icon

Problém s pani učiteľkou

xenicka13
25. jan 2013

caute, syn je tretiak, mame stale ten isty problem s matematikarkou, presne toto som riesila minuly rok, syn mal same jednotky za cely polrok a z posledneho testu mal dvojku, tak mu dala na vysvecko dvojku, bola som za nou, vysvetlila mi to tak, ze ten test bol pre nu smerodajny, ok, som povedala, zase je tu polrok, syn ma v ziackej za cely polrok iba jednu dvojku zo slovnej ulohy, z polrocneho testu, pre ucitelku smerodajneho mal jednotku, aj zo vsetkych dolezitych previerok a testov a vcera dosiel sklamany, ze bude mat dvojku, to mam ist zase za ucitelkou a zopakovat jej, co mi minuly rok povedala o smerodajnosti polrocneho testu, mate niekto s takymto hodnotenim skusenosti, diiik

silvia07
25. jan 2013

u nas je to tak, ze ked ma ziak nerozhodne medzi 1 a 2, tak vtedy zalezi ako napise polrocny test....ale ked ma cely rok same 1 test napise na 2, to ako keby cely polrok sa nebrala do uvahy....ja by som isla nielen za vasou ucitelkou, ale aj sa popytala v inych triedach, ci maju tateko iste hodnotenie....urcite to nie je spravodlive...to naco potom pisu vselijake patminutovky a cvicenia na znamku, ked ich ucitelka nebere do uvahy 😠

inac to triedenie na dobrych a zlych ziakov je aj u nas v triede...dokonca ucitelka zakazuje sa hrat "dobrym " ziakom s tymi akoze "zlymi" 😠

peta1510
25. jan 2013

Ked je to pre nu take smerodajne,naco im davala pisomky cely polrok?To im mohla dat rovno iba ten smerodajny 😖 Ved aj pod vplyvom stresu to mohol napisat na dvojku 😖 A zas musi vediet,ako pracuje cely polrok.

evabb35
25. jan 2013

Kde sú tie časy, keď sme na začiatku každej hodiny matematiky písali päťminútovku, potom matikárka ešte každému skontrolovala domácu úlohu a to ešte stihla aj vysvetliť nové učivo, na ktoré mala pripravené materiály buď na meotare alebo na magnetickej tabuli...žiadne pracovné zošity sme na matematike nemali. Matikárka mala na vyučovaciu hodinu 45 minút ako dnešní učitelia. a čo všetko počas nej stihla s nami urobiť... Dnešní učitelia akosi nič nestíhajú.

lemurko
25. jan 2013

Ja som bola tiez jednotkarka, decka mi nadavali do sprtov, tak to posledne, co som na hodinach robila bolo, ze som sa hlasila. Navyse ma vacsina hodin nebavila, a hlasit sa na matematike? Akoze k comu, ze chcem ist k tabuli? Vsak to prirodzene robi iba velmi malo deti. Na matematike predsa neprebieha nejaka diskusia, je to skor o samostatnej praci a za tu by mali byt deticky aj ohodnotene. Na co im potom dava pani ucitelka testy cely rok? Ja by som za nou isla, hlavne preto, ze nech teda vysvetli ako si to ona predstavuje a co by mali podla nej deticky robit. A mozno jej skusit vysvetlit aj pohlad syna - teda ziaka. Ak je rozumna, tak pochopi a minimalne jemu vysvetli, preco sa rozhodla pre horsiu znamku a hlavne mu povie, co by mal urobit, aby ho ohodnotila jednotkou. Ked mu len tak da dvojku, ze mozno "aby sa viac snazil", tak on tazko bude vediet, v com sa ma viacej snazit, ked ucivo zda sa ovlada. A tiez by som jej skusila naznacit, ze syn je sklamany a ked sa ho pytas, tak nevie co urobil zle, alebo v com by sa mal zlepsit. Drzim palce. Snad bude ucitelka rozumna a bude ta chciet pochopit.

alami
25. jan 2013

@xenicka13 ahoj, ja učím matiku na 2.stupni ZŠ, podľa známok - ani v prvom!!! a už vôbec nie v druhom tvojom prípade by som nedala dvojku. To by muselo byť to dieťa s absolútnym nezáujmom počas hodín, čo neverím, že tretiak je. Možno tak ôsmak, deviatak, ak by ma vytáčal svojou aroganciou - čo oni radi, tak by som mu možno dvojku dala s tým, že sa nepripravuje, na hodinách nič nerobí atď. Pochybujem, že toto je váš prípad, hoci by nebol aktívny a nedvíhal by stále ruku - neznamená, že to nevie. Ak má jednotiek na pol strany, tak nejaká dvojka, hoci z polročného testu, mu nemôže zmeniť jednotky za pol roka úsilia na dvojku na vysvečku. Ja osobne, keby išlo o moje dieťa, zašla by som s tým aj za riaditeľom, ...a momentálne, keď má z polročného testu jednotku, nie je o čom o dvojke ani hovoriť.

