Môže žiačka odísť zo školy z 8.ročníka v prípade ak ho opakuje?
Ahojte baby mam kamarátku a jej decera prepadla v 8 ročníku takze opakuje zase 8 ročník mala byt už 9čka ....kamoska bola u mna na káve a hovorila mi že decera chce odísť z 8 ročníka len že podľa mna sa to nedá ...v januári bude mát 16 rokov a že dá sa to spraviť tak že pôjde len na 2 ročne štúdium prosím vás dá sa to či nie lebo podľa mna to je blbosť aby preskočila 9 ročník aj keď prepadla ...chcem jej to vyhovoriť
@renab áno, presne tak si to napísala pridala som len paragrafy pod ktorými to nájdu. Nechápem načo sa rozpisuje niekto, kto ani netuší ako to je. Stačí aby matka dieťaťa zašla do ZŠ a výchovný poradca jej všetko vysvetlí a povie kde v zákone to nájde a tiež doporučí odbornú školu v okolí
@zuzubb007 nesuhlasim.
Hej, prepleskneš a dieťa sa zatne ešte viac. Alebo si s ním sadneš a budeš ho drtiť. Ano, naučí sa, ale tebe napriek v škole ani necekne.
Nieje to take jednoduche. Bohužiaľ dnešné deti sú iné, ako sme boli my kedysi, keď sa rodičia len na nás škaredo pozreli a už sme kmitali
@mtsl tak že môže odísť ale musí ísť na školu ktorá jej umožní dokončiť 9 ročník
@sashabb presne učili sme a ešte sme dostali od učiteľka
Môže vyjsť aj z 8 ročníka ale na vysvedčení bude mať v doložke napísané žiačka neukoncila vzdelávanie poskytované základnou školou...to ma navždy dvere zavreté pred maturitou napr.
@filomenahh ahojky moj vrat prepadol v 7mom rocniku cize ho opakoval a 8rocnik presiel a na konci roka sa ho ucitelka pytala ci chce ist do 9tky alebo ci chce vyjst zo skoly a ist na ucnovku 🙂 nemusi v skole skoncit 10rocnu skolsku ..v skole ma byt 9rokov a ten jeden rok na strednej ma ukoncit 🙂 tak mu povedala riaditelka 🙂 ale je to volba ziaka nech neni blba a nech si ten 9ty dokonci :-O aj moj brat vymyslal ze chce uz na ucnovku ist ale mama mu jasne povedala ze ju to nezaujima a 9tku dokonci a az tak pojde na strednu aby nemusel ist len na ucnovku...ved zanu rozhoduje mama nech jej vysvetli ze ak nedokonci a nepojde na lepsiu skolu nebude mat peniaze a nech necaka ze si najde dobreho muza a bude sa mat fajn ale nech na sebe maka ☹
@filomenahh môže odísť, ale nech si mama najprv zodpovie otázku, či s ňou neskúsi týchto pár rokov bojovať aby tú zš a potom nejaké ďalšie vzdelanie urobila. Lebo bude baba zvyšok života finančne vždy na niekom závislá, buď na chlapovi alebo na rodičoch, nebude mať na bývanie, dovolenky ani nehovorím. Teraz, kým je ešte dieťa a má na ňu dosah ju môže trochu pritlačiť aby to vybojovali a dievča sa naučí, že keď sa chce tak sa dá. Nemyslím si, že preplesk je riešenie. Na každé dieťa platia iné páky, ale v tomto veku keď si nedajú povedať slušne tak proste nedostanú peniaze, nekúpiš im obľúbenú vec, neviem.
@ptmt1011 je rozdiel "problém s predmetom" a prepadnutie. U niekoho problém znamená aj trojka na vysvedčení, čo môže skomplikovať napr. prijatie na dobrú strednú (kedysi, teraz možno nie).
@namornicka ked je zaujem dietata aj rodica a naozaj sa jedna o jediny predmet, s vacsinou ucitelov sa da dohodnut. Dieta naozaj prepadnut z jedneho predmetu nemusi.
