icon

Nie som spokojná s triednou učiteľkou mojej dcéry

krejzinka11
2. jún 2017

Ahojte, mam tazke srdce na triednu mojej dcery. Dnes som sa s nou skaredo pohadala. Dcera je piatacka, pani ucitelka je triedna aj piatakom a aj deviatakom, co uz je prva vec na povazenie. Ako moze mat pod sebou dve triedy? potom sa ani jednej dostatocne nevenuje. Stale im odpadavaju hodiny s nou, lebo nie je tam, bud je chora, alebo neviem kde je. ale stava sa to velmi casto, niekolkokrat do mesiaca mi dcera oznami, ze ucitelka nebola v skole. Ale k veci, dnes prisla dcera zo skolskeho vyletu, vystupili z autobusu a skupinka, na cele s pani ucitelkou isla cez cestu, nie vsak po priechode pre chodcov, ktory bol par metrov dalej, Bola to dost husta krizovatka, a auta kvoli nim museli zastavovat. Zakricala som na dceru, ze preco ide tadial. Ucitelka zacala rozhadzovat rukami, ze aky mam problem, tak som jej zvysenym hlasom povedala, ze aky to dava ziakom priklad, ked ide s nimi takto cez cestu. a ona namna, ze sak isla s nimi, nic sa nestalo. nakricala som na nu, ze sa budem stazovat, chytila dieta a isla prec. a ona zamnou, ze kludne, a dajte ju aj preradit do inej triedy, budem len rada.
Ano, reagovala som kusok prehnane, lebo uz ma stvu ucitelkyne vymysli, dcera sa na nu vela stazuje doma.

Zvazujem sa jej ospravedlnit, ale len preto, ze som kricala, za tym co som povedala si stojim. Mam sa na nu stazovat? (inak riaditel je jej partner, cize myslim ze zle z tej mojej staznosti aj tak nebude mat) Tiez sa bojim, ze si zasadne na moje dieta, dcera je taka labilnejsie, ofucala sa za to namna, a zamkla sa v izbe, a nechcem aby kvoli tomuto mala problem s chodenim do skoly :(

dm2
3. jún 2017

@jajka257 aj moje ucitelky opravovali aspon kratke pisomky cez prestsvku, pripadne este cez hodinu 😉 mozno by som niekedy ufrflanych ucitelou poslala do inych prac, kde.by nevedeli kde.im hlava stoji a z prace by prisli napr o 6 vecer alebo by makali.na smeny a uvedomili si ze m ozu byt radi aku pracu maju...ich praca je poslanie v podstate a ak sa im.nepaci nemali by ho robit

jajka257
3. jún 2017

@dm2 ale ja nefrflem, ja sa cudujem. Lebo viem na rozdiel od teba, co tato praca obnasa. A este nieco, chcela som byt slusna, ale neda mi to. Ked si myslis, ze mas tazku pracu, mala si sa lepsie ucit a ist studovat. Pretoze potom si mohla aj ty mat vsetky vyhody ucitelov😇😉

alami
3. jún 2017

@sisaka ty si mala každých 45min prestávku? A ja že prestávky sú pre žiakov, nie pre učiteľov. No ja neviem, ja sa v robote nezastavím. Ani moji kolegovia. Domov si chodila o jednej? Fu...tak to si potom jedna z tých, o ktorých sa tu na MK večne píše a pre ktorých matky urážajú všetkých učiteľov! Aj tých, ktorí sa idú v škole roztrhať a doma do noci robia prípravy a opravujú previerky. A verte, že tých je oveľa viac, ako takýchto, čo si opravujú previerky cez prestávky či dokonca cez hodiny! Nepredstaviteľné!

novana
3. jún 2017

@dm2, pri nezmyselnom používaní slova "v podstate", nelepšie v jednej vete trikrát, sa mi ježia chlpy aj na jazyku.
"Poslanie (Mission) je vyjadrenie zmyslu a účelu existencie organizácie. Základným poslaním každej organizácie je svojim zákazníkom poskytovať buď nejakú službu alebo im predávať alebo inak poskytovať svoje výrobky."

sisaka
3. jún 2017

Preesne, ja som bola ta učiteľka flakacka, koli ktorým vas rodičia nemajú radi. Hurá, našiel sa vinník! Školu nemám pedagogicku, učila som len jeden rok, nebolo to niečo, čo by som chcela robiť, tak nevidím dôvod prečo by som mala v tom pokračovať a robiť niečo, čo ma nebaví a ešte za taký plat, odmietam sa ale tváriť, aká to bola makačka a ako som drela od rana do noci. Mne to príde smiešne, keď tu píšete, ako nemáte prestávky a do noci sa pripravujete. Moja mama bola total poctivka, cely život učila, aj sa pripravovala, aj písomky opravovala, aj bola triednou po celý čas, t.j. aj ručne písala vysvedčenia ale nikdy to nebolo každý deň od rana do večera. Ale kľudne to tu zveličujte, mne to príde už trápne, ako to dokážete v každej téme o školstve nafúknuť, ľudia nie sú na hlavu padnuti, majú učiteľov v rodine, či známych....

