icon

Poznámka za vulgárnu nadávku

sevcikovaa
22. feb 2022

Cez prestavku medzi online vyucbou dcera povedala spoluziakovi, ze je ,,curak,, ....nezvlada to, ze jej kope do zadku 2x a triedna len povie to sa nerobi a necha to tak alebo prezyvky typu, veverka a liska besna....druhy spoluziak ju nahral ako to hovoril a poslal to dotyčnému ....no este v ten den sa mu ospravedlnila no on to ukazal matke a ta volala triednej....automaticky dostala poznamku.....nemala ju najskor upozornit alebo kontaktovat mna .....ako by ste to riesili ???

Strana
z3
ivett1
22. feb 2022

@sevcikovaa úplne chápem tvoju dcéru, cíti skrátka veľkú nespravodlivosť...hlavne, keď máme aj my pocit, že veď to je len jedna poznámka ... toho, kto to nahral by som sa spýtala, či nahral aj to, keď dcéru ten "neprisposobivý" žiak kopal do zadku a keď ju prezývali kadejakými menami...
je dobré, že si to riešila s riaditeľkou a ukázala dcére, že za ňou stojíš 👍
Aj ja by som sa ohradila, už len z princípu...už ma rozčuľujú tie reči, že veď v živote zažije ešte veľa nespravodlivosti, tak načo sa v tom rýpať...tak ok, ale bude sa vedieť ozvať, keď to teraz videla u teba ...len ju podporujte, aby sa nebála...nám sa to zdá zanedbateľné, veď jedna poznámka, svet sa nezrúti, ale ako to zasiahne do psychiky 11-12 ročného dievčaťa, ktoré sa snaží správať slušne a férovo a ak sa konečne ozve a svojho "sikanatora" nazve curak za to všetko, čo jej robil ( v súkromí, mimo vyučka), tak ona je tá zlá, lebo veď dobré dievčatá asi musia všetko strpieť a musia byť za každú cenu dámy, lebo veď musia ísť príkladom?! No nie! ... Len jej treba prízvukovať, že sa treba ozvať hneď a ak sa dá, nech to rieši hlavne cez triednu...ked nie, tak ako si písala, cez riaditeľku, keďže to aj ona sama navrhla

luccija
22. feb 2022

@sevcikovaa neviem aké má riaditeľka páky, ale, keď s dieťaťom spolupracuje špeciálny pedagóg mal by mať určenú diagnózu.Nech to vyznie akokoľvek zle, ale tieto integrované deti robia zle celému kolektívu či detskému či ucitelskemu.Nie je ADHD ako ADHD a aspik. .My máme vo vedľajšej triede jedného s diagnózou tiež hodil stoličku o zem a tá buchla dievča vedľa.Minule hodil učebnicu a dieťaťu spravila jazvu cez pol tvare.Rodicia majú papiere, že potrebuje špeciálny prístup a má diagnózu a ostatní sa môžu aj po...t.Vybuchy zlosti, upozorňuje na seba nervy každý deň detí ho ignorujú, lebo každému robí zle.Rodicia to vidia svojimi očami veď samozrejme,že materinský inštinkt nepustí.Vsetci sú zlí iba ich syn nie.
Nepomôže Ti nič iba bombardovať riaditeľku čo bude ďalej, mal by s nimi ako triedou spolupracovať psychológ a ako sú deti staršie puberta je to ešte horšie.

Strana
z3