icon

Nútenie prvákov žalovať

6. apr 2025

Dobry den, ako prosim u vasich deti prebiehaju ranne kruhy? Nase dieta je v prvom rocniku a triedna ich v ramci rannych kruhov nuti zalovat na seba navzajom,co kto vyviedol predchadzajuci den a to aj v ramci druziny. Na zaklade toho dostavaju dobre a zle body (napr.zle za rozprávanie pri obede alebo ak niekto namoci cip na obede do polievky a pod). Nepride nam taketo spravanie triednej ucitelky v poriadku,tak by ma zaujimalo ako je to v inych triedach. Dakujem.

Strana
z2
petulda333
6. apr 2025

U nas vobec,rozpravaju sa o vikende,co robili,kde boli a pomedzi to potom vztahy v triede...

denkabemommy
6. apr 2025

Syn vystriedal v prvom ročníku 2 školy a ani v jednej takéto veci neriešili a úprimne, keby áno, ozvala by som sa, lebo mi to príde za hranicou zdravého rozumu 🙈

simona1998
6. apr 2025

Psycho! U nas proste funguje , že žalovať sa nemá , samozrejme pokiaľ nejde o niečo vážne . Asi by som oboznámila účelnú s tým , že sa mi to nepáči.

zanka777
6. apr 2025

Úprimne ja by som sa obrátila na riaditeľa s tým či je to ok preberať tieto veci v ranných kruhoch.... A či aj iné triedne učiteľky toto riešia ....lebo nie normálne mi to nepríde a ani nie je

autor
6. apr 2025

Mna to vo stvrtok na rodicovskom uplne zaskocilo. Sama do oci mi to povedala,ze ich v ramci rannych kruhov vyzyva,aby povedali sami na seba a inych aki boli predosly den a potom im dava body (za 5 zlych je poznamka, za 5 dobrych pochvala). Hned som jej jasne vysvetlila,ze dieta ucime doma nezalovat, nech ani necaka,ze to bude robit. Vraj to nemam brat ako zalovanie!

autor
6. apr 2025

@zanka777 riaditeľ je mimo, v minulosti s nim riesili rodicia sikanu zo strany ucitelky a nepomohli si. No vraj uz tento rok konci

zanka777
6. apr 2025

Tak to ma mrzí tak asi by som išla za zástupcom minimálne a aj za inými učiteľmi len zo zvedavosti čo sa vlastne rieši v ranných kruhoch

zanka777
6. apr 2025

A by som jej rázne vysvetlila že ranné kruhy sú to na to aby sa učitelia s deťmi zblížili aby sa vedeli porozprávať čo zažili cez týždeň atď a nie len preberať učivo a že to nie je VÝSLUCH
..lebo keď chcela výsluch mala sa zamestnať v inej štátnej správe. To je učiteľka fakt !

jakubrianka
6. apr 2025

Dobré psycho. Je zrejmé, že nepochopila podstatu tých spoločných sedení, že majú viesť napr. k zlepšeniu atmosféry v triede a uľahčeniu komunikácie medzi sebou. Takto narobila/bí viac škody ako úžitku.

ika02
6. apr 2025

Ahoj. Nechápem tú učiteľku! Deti kopírujú rodičov, čiže ani dospelí by nemali na nikoho žalovať, alebo niekoho ohovárať, posmievať sa mu. Dôležité je deti naučiť nehodnotiť a nesúdiť iných. Veď tých, čo v škole žalovali, nikto nemal rád. Rázne by som sa ohradila voči takému chorému správaniu sa učiteľky.

autor
6. apr 2025

Nam to bohuzial príde, ze ju zjavne bavi vytvarat konflikty, comu nasvedcuje aj ine jej spravanie, ale to je debata o inom.

@zanka777 ano,na jednej strane mi vysvetlovala ako maju byt vsetci kamarati a hned vzápätí, ze ona rano od nich chce vediet,co kto spravil (o tom cipe mi sama vravela -mne to pride ako nonsens,ved to nech si mama riesi s dietatom, ze prislo spinave,co s tym ma ona? A aj ten zakaz rozpravat v jedalni je uleteny).

fkata
6. apr 2025

Môj syn je tiež prvák a ranné kruhy vôbec nemajú. Keď sa aj ráno rozprávajú, väčšinou je to v pondelok a bavia sa o víkende, príp. o prázdninách, ak je to po prázdninách.
Ja som spokojná s prístupom, keďže ak sa medzi deťmi aj vyskytne problém, triedna to rieši maximálne férovým spôsobom, nežalujú na seba, skôr si pomáhajú a sú perfektná trieda. Je ich v triede síce málo, ale držia spolu.
Takýmto správaním rozštve celý kolektív.

autor
6. apr 2025

@fkata to je ake pekne,tak sme si to predstavovali aj my. Sme maximalne sklamani. V skolke boli uzasne ucitelky bez ich neskutocneho pristupu by nase hypersenzitivne dieta prerevalo cele 3 roky. A teraz toto. Nutit dceru zalovat,aby nebola outsider a priecit sa zasadam?

zanka777
6. apr 2025

Ja by som jej povedala normálne že PANI UČITEĽKA NEROBTE SI Z RANNÝCH KRUHOV VÝSLUCH od toho sme my rodičia lebo sa opýtam iných učiteľov o čom majú ranné kruhy oni a prípadne to posuniem vyššie. Veď to je celé na hlavu

autor
6. apr 2025

Navyse je aj strasne nespravodliva, moje dieta dostalo zly bod za ten obed,ale zjavne sa rozpravala so stenou,lebo druhe dievca nedostalo 😔
Ale ďakujem vam za pochopenie aspon vieme,ze nie sme divni ak to vidíme ako nespravne.

