Nezodpovednosť 7 ročnej dcérky
Akoby ste riešili, keď doteraz bolo čo sa týka zodpovednosti na jednotku, vždy všetko spravené, upratané...a zrazu...moja dcérka pozabúda veci v družine, doma, v škole! Začalo to, časopisom z ktorého sa mala naučiť básničku, potom na krúžku si zabudla mikinu aj mobilný,a dnes to bol peračník v družine. Toto za 1 týždeň. Neuveriteľné. Takže mobil vypnutý, a ďalej neviem ako riešiť....
@manamani1 ja som to takto videla...najprv ked bola prváčka som vždy volala učitelke ked nastal nejaký problém....teraz už nie,má si veci riešiť ona,je dosť velká,viem že zlá známka je pre nu horor....a ak ju dostane za ulohu lebo junemala?ja za to možem?len ona si može nadávať....že si nedoniesla zošit na úlohy....trvalo to ale naučila sa že si vyhodí zvyšky desiatej,že si skontroluje či má všetko.....al ena to treba čas,aj dozrieť vekom....aby to robili automaticky....
@manamani1 no fasa...byt jedinacik, a rodicia mi povedia, ze chcu mi dat surodenca... a sa budem o neho starat... tak to potom by estelen so mnou zacali trable
ale nechcem zacinat dalsiu temu...poradene ti bolo, som zato, aby sa deti vychovavali k zodpovednosti.. a ked je problem, treba to riesit s nimi.
@manamani1 ahoj, aj ja som si to precitala, cele a suhlasim so sariannou. Tiez sa snazime, mozno preto sa mi paci, co napisala.A o to viac si vazim a cenim toho jedneho, co mame, lebo pri vsetkom tom chceni a tuzeni po dalsom nemame nikde zaruku, ze dalsie bude. Ved toto nase jedno je NASE a uzasne, a som stastna, ze ho mame. Takze, vychovavaj tak ako doteraz, urcite to je s laskou, len sa asi trosku upokoj, hm? 😉
@manamani1 - prosim ty sa ukludni, predychaj, neviem, ake problemy mate, tu inu temu sa mne objavit nepodarilo a hladat nejdem 😉 Nehladaj problemy, kde nie su a tvoje dieta NIE JE PROBLEM, je uplne normalne, aj ked sa mozno trochu zmenilo oproti tomu, ake bolo predtym. Viem, ze v urcitom momente ti aj takato drobnost moze pripadat ako vyvrcholenie vsetkych problemov - tzv. spicka ladovca - kedy sa to uz vsetko prevali a stane sa zataz na cloveka neunosnym.
Ale to treba ubrat na inych miestach - v praci, v domacnosti, v snazilkovani, kdekolvek - lebo to dieta o tom vsetkom nema ani paru, vidi, ze mamina je nahnevana, nespokojna, vycita jej nieco, co ako som uz pisala - NASCHVAL urcite neurobila.
@anjelicek26 akoze teraz si napisala uplne normalny realny prispevok,ale nebolo pisane, zasa prekrucame ze JE TO PROBLEM! Problemy nemam,a nie uz to, ze moj problem je dieta. Mam manzela, dcerku, sme zdraví, vlastný dom, pracu,vsetko klape!
