Majú deti dlhšie vianočné prázdniny?
19 dni prazdnin🤯
ja mam 36r ale si veru nepamatam, ze by sme mavali tak dlhe prazdniny?
ak stedry den vychadzal v strede tyzdna, ako tento rok, este minim. pondelok 22 sme mali skolu…
ked budu vianoce v piatok, doma ostanu deti pomaly od polky decembra?🙄🤦🏼♀️
No, ja sa na to pozerám z jednej strany aj pozitívne. Úprimne dufam, že 19 dni je dostatočný čas na to, aby sa všetky deti vyliečili doma v klude a v januári nebudeme svedkami ako mamičky dávajú paralen deckám ráno v šatni…
@hsara99 obavam sa, aby to nebolo presne naopak. Rodiny budu behat kadetade, alebo deti od babky k babke (kto ma taku moznost) lebo vykryt 19 dni volna je masaker a viac casu nieco nachytat
@anonym_autor a kedy idu do skoly? Lebo fakt neviem. Viem, ze od pondelka su doma, ale neviem ci idu 8.1. ci az v pondelok...matka roka 🙂
Ja si pamatam, ze za mojho detstva tiez obcas vysiel taky rok, ze boli dlho prazdniny...ale vtedy bol aspon sneh a bolo co robit
Ja uz mam prazdniny a vianoceee a do prace idem az 7dmeho.Nuz treba si to ozaj vediet zariadit aj cez rok.My si holt s muzom podavame klucky,aby vzdy s nimi niekto bol doma aj muz uz volno do 4teho.Odrobi 1nocnu a az 9teho ide do prace.Ja akurat budem mat po 2hej nocnej a uz volny vikend.
Bud mas klucky,teda sa striedate alebo babky,tety,opatrovatelky,ocrky.
Ocrky a ine srandy veru nevyuzivame,mame pol mesiaca volno s nimi doma,jeden ma 4dni volno cez tyzden,druhy opet zase dalsi tyzden 4dni volno.
@anonym_autor Ale ved nech su doma, aj mesiac. Ved vlada a EU potrebuje iba lacnu pracovnu silu, ktoru mozu ovladat. Sucasne deti maju ovela menej vedomosti ako predchadzajuce. Najdu sa vyhovorky typy napr.deti musia zostat doma, lebo vysoke ceny za vykurovanie, ucitelia chcu zvysit mzdy, neda sa, tak nech su doma, popripade si najdu brigadu, atd.
Snehu nieto, vsade blato, deti unudene, tak travia cas na socialnych sietach, kde ich krmi kolagenova kralovna s info o jej produktoch. Pan z Piestan s vyrecitym slovnikom jednoducheho spoluobcana nezaostava. 😏
@anonym_autor a kedy idu do skoly? Lebo fakt neviem. Viem, ze od pondelka su doma, ale neviem ci idu 8.1. ci az v pondelok...matka roka 🙂
Ja si pamatam, ze za mojho detstva tiez obcas vysiel taky rok, ze boli dlho prazdniny...ale vtedy bol aspon sneh a bolo co robit
@euka210 má sa ist ako pišeš ale niekde na 8 a 9 hodili riaditelske volno
tak vieš to su 4 dni kurenia, ja tie školy chápem, prachy nedostatnu a maju niečo riešit, no tak sa šetrí ...
ja sa tesim, ze budeme konecne spolu a trocha spomalime, myslim, ze 19 dni mi bude aj malo 🙂
Bývali sme aj my ako deti tak dlho doma. Vsak sú Vianoce, Nový rok a 3ja králi. Čo okrem kritiky navrhujes?
A to keby nejdem na novu poziciu ale by som zostala na starej tak by som sla do prace az 12teho.Ale som rada,ze zase nieco nove budem robit.Aj posuvat sa treba.