jajka257
3. jún 2017

@sisaka ale casy sa zmenili od doby, co ucila tvoja mama. Su vyssie naroky aj na ucitelov. Tvoja mama dostala ucebnice, plany standarty atd. Teraz si ich vyraba ucitel sam, tvoja mama mala presne urcene, co kedy. Teraz sa kazdy rok nieco meni. A to nehovorim o ziakoch....my sme boli ini, oni su ini. Su narocni, su svojski a su obrazom doby. Nechcem urazit tvoju mamu, lebo si ucitelov vazim, ale toto dnesne tempo a sposob by nedala bez kazdodennej pripravy...

jajka257
3. jún 2017

@novana a v podstate by sme mali robit zadarmo a kedze je to nase poslanie, mali by sme este dakovat ludom, ze nam umoznuju sa realizovat😀asi takto si to predstavuje bezny zamestnanec, ze my nemame pravo na nic, lebo ved to je nase poslanie a ich praca ma byt ohodnotena a len oni vedia vsetko najlepsie😇

marlenka222
3. jún 2017

@margotka33 no ja som ucila v zs a nedramatizujem. Bud rada ze si tak mala. Na strednych je to o niecom inom aj platovo

novana
3. jún 2017

@marlenka222, vážne? O koľko majú SŠ učitelia väčší plat ako učitelia na ZS? Som žila v tom, že v dnešnej dobe je plat učiteľa úmerný jeho vzdelaniu.

jajka257
3. jún 2017

@novana nuz mam spoluziacku, ktora uci na gymnaziu a ma plat vyssi ako ja na zakladke, ak to prepocitam na uvazok. Oni maju uvazok 22 hodin, na ZS je to 23.

novana
3. jún 2017

@sisaka, nie každý má na to, aby sa na vyučovanie nemusel pripravovať, k tomu keď je ešte naviac bez pedagogického vzdelania. Mne príde zase smiešne, keď sa pozastavuješ nad tým, že učitelia nemajú prestávky. Si predstav, že naozaj majú len výnimočne, ale veď ty si v dávnej minulosti ako nekvalifikovaná rok učila, takže ty predsa najlepšie vieš, ako to dnes na školách funguje.

marlenka222
3. jún 2017

@novana ano? To je ako mozne ked nastupny plat ucitela na zs je zhruba 560€ a na strednej cez 650€? Pritom ma menej hodin oducit. Nieco mi o tom teda povedz ked si tak znala rozdielov. Ze za zastup na strednrj davaju 10€ za hodinu si sa nedozvedela? Ja ano aj som bola svedkom podpisu takej zmluvy. Tak si to zrataj. Za tyzden za chabych 20 odrobenych hodin 200€ cisteho. A mame 4 tyzdne v mesiaci. To je 800€ za mesiac a kocka ani tuka nemala praxe.

marlenka222
3. jún 2017

A kde po kolkych rokoch praxe ma zakladke, skolenia h, vzdelavani dostanes 800€ v cistom? Rada sa poucim

jajka257
3. jún 2017

@marlenka222 fuuuha a to kde? Si pamatam, ze mala rovnaky vymeriavaci zaklad ako ja. Nebola to nejaka sukromna skola?

loginexistuje
3. jún 2017

https://sway.com/mXkpKMq5Rdp7qNco

tie platy nie su take nizke .. a to je preto ze ucitelom sa pridava nie na zaklade externych ukazovatelov ale na zaklade rokov a vacsina je v skolstve niekolko rokov kontinualne a stale tam ostavaju ..

marlenka222
3. jún 2017

@jajka257 nie normal statna stredna ucnovka. Sranda co? Aj ja by som isla na taku "brigadu".

jajka257
3. jún 2017

@loginexistuje a ty si si vsimla platovu triedu a roky praxe? Podla teba clovek s 29 rokmi praxe, v najvyssej platovej triede a 20 hodinami nadcasu ma vynikajuci plat, ze okolo 900 v cistom....si ma pobavila....pozri si tie vyplatne pasky poriadne....a teraz k realite, 12 platova trieda, je nieco, co nema kazdy, vzdelavanie ti musi umoznit riaditel. Ked chybas, rodicia nadavaju , ked nejdes na skolenie, nemas kredity, ked nemas kredity, nemas atestaciu a bez atestacie nemas vyssi plat. A este nieco, priplatkyza prax su len za 30 odpracovanych rokov, prvych 15 rokov, je to 1% a potom 0,5% za rok. Potom uz nic. Naozaj super ohodnotenie😀😉😀😀😀

jajka257
3. jún 2017

@marlenka222 tak asi pojdem na zastup na strednu skolu....fakt od veci, mozno to bola znama riaditela...