zas sa tu naslo kopec moralistiek a "dieta a ma pravo na detstvo a bla bla bla ale to je kazdemu jasne!!! Ale raz ked nieco ide a v pohode a zrazu to nejde tak je niekde chyba nie? A moja mala ma 6,5r a tiez od nej chcem take neskutocne tazke veci ako "davaj si pozor na veci"... asi by mali radit maminy co maju viac ako tri deti kedy tie starsie sa v detskom veku bezne staraju o mensie a absolutne im to nic nespravi len ich to formuje a raz z nich budu uzasni samostatni ludia ktori vedia ako je to ked sa musis postarat o seba ale aj o inych. Ja uz som tolko deticiek zazila co ich nechceli zbytocne pretazovat uberat im z detsva zbytocne ich stresovat a teraz dokazu rodicom na chrbtoch orat a zaujimaju sa o nich iba ked nieco potrebuju 🙄
@manamani1 to so surodencom..aj medzi mojimi chlapcami je 7-rocny rozdiel 😉 Tiez som mu hovorila,ze bude pomahat..a nenormalne sa tesil 🙂 To radia aj psychologicky,ak pribudne do rodiny surodenec 😉 Inac pojde aj do obchodu-na nieco male...samozrejme s papierikom-po ceste by co-to zabudol 😀 A obchod mame za rohom...je vo vela veciach sikovny..no to ze zabuda..riesim asi tak,ze snad sa to zmeni..no a samozrejme tiez mu to denno-denne aj s manzelom opakujeme
@manamani1 ja viem je to tu tak ale ak si to zabuda uplne kazdy den tak treba to sno u nejako riesit lebo ked bude vidiet ze sa nic nedeje bude k tomu lahostajna mozno su po skole dievcence rozblaznene natesene ale aj tak by si mali vediet pobrat veci a nezabudat to tam nevedu tie deticky tie ucitelky v prvaku trosku k tomu???nevie ako to je kamoskina mala ked isla do prveho rocnika a vzdy ked skoncilo vyucovanie tak ze na zaciatku upozornovala tie deti ci nenehali nieco v lavic a tak.....lebo niektore ucitelky su aj take ze potom za to davaju chybu rodicovi a pri tom to tak neni ale sme vseliaky a chodi to tak aj v skolkach.....moj maly ma problem v solke nastupil do novej lebo sme sa prestahovali a zacal nadavat zevraj detom aj tolko do mna hustila ucitelka ze aby sme s tym nieco robili no vsetko sme skusali a nakoniec to bolo ta ze mal kamarata ktory mu to kazal lebo moj maly sa chcel strasne s nim kamaratit no on nie tak mu kazal taketo veci a teraz mame pokoj...lebo ja som ho tiez k tomu viedla co moue co nemoze a co musi a stojim si za tym.....tak isto ako aj zodpovednost musi mat........aj do teraz mu robia zle a ked mu poviem ze aby to teda povedal pan ucitelke tak on mi povie ze on neni zalobaba......skus jej to vysvetlit a povedat ze by sa to nemalo tak casto opakovat je normane ked si raz za cas zabudne nieco je to dieta.......ale ak to je kazdy den tak to berie na lahku vahu teda neviem maminy ci budete somnou suhlasit ale pisem len svoj nazor jasne ze kazda mame iny nazor nikomu ho neberiem
@manamani1 - nie vsetko neklape, ked si taka podrazdena, nervozna, mas pocit, ze na fore musis kricat - ten tvoj vykricnik na konci kazdeho prispevku je stale pritomny. Mozno si na povrchu spokojna, ale vo vnutri to vrie. Nikto sa nepotesi, ked dieta zabudne, strati, znamena to hladanie, nakupy, vybavovacky. Ale zodpovednost davam dietatu len do tej miery, aku je schopne uniest. Vezmi si k srdcu, co som ti napisala, ak zabuda - staci jednoduche mas vec 1-5 a mozeme ist? Stoji ta to asi 5 sekund ju vyslovit a kopu nervov na konci dna. Este je malinka! Sedem rocne dieta je male dieta.
@manamani1 ahoj, hm....otazka znie, ci je nezodpovedna, alebo...? nemoze to mat nejaky psychicky povod? nestalo sa nieco v rodine? nieco, o com zacula, alebo priam sa zucastnila? pohreb, hadka, rozchod ludi, ktorych poznala a mala rada atd atd?? lebo mi to pripomina pripad mojej netere, ktora tiez v tomto veku zacala zabudat kadeco mozne aj nemozne, ona mala vsak este jednu "uchylku", a psychologicka napokon usudila, ze je to kombinacia rozchodu jej rodicov s pohrebom, na ktorom sa zucastnila. ten pohreb bol podla psychologicky "spustac" tychto veci, hoci umrela zena, ktoru neter vobec nepoznala, ale poznala ju moja sestra, a nemala kde v ten den dat neter, tak ju vzala na pohreb... 😒
preco jej pisete aby isla k lekarke nechapem namiesto toho aby ste jej nejako poradili jej tu davate kazne do kelu ked sa vam nelubi tak jje neodpovedajte na prispevok a nechajte si kazne pre seba boze.....
