icon

Nástup do školy po nahlásení bomby: Oplatí sa zostať doma?

8. máj 2024

Myslite že v štvrtok už bude okej nástup do skoly po nahlásení bomby alebo si ešte beriete volno a ostanete s deťmi doma? Škola sa ešte nevyjadrila, len dnes máme ist po veci.

marryen
8. máj 2024

@doriiis Myslela to tak,že rodičia,ktorí musia utekať z práce pre deti tvoria hdp. Ja som to pochopila hneď ako to myslela. Neviem z čoho sa akože vysmievas.

gab1sol
8. máj 2024

@sonicka19983 996 a viac nástražných systémov by asi nikto neumiestnil. Ale čo ak jeden áno, ktorú školu, budovu by si vybrala? Ak by vybral oznámovateľ len jednu, tak tam nabehne väčšina policajtov, budovu skontrolujú za pol hodinu a je vybavené. Takto policajné zložky nevedeli kam skôr. Preto to bolo komplikované. A ignorovať hrozbu tiež asi nie je ok. Lebo čo ak predsa by sa jedna bomba niekde našla?

zuzana76
8. máj 2024

@simona826 toto bolo aj v škole mojich deti, ich vyhanali von policajti, ktorí nabehli do školy, môj syn mal prvú hodinu akurát. Ale skolu skontrolovali a o 14:30 už vydávali obedy.

viestta
8. máj 2024

@sonicka19983 nie, vsade by nemuseli nieco umiestnit. Ale co by sa stalo ak by bola len jedna bomba a ta by sa aktivovala? Kto by bo potom zodpovedny?

eternity24
8. máj 2024

@viestta presne . Nikto nemohol vedieť, že v niektorých z tých škôl naozaj nieje bomba. A čo tu citam, že policajti neskontrolovali školu, lebo nemali dostatok personálu a deti poslali naspat sa učiť alebo, že vyučovací proces pokračoval ďalej, len deti museli ostať v triedach, tak tu mi rozum stojí 🤦🏻‍♀️ Saskaten je to teraz, lebo sa nikde nič nestalo. Ale nikto nevedel či niekde naozaj niečo nieje a myslím si, že aj strachu sa rozšírilo dosť medzi detmi/rodičmi. To tiež nieje nič.

viestta
8. máj 2024

@eternity24 jednoducho nie sme na to pripraveni. Dufam, ze niekto konecne prestane zbytocne prekladat papiere z kopy na kupu a konecne vyrobi zmysluplny a zavazny manual na tieto situacie a aj kazdy ho bude dodrziavat. Rovnako budu aj pravidelne nacviky. Nemusi ani ziadny anonym posielat vyhrazne spravy, ak by v skole horiet zacalo, neviem ako by to dopadlo.

letfenixa
8. máj 2024

@viestta kiežby sa aj bezpečnosť škôl zlepšila. Do našej sa dostane kto len chce.

viestta
8. máj 2024

@letfenixa aj do nasej... Len sa obavam, ze aj keby skoly nieco chceli riesit, tak to skape na peniazoch

koniarova
8. máj 2024

@viestta zo zakona musia v škole 1x ročne nacvičovať cvičný požiarny poplach.

viestta
8. máj 2024

@koniarova vsak ja viem a aj tak to bolo v mnohych skolach na nic

koniarova
8. máj 2024

@viestta myslím, že teraz to už neodfláknu.

ka_ty2
Autor odpoveď zmazal
matkamirko
Autor odpoveď zmazal
maninka1974
8. máj 2024

My máme zajtra zavretu školu odstávka elektriny bude plánované už dlho....a nebolo tam nič poslané žiadny mail

annm81
8. máj 2024

@matkamirko Ja som teraz čítala, že podobné prípady sa už vyskytli v Poľsku a v Litve. Kto za nimi stojí, sa nezistilo, ale vyšetrovatelia mali podozrenie na súčasť hybridnej vojny. Máme sa teda na čo tešiť. Úžasné je, že toto si nevyžaduje žiadne väčšie zdroje a pritom to má obrovský dopad na spoločnosť. Až sa nejaký sabotér dostane do systémov ako sú železničné a letecké prevádzky, distrubúcia pitnej vody, záchranné zložky, elektrárne a podobne, bude to stáť za to.

