Nosenie rúška v škole - prváci
Vcera nam p. ucitelka povedala, že hoci to nie je povinne, trva na tom, aby deti mali rúško aj počas hodiny. Ja teda nie som nejaka uzkostliva matka a som aj za nosenie masiek - ale príde mi to ... no čo ja viem, už trochu prehnané. Prváčence? Vcera sa tam tie deti potili, doslova kropaje pod tym ruskom, v triede teplo. Po 2 hodinách som ja ako dospela mala co robit, detto ostatni rodičia. Jedna mamina tam bola tehotna, musela sa ist von nadýchať čerstvého vzduchu lebo sa jej motala hlava. Potom ked sme okolo obeda vyšli pred skolu tak po školskom dvore behali staršie deti a tie okrikovali učiteľky, že si maju dat ruska. Aj vonku? 😢😢😢😢
@hettinka tiez mam z ruska migreny, ale prisla som na to, ze iba z tych homemade bavlnenych (este idem testovat to, ze si okrem tie gumicky nebudem davat za usi, aele zaviazeme okolo hlavy). Tie original jendorazove mi to nerobia, jednak maju uplne jemne tie gumicky ale su tenke. Aj to tak hodinu vydrzim maximalne.
@ukulela ziadny lekar nie je 8hod v rusku, ked tak odoperuje a dovi, hadze to dole. A ti v nemocniciach s covidom v zahranici, to tiez nezvladali. Bol toho cely net, tie ochranne prostriedky velmi zle znasali na celodennych sluzbach.
@ukulela si bola niekedy pred covidom na onkologii napriklad? alebo na infekcnom? tak ta prekvapim asi, ale ja som chodila roky na onkologiu aj som lezala na infekcnom s dost neprijemnou plucnou bakteriou A NIKTO TAM NEMAL RÚŠKA! Ziaden personal, upratovacky, ani lekari a ani sestry. Čo ty tu trepeš o tom že lekari nosia ruška 8 hodin? Jedine keby mali taku dlhu operaciu a kazdy den :D Takže pred covidom žiaden lekar sa neobaval obrovskeho mnozstva virusov a bakterii... ani na plucnom lekarka nemala ruško nikdy... a to tam chodili ludia s riadnym koktejlom v plucach a dychacich cestach a uz cakaren bola ako lazaret umierajucich na tuberu čo sa kašla tyka.
@zuzanapjat pretoze pred covidom - proti tbc sme vsetci ockovani, na chripku a ine virus. ochorenia mame vakciny, kdezto na covid zatial nie, preto ta saskaren s ruskami..... kym sa nevedelo. co to presne je, ako sa to siri, ake su prejavy,... ano, vsade povinne ruska, ale odvtedy ubehlo dost casu, co to uz o chorobe vieme.... je rizikova pre skupiny ludi, pre ktore je rizikova aj chripka - stari, chori, s inymi ochoreniami a oslabenou imunitou.. uz by to fakt mohlo s tymi ruskami skoncit, uz nech su vakciny
@hettinka najnovšie správy z at, deti nenosia vôbec rusko, myslím do 4 ročníka, ani učitelia, nikto, žiadna dráma sa nekoná, akurát rodičia nemôžu do budovy a deti si dezinfikuju ruky. Ruská ma ten kto chce a je ich minimálne. Je to vraj iba zatiaľ, že sa uvidí, ale reálne si neviem predstaviť učiť ako pedagóg s Ruskom a tobôž dajme tomu cudzy jazyk. Musí to byť des. Aj pre decká aj pre dospelých. A inak už sa sedí a pije káva na terasách s ruskom na sk samozrejme, dosť komické. Ale ok.
U nás na skole nosí ruska druhý stupeň plus. Učitelia musia mať štíty, nesmu mat ruska. Ak by niekto prišiel na "geniálny" nápad dat ruska prvkom príkazom, dostane moje dieťa taky ministit, ako nosím aj ja tam, kde nutne musím (tj. v potravinách).
PRVACI TEDA PRVY STUPEN RUSKO V TRIEDE. MAT NEMA!!!!! NIEJE TO POVINNE. SRALA by som celu ucku.... A VONKU UZ VOBEC... NECH SI HO KRAVA NACAPI NA RIT
Je na zamyslenie, aká generácia detí nám vyrastá, keď matere lamentujú nad každou jednou blbosťou... to všetky nariadenia tak spochybňujete? Zo sedačky v aute ho odopnete, lebo je mrzuté? No a čo, veď vy aj tak nehavarujete a ten pás ho tak hnusne tlačí a teda nie je to vôbec prirodzené byť tak dlho v jednej polohe, dieťa má mať voľnosť! A keby už tie rúška boli totálne na nič, ČO NIE SÚ, tak sa zamyslite, akým príkladom idete svojim deťom. Stoličku ešte ani v škole poriadne neohrialo a vy už podkopávate autoritu učiteľky, vedenia školy a pomaly celého systému. A potom tu príbúdajú posty o tom, ako vám decká prerastajú cez hlavu. Čo sejete, budete žať. A keď sa chcete bližšie porozprávať do metabolizme CO2, hyperkapnii, hypoxii a o tom, ako u zdravého dieťaťa a dospelého z nosenia rúška nevznikne, môžeme viesť diskusiu aj na odbornejšej úrovni, vy mudrlantky.
@jess1511 počuj a preco napríklad v AT učiteľky na prvom stupni, čo je u nás celá škola nenosia žiadne ruská, žiadne štíty a decká tiež, nič sa nedeje, žiadna panika, kto chce dá. Véd nie je normálne, aby zdravé deti nosili ruská, čo i tak nenosia správne, v škole, kde sa majú učiť, polovica ma logopedicky problém, druhá reve atď. Véd to je od veci, vsetko
@jess1511 Čo tu prskáš na nás, aké deti vychovávame? Pozri a hodnosť svoju výchovu. Učím svoje deti vážiť si každého jedného človeka, ktorý si úctu zaslúži. Učím ich, že majú právo pochybovať a spochybňovať každé nezmyselné rozhodnutie.