evabb35
25. jan 2013

..a to ešte keď si spomeniem ako matematikárka každému stihla povedať pár slov ku domácej úlohe, tých čo mali domácu úlohu zle vyvolala k tabuli, či nechala ho zostať "po škole" na doučovanie z matiky /zadarmo/...ja neviem...

jaruska8
25. jan 2013

@xenicka13 Choď za ňou, ja som síce slovenčinárka, ale neverím, že nepísali aj viac ,, veľkých" testov a ešte keď povedala, že berie havne do úvahy polročnú písomnku, tak nie je o čom. 😒 A pochybujem, že tretiaci nie sú aktívni. To sú ešte také zlaté deti, plné elánu, samozrejme sa to nedá zovšeobecňovať. Ale ja som si na 1. stupeň chodila oddýchnuť. 😉 Nie ako divočina s deviatakmi. 😀

jaruska8
25. jan 2013

@evabb35 Stíha sa aj dnes, pre mňa bežný postup na hodine. 😉 To kde by sme boli, keby sa úlohy nekontrolovali a neboli by námatkové päťminútovky? Veď to by stratilo šmrnc. 😀

lujza123
25. jan 2013

@xenicka13 ahoj, no skusit za nou ist mozes, ale po pravde si myslim ze moc nepochodis. Skor vysvetlit synovi ze su ucitelia spravodlivy a su taky ktory maju svoje vlastne hodnotenie 😖
Velmi dobre viem ake je totodemotivujuce pre dieta. Preto je velmi dolezity tvoj pristup k nemu, pochval ho, utes, uisti ze je v matematike velmi sikovny nech sa nad tou dvojkou netrapi

Ja som ako dieta zazila presne to iste, tiez s matikarkou. Ta truba bola schopna zmenit stupnicu len koli mne aby som nemohla mat 1...napriklad z hlavnej polrocnej pisomky bolo ze 21-22 bodov 1 ale ked som ja mala 21 tak zrazu bola 1 len za plny pocet bodov. Nachadzala mi take chyby ze rozum ostaval stat...napriklad ze som nemala bodku v odpovedi za priklad. No chapes tomu, priklad vypocitany spravne, odpoved spravna, bodka vytlacena v papiery ...len proste zlepisalo pero..a ona mi supla hned koli tomuto 2 a na vysvedceni tiez lebo hlavna pisomka bola pre nu smerodajna aj ked som mala z ostatnych pisomiek, odpovedi same 1.
Mali sme olympiadu kde sa dalo prihlasit dobrovolne, tak som tam sla, postupila som cez skolske kolo dalej, ta zenska mala neskutocne nervy, samozrejme ani to v triede nespomenula ze niekdo postupil (inokedy vychvalovala ked sa nejaky jej oblubenec umiestnil aj na 10 mieste) ale hned na prvej hodine co sme s nou mali mi dala poznamku za to ze som sa pozerala pocas vyucovania do okna (podotykam stala pred oknom)

booze su to take roky, vsak mam pomaly 30 a stale citim tu nespravodlivost. Vtedy to bolo hrozne, dokazalo mi to znechutit cely predmet aj skolu. Moja mama za nou tiez par krat bola ale nepomohlo. Predo mnou sa vsak mama tvarila ze ucitelka je ok, tvarila sa ze mi neveri (neskor mi priznala ze jej bolo jasne ze je ucitelka nespravodliva, len si myslela ze bude pre mna lepsie ked mi to nepovie) Skoda, isto by som to brala lahsie keby m,i mama da pocitit ze je na mojej strane...

Preto si myslim ze by si sa mala o tom zo synom porozpravat...proste ludia su vseliaky a este sa s nimi v zivote stretne...v skole urcite a aj v praci natrafi na par idiotov..taky je zivot

xenicka13
autor
25. jan 2013

inak som sa pytala syna, ci vobec niekto ma jednotku, ci vobec vie ucitelka napisat slovo vyborny, povedal ze traja a to su ti, ktori mali v pytagoriade plny pocet bodov, zeby bolo toto pre nu dolezite??? ja som ako decko logiku nemala, nikdy som pytagoriadu nepisala, iba ti, co na to mali, v synovej triede museli vsetci povinne