Moji sú doma od 17 do 8 meho a ešte ma zdrbe v škole veď oni nemali ešte riaditeľske voľno 🤦
Lebo chcem ocr kvôli tomu že zavreli že chrípkové ,idem tam nakoniec že ona mi potvrdenie nedá a pýtam sa prečo ....nakoniec zistené že len škola si to dala a nečakali že niekto príde že chce ocr . Takže nie hygiena zavrela ako rovno uviedli ale že zriaďovateľ
Pýtam sa jej mám si ich ráno vziať do práce o 5.15 kým vy sa rozmyslite čo bude stredu štvrtok
@pribinak nie končilo sa 23 tesne pred vianocami, a aj 3 sa šlo do školy ak bol 6 na vikend , mavali sme to kratšie teda za komančov
@sara07 joj, tak za komancov svokra chodila do skoly aj v soboty...
od 90-tych rokov je to tak ako teraz. ...a to nehovorim o tom, ze stvrtak sa uz neucia od utorka...lebo nacvik vystupenia, generalka, vystupenie, dnes zdobili perniky a zajtra nic len peracnik doniest 🙂 ...a potom nebudu stihat s ucivom v juni
@hsara99 obavam sa, aby to nebolo presne naopak. Rodiny budu behat kadetade, alebo deti od babky k babke (kto ma taku moznost) lebo vykryt 19 dni volna je masaker a viac casu nieco nachytat
@anonym_autor ale ved ako vykryt 19 dni? Kolko z toho su vikendy, kolko sviatky... Pracovnych dni je tam dokopy 8, na to treba mysliet dopredu a setrit si dovolenku. Ja sa na to dlhe volno tesim, absolutne sa nestazujem.
@pribinak aj ja si pamatam, ze az po 6.1. sme isli do skoly, mam 42 rokov.
urcite sa v 90tych rokoch nechodilo do skoly az po 6.1.,,,vtedy nebolo tolko prazdnin
Milujem prázdniny, moje deti tiež, takže ja nevidím žiadny problém 🙂. Navyše všade samá chrípka, veľa detí už chýbalo tento týždeň.
@anonym_autor ja si na to pamätám až veľmi dobre, že niekedy to vyšlo aj 3 týždne. Vždy vždy vždy sa išlo najskôr 8.1.
A áno, max 22.12. ešte bola škola, neskôr nie.
Chod za Ficom nech zrušia aj tieto sviatky
Medzi sviatkami som v práci, našťastie tento rok je manžel doma po celý čas. Mňa skôr serie, že sú také dlhé a človek si tak vybucha dovolenku, kde to ešte ďalšie prázdniny. Celé zle
Ešteže sú decká už staršie a vedia byť aj samé, prváčka a šiestak , keby nie je manžel doma, ja pracujem , inak sa nedá
@anonym_autor ked som xhodila na zs rok 84 vtedy sa chodila do skoly po 3kraloch. Ked som chodila na strednu pamatam ze sa do skoly chodilo skor.to bolo za ery meciara
Veru tak,ja mam 6 a pol dna dovolenku do konca roka a po novom roku asi 4dni.
ja som chodila na základnú v 90tych rokoch a pamätám si, že do školy sme šli 3.1. takže áno vtedy bolo o pár dní kratšie. ale polrocne prázdniny sme mali týždeň, teraz vôbec nie sú a prednedávnom boli jeden deň..
my sme chodili az po troch kraloch, ale to bol uz koniec 90. rokov a 2000s. v kazdom pripade ziadna novinka.
6.1 nebol štátny sviatok
Traja Králi sú ako sviatok od roku 1995. viem naisto, vtedy sa presne narodil syn.
Takže dovtedy sa išlo do školy bežne aj 3.1. a neraz 23.12 sme ešte boli aj v škole.
za komunistov bol 24.12 pracovný deň. domov prichádzali ľudia až okolo 15 hod. Obchody otvorené aj do 17 h.
Takže žiadne dlhé prázdniny neboli.
Tiez mam 36 rokov a pamatam si, ze sme sa vracali do skoly az po troch kraloch. 23. sme urcite mali uz prazdniny. A prazniny sa zacinali obcas aj skor, ak 23.12. vyslo na pondelok alebo utrok, tak sa naposledy slo do skoly v piatok pred vikendom.

No, ja sa na to pozerám z jednej strany aj pozitívne. Úprimne dufam, že 19 dni je dostatočný čas na to, aby sa všetky deti vyliečili doma v klude a v januári nebudeme svedkami ako mamičky dávajú paralen deckám ráno v šatni…