Nikto mi po hlave neskáče, vychovala som slušného mladého človeka, ktorý ale nestojí mlčky v kúte, keď sa vedľa neho deje neprávosť, prekvitá ľudská hlúposť a podobne.
Výchovu mojich detí majú právo hodnotiť ľudia, ktorí s nimi prichádzajú do styku. A nie nejaká premotivovaná matka na koni, ktorá vôbec netuší, o čom tu vyskakuje.
@hettinka to mate fakt na celej hodine všetci ruská na ústach????
@hettinka no tak to je des podľa mňa... Ja som mala v boroch asi hodinu a bolo mi normálne zle. Odporúčam ti kúpiť rusko od fusakle, fakt super. Ja som malému kúpila, že však bude musieť a kukali na mňa učiteľky, že prečo, ja ze tak do tašky mu dám a oni, že nie, domov. Tak hádať sa nebudem😉🙏ale vraj je to dočasne a môže sa to zmeniť hocikedy... A už máme nachystané prosím pekne online vyučovanie, že keby niečo rovno nabiehame... Ale celkovo nerobia drámu a nesúri sa strach a panika. Som bola prekvapená. Akurát nemôžeme ako rodičia do budovy, tak aspoň som prvý deň nerevala, lebo som sa ani nespamätala a decko bolo fuč. Ale aby vyučujúci pedagóg cudzích jazykov mal rusko je fakt od veci, kde je dôležitá výslovnosť, intonacia atď... Ach jaj. Ja som sa smiala, fakt smiala, keď mi povedala čašníčka, že halooo pani rusko na ústa, podotýkam na ranči na salaši na terase,bila milá a slušná, ale ja som neverila. Takže už potom ma neprekvapili v kaviarni, kde si ma človek sluknut kávu a nasadiť rusko, tak to už je cez tiež.
@hettinka ty sa nemusis, asi ani ja sa nedam. ale urcite skupiny ludi sa daju urcite a staci, ze ich bude 60% a bude kolektiv. imunita (proti chripke som sa nikdy neockovala a mala som ju asi 2x za zivot)
nezda sa mi, nasa skola v meste mala osobitne otvorenie pre prvakov a ti mali kazdy len pobyt v svojej triede a rozchod, urcite tam neboli ani hodinu... starsi nastupili o hodinu neskor, rodicia ani kuknut oknom, boli tiez necelu hodku, ziadne spolocne otvaranie. Segrin syn detto, dedinska skola, nic spolocne, len kazdy v triede.
@jess1511 tak mi prosim ta, ty mudrlantka vysvetli, aky zmysel ma rusko, ked ho deti raz maju a potom nie? Lebo desiatuju, piju, su spolu na obede, idu spolu zo skoly? Pripominam, ze ide o deti.. nemusis odborne, staci polopatisticky..
A mimochodom tvoj priklad s autosedackou je od veci a ak ma rodic iny nazor ako ucitelka, nie je to automaticky podkopavanie autority..
@zuzuliennka1 mna by zaujimalo, ako sa prislo na 60%, ked hladinu protilatok nikto nekontroluje a samotny vyrobcovia vakcin negarantuju, ze sa u kazdeho vytvori imunitna odpoved.. plus ockovanie proti chripke je u nas hlboko pod 10%..
@maciatkolulu aj druhý stupeň, dnes som mala aj dozor, tak od vstupu do budovy až do odchodu som ho mala stále, potom som hneď išla autobusom do nemocnice a zas naspäť, a teraz ma škriabe v hrdle
@hettinka, jazyky v triede s 30 žiakmi???? To je šialenstvo.... Už chápem, prečo sestra (moja) odmieta učiť (je angličtinarka) . Neprečítala si, aké sú ruska strašne fasa a ako nevzdelany ignorant sa pod ruskom dusi, takže je na PN, lebo bez ruska učiť nesmie. U nás sú štíty, ale triedy sú malé a okná do parku (uzatvoreného pre verejnosť, takže "rušia" maximálne vrabce. Nepatrí škole.) Dcéra hovorí, že mávajú lavice v kruhu a učiteľ je v strede, tak ho počujú najlepšie a namiesto tabule používajú Beamer.... Ale to sa asi fakt da len v malých triedach a nie tam, kde je 30 deti.....
@beronsche pretoze ked je niekto zaockovany - neochorie - chorobu nesiri... musi to byt ale viac ako polovica populacie, aby sa to vytvorilo... vid. nedavny pripad tusim osypok kdesi na vychode, kde sa po iks rokoch opat objavili, lebo v urcitom obd. matky bojkotovali ockovanie
@zuzuliennka1 Očkovanie zabezpečí, že neochorieš a na kolektívnu imunitu stačí viac než polovica? Kde si prišla k týmto info?
vzdy som smutna ked ucitelia prenasaju svoj vlasny strach a svoje komplexy na deti. ak niekto povazuje rusko za normalne, tak nechape ako je dychanie velmi dolezite pre zdravie. a co sa korony tyka...v tomto mori oblbovania je jedina cesta - osveta a samostudium. velmi malo ludi chape, ze byt pozitivny neznamena byt infekcny. PCR test vykazuje aj virus ktory je uz odumrety, a to az okolo 80% pripadov spada do tejto kategorie(!). verim, ze pravda vyjde von, len dovtedy sa deturence 'zadusia' :(

@hettinka mas mozno prilis stiahnutu snurku.. 😀 😀