icon

O koľkej chodia spať vaše 7 ročné deti?

pamag1805
29. nov 2020

Zdravím, chcem sa spýtať o koľkej zaspia večer vaši prváci druháci... Pripadne kedy už ležia v postely

Strana
z2
veronikaszabova
29. nov 2020

@pamag1805 syn 6r - o 8mej ide do postele, zaspi za chvilku.
Starsi 11r o pol10tej.

lenka1993
29. nov 2020

Dcéra bude mat 7 o 3 mesiace a o 7 pol8 je v posteli. Do 8 spi

adula12
29. nov 2020

moj je druhak a ide spat max o 20.30, zaspi do 15min. vstava o 6.15 do skoly.

blevka
29. nov 2020

@pamag1805 zaspal prave teraz 🙂

katka2602
29. nov 2020

Dcéra 7 nikdy mi nezaspí skôr ako o 21 😏

tifi2324
29. nov 2020

@pamag1805 6 r. a 9r chodia do postele o 20:00 mladší zaspí zachvilku a starší tak okolo 20:40-21 niekedy si ešte v posteli číta knizku

kittykat22
29. nov 2020

7 rokov o 19.20 v posteli, 19.30 uz spi. Ale vstava 6.45 bez budika do skoly.

pamag1805
autor
29. nov 2020

@lenka1993 môžem sa ešte spýtať prosím aký nate režim keď príde zo školy? Úlohy, atď...

pamag1805
autor
29. nov 2020

@kittykat22 môžem prosím ešte vedieť aký máte režim keď príde zo školy? Úlohy...

pamag1805
autor
29. nov 2020

@tifi2324
@veronikaszabova
@adula12
@adula12 prosím a aký nate režim keď príde zo školy, robí si úlohy hneď? Pripadne robia si úlohy samy a len skontrolujte? Moj si mení knihy sám..

pamag1805
autor
29. nov 2020

@katka2602 môžem sa spýtať prosím aký ma režim keď príde zo školy alebo z družiny?

rebekamarcusko
29. nov 2020

No moj ide do postele o 8mej do 20min spi. Ked prideme z druziny sa vacsinou naje,potom si odpocinie a okolo 18tej si piseme ulohy spolu. Ma narusenu komunikacnu schopnost a ma problem s porozumenim,takze mu treba vela vysvetlovat. O 19tej sa kupe potom kuknu a bratom vecernicek,umyt zuby a spat

katka2602
29. nov 2020

@pamag1805 chodíme domov okolo 16, prezlečie sa, zväčša je hladná tak sa naje s ideme robiť domáce a učiť sa. O cca 18 ide na chvíľku na počítač a potom do postele, ale leží a nevie zaspať, tak sa tam ešte hraje s plyšákom. Ale ona mi od narodenia nikdy nezaspala skoro, od bábätka, cez škôlku nikdy nezaspala o napr 19-20.

lenka1993
29. nov 2020

@pamag1805 no škola konci okolo 11-12. O 2 idem pre dcéru s tým že niečo zje. Ovocie alebo jogurt a ideme sa učiť. To nám teba tak hodinku. Potom ak sa da tak vonku a potom už doma pohodka.

pamag1805
autor
29. nov 2020

@lenka1993 a majú aj vaše decká okrem úloh od učiteľky ešte nejaku domácu prípravu? My musíme urobiť úlohy a ešte učiteľka chce aby sme s nimi písali doma diktát a robili príklady... Mate to aj vy niekto takto zaužívané? Lebo popravde vidím, že už sa mu nechce potom a je to zbytočné aj robit

lenka1993
29. nov 2020

@pamag1805 je to absolútne dobrovoľne. Matika jej ide to sa nemusíme ani učiť. Čítame denne aj píšeme ale nie že diktát.

kittykat22
29. nov 2020

@pamag1805 nasa skola to ma nastavene inak ako ta tvoja. Deti vedu k uplnej samostatnosti. Ulohy si maju robit same a potom ich kontroluje pani ucitelka. U nas to moc nefungovalo, pretoze syn robil chyby v citani - tak sme museli trosku citat aj doma. Inak sa s nim neucim skoro vobec. Sem tam pozriem matiku a skontrolujem vysledky. Ale u nas je to tak, ze 1 rocnik je na pohodu. Az v druhom vyzaduju od tych deti nieco viac. Ale nasa pani ucitelka povedala, ze chce aby deti dosli v priprave a uceni k uplnej samostatnosti. Skola pocita s tym ze na deti rodicia nemaju cas 😕 Vacsina rodicov chodi domov z prace o 18.00 - potom sa deti nestihaju ucit. Dokonca si robia ulohy aj v druzine ak maju zaujem. Je doucovanie matematiky a cestina pre cudzincov pripadne anglictina. Skola tu vzdelavaciu ulohu vzala celu na seba.

tifi2324
29. nov 2020

@pamag1805 Neucime sa hneď dávam mu 20-30min.pauzu má ADHD takže tu pauzu potrebuje....čo sa týka učenia tak väčšinou sa učím s ním keďže má veľmi oslabenú pozornosť tak sa s tým trápi ale učí sa niečo aj sám veci do školy si tiež už väčšinou chystá sám ja len skontrolujem

jana_eyre_2
29. nov 2020

Ja mám tri deti 8r, 7r, 4r.. zaspávajú o 9, málokedy sa nám podarí dostať sa do postele skôr..

