icon

Problém so škôlkou

zuzulkazu
27. sep 2018

Ahojte,

chcem sa spytat ci nebol niekto v podobnej situacii ako my. kedze mi konci RD a musim ist pracovat snazila som sa dostat syna do skolky. Najskor nebol prijaty s tym ze ak sa uvolni dodatocne ho prijmu, aj sa miesto uvolnilo ale prijat ho riaditelka nechcela. Stale si kladla nove a nove podmienky az sa nas vztah vyhrotil. Posledna podmienka bola ze ak jej donesiem pracovnu zmluvu prijme ho, Tak ho aj prijala ALE len na 3 mesiace, ja nastupujem do novej prace a ked som videla rozhodnutie v momente infarktove stavy... ohana sa ze mej syn nema 3, ale to takmer ziadne dieta v jeho tride a nikto nedostal rozhodnutie ze je prijaty na 3 mesiace... Maly nastastie zvlada skolku dobre a bez problemov. No bala som ze ze si o tie 3 mesiace vymysli nejaky dovod aby ho mohla vylucit(predpokladam ze drzime miesto niekomu protekcnemu koho tam chce dostat, u nas uplne bezne bohuzial). Ked som chcela k nahliadnutiu adaptacny harok aby som videla ci tam nepisu bludy, pretoze kazdy den povedia ucitelky ze je v pohode. tak samozrejme odmietli. Ked som pisala riaditelke ZS ze z akeho dovodu je takto prijate len moje dieta, a preco ma takto diskriminuje ani neodpisala. Tak uz ma to dozralo a volala som na Mestsky urad pani ktora ma na starost skolky a tam som sa dozvedela ze nemam ako rodic absolutne ziadne prava, a v podstate si ani nemusi pani riaditelka vymyslat nejake dovody a po 3mesiacoch alebo v priebehu ho moze bezdovodne vylucit, z coho som bola absolutne sokovana. Ze riaditelka je ta co ma pravo rozhodnut a basta. Ked uz bola donutena ho prijat zavolala ma do riaditelne a ziapala po mne(vyslovene kricala) ze preco chcem aby moje deti chodili do jej skolky a ze ich mam dat prec atd. tak isto hulakala aj po mojom muzovi.
Ak sa odvolam tak to znovu riesi mestsky urad kde mi rovno povedala ze davaju zapravdu vzdy riaditelke. cize ako rodic platiaci mesiac vopred skolne a vsetky poplatky nemam pravo absoutne na nic. ODporucila mi zlepsit vztahy s riaditelkou, ako zlepsit vztahy s niekym kto sa chova ako male decko ktoremu vzali hracku??? Vytaca ma tato arogancia moci, ze ja ako rodic som len povinna platit a nemam absolutne ziadne prava? je toto vobec normalne???

Strana
z2
gama1542
28. sep 2018

@zuzulkazu No chuda drobec. To musela byt riadna rana. No a k veci- toto rozhodnutie je v podstate take ako mam aj ja. Znamena maximalnu dobu adaptacneho programu, nie dlzku na kolko zobrali dieta. U nas je viacej skolok a kazda to ma inak. Skolka sa tym v podstate chrani- ak sa dieta pocas tohto obdobia neadaptuje- nar. Neje, nehra sa, nadalej place alebo sa zacne pocikavat ma pravo skolka dieta vyradit. Ale urcite nie stylom- riaditelka povedala...

zuzulkazu
autor
28. sep 2018

@gama1542 je to ochrannyprostriedok to ano aby sa v pripade potrebymohli dietata zbavit.... Pytala som sa presne co to znamena a bolo mi povedale aj zo strany riaditelky zs, aj z mesta ze je to max doba na ktoru ho prijala(ale moze ho vyhodit aj skor a bezdovodne) a potom sa rozhodne ci ho prijme natrvalo alebo nie... Aj deti prijate riadne maju adaptaciu.

zuz02
28. sep 2018

Ten adaptacny pobyt je aj v našej škôlke. Tyka sa všetkých detí do troch rokov. Väčšina týchto detičiek ale po adaptacnom pobyte chodí do škôlky ďalej.

nicol21
Autor odpoveď zmazal
rainee
28. sep 2018

Za týchto podmienok by som veľmi zvážila, či nechať deti v tejto škôlke. Vyslovene si môže na ne zasadnúť a ako napriek ti môže malého vyhodiť tesne pred koncom adaptacneho procesu, lebo máte konflikty. Či to stojí za ten stres.

