne. Učiteľ je tam na to, aby učil a známkoval. Všetko ostatné je nad jeho kompetenciu. Mimochodom, mňa ako žiaka šikanovala učiteľka slovenčiny. Lenže ja som taká povaha, že čím viac tlačila, tým som viac vzdoroval. Ale to som bol ja. Mne to nijako neublížilo lebo ma to v podstate bavilo, že ako je bezradná ma zlomiť. Ale napríklad moja dcéra, tá by na také reagovala veľmi zle, lebo ona je taká jemná citlivka. Tá by sa z nej zložila. Ani si radšej nepredstavujem keby ona mala takú učiteľku. Nakoniec boli aj v škole radi keď sa jej zbavili a aj muž radšej od nej odišiel, takže to nebola moja obeť. Obyčajná zmija v ľudskej podobe

@yosi ja lem btw , že škola plní funkciu výchovno vzdelávaciu, nielen vzdelávaciu.

beronsche
27. nov 2025
@anonym_9e6bca

@beronsche Samozrejme...lepší prístup je deťom všetko dovoliť, učiteľku aj zastreliť, že? Stalo sa to už a nie raz!!!!!

@anonym_9e6bca a kde presne takúto blbosť píšem? Cituj ma!
Ty vidíš iba 2 extrémy, oba rovnako škodlivé, akurát každý na inej - opačnej strane spektra..
Tak, ako je nesprávne všetko dovoliť, tak je nesprávny direktívny prístup z pozície moci..
A nie, žiak nie je viac ako učiteľ! To je tvoje, veľmi chybné vnímanie situácie.
Prosím, napíš mi, že nie si učiteľka (nechce sa mi hľadať, či tento anonym je ta osoba, čo priznala, že ňou je..)
Lebo ak si, je to zle, veľmi, veľmi zle...
A mala by si si niečo naštudovať o podnetnom prostredí pre deti, vyvinovej psychológii a moderných postupoch v pedagogike.

beronsche
27. nov 2025
@anonym_943114

@anonym_943114 nezmysel.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mooonika1975
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova akú basu? Pozri si školský zakon 245/2008

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
anonym_943114
27. nov 2025
@beronsche

@anonym_943114 nezmysel.

@beronsche keď myslíš.. dnešné 12 ročné deti majú odsexovane viacej ako 30 ročný človek a každý víkend pijú..

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mooonika1975
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova ty si nejaká ….. , ja vlastne nepíšem ani tebe, som písala niekomu inému, nechápem čo mi odpisujes, nevieš v akom kontexte som to písala jej .

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mooonika1975
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova v 14.stich ti nikto tvoju osobnosť nebude meniť, 😅😅😅. To nie je úlohou vychovatelky na internáte . Jej úlohou bolo, aby ste plnili poriadok internátny a ona na to dohliadala

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mooonika1975
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova ľutujem tvoje zle životne skúsenosti, podľa tvojich reakcii tu, boli veľmi nepríjemne. Odhliadnuc od toho, opakujem, pislala som inej , kde spomenula , že učiteľ ma len učiť a nič iné, bohužiaľ školský zákon hovorí , že škola aj výchovava nielen vzdeláva. Inak k tomu nemám čo povedať, debata ma nezaujíma. Píšem len k tomu vyjadreniu. Preto to nie je tvoja vec

mooonika1975
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova ty osobnosť, učiteľ vychováva v rámci skupiny, aby sa deti nepozabijali, ak už ma takú osobnosť ,

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
mooonika1975
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova nechápem, ako môžeš byt s niekým 6 hodín a v škôlke 9 hodín a nevplývat na neho výchovne? Veď , ak je dieťa v mš celý den, kto ho učí všetky morálne zásady? Trošku uvažuj

anonym_943114
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova super že tu máš celé meno aspoň všetci vedia čo si zač ;)

lomidrevo888
27. nov 2025
@adri266

@anonym_autor Nie, nema pravo. Nemam pravo ani pozriet ziakovi do tasky, hoci si myslim, ze tam ma nieco, co tam nema mat.

@adri266
Ale môže, za určitých okolností rozhodne ano,aj v súčinnosti s riaditeľom a pod.
Napr.odôvodnené podozrenie,že žiak schováva nebezpečný predmet(nôž,zbraň,drogy...)..
Asi by sa ti nepáčilo,aby sa takéto niečo tolerovalo u iných...

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená