icon

Príliš úspešná dcéra a závisť

9. sep 2023

Ahojte, mám dcéru stvrtacku. A spolužiačky jej začínajú robiť zle, ohovárajú ju....
Príčina? Úspech...to naozaj sa v dnešnom svete úspech neodpúšťa? Čo mám dcére poradiť? Ako to riešiť?
Dcéra je múdra, vychvalovana na každej hodine, vyhlásená za najlepšiu žiačku pred celou školou z 12tich tried teda celého prvého stupňa. Zároveň vyhráva beh, plávanie...najlepšia v športe z triedy, zároveň vyhráva recitacne súťaže. Navyše je pekná, stihla a obliekam ju nadpriemerne ( aj učiteľky jej veľa krát chvália veci pred ostatnými)
Keď majú Halloween alebo karneval zas má najlepšie kostýmu a predpokladám že im za to veľmi leží v žalúdku. Pritom je veľmi dobrá, milá, kamarátska, empatická, citlivá...nikdy sa nepovysuje skôr naopak neveri si a nevie sa brániť slovným útokom, ohováraniu, nemá v sebe kúsok agresivity aby aspoň hlas zvýšila na ne...
Ako to riešiť?

h2
9. sep 2023

@trgypadl Autorka to nepísala, aby sa sem prišla pochváliť. Práve naopak, má problém a hľadá riešenie. A podstatou problému je, že jej dcéra je úspešná.

zuzubb007
9. sep 2023

@egrese ako ja obdivujem kazdu ucitelku, co sa tyka deti to si myslim, ze je v pohode, ale rodicia to musi byt pre ucitelky ciste peklo, ja na kazdom rodicku len oci prekrucam, ked pocujem tie nazory a najmudrejsie rady rodicov, klobuk dole naozaj

zmrzlinka2021
9. sep 2023

@trgypadl
Ale ked je najlepsi, nema sa za to hanbit a priznat to. Hanbit a za to, aka som, a ze som fakt dobra vniecom je len pozostatok komunizmu. Pretoze vtedy sa vynimocnost neodpoustala.

Ja napr. velmi rada spoznavam a komunikujem s ludmi, ktori su fakt pecka v niecom. Su pre mna inspiraciou, povzbudenim a to aj napriek tomu, ze nikdy nebudem schopna dosiahnut to co oni.

@ckocka Lenze ta mentalita plebsu je problem v hlave. Mnohi ludia napr. aj kvoli tomuto nikdy nebudu uspesni, lebo maju vnutorny blok - pozoruju a vidia, ze uspech je negativum. Preto aj niektore politicke strany vyslovne chcu trestat uspesnych ludi.

marianini17
Odpoveď bola odstránená
h2
9. sep 2023

@h2 Panebože! "Kostýmy" tam malo byť, samozrejme. Ospravedlňujem sa za chybu.

aurora33
9. sep 2023

@natall113 aha, tak u nás nie. U nás len triedy

trgypadl
9. sep 2023

@h2 vobec nie je problem, ze jej dcera je uspesna. Ja sa tesim z kazdeho uspechu druheho😉ale uznavam zdrave sebavedomie, zdravo sebavedomy človek to nepotrebuje takto rozpisovať,

betulinka1
9. sep 2023

Vysvetli to dcere, to je jedina sanca aby to pochopila a povedz to ucitelke, nech pripadne pride do triedy skolska psychologicka a s detmi pracuje. Urcite to je pre tvoju dceru potom tazke, ze sa nevie tesit s úspechov. Hned ako to bude mozne, tak ju daj na 8 rocne gymnázium. Tam bude viac šikovných deti.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
natall113
9. sep 2023

Autorka ja som mala spolužiačku na základnej škole tiez bola takáto, z ucivom nemala problém vždy bola popredu od nás, výborne hrala volejbal a tenis učila sa anglicky, nemecký, španielsky, hrala na klavíri, spievala a aj recitovala, vždy ju vychvalovali a dávali za príklad, na prvom stupni to bolo podobné veľa spolužiakov na ňu nadávalo ale ako sme boli starší, viac od nej potrebovali pomoc z ucivom a tak a prestali sa jej smiať inak bola aj kreatívna takze tiež vždy nosila niečo pekné oblečené jej mama jej šila šaty takze mala originál kúsky čo sa každému páčilo, bola dosť flegmaticka voči ohováraniu a podľa mňa to jej pomohlo. Teraz je veľmi dobrá doktorka

ckocka
9. sep 2023

@zmrzlinka2021 No, s tým že je problém v hlave plne súhlasím.