@filomenahh nemôže preskočiť ročník keď prepadla, to sa jednoducho nedá - musí opakovať ten v ktorom prepadla...treba jej vysvetliť že všade potrebuje školu, v každom zamestnaní - ak odíde skôr ako dokončí 9.ročník nebude mať ani základnú školu, čo chce robiť?
ako neveim, no isto by som nespekulovala. hladat strednu kde jej umoznia si dokoncit 9 rocnik bude isto narocne. nech mlada pekne dokonci 8 a aj 9 rocnik a potom nech ide na strednu. tu podla mna ona nema co rozhodovat ako to bude
Kamoska ma len ZŠ a pracuje u nas ale vo vyrobe teda no 😉
Lutujem niektore ss ktore prijmu takychto lajdakov a dopustia este aj to aby v svojom rezime si uradovali aj tam s neucenim ci svojim pristupom.... lajdaci sa nemaju co hrnut na remeselne skoly ked nevedia prejst ani zakladnou skolou
áno, ale len na 2 ročné odbory čo je ich málo, sú to vlastne školy pre deti zo špeciálnych zš
@ptmt1011 tiež si mala päťky furt? No dobre je to môj názor na opakovanie ročníka musí mať dieťa viacej pätiek, a už ak je aj učiteľka normálna a komunikuje aj dieťa aj rodič ma záujem tak zo zavretými očami dá 4, prípadne ak je problém s učením tam už by bolo vhodné dáke vysetrenie
Poznám osobne takých čo prepadli ale tam sa to ťahá celý život pri rôznych situáciách to chápanie hlavy, a rodičia sa dieťaťu venovali že sprav si ako chces, venovať venovať, venovať
@filomenahh ak chce mať ukončené nižšie stredné vzdelanie - teda 9 ročník ZŠ tak áno.
Je jasné že na strednej škole jej to nedovolia iba na "učňovke"
Nechcem mudrovat, ale ako ucitelka hovorim, ze ak mala 5 len z jedneho predmetu, mala v auguste reparat. A zrejme ho nespravila. Kvoli jednemu predmetu sa hned neprepada. A podla vsetkeho tam toho bolo viac. Viem, ako fungujeme v takychto pripadoch.
Dobrý Ja by som sa chcel opýtať Ja som ukončil povinnú školskú dochádzku ale prepadol som tak som vyšiel 8 ročnika , zo zdravotných problémov som si nemohol dorobiť 9 ročník, ale kebyže si podám prihlášku na strednú školu a robím prijímačky Prijali by ma nemá niekto skúsenosť s tým to tu,budem rád keď mi niekto pomôže a mám už 19 rokov ďakujem
@majito na strednú školu ťa nezoberú ak nemáš na vysvedčení v doložke napísané "Ukončil nižšie stredné vzdelanie". Mal by si ísť na ZŠ - tam sa dá dorobiť 9 ročník externe. Požiadaš riaditeľa. Je pravidlom, že v okrese by takúto možnosť mala poskytnúť aspoň jedna ZŠ
A tu je zákon a paragraf podľa ktorého sa to dá
§ 30 zákona č. 245/2008 Z.z.
Pre fyzické osoby, ktoré nezískali nižšie stredné vzdelanie podľa § 16 ods. 3 písm. b), môže základná škola organizovať vzdelávanie na získanie tohto stupňa vzdelania, ktoré sa končí komisionálnou skúškou zo všetkých vyučovacích predmetov okrem vyučovacích predmetov s výchovným zameraním. Po úspešnom vykonaní komisionálnej skúšky vydá škola fyzickej osobe vysvedčenie s doložkou, na ktorej sa uvedie získaný stupeň vzdelania; pre fyzické osoby vo výkone väzby a výkone trestu odňatia slobody sa toto vzdelávanie organizuje v elokovaných pracoviskách základných škôl v ústavoch na výkon väzby a v ústavoch na výkon trestu odňatia slobody alebo sa zabezpečí individuálne vzdelávanie.

@mtsl presne ako som pisala. Bud do deviatky alebo na strednu, ktora jej umozni dorobit 9. rocnik. Lepsia alternativa je 9. rocnik, lebo nie vsetky ucnovky to umoznuju a bude mat zuzeny vyber.