Nárok na obedy pre školáka
Prosim vas syn ide do 4tej triedy ja na neho nepoberam danovy bonus mam narok potom na dotaciu na obedy ci zas len ty co su hmotnej nudzi ?
@simona745 mas narok, len si zisti, ci si nahodou nepresvihla datum, dokedy si o dotaciu mohla poziadat. Neskoro to riesis.
@veronikaszabova pani co ma nastarosti obedy povedala ze stvrtok mi da cestne vyhlasenie a to posle na urad a oni povedia ci mam narok
Nárok na obedy zadarmo majú rodičia ktorí sú v hmotnej núdzi, alebo majú nízky príjem čiže ktorí patria do životného minima alebo rodičia 5 ročných detí (v tomto prípade je jedno či pracujú alebo nie). V septembri za obed už určite budeš platiť, nakoľko sa to riešilo ešte začiatkom augusta a rozhodnutia aj peniaze sú už rozposlané. Keď spadáš do životného minima na obedy zadarmo budeš mať nárok až od októbra.
@rachel36a samozrejme, že si môže vybrať. Ja som tiež dávala na výber. Ale zakladateľka témy si vybrať nemôže, ak nepoberá DB, čiže musí mať potvrdenie o tom či je v hmotnej núdzi alebo sa preukázať, že spadá do životného minima. Nespomínala som jej to preto, lebo píše, že DB nemá. Samozrejme v jej prípade je hlúposť si neuplatniť obedy zadarmo, ale aj to, že to doteraz nespravila, lebo už na september stráca nárok aj tak aj tak. žiaľ.
@simona745 mas, tiez som si podavala, ale bacha na termin. Vyhlasenie si vies stiahnut aj sama na stranke a nezabudni kopiu rodneho listu.
Do 8.9. to musis podat aby si na to mala narok od oktobra. Inak, tu je ten papier na vypisanie a u nas napriklad ho maju aj priamo na urade, kde ho mozes vypisat. https://www.petrzalka.sk/2021-07-22-dotacie-na-...
@horalka1986 aha dakujem

máš nárok