novana
3. jún 2017

@marlenka222 a čo ti bráni? Choď! 😀

sardinka336
3. jún 2017

Ze ,,učila som len jeden rok,,. 😲😀 aj to pred 100 rokmi lebo uz je x rokov v ,,Emérike,, a od tial nam dava rozumy...
ja to furt hovorím, ze celeho konika treba vydelit dvoma a vynasobit čo tu ludia pišu, polke ani neverit lebo to je tak prekrutene, skreslene ze dovi dopo...

ostorha
3. jún 2017

Moja svokra posledne roky pred dochodkom zarabala 900 euro v hrubom ucila romske deti na luniku 9 v Kosiciach.Ale oducila minimalne 35 rokov.

sisaka
3. jún 2017

@jajka257 moja mama by to teraz určite nedala, ale nie koli učivu, ale koli deťom 🙁. Bola zvyknutá, že ma autoritu, decká boli viac menej v pohode, neriešila žiadne špeciálne deti, žiadne diagnózy, drzé papulnate deti boli skôr výnimka ako pravidlo a ani s rodičmi nikdy nemala problém. Moja mama bola z tých učiteliek, ktoré nemuseli po nikom ziapať, bola prísna, ale spravodlivá a dokonca aj obľúbená. Mám zreferovane od spolužiacok, ktoré na ZŠ učila .... akonáhle zistila, že na tie drzé decká už nemá, odišla do predčasného dôchodku.

loginexistuje
3. jún 2017

@jajka257 pozri ja neviem ako to mate vy . ak si neni u vas spokojna tak zmen skolu .. u nas v dedine je 9 triedka a v triedach po 12 deti .. a min. polovica ucitelov tu 12 nasku triedu ma a aj nejake tie oducene roky samozrejme ...

Ten system je pre zacinajucich jasne ze nevyhodny ... to nepopieram .. lebo neumoznuje dostat viac aj ked sa napr snazi viac ako ten co je tam xy rokov ..

u nas sa napr. do skoly ucit dostanes len po znamosti (a to sme necelých 50 km od BA) proste tie miesta si drzia .. a aj v okolí to tak je.

dm2
3. jún 2017

@jajka257 ucila som sa fakt dobre, zmaturovala som na jednotky, dvojky naobnaoalechodnej akademii ale povedala som si ze kaslem.na vs kedze.to je na slovensku tak ako to je ...vysoku neni problem spravit ale s uplatnenim pri tokkych mnozstvach absolventov problem byva a vidim to aj u nas v praci. A na svoju pracu sa nestazujem, mam ju rada a bavi ma, len som.chcela poukazat na to ze tiez by som.chcela.mat len 45 dni dovolenky😅

zuzana76
3. jún 2017

@sisaka cize dnesni ucitelia na ne musia mat, absolutne sa neda porovnavat ucenie pred 30 rokmi, ani 20 a dnes

mnohe dnesne deti nmaju elementarne znalosti a vychovu z domu, napr 15-rocni vôbec nevedeli, ze, ked chybaju, treba priniest ospravedlnenku, vraj na ZS nemuseli, stacilo , ked mama poslala sms ucitelke

@dm2 ale to tak treba brat, to je jediny benefit ucitelov

zuzana76
3. jún 2017

@loginexistuje a preco neucis v BA, ci ty nedochadzas do BA? tam by si urcite nasla miesto ucitela, kolegyna tak teraz odchadzala a nasla si hned a to ani nema ziadnu lukrativnu kombinaciu, ale DEJ a NAS

zuzana76
3. jún 2017

@sisaka ucivo sa praveze uplne zjednodusilo, s tym by mama problem nemala, aspon teda v niektorých predmetoch, my uz napr. vôbec neucime, to co sme ucili takých 15 rokov dozadu

sardinka336
3. jún 2017

@dm2 to je velmi zjednodušene povedané...ano, takých 500 absolventov sociálnej prace asi bude mat problém sa uplatnit. Alebo iné ,,pavedy,,. Ale taky fyzioterapeut, lekár, logoped, farmaceuticky laborant a mnohé iné odbory nemaju problém sa uplatnit. Ano, s VŠ je to tak ako to je. Pomaly aby VŠ mala aj upratovačka...to je naozaj choré lebo na väčšinu prac stačí stredná s maturitou. Potom nám vysokoškoláci sedia za kasami v Tescu skratka svoju odbornost nijako nezužitkuju. To si pamätám ten ,,boom,, ked kazdý kto chcel ist na vyšku išiel na sociálnu pracu....Ale zial spoločnost je nastavena tak, ze na vzdelanie sa pozerá, aj na ten ,,sprosty titul,, ktory ti je ,,na nič,,. Na pohovore do zamestnania to stale má vyznam.Čo narobíme...

beatkab25
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
3. jún 2017

a cez prestavku ucitel nepracuje, musim si vymenit knihy CD v prehravacoch, nachystat mapu, cvicebnice ci ine pomôcky, to nie je praca? pomedzi to X krat ziaci nieco potrobuju, to potom mzoem povedat,ze ani pani, co predava listky na zeleznicnej stanici nepracuje, ved popritom si moze srkat kavu a hotovo.