adkalu
28. sep 2018

@zuzulkazu je mi ľúto co prežívaš je to určite nepríjemné pre obe strany, ale dosť dobré nechápem prečo máš výsostne záujem práve o túto škôlku. Véd je tam toľko negatív, že tomu nerozumiem(krava riaditeľka, ktorá po tebe ziape, dáva ti podmienky, nechce tvoje dieťa na dlhšie ako 3 mesiace, zlá učiteľka, ktorá kuje pikle s riaditeľkou, zranené dieťa zlým protekcnym deckom, zaujata pani na MS...). Rozumiem, že chceš to najlepšie pre vás, ale toto sa mi nezdá dobrá cesta a neuraz sa, ale nezdá sa mi, že by si v tom bola tiež nevinne. Pravdepodobne je to obojstranne vyhrotena situácia, treba zvážiť ci ne presunie svoju energiu inde, bud hľadať inú ms, alebo akceptovať, žiaľ pravidlá na tejto. Obávam sa, že ineho riešenia niet.

zuzulkazu
autor
28. sep 2018

@adkalu no ono vies ja v pondelok nastupunem do prace, zakze uz nemam cas to riesit, u nas je mega problem zo skolkami vobec, v nasej mestskej casti su dve ktore maju rovnaku riaditelku na zs, ta druha tiez nieje o nic lepsia(kamosky tam maju deti, deje sa vselico, vidavala som ich pomerne casto ked este synalebo dcera do skolky nechodili) tu ide o to ze prestup som skusala no prehodit dve deti je mega problem... Ine skolky su dost daleko, este plnsie, nestihala by som do prace ked mam byt na 7 a muz na 6...skratka nehrozi
Platit sukrom u 2 detom je tiez nemozne a nemyslim si ze by to bola nejaka vyhra
Moja vina je len v tom ze musim ist do prace a mohe dieta do skolky, a ze som bojovala za to aby ho vzala... Nikdy som jej nic neurobila dokopala nas k zalozeniu oz, nahanala som jak taka krava 2%a dovolim si povedat ze s ich pribiesla najviac, nosila deckam ovocie a ine veci co sa vramci mozbosti dalo,nahanala projekty pre decka-kazd, jeden odbila a toto mam vdaku
Jedine do coho rypem he strava lebo ta je fakt otrasna, sama riaditelka by to mohla pochopit pretoue sama ju v skolke nechce, otrasne jedalnicky plytvanie a nesedia vyuctovania nikomu... Jej asi vadi ze som neponukla sponzorske(pritom nieje ziadna chuderka, vozi sa na aute v hodnote domu) alebo zabera moje dieta miesto niekomu inemu, alebo ja fakt uz neviem, bohuzial nemam momentalne sancu decka dat kamkolvek, a sme sami len ja a moj muz

adkalu
28. sep 2018

@zuzulkazu rozumiem, je to iste ťažké, ale skus s chladnou hlavou riešiť veci a najskôr premysliet ako sa dajú riešiť, nastuduj si predpisy, vyhlášky a normy týkajúce sa stravovania, skus osloviť iných rodičov, ak majú rovnaký problém, riešte ho spoločne, neboj sa aj na riaditeľku ms sú páky, nemôže si svojvoľne robiť čo chce. Ak nesedia vyučtovania tiež rieš, 2 % musia byť tiež zdokladovane, kde boli využite, len dôležité je naštudovať si legislatívu, spojiť sa s inými, lebo ak si sama, tak to je len tvoj subjektívny pohľad a ak to všetko máš, tak sa treba obrátiť na príslušné organy. Ale naozaj musíš mat veci podložené, ináč to zaváňa neobjektívnosťou. Na každý oficiálny list musí prísť oficiálna odpoveď. Ináč je to len o tom, že jedna baba povedala...