sonicka19983
8. máj 2024

@doriiis HDP tvoria platcovia DPH čiže my rodičia, ktorí sme si museli brať dovolenky HO atď...

sonicka19983
8. máj 2024

@annm81 určite nie do koša ale postarala by som sa ako riaditeľ aby škola bola zabezpečená tak aby sa riziko eleminovalo na minimum...a šaškarnou som myslela následne zatváranie škôl vo štvrtok piatok...Holt nevieme sa inak postarať o bezpečnosť detí tak ich necháme rodičom doma .. tiež nie veľmi systémové riešenie... poučila by som ako riaditeľ do.buducna...

sonicka19983
8. máj 2024

@gab1sol úprimne, ruku na srdce, vy vážne myslíte že sa tip top skontrolovali všetky inštitúcie kde bola bomba nahlásená? Myslím že asi nie... nemáme na to ani ľudí ani zvieratá ani kapacitu... čiže akokoľvek na to nahliadame, treba sa poučiť a hrozbám treba čeliť preventívne...toť vsjo...

zuzanockamt
8. máj 2024

@sonicka19983 Ako si predstavuješ to "čeliť preventívne"? Konkrétne pri tejto hrozbe - kyberútok.

carter30
8. máj 2024

Keby sa niečo stalo tak sa tu pinda, že prečo sa už išlo do školy

betulinka1
8. máj 2024

@simona826 gratulujem rozumnému riešeniu vedení vasej skoly. T

lauricka
8. máj 2024

@simona826 to nemyslite vazne?!?! To neexistuje. Stazujte sa na policii, dajte to do medii. Neskutocne. Jednu skolu prezeraju hodinku, druhu dva dni pomaly, tretiu vobec, co je toto za frasku? Ucitelia a deti su vystaveni riziku, ze akoze asi co sa stane, sa stane. Bud alebo. Nechame si to pacit?

zuzanockamt
8. máj 2024

@lauricka Ale jej to nevadí, ona sa tým chváli, že ako super to vyriešili.

lauricka
8. máj 2024

@annm81 uz sa kvoli nim rusia lety, rusaci sa staraju o zabavu v Europe.

lauricka
8. máj 2024

@luliu a to vseci nechali len tak? Aj rodicia? Ste normalni?

vyrovnanaosoba
8. máj 2024

@simona826 ktorá škola to bola?

luliu
8. máj 2024

@lauricka ukľudni sa a dychaj.... Kedy myslíš, že sa to dozvedeli rodičia? Asi v práci nemajú info aké emaily chodia do školy a či aj škola ich deti je ohrozená

vyrovnanaosoba
8. máj 2024

Páčila sa mi sprava v TV, že dnes bol kľud a bomby na školách už nahlásené neboli tak zajtra môžu ísť do školy. Ale ze dnes sa nikto do škôl nedostal cez sviatok, to asi zabudli 🙈

simona826
8. máj 2024

@zuzanockamt nemyslím si, že by z mojej správy bolo cítiť chválenie. Len som reagovala na to, že baby písali, že sa možno ešte štvrtok a piatok nebude učiť. Písala som, že my sme sa učili ešte ten deň po evakuácii. Bolo to rozhodnutie polície s vedením, my sme len zamestnanci, nevieme to ovplyvniť aj keď mnohým sa to nepáčilo..

gab1sol
8. máj 2024

@sonicka19983 ja nie som zodpovedná za overenie, či kontrola prebehla v poriadku. To nech si spytujú svedomie tí, ktorí za to zodpovední sú… Môj pohľad na to je, že ak by niekto chcel nejakú školu vyhodiť do vzduchu, tak to urobí a nebude predtým posielať výhražné maily. Ale ignorovať podobné správy? To asi tiezl nie je riešenie. Prevencia? Aká? Ako sa tomuto dá predchádzať?