@manamani1 - takze problem je v tvojich prisnych rodicoch? V tom, ako si bola vychovavana? Opakujes chyby svojich rodicov? Opakujes vety, ktore oni hovorili tebe? Problem je v tebe. Preber si to z prava, z lava, skus najst nejake riesenie pred tym, nez sa budes rozpravat s malou.
Dobru nocku.
Myslím, že treba pozitívne posilňovať želané správanie, keď si nič nezabudne, pochváliť, ako si rada, že má všetky veci, že si nič nezabudla. Netrestať, skor upozorniť ak to urobí dobre. Keď zabudne, pripomeň jej ako minule nezabudla, aká si bola rada, že si skontrolovala veci, že jej záležalo na tom aby mala veci v poriadku. Skús pozitívne motivovať, nie trestať. Vysvetli jej aké je pre teba dôležité, aby si dávala pozor na veci. Treba trpezlivosť! 🙂
@anjelicek26 tak ale vykricniky patria tú múdrym babám....nie som podrazdena zo sukromia, ale zo zien,ktore toto beru, ze je to moj prolem a svet sa zrutil,alebo ze tyram, popr. trestam svoje dieta...tak to by aj teba nasralo....jednalo sa leno vymenu nazorov!
@anjelicek26 nie ale bola som vychovavana zodpovednosti, do tábora som isla, ked moji rovesnici ani nevedeli co je to (letne tabory),od 14tich rokov,som brigadovala, tiez mi vytvorili rezim, aleto neznamena,ze som bola trestana,alebo týraná...
@mandragora22 nie, uz som vyssie spominala, ze je vsetko v sukromi v poriadku...
ved nepise ze ju tresta to tam vobec neni a si myslim keby sa to zlepsovalo tak mamina ju urcite pochvali mala by radost z toho tak ako kazda z vas
@anjelicek26 jasne ze vo mne.....prajem krasnu noc...
@manamani1 - musim ist za malym ale este... v tom momente, ked si sla do tabora, brigadovala, ked tvoji rovesnici este saskovali vonku, bola si stastna? Spokojna? Nehovorim, ako to vidis dnes a teraz a ze ti to prospelo, ale aky pocit si mala ako dieta?
A o trestoch som skutocne nevidela tu nikoho pisat okrem teba 😔 Mam z teba pocit, ze ta nieco vnutorne trapi, a dcerka to nie je. Mozno je to fakt len pocit. Prajem, nech to poriesite.
@manamani1 necitala som to vsetko 😉 to ma len tak napadlo, ked som "vbehla" do temy 🙂 tak potom neviem, mozno jej treba dat trochu casu... mozno ju trapi nieco v skole, medzi kamaratkami, a nechce o tom hovorit, premysla o tom a potom zabuda ine... ktovie? netlac na nu, ja sice nemam tak velke dieta, ale mam netere a sama dobre viem, ze cim viac sestra tlacila, tym viac sa zatali a koniec.... ja som na ne nikdy netlacila a povedali mi aj to, co som vobec necakala 😅 😅 😅 😅

@viki2912 pocuj,mate malinke babo..nic v zlom-no ak bude v tom veku..ak bude skolopovinna-mozes mi verit,ze aj ona co-to zabudne 😉 Aj my sme zabudali...a sme tu.Vieš,aj ja,ked moj starsi syn bol taky maly..mala som v hlave co vsetko ho naucim..co vsetko bude vediet a aky bude mudri-sikovny..... 😅 No mozes mi verit,ze nie vsetko je v realite take ake to je trebarz vo filmoch 😅 No drzim ti prsty,aby ty si to nepoznala a mala sikovne dieta 😉 Aj tie nase su sikovne...len obcas nieco zabudnu 😉