Názor na nosenie rúšok detí v škole celý deň od 1.9.2020
@sara07 o tom vypalnom ani nehovor, tiež už ratam😔x2 vsetko
Zasmiala som sa,ze v rade na obed mat rusko,ale pri jedeni uz nie. Nezmysel. Myslim,ze sa to nebude dodrziavat ani ucitelka nevydrzi celu hodinu rozpravat s ruskom.
@pribinak pointa bola hlavne v tom,aby kazdy dovolenkoval vo svojej krajine. My sme mali fajn cisla pri testovani,chorobu sme si dovliekli zo zahranicia. Chapem,ze ti,ktori pracuju mimo,musia ist do prace,ale dovolenky si fakt mohli odpustit a to neplati len pre nas,ale aj tych,ktori prisli dovolenkovat zo zahranicia k nam na slovensko.
Ruska ma mat 2.stupen, 1.stupen len v spolocnych priestoroch. V praci ho nosim pod nosom, nemame tam klimu. Detom asi poviem nech si to daju pod nos tiez. Stale lepsie ako mat nos prekryty kedze to aj tak nema zmysel.
@marca12 a pointa u nás ledva dojeda prvy stupen už sa hrnie druhy maličká jedalen, čiže to nestiha sa vyvetrat ani len , čiže nasjkôr tam bude prvy stupen bez ruška a potom tam nabehne sa najest druhy , hlavna vec že cely den bude v ruškach
neviem ten čo ho to napadlo a čo to schválil nechodili do školy na obedy alebo neboli na obede v škole ???
Či už to schvaľujete alebo nie, treba tie rúška zabezpečiť, kým hyen-ceny neporastú.
@terezka1947 je tu jeden rozdiel...na sk hoc v plnke stretnes 99% slovakov co sme doma. Pri mori hoc na poloprazdnej plazi a hlavne cestou stretnes kdekoho z roznych krajin.ja toto povazujem za riziko ...
@lauriinkaa mala dedina nemusi byt istota.ja som tak uprednostnila nakupovanie v dedinke pred mojim mestom a bac. ....ako jedna z prvych mala pozitivneho...priselca z uk
@zuzanockamt do2r nemusi...no ja si ju vazim tak nosi
@lucinkab rúškom nechrániš seba, ale iných...čiže jej to veľmi nepomôže
@janinah no...nie tak uplne. Vcerajsie parkovisko v poprade bolo podla SPZ na 50% cudzincami zaplnene. My chodievane napr.k moru do minidomceka,cize iba my,plaz sme si vzdy,aj bez korony nemuseli vyberat prazdnu,lebo bola polopradna...varili sme si kvoli malym detom,cize jedine do obchodu sme chodii.
Nevravim,ze sa,tam neda nakazit...da,ale to uz aj u nas.
Bohuzial,ruska uz 50%nenosi ako ma.
A naozaj sme tu uz upustili od respektu ku korone.
Ja sama si uvedomujem,ze v praci,kde prichadzam do kontaktu aj s cudzincamo,ci manzela chodia skolit ludia z cidziny,ze sme mozno v ohrozeni prave tu.
Mozno my sme ti,co by priniesli virus inde.
Naj by bolo,keby sme vsetci sedeli vo svojich statoch,no a dodrziavali to,co bolo na zaciatku korony...lenze to nejde nejako.
Podľa mňa hlúposť a zbytočnosť. Deti nedodržujú hygienu ako sa patrí chytajú to stále rukami aj neumytymi
Rúško neruško, staršia dcéra prvé 2tyzne do školy nepôjde... Je mi úplne jedno kto co hovorí ale 7h ju nenechám nedýcha!!! A to ako sú ľudia neopatrný tak k tomu poviem toľko... Doktory a primárky Inf.Odd, imunologicky chodia na dovolenky mimo sk a viete prečo??? Lebo vedia niečo čo nám nechce nikto povedať, nemám to z hlavy.. Sú to moji blízky známy a to ze niekto niekomu tu závidí pár dní pri mori... Dievčatá nebuďte smiesne
@hastrmistr inak....nieco.na tom.bude.
Pretoze moji znami lekari boli:v Rime na 2t dovolenke s rodinou,dalsi v grecku,no.a posl.v bulharsku,prosim pekne. Jasne,oni ako zdravotnici si potom davaju robit test....
Ucitelia,tiez poznam mnohych,kt.sli letecky...cize ziadne solo jazdy autami,aby clovek aspon mal snshu sa chranit.
Nejako to musime vydrzat....
@terezka1947 však druhy stupen a sš môžu by aj doma samé, do mikrovlnky si vedia dat zohriat jedlo, nemusia mat rodičovsky dozor, a spustia sa tie kontakty postupne alebo to po týždni spuštat a riešit podla čísel
lebo nik nevie či potom nebudeme skoro všetci sediet doma nechtiac s detmi
@sara07 ano,presne ....ozaj vy to bolo vynikajuco vyriesene.
Ako,ze toto nikoho nenapadlo?
@terezka1947 možno aj napadlo len sa boja reakcie rodičov ,ale v podstate ano je to rozloženie toho čo sa boja do fáz ,keby to spravne podali možno by to šlo , v podstate ak budeme mat čisla nad 50 každy den teraz ani nebude treba nejak extra ale pandemicky plán čo predstavili mal hlavu pätu , riešit fázy podla obsadenosti nie mediánu
škoda že sem nechodi niekto čo by to tam posunul 😀😝
@janinuska názor: na hlavu a nelogické.....
Už vidím ako majú ruska počas hodiny nasadené správne.
Tak isto ako ich majú cez prestávky keď učiteľ zavrie dvere 😁🙃
Ako ich nosia na telesnej.
Ako ich budú mať v jedálni.
A bodka ako ich budú mať keď vylezú za bránu školy 😁😁😁 a pôjdu hromadky domov.
Ako ich budú mať keď sa stretnú vonku po škole či na krúžkoch... tréningoch.....alebo prvý víkend v aquaparku 😁😁🙃🙃 🤣
@lauriinkaa ti susedia majú aj zdravotne problémy??
a to učitelia mienia aj hovorit a vysvetlovat v tých rúškach?, deti budú odpovedat v tých rúškach? ved prd cez ne rozumiet..ked klepne učitelku alebo žiaka o zem na vyučovaní, deti budú mať zážitok..☹,
@jankapepe decká sopeľ, dospelí horúčky a bolesti kĺbov
@lauriinkaa takže deti ľahko nachladnute a dospelí kúsok viac..... takže nikto z nich neleží v nemocnici so život ohrozujúcim stavom.
Ďakujem za info.

Inak....toto,co ste niektora spominali,to by bol super napad...zacat postupne. Najprv ms,potom.zs,potom ss....
Tym padom.by rodicia nemuseli byt na ocr,aj by sa,nabehlo na system v skole