Prísna učiteľka prvákov
Prosim Vas idem sa poradiťn so situaciou. Dcéra je prváčka a jej triedna ucitelka je priam prísna ako vo vaznici. Ja som sa snou rozpravala tri krát aani ma nepustila k slovu a mala poznámky ze si mam pohnuť a podobné. Na dceru kričí keď má svietacie pero záložku alebo gumovala niečo. U tri krat mi povedala, ze sa jej bojí. Ide o školu v Nitr.okrese.
Raz kricala na chlapceka 1vaka. Je neposlusny a povedala mu se si to vybavia ale keby to takto povie mne tak mi cvrkne. Je staršia velmi je striktná. A povedala aj spokuziakovi ci mu má tresnuť vraj bol drzý spoluziak ale yo sa nám netýkalo. Nevedeli si pomoct ani psych. na skole koli povahe a nou. Ide o pointu ze vsetko musí byť podla nej, a moja dcera sa jej bojí. Ma ju mať ešte 3 roky potom... :( riaditelka je milá osoba maju ju vsetci radi. Ale povedala ze snad to nieje až také zlé.

@svetlonos myslela som asi skôr, že je to mylne chápané, že ostatní si myslia, že rešpektujúci prístup je práve ten benevolentný, ktorý dietatu všetko dovolí. Ti, ktorí to myslia vážne, a maju aspoň co-to zistené, dobre vedia, že tomu tak nie je.
Ano, veľakrát sa ľudia boja ísť do konfliktu a s niečim nesúhlasiť, lebo si casto nevedia predstaviť, že niekomu oponovať neznamená hneď útočiť, kričať, urážať, ponižovať a da sa to aj inak civilizovane, s rešpektom a slušne. Bohuzial málokto mal taký vzor a nestretávame sa s tým ani v spoločnosti. V tom je dosť dobrý práve asertivny prístup.