Poznámka za vulgárnu nadávku
Cez prestavku medzi online vyucbou dcera povedala spoluziakovi, ze je ,,curak,, ....nezvlada to, ze jej kope do zadku 2x a triedna len povie to sa nerobi a necha to tak alebo prezyvky typu, veverka a liska besna....druhy spoluziak ju nahral ako to hovoril a poslal to dotyčnému ....no este v ten den sa mu ospravedlnila no on to ukazal matke a ta volala triednej....automaticky dostala poznamku.....nemala ju najskor upozornit alebo kontaktovat mna .....ako by ste to riesili ???
@sevcikovaa "na hrubé vreco hrubá záplata", dcéra ukázala, že sa dokáže brániť. Ja jej tlieskam. V živote sa nestratí. Myslite si o mne, čo chcete, keď jej ubližuje, tak potom je č...pomenovala ho správne,ale obrovskú chybu urobila učiteľka. Teraz je rad na tebe, ja by som si odchytila mamičku so synáčikom a riadne im naložila..slovne samozrejme..a určite to riešila v škole a trvala na doriešení a pri prvom ďaľšom ataku nahlásila ho na polícii.
@ptmt1011, nie, mala si sa opýtať pani učiteľky, čo máš akože urobiť s tým, že decko beha po triede. Na to je tam snáď ona, aby to riešila, co mam ja ako rodič robiť s tým, že decko beha? Toto sú presne tie zbytočne a pripečene poznámky, ktoré znižujú autoritu učiteľa.
A k teme: riešila by som najprv doma s dcérou nevhodný slovník a potom s učiteľkou celkovú situáciu. Vrátane toho, že dcéra mala obsahovo úplnú pravdu, len forma bola nevhodná. A ze by bolo vhodné riešiť aj toho zlomyselneho udavaca, ktorý to vlastne celé spískal
@ptmt1011, ved to. Keď by som sa môjho druháckeho nešťastníka opýtala, či nevie, že sa v triede behať nesmie, tak sa dozviem vysvetlenie o dĺžke rozsudku európskeho súdu pre ľudské práva. A ucka ho stopne jedným slovom. Tak načo mi to ma písať? Jasne, keď si nebude nosiť pomôcky ci robiť úlohy, tak o tom vedieť chcem, s tým viem niečo urobiť. Ale poznámky typu: žiak pozeral von oknom..... No fajn. A co ja s tým?
@sevcikovaa spytaj sa riaditelky ako to hodla riesit. Chlapec ocividne integrovany s diagnozami by mal chodit do triedy s specialnym pedagogom.
Poznamka bola asi pritvrde riesenie. Dceru pouc,nrch nekomunikuje s nim a najlepsie nech sa nepripaja mimo hodinu. A vobec nech mu nrpomaha z ulohami. Ked je sprosty,nech trpi.
Na tieto maniere si uz budeme asi zvykat.
Deti si dovoluju. Ja som synovi menila skolku koli takemu dievcatku (zanedbane hlupe 5 rocne medzi 3 rocnymi). Riaditelka ju nechcela dat do vyssieho rocnika, lebo vraj nezrela. Tak sme zmenili a o 100% lepsie.
@vroni udavac je šikanovaní dotyčným ...ten ho bije a ublizuje mu,nadava mu do skr...cechov a on sa mu vtiera do zadku aby mu nerobil zle ....cely kolobeh .....najviac ma mrzí pristup inych mamin vraj to nema zmysel riesit ....jednej potiahol stolicku a narazila si chrbat ....zacala to riesit matka a reakcia jeho rodicov( vulgarizmus,urazky a ohovaranie ) radsej to nechala tak , druhej narazil ruku rodicia to riesili a jeho matka im vykrikovala pred bytovkou aky su .....natolko kazdy sa ho boji tak ani sa v triede nepodporuju,nepovedia co videli aby nemali zle .....minuly rok mala chcela prestup a presvedcila ju triedna mala v nej oporu a natolko dali novu neciti bezpečie lebo jej ucitelka neveri ☹️
@nwnw ma sedenie zatial zo špeciálnym pedagógom.....on robi robi zlobu v triede minimalne 3roky ale mali super triednu dievcata si strazila a chranila ...nikdy sa im nemohlo ublizit hoci jeho mama ju spinila nadavala jej ona sa nedala aj ked to bolo vecer alebo bola nedela ....terajsia robi vsetko preto aby s nou nebola v kontakte a zatvara oci alebo tomu nedava vahu
Dcere vysvetli situaciu, hovor jej, ze to riesis. Ze si volala riaditelke, ze sa za nu bijes. Ona ako obet bola este pokarhana.