Režim.je, ráno o 7vstanu, o trištvrte na 8 sú v škole/škôlke, o pol 3 idem pre nich, hneď ako prídeme zo školy si urobia úlohy, olovrantuju.. okolo 16tej ideme na aspoň hodinu von teraz cez zimu.. keď sa vrátime tak si pozrú kratku rozprávku, ja urobím večeru.. potom sa najedia, hrajú sa, bláznia sa o 6tej je už prítomný tato a chvíľu sa im venuje, okolo 8mej ideme do kúpeľne.. o pol 9 čítam a potom do postelí.. ráno sa im vstávať nechce ale to ani keď sa do postele dostanú o 8mej..

adula12
29. nov 2020

@pamag1805 syn si robi vacsinou ulohy v druzine, co nestihne, prejdeme spolu. On ma 3x v tyzdni este aj futbal, takze nie je cas doma cosi riesit, preto sa snazi vsetko urobit v tej druzine. Je samostatny, vacsinou mu netreba pomahat, ale vzdy mu to skontrolujem vecer.

saluda
30. nov 2020

@pamag1805 moji v tom veku medzi 20. -20:30. Vstáva sa 6:30.
Po škole dáme krátku prestávku, ale potom hneď príprava do školy a až potom sa môžu hrať. Ale kontrolujem ich niekedy až večer a to potom keď ešte niečo objavím, tak sa učia aj vtedy.

reni1512
30. nov 2020

@pamag1805 o 8mej sa snazim.. lebo este medzitym 2-3x vstane tak aby o pol 9 uz naisto bola ulozena

vikusjk
30. nov 2020

@pamag1805 Moja je už tretiačka, ale večerný spánok je večný boj. Som na ňu mäkká, viem, aj to viem, že jej organizmus potrebuje viac spánku, ale... ale. výhovorky. No, každopádne je to tak, že ide spať okolo 22:00. Plus mínus, ale vždy ešte takú pol hodinku sa so mnou rozpráva - nechodí spať sama, tak si vždy ľahnem s ňou. Vstáva tak 7:20, školu máme doslova cez cestu, takže to stíhame. Do družiny tento rok už nechodí. Keď chodila v prvom aj druhom, tak si spravila domáce úlohy v družine, len ojedinele niečo nevedela, alebo nestihla a robila to doma. Čiže keď bola v družíne, už sa doma veľmi neučila. Teraz chodí domov hneď po škole, končia 12:20, obeduje, má tak dve-tri hodinky voľno a tak ideme robiť úlohy a učiť sa. Všimla som si, že jej vyhovuje, keď jej učivo vysvetlím, najmä z prírodovedy a vlastivedy, ale i matiku, preskúšam ju a je spokojná, že to vie. Diktáty doma nepíšeme, ale pri písaní úloh si hovoríme, aké i napríklad a že prečo a pod. Po úlohách je už doma aj muž, tak s ním chvíľu hrá playko, alebo niečo robíme, od 8mej potom telka, kým ideme spať.

zuzka38
30. nov 2020

@pamag1805 o 20tej sa snazime ukladat vsetkych (9,6,4)..niekedy spia uz 19.30 a niekedy 20.30

turga
30. nov 2020

Nasi - 6r. prvak a 4r. dcera chodia spat medzi 19:30-20:00, vstavaju rano 6:20, ja som napr do konca strednej skoly chodila spat v tyzdni o 20:00 a zijem 😀 cez vikend som samozrejme bola hore dlho aj vonku niekedy do rana, ale co sa skoly tykalo proste boli pravidla a bodka.

andy57
30. nov 2020

Môj 6 ročný (za 2 mesiace 7r. ) Chodí spať medzi pol 9 -9 hod a zaspí rýchlo , vstavame o 6, nakoľko im zacina vyučovanie o pol 8,tak o 7 už musime ísť z domu. ..

gugugaga123
29. dec 2020

@pamag1805 keď mala naša sedem chodila spať okolo takej pol jedenástej.

lenka6309
27. mar 2021

@vikusjk 7:20vstáva a máte školu cez cestu?čiže to sa vážne stíha obliecť,umyť pripraviť?či prispatá ide do školy?ďalšia vec,to vôbec neraňajkuje?a od 8večer telka?fúha pre tie deti po 20tej večer v telke nieje žiadny program vhodný si myslím.A nato že je ešte len tretiačka tak si myslím že by ste mali zmeniť systém.A o 22h spať?viete čo môj syn ma 12rokov je 5tak a pol desiatej odchádza do postele.Váš systém je myslím zle nastavený pre tak ,,malé,,dieťa.Neraňajkuje,s postele hneď do školy,neskoro ide spať..otázka dokedy tento režim zvládne a vy tiež.

vikusjk
29. mar 2021

@lenka6309 nieee, nestíha to a chodí do školy neumytá a v pyžame 🙄
A odkiaľ máte, že neraňajkuje? Raňajkuje každé ráno a hej, za 40 minút stíhame v pohode všetko. A večer v telke je vždy nejaký program, ktorý pozerá, zábavné šou ako napr. včera tvoja tvár znie povedome chodia práve po ôsmej a ak nedávajú nič na sk programoch, máme kopec programov ako Disney channel, Nickleodeon a pod. kde aj o polnoci idú programy pre deti 😉

marzuz89
29. mar 2021

@vikusjk ak vieš, že jej organizmus potrebuje viac spánku, tak jej ho jednoducho dopraj. Bez tých výhovoriek. Večer nezapinat playko, miesto toho ísť na prechádzku, nepozerat od 20 do 22 telku, za prvé tam nie sú vhodné programy pre dieťa, za druhe svetlo z TV negatívne ovplyvňuje spanok a jasne, ze keď do 22 pozerá, nevie sa uložiť. U nás na pokojny spánok veľmi dbáme 😉 uvidíš tu zmenu.

Strana
z2