sidicek
7. apr 2025

Takú kravu sme mali aj my ,našťastie sa to vykrystalizovalo až vo 4.r ,lebo bola na škole nova tak sa spočiatku drzala,tiež podporovala zalovanie a tie deti potom boli obľúbené . Keď sa dieťa ozvalo pre nespravodlivosť bolo zosmiesnene.My sme si to doma vždy vysvetlili ,dieťa som podporila tak nemal nejakú traumu. Na 2. stupni som zistila, ze to riešili viaceré matky ,hlavne chalani mali s nou problém.

sara07
7. apr 2025

u nás ranne kruhy su o tom u každého jedného syna -3 - čo robili, ako vnimaju okolie, čo ich trapi, vysvetluju si pojmy napr ak sa niekto bojí niečoho vojny, ak je smrt v rodine
žiadny vysluch ani žalovanie alebo donašanie , žiadne body
prípadne ak sa vyskytne nejaky problém alebo niečo v kolektive tak hrou, rozpravanim atd .. to je zakomponovane, toto nerobíme toto robíme, toto hovoríme toto nehovorime lebo by to mohlo ubližit atd ..
ak nie je riaditel je zastupkyna, a p, uč by mala ist asi na školenie ohladne kruhov ked ho zjavne nepochopila
tu je metodická priručka min, školstva ,nech sa má o čo opriet že to tak nemá byt ako to ona robi, ano ked je nejaky problém alebo šikana tak sa to musi povedat ale nie tymto spôsobom
https://www.minedu.sk/data/att/426/30972.e9e34a...

ktobytobolpovedal
7. apr 2025

Uplne psycho… pani ucitelke by som odporucila, ze nie sme v Severnej Korei… ano, tam tak robia…uplne mi to pripomenulo 😀

venusa85
7. apr 2025

Je ešte nad nimi zriaďovateľ-mesto, obec...

janinah
7. apr 2025

To čo za blbost ake ranne kruhy?
Napisem rodičia žiadaju zrusit rk a podpisy rodicov a riaditel to musi riesit

lizatko1009
7. apr 2025

moj ma ranne kruhy uz 3 rok, je deviatak a take nikdy neriesia verejne v triede. pozeram v edupage a aj témy, co tam preberaju, tak napr. Ako byt stastny, moje záľuby, co je šťastie, moji obľúbení ucitelia, zhodnotenie tyzdna, co mi vadi, ktore vlastnosti oceňujem, osobnost, ako sme pomahali tento tyzden, pomahame slabším, dnes mali:preco su pravidla dolezite

tanyan
7. apr 2025

Buď nech to robí pani učiteľka poriadne, alebo nech to nerobí vôbec...
https://www.minedu.sk/ranne-kruhy/
Cieľom ranných kruhov je podporiť pripravenosť žiakov a žiačok na vyučovanie a vytvorenie bezpečného prostredia na zdieľanie pocitov a názorov.

svetlonos
7. apr 2025

Nahlásiť ucitelku ak nepomôže, zmeniť skolu.

slavomira236
7. apr 2025

Syn na prvom stupni tiez ucitelka naucila zalova deti. Od zaciatku ich k tomu viedla. Kazdy tuzden pisali na listocky kto co spravil v dany tyzden🤦🤦

ismarela
7. apr 2025

A čo ti na tom vadí? Možno sa tak snaží predchádzať šikane v triede. Podľa mňa super nápad. Aha, už čítam že tvoje dieta dostalo zlý bod 🤭

jakubrianka
7. apr 2025

@ismarela ide o veľmi toxické prostredie pre deti a navodzovanie nepriateľskej atmosféry v ktorej sa deťom určite dobre nežije a neučí. Navyše im p. učiteľka takto vštepuje nesprávny prístup k životu a o tom, že jej konanie nespĺňa samotný účel RK sme už písali. K čomu to je dobré?

deedol
8. apr 2025

@janinah ranne kruhy su fajn vec, ak sa robia spravne. to je ako ked ty prides do prace o 10 min skor a pokecas s kolegynami, skor ako sa vrhnes na prveho pacienta. decka maju chvilu cas sa aklimatizovat, povedia si, co potrebuju, a potom (teoreticky) menej vyrusuju a pracuju v pokojnejsej atmosfere, lebo si stihli zvyknut na ten prechod dom-skola.

toto s tym zalovanim je ale dost divne. autorka, ako to dopadlo?

autor
8. apr 2025

@deedol dozvedela som sa od jednej maminy,ze zaluju aj rodicia namiesto toho,aby kontaktovali rodicov. Ze z ich syna triedna spravila sikanatora,lebo nejaky otecko sa stazoval. Ucitelka ani vychovavatelka nic nevideli, nevie co sa stalo,kedy sa stalo.Ked sa rodicom ospravedlnovala,zistila,ze sa vlastne nic nestalo 🤷‍♀️ Takze tieto ranne kruhy budu len vrcholom na ladovci problémov v triede 😔

autor
8. apr 2025

@ismarela aj keby poznamku o to vobec nejde. Zena co nabada deti,aby sa smiali chlapcovi,co nezvláda tlak a rozplace sa,mi ok nepride. Ze mam obavy je asi pochopitelne

jakubrianka
8. apr 2025

Nemáš muža, ktorý by jej to išiel vysvetliť že deti dnes páchajú samovraždy či si je vedomá že o nej už kolujú storky medzi rodičmi? Nepodcenila by som v dnešnej dobe nič.

Strana
z2