Moje dieťa nemôže ísť do školy, lebo ja budem pracovať z domu
Tak toto už nie je normálne! Moje dieťa nemôže ísť do školy, lebo ja budem pracovať z domu. Moje dieťa od zajtra nebude mať ani online hodiny, lebo učitelia budú v škole učiť tie deti, ktoré tam budú. Takže bude dostávať iba pokyny, prezentácie a pracovné listy. Všetko mu budem musieť vysvetliť ja. Naviac, je ich v triede iba pár,čo budú takto fungovať-takze, ja popri práci budem musieť zvladat 3 deti online a ešte aj navariť. Katastrofa! Možno si dakto poviete-tvoje deti staraj sa! Ale pocitujem to ako total diskrimináciu! Ostatné deti môžu byť so spolužiakmi, behať po dvore, chodít do ŠKD a moje čo? Zas mimo kolektívu! Nech už idú do čerta!
@kika52621 a co ked si otvorime usta?ja nechcem.ochoriet na koronu a cakat,ci budem.mat.stastie a bude to chripka.
Cize radsej budem vymyslat dalej,ako.chranit seba,deti a zaroven nejako zladit vsetko s pracou.
Korona otvorenim ust nezmizne...bihuzial
Ja som na deti sama, piatak doma sám od októbra, tretiačka doma od decembra, do školy nepojdu lebo sme čierny okres. Varím večer, úlohy poobede keď prídem z práce, medzi tým nákup , domácnosť, ak je vonku slnko, ideme radšej von. Padám dole hubou, ale dá sa to. Nieje na výber, vy niektoré máte mužov, druhý príjem, a sú na Tom ľudia matky oveľa horšie ako sme my
Buďme vďační za to že sme zdraví,
@sante81 tuná mi predsa o to nejde! Ja ťahám takto už dlho a ešte mám aj malé dieťa. A piatak je už samostatný. Tretiačka tiež. Mne ide o to, že keď nemôžeš dať dieťa do školy, nech mu zabezpečia adekvátne vzdelávanie ako tým, ktorý do školy ísť môžu.
@terezka1947 tak nech nám dajú na výber.
Nikdy na vyber nikto nemal....vzdy bolo nieco za nieco. Aj ked korona nebola.
Vela ludi lata,plata....preziva,nejako sa snazi ist dalej.
@terezka1947 akože to myslíš v čom? Vseobecne v živote? Ja som sa doteraz rozhodovala slobodne
@terezka1947 ved sed doma nikto ti to nezakazuje chráň sa chráň deti chráň celú svoju rodinu ja ti to neberiem
Vseobecne v zivote.
Aj teraz mas v podstate na vyber.
Pozri...priklad.
Chodim do prace...nie je korona. Ochoriem,ci dieta-dlhodobo.
Bude sa,ma niekto pytat,ci mam na hypo?ci stratim pracu?nikto.
Nase slobodne rozhodnutie moze byt v beznych veciach,vo vaznych sa vzdy rozhodujeme trisku neslobodne,vyberame niekedy z dvoch ziel.
@kika52621 pisem,ze sedim?nesedim....a aj sa chranim...aj som v kritickej infrastrukture.
Ja takto pracujem s detmi za zadkom. Celu prvu vlnu, potom mesiac chodili do skoly a potom 2 mesiace prazdnin. Od septembra nastastie chodili a od vianocnych prazdnin su zase doma. Je to zle, nic nerobim poriadne, ani pracu, ani sa im dobre nevenujem, nestiham domacnost..von ideme pomaly po tme...ale tak, prezijeme. Hlavne, ze sme zdravi.
Presne tak, mňa to tiež strašne vytáča 🤦🏻♀️ deťom doslova zakážu ísť do školy, ale nezabezpečia im adekvátnu náhradu vyučovania aby mali +- rovnaké možnosti vzdelávania ako ich spolužiaci v škole... 20 detí tam môže sedieť, traja musia byť doma?! Ale pri pisomkach a skúškach budú chcieť aby mali rovnaké vedomosti, online poväčšine nebude lebo učiteľ učí v škole a rodičia nech sa pokrájajú 🙄 mohli by to spraviť aspoň tak že sa napoja online z triedy a tak by sledovali výklad, ale to je skôr o ochote učiteľa a neviem si to celkom predstaviť aby bol aj poriadny obraz a zvuk a aby učiteľ stíhal žiakov v triede aj online, celé zlé toto.
@terezka1947 ale to je nezmysel. Čo má toto "Bude sa,ma niekto pytat,ci mam na hypo?ci stratim pracu?nikto" ....spoločne s rozhodnutím?
A ako mám teraz na výber?
a kontaktovala si skolu, aby im zabezpecila vyucovanie? U mojho syna pani ucitelka pripoji ostatne deti cez zoom priamo z triedy. Aby prebrali hodinu s nimi. Skus kontaktovat riaditelstvo s navrhmi na riesenie. Prípadne aj VÚC.. na takuto situacii by uz mali byt adekvatne pripraveni
@uglybetty1234 u nás v tomto ochota nie je. Áno, kontaktovala a ešte aj budem. Celkom na začiatku im trvalo mesiac, kým začali online hodiny. A to s problémami na strane učiteľky. Ak niečo riešiš, počas návrh na zlepšenie....vždy to berie ako osobný útok a sadne si na tvoje dieťa. Napr.pocas online začínali o 10.00-nikomu to nevyhovovalo z rodičov, aj sa robil prieskum, že kedy. Ale neprešlo to cez učiteľku. Nakoniec vysvitlo, že ona má iba jeden počítač doma, na ktorom sa učí dieťa - 5-tak! Ona mala možnosť učiť zo školy, ale nechcela dieťa nechať samé doma
No ak nedas HO s detmi,musis ist na ocr.
