icon

Nebojíte sa, že sa vaše deti v škole nakazia Covidom-19?

8. jan 2022

Ahojte, keďže deti v pondelok nastupujú do škôl a škôlok, chcem sa spýtať, či nemáte strach, že sa tam nakazia covidom? Lebo teda všade čítam, že ten omikron je oveľa viac infekčnejší ako napr. delta a že mu neunikne nikto. Uvedomujem si, že deťom treba socializáciu, že ich nemôžem držať zatvorené doma, ale som dosť úzkostlivá a bojím sa o ne. Ako to máte vy?

Strana
z4
luccija
8. jan 2022

Nepremýšľam nad tým...čo má byť to bude.

veronikaszabova
8. jan 2022

Do skoly idu a ak maju doniest domov covid, nic s tym nenarobim. Kolko by sme ich museli nechat este doma? Rok... Dva...??

autor
8. jan 2022

To by som aj ja rada, nepremýšľať nad tým, lenže ja mám takú povahu, že sa vždy strachujem dopredu.☹

katulienkax
8. jan 2022

Moje to dostali a priebeh slabší ako chripka, oni strašia ale drvivá väčšina deti to ma slabšie ako bežná chripkova sezona. Omikron je len zámienka aby sa rodičia zľakli a bežali zaočkovať deti tou chemiou. Očkovať sa majú dospelý a ohrozené skupiny

kinderzwillinge
8. jan 2022

Aj ja sa bojim, ale Omicron je infekcnejsi, ale bude nanho mensia umrtnost

patka06
8. jan 2022

Veď nakaziť sa môžu kdekoľvek, nie len v škole.
Dcéra Covid prekonala úplne bez problémov, kde sa nakazila nikto netuší pretože v škole nikto pozitívny nebol.

ajko2011
8. jan 2022

Môj syn mal tiež covid. Keby som ho nedala testovať ani neviem, že je pozitívny. Povedala by som, že je "len" nachladnutý. Jeho bolelo hrdlo, hlava, bol nachladnutý, mal sople a jeden deň mal taký, že ho bolelo celé telo. S manželom sme boli obaja negatívny.

panelacikova
8. jan 2022

odborníci hovoria, že omikronom sa nakazíme všetci do jedného. načo sa dopredu strachovať? nauč ich základnej hygiene a nech idú do kolektívu.

luccija
8. jan 2022

Veď aj ja mám obavy, ale čo narobím mám teraz nad tým každý deň premýšľať?My sme COVID mali pred rokom a myslím, že dostaneme túto zimu ešte raz.Do školy chcem, aby išla muž robí v práci s veľa ľuďmi...ja tiež uvidíme.Teraz mám virózu a cítim sa oveľa horšie ako, keď som mala pred rokom Covid

hipuska
8. jan 2022

Podľa najnovších štúdií, omikron napada skôr horné dýchacie cesty,.má ľahší priebeh. A ja sa vôbec nebojím

autor
8. jan 2022

Tak oni do školy idú, to len ja stresujem. Ja, aj muž robíme vo veľkom kolektíve, tak tam je tiež riziko, že to môžeme doniesť, to je pravda. Ja s mužom sme 2x zaočkovaní, tretí krát ešte nie, deti zaočkovať určite nedáme.

lucia147852
8. jan 2022

Sú aj nebezpečnejšie choroby pre deti ako covid. Napr taký meningokok. To by nemohli tie deti chodiť už nikdy nikde.

viestta
Odpoveď bola odstránená
syslik81
8. jan 2022

ked toma dostat dostane to aj doma, na chodbe , v obchode na ulici etc ...

mooonika1975
8. jan 2022

infekčnejší je určite, v priebehu 24 hodín od stretu s pozitívnou osobou test pozitívny a do 36 hodín už príznaky, to je 1 a pol dňa 😨

xckaret
8. jan 2022

Ja zvazujem 12 rocnu dceru zaockovat, nakolko s nami zije 70 rocna babka. My sme vsetci zaockovani. Bojime sa, ze babku nakazime.

sense
8. jan 2022

Moja sa nakazila neviem teda ci v škole alebo kde ale bola v triede prvá pozitívna, mala síce spolužiaka ale len v karantene, v piatok prišiel mail ze majú mať od pondelka masky a v sobotu mala pozitívny test. V stredu boli pozitívne ďalšie 3 deti trieda bola v karantene a po 10 dňoch šli opäť do školy. Ak to budú mať dostať tak covid dostanú a nezabráni tomu nijako, a ak budú pozitívne deti vôbec nemáš istotu ze sa to stane v škole,
A aj ako zaockovani to môžte aj s chytať aj prenášať a ani o tom nevieš

simca06022011
8. jan 2022

Mna to tiez xy krat napadlo, malu budem testovat a nebudem sa trapit. Zatial situacia je taka, ze v skole si deti nepreniesli este nic (u nas). Mali za tie dva rky par pripadov a aj ak sa stretli v skole, dalsie deti neochoreli od pozitivneho. A rovnkao v lete vraveli, ze deltu vsetci chytime a nic, nechytili sme. Tak sa nechame "prekvapit". Neda sa proti tomu nic robit a nemozu byt deti doma navzdy.

spadnutaslivka
8. jan 2022

vôbec sa tým netrápim. Mali sme koronu, deti pozitívne a nič im nebolo, aj chrípku znášajú horšie. My dospelí sme sa kus potrápili, ale zvládli sme. Omikron sa zatiaľ javí ešte slabší, hoci nákazlivejší. Takže fakt no stres.

ckatka
8. jan 2022

Strach je len v tvojej hlave. A čoho sa bojíš, to pritiahnes. Prestaň s tým..skus radšej venovať energiu sústredeniu sa na veci co CHCEŠ a nie čo NECHCEŠ. Ak to dostanú, tak to vylezia a budú mať covidpass 😉

zuzanockamt
8. jan 2022

Nie, nebojím sa. Aj deltou sme sa mali do decembra nakaziť všetci. Asi sa ale niekde stala chyba v programe ...

katulienkax
8. jan 2022

Mladšia dcéra to od staršej vobec nechytila a to boli v neustálom kontakte a ešte ju aj oplula a prskala na celú izbu ( ešte sme nevedeli že ma covid ) . Vobec sme ich neizolovali. Pozrite keď máte strach stále ich môžte zaočkovať aj seba.

sasitimi17
8. jan 2022

Mne to dcéra doniesla zo škôlky v novembri 🤷🏼‍♀️ A nie nebála som sa a ani teraz sa nebojím

andreakg
8. jan 2022

Vôbec, teším sa,že idú do školy

mikadooo
8. jan 2022

Nuž nám už deti doniesli zo školy deltu, takže rátam s tým, že "prídu" aj s omicronom... 🤷. Nemôžem ich nechať doma tri mesiace, však by si po mňa prišla sociálka... Našťastie som taká povaha, že to čo neviem zmeniť sa snažím akceptovať, takže do školy a škôlky pôjdu a už len dúfam že to bude mať hladký priebeh 🤷. No a samozrejme spolieham na našu imunitu - že to dáme snáď bez nemocnice.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
rora
8. jan 2022

A inych ochoreni sa nebojis?? Taku riadnu virozu kedy mi dieta prevracia 2 dni a 2 noci si syn donesie kazdy polrok, ten minulý dvakrát... ze to zlozi potom aj nas.... co ho zavriem na 5 rokov doma?? Zacnite brat covid ako ostatne choroby a radsej riesit imunitu.

arriana29
8. jan 2022

Nečítaj noviny. Je to stále to isté. Hrozna zly covid. Potom prišla horšia zlá infekcnejsia delta. Ešte horší než delta vraj omicron a samozrejme aj tá nová mutácia z Francúzska je vraj ešte zlá horšia infekcnejsia ako omicron. A tak dokola bude každý nový horší. Už delte do vianoc nemal nikto ujsť a predsa sú ľudia ktorí sa nenakazili. Dopĺňaj deťom vitamíny, C,D čerstvý vzduch atď. A bude dobre. Decká to najlepšie znášajú

babulkomale
8. jan 2022

Ked to nemalo meno, pokaslali, pokychali a bolo. Nie, nebojim.

ivik4
8. jan 2022

Keby necitam internet ani o korone neviem lebo vzdy zabudnem kedze nad tymto vobec,vobec nerozmyslam 👀. Uz som si na celu tuto situaciu davno zvykla bez strachu, asi to bude tym

Strana
z4