Moje dieťa sa učí, no začalo robiť v škole zle. Čo s tým?
Ahojte mamičky, m chcela som Vás poprosiť o radu, moj synček bol ako prváčik škaredo na škole šikanovaný..Teraz chodí do druhej triedy a učí sa vcelku dobre, spravanie k Pani učiteľkám výborne, no ako zazvoní posledný mesiac začal robiť zlobu. aktivity ako kopal spoluziaka, sotil spolužiaka z poslledneho schodu, stielal po triede perá s pomocou gumicky na doskach..pootvaral chlapcom dvere na zacode a usiel prec...Neviem si rady..ako na neho aby s tym prestal tak rychlo ako s tym zacal..?poradte mi prosim..
@marketa1111 aj to môže byť, že deti sú už od septembra unavené, už potrebujú ako soľ letné prázdniny. Pamätám sa, že učiteľky v nižších ročníkoch hovorievali, že deti už v máji nie sú schopné počúvať a poslúchať, už je to na nich veľa...
@janinah no veď to som napísala aj ja... 😉
V škole to ospravedlnenie bolo len také akože, ale ísť k spolužiakovi domov a pred jeho mamou vysloviť ospravedlnenie bolo u môjho syna asi o level vyššie... práve to pomohlo...
Ale samozrejme to nie je univerzálny návod, na každého platí niečo iné, nie každý má povahu môjho syna...
@0silvia0 to čo si ty urobila malo väčšiu výpovednu hodnotu a dotklo sa viac emoci, uvedomenia a preto aj zabralo...denne sa deti v škd ,ospravedlnia,, ale uribia to hlavne preto lebo v danej situácii ich do toho dotlačíme a potom to robia zas a zas ...nevhodné veci...čo my tam zmožeme s dohovaraním ??? nič...ine paky nemame, poznamky z toho sa aj rodičia rehocu tak ake chceme deti?
@sardinka333 no veď to, nie je ospravedlnenie ako ospravedlnenie... také školské ospravedlnenie, že prepáč, decko sa otočí a už nevie, že sa ospravedlnilo nemá veľkú výpovednú hodnotu...
chce tam zostat ale on je skor typ ze skor baby sa s nim bavia a chalani ho zacali brat medzi seba az nekor..teraz je uz oblubeny aj u chalanov..viem to podla toho ze je zopar chlapcov ktory nadaleho kricia na malého a mavaju mu lucia sa s nim..ked ide skor zo skoly tak su smutny, no problem je ze v triede su aj cigany a jedno dieta riesene jklinickym psychiatrom, a podobne..je ich tam taka skupinka piatich alebo siestich..a ostatne deti sa ich boja a reaguju rovnako ako moj syn na nich...najskôr chodili vsetci zalovat vsetko co im iny robili no nepomahalo to tak uz vsetci ti chlapci reaguju takto..
@0silvia0 my mame zatial odvtedy klud mozno tym ze este jeho rodicov poznal este zo skolky a oni jeho..uvidim ci to vydrzi..

@0silvia0 podľa mojich skúseností je ospravedlnenie v takom prípade bežné,či už to zariadi rodič č učiteľ,ale ten rozum je iný u druháka a iný u šiestaka 😒