Prehlásiť alebo neprehlásiť dcérku zo ZŠ?

nikka23
7. jún 2018

Ahojte, poprosím o Vás názor.
Trošku Vám objasním moju situáciu. Ako prváčka chodila moja dcéra na ZŠ v Šali, kde sme bývali u rodičov, ja s mojou dcérou. Počas prvého ročníka som si našla známosť a rozhodli sme sa, že pôjdeme bývať k nemu na Veču (je to mestská časť Šale, iba cez rieku Váh). Tiež mal dcéru v tom istom veku ako je moja a teda sa nám zdalo logické, že moju prehlásime na ZŠ na Veču a budú spolu chodiť do jednej triedy. Koncom minulého roka sme sa rozišli a ja s dcérou sme sa vrátili do Šale a hľadáme si bývanie. No teraz neviem, či mám prehlásiť dcéru späť do Šale. Ide o to, že v Šali sa necítila tak dobre v tom kolektíve. Na Veči sa cíti super, pozná veľa detí, učiteľov, prostredie. No problém je, že môj bývalý neustále ako keby vyhľadával moju dcéru a vypytuje sa na mňa a na to čo sa deje u nás doma.
Čiže, ostať na Veči, kde pozná kolektív, učiteľov, pozná prostredie, mínusom je dochádzanie mestskou asi 5 minút a riziko stretnutia s bývalým. Alebo prehlásiť späť do Šale, kde deti už nepozná, učiteľov na druhom stupni tiež. Ale za cenu, že bude mať pokoj.
Obidve sme nerozhodné. Ako by ste to riešili vy? Viem, že konečné rozhodnutie spravíme my dve, len aký máte na to názor.

danajahotkova
7. jún 2018

Tak podľa mňa to s tým bývalím sa dá zvládnuť, veď keď za ňou príde nech sa s ním jednoducho nerozpráva a hotovo. Dochádzanie 5 minút podľa mňa vôbec nie je nejaká prekážka a hlavne ak sa tam cíti dobre tak načo ju zase vytrhávať z toho prostredia, ktoré pozná a je tam spokojná

baboobchod
7. jún 2018

s bývalým by som si to vybavila , nech jej dá pokoj a nechala ju v škole kde sa jej páči. Samozrejme ak tam chce ostať. Dcéru by som nainštruovala nech mu tak maximálne odzraví a ďalej s ním nevedie žiadne diskusie, nech mu odpovedá jednoslovne a bodka.

zabata
7. jún 2018

Ja by som ju nechala vo Veči, keď sa tam dobre cíti. To je podstatné.

nikka23
autor
7. jún 2018

Dievčatá ďakujem veľmi pekne 🙂

anjelicek26
7. jún 2018

Nechaj ju kde je... ak sa jej obcas opyta, ako sa mate, prijde mi to ako prirodzeny zaujem a normalna otazka na dieta, co s nim v spolocnej domacnosti zilo...ten zaujem postupne opadne, ako poplynie cas. Hlavne, ze sa tam ona citi dobre v kolektive.. 5 minut je fakt nic, malokto to ma blizsie.