mircalla
28. sep 2018

Tak bohuzial s tym asi nic nenarobis. Skolka nie je povinne dieta prijat, nakolko nema 3 roky. Riaditelka zda sa ochotna nie je. Skus nejaku inu. Moja skusenost
Dceru mi tiez nevzali v mestskej casti, kde byvam, vraj nie su kapacity, 3 ma v novembri. Pritom som si ista, ze tam maju aspon 20% deti z inych mestskych casti. Takze chodime na druhy koniec mesta, kde je asi jedina mestska cast, kde kapacity maju a brali aj deti, ktore nemaju 3 roky. Aspon ze tak. Ani 2% dane mi nepomohli v skolke v mieste bydliska (syn tam chodi do skoly) a bola to pekna suma. Lietam ako handra z prace a dorabam potom z domu po nociach
Nieco ako pracujuca matka sa neberie do uvahy, skolky su plne deti, ktorych matky su doma a nemaju co robit, pridu pre ne hned poobede pripadne o pol tretej uz su tam

mircalla
28. sep 2018

A podla mna najlepsie ked z tej skolky odides, s tou psychopatkou si budes nicit nervy (ze moja skolka - haha, v pripade statnej skolky dost nevhodne spojenie), skus sa popytat, kde maju kapacity. Ja som vedela od setsry, ze u nich dokonca menej deti ako kapacit, otvarali 2 nove skolky. Drzim palce.

zuzulkazu
autor
29. sep 2018

@adkalu tu stravu neriesim sama, bola som na mestskom urade ls este jednou babou s ktorou sme zakladali oz, a je v tej skolke ovela dlhsie a pozna pomery, jej 2 dni pred zaciatkom skolky poslala mail ze jej ho vylucuje zo stravy a nasledne v den skolky na nu naziapala len preto ze ma syna kory je na bezlepkovej strave ale nieje celiatik a aka je nezodpovedna matka a bla bla, vymyslela si novu normu ze bezlepkaci si nemaju narok nosit vlastnu stravu, o vymyslenych nedoolatkoch ani nehovorim, minuly rok mu nosila co bolo treba bezlepko e a platila popritom plnu sumu za stravu... Tak pani z mestskeho uradu jej pred nami volala a pani veduca klamala az sa prasilo, pritom dokaz boli maily ktore jej vypisovala ale tvrdila ze si vymyslame asi tak... Takze mestsky urad mal priamy dokaz ako pani veduca klame ale nic s tym neurobili, maximalne jej nakazali odsuhlasovat si s rodicmi dni kedy bolo dieta odhlasene zo stravy... A ze budu sledovat jedalnicky...
Koniec riesenia
Oni vsetko robia velmi premyslene za zatvorenymi dverami
A bohizial nasa mestska xast je jedina ktora prijma deti z ostatnych co sa nedistali takze inde naozaj nehrozi

zuzulkazu
autor
29. sep 2018

@mircalla ja som s veducou mala ten problem ze moja mala nebola vyse mesiaca v skolke lebo bola v kupeloch, predtym vela chora, mala odhlasena, riafitelka mala papier pani veduca mala mail, skratka odhasena na kazdom jednom fronte kde sa dalo a neviem sa s nou dohadat, ona si ide stale svoje, tvrdi ze mam nedoplatok za mesiac kedy moje dieta nebolo v skolke... Proste ona si ju nezaznacila do nejakej svojej blbej tabulky a nepomozem si....
Tak uz som si povedala tie peniaze ma nezabiju ale odteraz si pocitam sama kolko jej zaplatim a neposlem jej ani o cent viac... A takychto ludi je x, lenze vela ludi sa nad tym ani nezamysli, radsej platia ako by si mali robi zle

jonnie
4. okt 2018

@zuzulkazu Mam skusenost, ze v mestskych castiach nemaju tak plne skolky a su vdacne za kazde dieta, aby ich nezrusili. Mozno u nas...no skusila by som. Nie som povaha ist voci niekomu, asi by som sa bala, ze si "sadne" na moje dieta. Mala som taky problem pri zapise v jednej skolke-ochotne mi ho vzali, zastupkyna nevidela v nicom problem a jedna ucitelka neskor tak na mna vyskocila...a vlastne poprela slova zastupkyne...takze som sa porucala a dieta dala do sukr.skolky, kde som nadmieru spokojna s pristupom. Ziadne vykecavanie uciteliek, nik po detoch nekrici a predsa dosiahnu poslusnost... ostava mi uz len makat na to..Apropo...u nas v stat.skolke je tak, ze ak prijmu dieta-zaplatis za september plnu sumu a potom ho akoby odhlasis a moze nastupit napr.v januari, ked mame konci rodicovska. Mozno to boli aj u vas pripady, ked deticky prisli neskor ako v septembri.

Strana
z2