Podla mna ucitelka nezvlada situaciu, otazne je ako na nu tlacia rodicia toho chlapca. Nevies cele pozadie tohto pripadu, ci boli aj ine deti jeho tercom, ake "pokyny" dava psycholog ucitelom. Ci nema posudok, ze ho treba len ofukovat, lebo kritika mu skodi a pod.
Pytala by som sa riaditelky, ako ide situaciu riesit. A zvazovala prelozenie dcery na inu skolu.
@ptmt1011 ak jej ublizi ako minuly rok alebo horsie .....manzel to uz necha ......vtedy som som ho krotila aj dnes mam co robit aby ho nenakopal on....neznesie ked nema chlapec uctu k dievcatam vraj co bude dalej ked ho nikto neskroti
Ja napríklad chápem že dcéra si už nevedela dať rady po tom všetkom čo sa jej s tým spolužiakom postávalo.a tak reagovala takto.. že je to škaredé slovo? Áno je.. ale ak sa nerieši násilie voči nej a rieši sa niečo čo učiteľka ani nebola pritom, videla len video (aspoň tak som to pochopila, diskusiu som len preletela) tak je to nespravodlivé, pokiaľ je to dievča zväčša slušne.. u nás sa vždy viac zastávajú agresorov, ja tomu neviem porozumieť.. chceme aby deti vedeli riešiť konflikty na urovni, ale nikdy ich nikto neuci ako sa to robí.. vždy sa len vyčíta ak pochybia, ale ospravedlňujú sa vážne veci deťom ktoré robia zle stále, už to beriem ako nejakú rezignáciu, že sa im nechce naťahovať..
Keby mne nejaký chlap kopal do zadku, vysmieval sa mi, hovoril mi že mám besnotu aj ja by som mu možno v návale zlosti povedala že je curak.. a keby ma niekto pritom nahral a riešili by len to, že ja som niečo povedala, ale už to provokovanie by prehliadali, áno bolo by to nespravodlivé..
Mňa zaráža jedno, keď matka píše o tom co sa deje v škole, vždy VZDY sa niektoré tvárite akoby pedagóg vedel vždy reagovať správne.. akoby medzi pedagógmi.neboli ľudia ktorí proste reagujú zle.. ja mám dve deti v škole a VELMi vidno ako si vie správny pedagóg poradiť a nesprávny naopak.. poznám takých aj takych..(ako poznám rodičov takých aj takych..)vážim si učiteľov čo robia svoju prácu dobre.. ale bohužiaľ musíme pripustiť fakt že aj učitelia robia chyby a prehliadajú problémy.. Že je to s deťmi ťažké? Áno to je, hlavne keď niektore majú rodicov ktorí si myslia že su nedotknuteľní.
Ale prečo do prdele musia na to doplácať deti, ktoré.su slušne a so správaním problém nie je? Prečo rodicia.tychto deti sa považujú za tých čo preháňajú? Prečo tieto deti ťahajú za kratsi koniec?
Och opustila som sa trocha, pardon, ale riešim niečo podobne a veľmi ma to štve.. vždy som sa snažila z deti vychovať slušne a ohľaduplne deti, co si hrdo priznám že.sa mi aj podarilo lebo spätné väzby mám aj od pedagógov.. ale prečo sa takéto deti musia trápiť s tými deťmi ktoré neboli vedené k tomu aby sa vedeli k ostatným chovať pekne a nikto z dospelych sa za nich nepostaví?
Inak ešte pridám, vždy sa pri agresoroch hovorí že sú to integrované deti.. ja poznám viac integrovaných deti.. sú od autistov cez adhd a add.. a zvláštne je, že pár z nich má agresívne prejavy, vedia sa strašné nasrať, kričať, aj hodiť stolicku.. ale ani jeden nerobí to, že by sa niekomu vysmieval a šikanoval.druheho.. že by niekomu ubližoval..
poznám aj takých agresorov čo šikanujú a ubližujú a vôbec nie sú integrovani, sú len rozmaznaní a evidentne je chyba doma.. a potom je to už začarovaný kruh..
@sevcikovaa ved muz ma absolutnu pravdu, raz ho odchytit pred skolou a povedat mu dvojmetrovy chlap dve vety a bude ako baranok... ako pise @jana_eyre_2 to co on robi je proste sikana, mam syna s autizmom a su taki traja a teda mimo obcasneho amoku su uplne v pohode... ziadne zakerne ohovaranie, urazky ci bitie inych deti... proste vybuchne hodi peracnik do rohu a odkraca s triedy, ked je toho na neho vela...