Ked to das s detmi,s odretymi usami,ale das....budes na HO.
Budes mat na hypo,zaroven budes s detmi doma
Myslim,ze vela ludi riesi podobnu dilemu.
Asi nie je domacnost,kde to teraz ide ok.
Prave som.zistila,ze sme od pondelka cierny okres.
Uz ma opat zacina boliet zaludok,ked sefovi poviem,ze ostavam na ocr-lebo neverim,ze skolku otvoria. A v takom mode ako sme tento tyzden s detmi,to uz dalsi nedame...cize ci chcem,ci nie....vyber nie je. Ocr.
Práve som si pozerala vyhlásenie ministerstva. Do školy môžu deti:
1. pracujúcich rodičov
Doplnili
2.deti, ktoré majú problém s dist.
3.zriadivatel, ak má kapacitu, moze zobrať do školy všetky deti (aj pracujúcich rodičov)
Takže, možno to ešte upravia
Treti bod znie nadejne. 🙂 Ale oni si z nas robia uplnu srandu. 6 dni dlhych rokovani, potom konecne z nich nieco vypadne a este to ani riadne nezacne platit a uz menia. A to, co plati rano, nemusi platit poobede.
@terezka1947 veď ale ja nemám problém HO + deti. (Teoreticky).
Ja mám problém, že sa nemôžem rozhodnúť, či dám alebo nedám dieťa do školy. Navyše som písala.....25 deti v triede, 3 doma.
@zuzanaete zjavne si uvedomili kravinu,čo vypotili. Veď ak bude v triede pomer 25/3 čo na tom záleží, že tie 3 deti budú doma?
Ale, zas hodili rozhodnutie na zriadovatela. ...."umývam si ručičky" od toho
Neboj sa rovnako som nasrata aj ja....tiez mam HO uz som doma skoro rok a taktie dve deti doma...takze od rana varenie ,praca, online vyucko...deti treba aj vyvetrat,povenovat sa ucit aj pracovat...moji klienti aj ostatni sa ma pytaju co ako varim ako deti atd ..osobny a pracovny zivot v jednom a je to na velke prd! Moj syn sa tesil mladsi ze konecne do skoly a zasa doma...smutna som z toho 😭
Nemôžu to takto nechat. Je to proti zdravemu rozumu a kazde dietama rovnake pravo na vzdelanie. Som na tom podobne. Mam len jedno dieta, ale preco by mal sediet doma a dostavat ulohy mailom, ked ostatne deti dostanu vyklad uciva... čista diskriminacia.....
Tak u nás majú lepšie deti, ktoré sú doma, online škola, deti, ktoré sú v škole len školský klub a úlohy cez edupage. Pomer detí, ktoré chodia a ktoré sú doma tento týždeň 18/2. A dúfam, že to tak ostane aj naďalej, musím pochváliť pani učiteľku, lebo po počiatočných obavách s hodinami cez ZOOM v októbri, jej to ide už super a radšej potiahneme takto ešte marec ako každú chvíľu v karanténe.
Mam niekedy pocit, ze oni nieco vypustia, pockaju na reakcie na internete a menia. Len tak z brucha hadzu veci, terminy.
Moje dieťa musí do školy! Tiež to beriem ako diskrimináciu. Vodim ho do kolektívu, ohrozujem dieťa aj zvyšok rodiny. “Luxus” ako homeoffice si dovoliť nemôžem, aj ženy pracujúce mimo homeffice musia variť, upratať, učiť sa s deťmi, preskúšať ich...a na OČR nemám nárok, keďže je skola otvorená.
@luccija povedz dôvod prečo nie
Ale veď to neplatí na celú dobu povinnej školskej dochádzky. Chápem, že to človeka nepoteší, ale veď nie ste jediná. Ako by ste to riešili Vy? Aké opatrenia dať? Sestrička na Covid odd. by bola rada, keby mohla doma sedieť s dieťaťom a pracovať z domu. Vy keby ste museli robiť 12 hodín v nemocnici, nočné smeny, kam by ste dali dieťa? To fakt, každý myslí len a len na seba? Len ja, ja a znova len ja! A toto vštepujete aj deťom.
Ja som rada, že sú opatrenia také aké sú. Budem rada, aj keď sa sprísnia. Som rada, že som so svojimi deťmi doma. Som rada, že nemusím chodiť na dovolenky, cestovať MHD, chodiť každý deň do obchodov, stretávať nakazených ľudí vírusom alebo s chorými myšlienkami. Nájdem v každej situácii to dobré a som šťastná a teším sa zo života.

No baby toto bude trvať do vtedy pokiaľ si asi ústa neotvoríme.