lujza123
25. jan 2013

@xenicka13 ozaj nieste nahodou z dubnice 😀 😀 😀 ze by to bola ta ista osoba? Lebo ta moja slavna ucitelka zo zs mala velmi podobne a zakazdym ine dovody preco dat svojim oblubencom 1

sherynkamalinka
25. jan 2013

poslat do p....taku pani ucitelku

vadimka
25. jan 2013

@jaruska8
@evabb35

mojmu synovi sa skoro kazda matika a sj zacina s patminutovkou...podla mna je to super..je vzdy sanca si to opravit a konecne aj naucit....ziaci si na to tak zvykli, ze uz to pre nich nie je stres...
ale ta domaca sa az tak nekontroluje, je pravda....teraz maju z kazdeho predmetu aj tri knihy dva tri zosity....jeden pracovny, normalny a este daco...rano maju tasku tazku jak hovado..a naco je to dobre..platime nehorazne vela za tie knihy, nestihaju to ani vypracovat....ani ziak ani ucitel...volakedy bola jedna ucebnica a bolo fajn...ziadne doplnovacky a chujovinky....ach, kde su tie casy...

xenicka13
autor
25. jan 2013

@lujza123 nie sme, ale ako tu citam, uz sme tri, co maju take ucitelky

jaruska8
25. jan 2013

@vadimka No, veľa sa toho vláči do školy. 😒 Potom trpí chrbtica... Aj peňaženka... Na 2. stupni to už nie je také stašné, aspoň na sj sa nosilo len nutné. 😒

fifina461
25. jan 2013

@xenicka13 Niektore ucitelky to tak robia,,,ja som sa ma ucitelka, ale sledujem ziaka cely rok, nie iba jednou znamkou na konci roka...aj mojej ziacke v triede to tak urobila jedna kolegyna,,,,povedala som jej to, preskusala ju este...a dala jednotku...NEUZNAVAM TAKYTO SYSTEM!!!! Kazdy ma pravo na zly den, ci dobry ziak, ale aj ucitel....Podla mna maminka, mala by si tlacit na nu,nech ho aspon preskusa este...drzim palce 😅

jaruska8
25. jan 2013

@xenicka13 Ja som mala takú slovenčinárku, síce na 2. stupni, no ako vidíte, netraumatizovalo ma to, aj keď... Niekedy sa mi ešte o nej sníva a nie sú to veľmi príjemné sny. 😀 Nominatív množného čísla... Fu, za každú takúto chybu v diktáte, sme dostali päťku navyše... Ale vedia ho všetci moji spolužiaci... 😀 Len za akú cenu teroru. 😝

adrioska
25. jan 2013

@xenicka13 ano,isla by som za nou a pripomenula, co povedala minuly rok, nech si stoji za svojim slovom. Uz len kvoli tomu, ze co ti zas tentoraz povie. Ked sa bude vyhovarat, tak to nechaj tak,ale urcite jej nejaku poznamku splechni k tomu...Ach, nema rada takuto nespravodlivost...co ma este caka, asi sa narozculujem este vela... 😠 A tiez suhlasim s @cicimotinka, ze nie kazdeho motivuje, ak ucitelka povie, ze zlepsi znamku, ak bude ziak aktivny, viem to podla seba, lebo som tiez mala jednotky,ale slovencinarku strasne hnevalo, ze sa nehlasim,aj ked to ucivo viem, lenze ja som bola tremistka, ked som mala ustne odpovedat, som koktala, atd., takze ustne odpovedat bol pre mna stres, najma v obdobi puberty, takze ked ma niekto takuto povahu, tak ho ucitelkino zmyslanie urcite nemotivuje, skor odradi od vsetkeho... 😒

evabb35
25. jan 2013

@vadimka
Tie pracovné zošity sú v mojom ponímaní obyčajný biznis.

Však už sú na trhu aj pracovné zošity pre školský klub.

Napríklad: Terajšia učiteľka domáce úlohy nestíha kontrolovať, niekedy skontroluje dva dni pozadu, niekedy vôbec...už mi dieťa povedalo, však nevadí ak si domácu úlohu neurobím, aj tak nám ju nekontroluje...dokonca nestíha kontrolovať ani prácu v pracovných zošitoch na vyučovacej hodine...často nestíha s nimi ani urobiť celú stranu v pracovnom zošite...potom to nechá deťom dokončiť na domácu úlohu...ale však autori pracovných zošitov nerátali, že učiteľky s deťmi budú po celú vyučovaciu hodinu robiť len s pracovným zošitom, tie úlohy tam navrhli tak, aby sa učitelia s deťmi aj rozprávali na nejakú tému a tak postupne prešli s nimi ku riešeniu úloh v pracovnom zošite...a už vôbec autori pracovných zošitov nerátali s tým, že úlohy v pracovnom zošite budú riešiť deti samé doma s rodičmi...stále sa nám učiteľka na rodičovskom len sťažuje, že deti vyučovacej hodine nevenujú dostatočnú pozornosť, vyrušujú a že sa s nimi nedá potom vôbec pracovať...ja neviem, ale ani my sme neboli iní...len učiteľka matematiky akosi rátala s tým, že nevydržíme s pozornosťou po celých 45 minút a tak si to nejako vedela rozložiť tú vyučovaciu hodinu do blokov...ja neviem...