@sevcikovaa To tu vážne riešiš poznámku? Čo je poznámka nejaký trest? Ja teda vnímam poznámku, ako informáciu učiteľa rodičovi, že dieťa niečo urobilo/neurobilo. V tomto prípade by poznámka bola to posledné, čo by ma trápilo.
@maris5 On nikdy nebol na vyšetrení uz 3roky to ziada riaditelka a uctelka ....rodicia odmietaju vraj na nom vsetci sedia .....ostatne matky zatvaraju oci aby nemuseli pocuvat urazky od jeho rodicov
@vroni behať sa nemôže v triede ani v škôlke 😉 je to aj v školskom poriadku, ktorý si občas treba aj prečítať.. za každé porušenie školského poriadku býva poznámka, je to úplne normálne, v škôlke ani v škole sa nebeha, majú na to telocvničňu alebo dvor.. ja by som za to poznámku hneď nedala, ale pokial je to opakovane, tak nemám problém, nevezmem si na triko, že sa tam nejaké decko rozseka.. všetky dvere sa otvárajú do vonku.. ja absolútne netuším či niekto nebeží po chodbe, keď je otvorím dvere a keďže poznám prípad, kedy si dieťa rozsekalo ruku o kľučku po otvorení dverí kabinetu, tak na behanie upozorňujem pravidelne..
@jana_eyre_2 moja neznesie ked sa robi zle ( sama trpi ked ju nazyva) preto tomu chlapcovi co mu hovoril skur...cech povedala az mu tiez povie cur...nech si to vyskusa ake to je ich nazyvat a ponizovat.....no chlapec si to nahral a poslal to dotycnemu vraj ho bude mat rad a nebude mu robit zle.....ten to ukazal mame a maminka volala triednej ( nedela o 19.00) ...dostala poznamku navada spoluziaka na vulgarne vyjadrovanie .....pritom tam nebolo ani meno komu to ma povedat...to sa mu este do hodiny ospravedlnila ...maju zly kolektiv kazdy mlci ked chalan ublizuje a nazyva ich....
@sevcikovaa 😔 to je naozaj hroza..
Na poznamky mam uz davno svoj nazor, ale baby, niektore vase nazory tu, fakt nechapem. Bola by som akurat velmi zvedava, ci by ste mali na situaciu tento pohlad, ako prezentujete, keby islo o vasu dceru.
Suhlasim s dlhym prispevkom @jana_eyre_2
No žiaľ toto sa deje bežne že si učiteľky nevypočujú názor z oboch strán a dávajú poznámky ako sa im to hodí len aby mali pokoj.
mam kamosku, ktorej synovi takto davali poznamky a hrotilo sa to az ku konzultacii s riaditelom, nakoniec z toho celeho vzislo, ze to si iny spoluziaci vymysleli a hodili to cele na tohto jej syna, no veru treba sa zastavat v tejto dobe svojich deti, lebo co sa deje so skolstvom.
@sevcikovaa my máme pre tieto prípady v zálohe potetovaneho svalnateho známeho, ktorý by si toho fagana odchytil po skole a jasne mu vysvetlil koho nebude sikanovat.Vo vyššom ročníku mame decko, čo od prvého ročníka niekomu v triede robí zle, škola je bezradná, kamoška prehlásila syna na inú po tom co ho dotyčný škrtil. Vedenie to vyriešiť nevie, hodili to na rodičov nech si to riešia medzi sebou.
Nuž na riešenie šikana musí mať učiteľka kompetencie, ak ich nemá, len ťažko sa niečo zmení...niekedy je tých problémov na skole toľko, že ani špeciálne pedag. A psychológovia nestíhajú. Ak sa jedna o šikana, ja by tebou, počkám si na tých faganov ideálne aj s mužom a pekne jasne stručne by som im vysvetlila, že toto tolerovať nebudeš. "Bila" by som sa za svoje dieťa ako levica ak by mi moje decko niekto sikanoval!
@sevcikovaa prečo nedala učiteľka aj jemu poznámku ? By som sa jej na to spýtala... Najmä keď vie čo robí ...

@sevcikovaa podla mna kazde dieta reagovali inak vzhladom na diagnozu (ktoru chlapec asi ma) a tvoju dceru - kde je to prvy prehresok - tym padom ju upozornili, ze tudy cesta nevede... preto jemu povedali za to kopnutie nerob to (a mozno omnoho viac, len to nevies...)...
Predychaj to a ries to aktivne v zmysle tvojej dcery. Byt dobrak je fajn, ale obcas musi ukazat hranice a to jasne, to sa ale da skutocne dobre naucit.