kacena4
9. sep 2023

gratulujem ak jej tlacis taketo kaleraby do hlavy si naj, naj, naj... tak si viem predstavit jej ego a správanie voci spoluziakom, potom sa necuduj ze ju nemaju radi...

aurora33
9. sep 2023

Ináč autorka, ty máš doma kamerové záznamy zo skoly a presne vieš ako na každej hodine tvoju dcéru pochvália ucitelky, ako jej chvália nadpriemerne oblečenie ako rad radom vyhrava komplet všetky súťaže a ako tie ostatné zle spolužiačky ju ohovárajú a tvoja dcéra sa tomu len nečinne prizerá pretože je mila dobrá a empatická?

tiezjedna
9. sep 2023

@kacena4 a na toto si zas ako prišla??? Bože ženské, niektoré ste to ozaj horúce adeptky na reset palice...🙄

trgypadl
9. sep 2023

@zmrzlinka2021 nikde nepisem, ze sa ma za nieco hanbit.. 🙂Je uzasne, ked v niecom vynika, sport, skola atd
.... drahe oblecenie nie je pre mna, ze clovek v niecom vynika. Niekedy netreba len rozprávať o sebe, ale pocuvat aj druhych. Viem, si predstavit stretko autorky s kamartkami. Rozprava len o svojich uspechoch, ale zial nepočúva druhých.... Vidi len seba a svojw uspechy

vanilkovazmrzka
9. sep 2023

Tak jej na halloween nerob najlepsie kostymy, nech aspon tam moze vyniknut niekto iny 🙂 ale inak neviem, asi si len musi najst nejaky maly okruh blizkych kamaratov, medzi ktorymi sa bude citit bezpecne. Casom to bude lepsie, na strednej skole uz urcite.

slavomira236
9. sep 2023

Na nasej skole nevymenuvavali ziakov najlepsich triede. Na konci roka ucitelka volala dopredu len tych ktory vehrali nejake sutaze za skolu..a boli to rozny ziaci nie len jeden. Moj napriklad bol oceneny zanibobrs ina za sachovu sutaz iny za pytagoriadu..prosto ziaci ktori sa umiestini v rwprezentacii skoly...najlepsieho v triede by ucitelka vybrala tazko kedze z 22deti malo 15 ziakov ciste jednotky v triede. Inak co sa tyka oblelenia povedz ucitelkam nech jej ho nechvalia ak sa citi dcera neprijemne. Alebo jej kupuj obycajne veci v pepku ako ma vetsina det...

marcellka32
9. sep 2023

Preradiť na náročnejšiu školu, gymnázium, kde sa zaradí medzi rovnako úspešných..toto čo robíš aj ty nebude v budúcnosti robiť dobrotu pre ňu, bude mať vstepene že je vo všetkom najlepšia a keď sa nájde niekto od nej lepší, tak so psychicky nestravi

zmrzlinka2021
9. sep 2023

@trgypadl Ale ved ona nerozprava len o sebe ale popisuje danu situaciu. VEla takychto deciek ide neskor do takych lepsich skol, mnohe aj do zahranicia a v zivote koncia na lukrativnych poziciach. Kym zial mnohi hejteri tak ako myslia, aj ziju, aj skoncia.

h2
9. sep 2023

@kacena4 🤦🏻‍♀️ Autorka píše, citujem: "Pritom je veľmi dobrá, milá, kamarátska, empatická, citlivá...nikdy sa nepovysuje skôr naopak neveri si a nevie sa brániť slovným útokom, ohováraniu, nemá v sebe kúsok agresivity aby aspoň hlas zvýšila na ne..."
Autorka, už si asi aj oľutovala, že si sem písala. Mnohé prispievateľky sú len dospelé verzie tých dievčat, čo tvojej dcérke robia zle. ☹️

zmrzlinka2021
9. sep 2023

@slavomira236 V pepku mas nielen nekvalitne veci, ale hlavne vyrabane formou fast, cize neekologicke, neraz vyrabane ludmi, ktori 16 hodin su za strojom.

