Nástup 10 ročného dieťaťa bez testu do školy
Poradí mi niekto, ako to nakoniec je? Podľa posledných informácií, zajtra môže ísť do školy aj 10 ročné dieťa bez otestovania. Je to skutočne tak?
nam poslali teraz vecer zo ZS usmernenie, ze dieta netestovaneho rodica nema ist do skoly. Konkretne: Pred vstupom dieťaťa do školy sa zákonný zástupca žiaka musí preukázať Certifikátom s negatívnym výsledkom. Takze ked sa nema cim preukazat, moze sa aj s dietatom otocit. Tvrdia, ze je to usmernenie z MŠVVaŠ SR, v tom pripade to tak bude na kazdej ZS.
Nemôže.... od 10 rokov len s negativnym výsledkom.
@uhnakova práveže ministerstvo uvádza, že dieťa môže ísť aj keď rodičia nie sú otestovaní, ale odporúča sa, aby ho nechali doma. My sme otestovaní, ale syn nie je.
Dieťa ktoré dovŕšilo 10 rokov, musí mať test s negatívnym výsledkom. Rodič nemusí mať test, ale nemôže vstúpiť do budovy školy. A každý žiak musí pred nástupom do školy odovzdať vyhlásenie o bezinfekcnosti
@veronikavaneska práveže to zmenili na žiakov 1. - 4. Ročníka. Už nerozlišujú vek do 10 rokov. Aspoň som to tak pochopila. Tak ho chcem dať zajtra do školy.
@tosomja u nás v triede sú len dvaja 10 roční, ostatní majú 9. To nedáva zmysel, keby dvaja museli mať test a ostatní nie.
Dieťa aj 10 ročné bez testu môže ísť do školy. Je vo výnimke myslím q.
@tinkerbell aj u nás tak. A musí mať.
Naša mala 23. 10. 10 rokov a v škole jej povedali že musí ma ť negatívny test
Ako kde.v nasej skole ano,v skole kde robi znamy nie.Dali si to ako podmienku ze dieta nad 10 rokov nevezmu bez testu.Aj vasa skola ma pravidla.Trebalo sa informovat skor nie v pondelok o 19,57.Skola ma pravo nastavit si obmedzenie ze nevezme neotestovane dieta nad 10 rokov.
@tinkerbell mam doma ten isty prípad. Dieťa bolo po operacii ústnej dutiny, lekar nedoporučil ist na test, pred operáciou malo robeny PCR, cela rodina negativ. Zo skoly odpisali, ze nemoze nastupit, Grohling to od piatku uz dvakrat prezentoval inak. Maju v tom taky bordel, ze nikto netuší, co robiť
@tajy ďakujem veľmi pekne, našla som to 😃 ja som už ani nedúfala, že niekto na ministerstve predsa len použije zdravý rozum, ale chvalabohu stalo sa 🙏
@nini1010 pozerala som stránku školy každý deň. Ešte včera a dnes cez deň tam mali napísané, že žiaci 10 a viac roční budú musieť zostať doma a dnes večer tam dali vyhlásenie ministra, kde sa píše o žiakoch 1.-4. ročníka, že môžu ísť do školy. Písala som aj triednej učiteľke, ale ona sama nevedela, lebo riaditeľka ju neinformovala. Preto zisťujem tu. Ďakujem veľmi pekne @tajy za link. O tomto rozhoduje ministerstvo školstva a nie riaditeľ školy.
@tinkerbell - áno môže, mám to potvrdené od riaditeľky školy že nastala zmena vo vyhláške. Žiak 1-4 ročníka bez ohľadu na vek a aj bez testu môže ísť do školy.
Áno, môže. Aj keď v piatok to bolo úplne inac.
Ďakujem všetkým za odpovede. Viac hláv = viac rozumu 👍....toto na MK milujem 😍
@tinkerbell ahoj, áno,
Zmenili to na poslednú chvíľku.
Naša škola sa riadila informáciami na tejto stránke, kde ešte pár dní dozadu písali, že desaťročný štvrtáci sa musia preukázať negatívnym testom a dnes to zrazu zmenili.
A ten starý text na ich stránke už ani nenájdeš.
Sa teším, aspoň na druhé kolo dcéra nebude musieť ísť

Žiak 1. – 4. ročníka, ktorý sa nezúčastnil testovania, má povolený vstup do školy aj bez preukázania negatívneho výsledku testu. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti. (v prílohe) K dispozícii je aj možnosť elektronického podania vyhlásenia cez EduPage.
Organizácia vyučovania a podmienky vstupu do budovy školy (na základe usmernenia MŠVVaŠ) sú nasledovné:
1. V prípade pozitívne testovanej osoby nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak žiak alebo rodič obdrží pozitívny výsledok antigénového testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade žiak 1. – 4. ročníka nenavštevuje školu prezenčne.
2. Ak je žiak 1. – 9. ročníka v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, rodič o tejto skutočnosti informuje lekára. Rodič zároveň oznamuje škole povinnú izoláciu žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.
3. V prípade, že sa rodič nezúčastnil testovania (nevie sa preukázať negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o výnimke), nemôže vstúpiť do budovy školy. Zároveň odporúčame rodičom, aby ospravedlnili žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní s vedomím triedneho učiteľa. V tomto prípade ide o tieto dni: 3.11., 4.11., 5.11., 10.11. a 11.11.2020.