malapepka
25. jan 2013

@xenicka13 Priznám sa bez boja... aj ja som učiteľka SJ. Toto sa so známkami nerobí. Ja by som urobila ešte jedno - zobrala synovu žiacku a išla k riaditeľovi/-ke a poprosila, aká známka vychádza synovi z M. A samozrejme konzultácia s dotyčnou uč. To je úder pod pás tá dvojka.

silvia07
25. jan 2013

@xenicka13 chcem sa este opytat....hodnoti tak aj ostatne predmety?...ci len matiku

xenicka13
autor
25. jan 2013

@adrioska
@malapepka muz ma posiela za riaditelom pre vysvetlenie, nemam na to guraz, uz minule mi bolo trapne vypytovat sa ucitelky, preco, ale islo o syna, tak som isla, dostala odpoved, vysvetlenie a teraz by mi co odpovedala, ze dolezita je ta jedina dvojka zo slovnej ulohy za cely polrok

vadimka
25. jan 2013

inak baby mojej dcerke 2rocnik. tento rok hned na zaciatku dala uc. 5, lebo nebola pripravena na vlastivedu..ona mi to zabudla povedat, za to maju vediet a zhodou okolnosti sme mali vtedy aj kadejake oslavy doma....
..no nepytajte sa, ako to zasiahlo moju druhacku, plakala, srdce mi pukalo...potom ked mali mat este dajake testy, uz vecer ma prosila aby som ju zobudila o 6, ze chce si to este opakovat...rano doma vzdy plakala, ze ona urcite dostane znova 5, alebo sa boji ze to nebude vediet...darmo som ju utesovala, ze je najmudrejsie dievcatko na svete.....
az bola v skole akcia a zacala som sa rozpravat s uc. aku traumu mojej malej tou 5 sposobila..ucitelka bola v soku, ze preco som jej nedala skor vediet....ze netusila co sposobila....este v ten tyzden mala prisla, ze p. ucitelka jej dovolila si tu 5 prelepit, nech si tam nieco nakresli..no bola stastna jak blcha....nakreslila si tam kvetinku 😀
tak je to asi aj o tom, ze mnohe ucitelky asi netusia ako deti trpia..mozno staci im to povedat....komunikovat.

evabb35
25. jan 2013

@jaruska8 Tak to som si myslela kedysi aj ja...kým mi dieťa nenastúpilo do školy.

xenicka13
autor
25. jan 2013

@silvia07 praveze nie, na vlastivede, prirodovede moze byt aj jedna dvojka za polrok a da jednotku

evabb35
25. jan 2013

@xenicka13 Ale to by mali mať niekde v školskom poriadku zakotvené to hodnotenie. Niektoré školy to majú tam.

malapepka
25. jan 2013

@xenicka13 Hmmm, nechcem sa ťa dotknúť, ale učiteľka cíti tvoju neistotu a preto vie, že nech povie čokoľvek, tak s tým odídeš. Nie, teraz ho - syna bráň. Tak tam choď aj s mužom. Ale choď a nenechaj to tak!!!! Skús to cez riaditeľa. Veď na čo sú známky, keď sa nimi učiteľ potom neriadi?!
Idem tam ja? 😀

silvia07
25. jan 2013

@vadimka u nas minuly rok...tiez v 2. triede davala ucitelka anj. 5 zato, ked nemal niekto lep alebo noznice...a ked sa rodicia stazovali, dokonca boli za riaditelkou, tak aj tak povedala, ze ona tie 5 davat bude...vsak to nedava do priemeru znamok...deti chodili na jej hodiny so stresom
tak na podnet rodicov dostali tento rok novu ucitelku anj ...uplne iny pristup, motivacia...deti sa na jej hodiny tesia

silvia07
25. jan 2013

@xenicka13 skus poslat manzela....alebo chodte spolu...ja by som to isla riesit

xenicka13
autor
25. jan 2013

@evabb35 my ako deti sme si ratali priemer a taka znamka aj bola, sme normalna statna skola, netusim, ci to tam je, kazda ucitelka riesi znamky ako chce