janinah
9. sep 2023

Máme taku slečnu v rodine.uz má 19 r. a má dosť veľké psych.problemy.Navonok funguje ako stroj ako génius.ako ideál ženy a doma ju mama psychologická dáva dokopy.Netusim kto kde kedy urobil niekde chybu.ale na tvojom mieste ju v tej výnimočnosti nepodporujem.zije tu a teraz...rozum jej neuberies.ale to extra oblečenie by si krotiť mohla...môj názor .Druhý prípad v rodine...tiež múdre šikovné dievča.ale hnane mamou.aby niečo v živote dosiahla aj sa stalo.zije v zahraničí.ma super prácu aj rodinu.ale má 30 a viac diagnóz a liekov ako ja čo mám raz toľko rokov.
Na tvojom mieste sa Radim s odborníkmi aký prístup zvoliť

zmrzlinka2021
9. sep 2023

@h2 Ta posledna veta moze byt zial pravdiva. A najsmutnejsie je to, ze namiesto toho aby ludia chceli napredovat, inspirovat sa, tak hejtuju.

Ja som po sto rokoch si vcera zaplat cez router relaciu Nakupne maniacky a tam to bolo krasne vidiet. Zena, co okolo mody ani nepresla, sprava sa k ludom ako k hnoju... A toto je problem vela ludi na slovensku. Hovno vedia ale "nazor maju"

valeria_h
9. sep 2023

Nie je pravda, že človek vekom zmúdrie, vidno to tu nádherné. Autorka mrzí ma to, ale tu od týchto ženských nemôžeš čakať podporu. Vykašli sa na tieto závistlivé babizne, kópie spolužiačok Tvojej dcéry. Ale dcéru podporuj ďalej 😊

vladi4444
9. sep 2023

Zdravím, ja pracujem s detmi, ktoré majú zvyčajne opačný problém - žiaci so ŠVVP. Podľa príspevku usudzujem (pokiaľ je to pravda), že dieťa je talentované a veľmi inteligentné, pokiaľ si nevie nájsť kamarátku odporúčam ju dat do školy pre nadané deti, kde bude mať podobných rovesníkov, s podobným talentom, pripadne šport, nech ma výzvy. Ťažko radiť takto z príspevku, vy ako rodič svoje dieťa vidíte inak ako okolie, ťažko sa to z Vašej strany objektívne posudzuje.

anickaaa6aaa
9. sep 2023

Moja skúsenosť zo základnej školy. Mala som na druhom stupni samé jednotky, vyznamenania, diplomy... Učiteľky má mali rady aj keď som bola trošku priama.. taká som povaha. Ale našli sa taký čo mi robili zle a začala aj šikana práve pre to že som mala dobré známky. Paradox že to bolo od dievčat čo mali samé štvorky. Proste hlupák sa smial mudremu..

natalienka12
9. sep 2023

Najlepsia ziacka na celom prvom stupni…hmm, tak je rozdiel, ci je to zakladna skola v Hornej Marikovej alebo zakladna skola na Novohradskej v Bratislave, kde sa prijimaju len nadpriemerne nadane deti. Tak ako nie je mozne povazovat za rovnocennu Katolicku univerzitu v Ruzomberku s Karlovou univerzitou v Prahe, tak nie je mozne porovnavat ani zakladne skoly.

pallacinka29
9. sep 2023

malomestianka ako vysita… trochu uber 😂😂😂

natalienka12
9. sep 2023

@anickaaa6aaa Mala si same jednotky? Naozaj? Ale pravopis teda tomu nenasvedcuje.

lucka_ke
9. sep 2023

a potom príde puberta, druhý stupeň, fyzika, chémia a z geniálneho dieťaťa bude trojkár, mama sa zrúti, dieťa tiež 🙂 joj mamky nepreháňajte to s tými výsledkami v škole... aj môj syn bol čistý jednotkár a potom v šiestej triede zrazu prepadával z dejepisu, prečo? sám netušil, proste sa mu už nechcelo učiť veci, ktoré v živote nebude potrebovať, rebeloval... netreba sa tak fixovať na to, že dieťa je vo všetkom super, nie je to dobré ani pre dieťa (že musí stále dosahovať maximum) ani pre rodiča, lebo keď prídu problémy - a tie prídu u každého človeka, budete to ťažko znášať, teraz je druhák na strednej a veru má problémy s predmetmi, s ktorými na ZŠ problémy nemal, lebo je na dobrej škole, medzi dobrými študentami a konkurencia je proste väčšia a aj učiva je viac