icon

Problémy súčasného školského systému

angelinja
15. okt 2025

Dobrý deň, neviem či mi niekto schváli tento príspevok ale čím dalej tým viac ma toto školstvo rozčuluje. Dbá sa na to , čo nie je podstatné, edupage nonstop sa tam niečo píše..kedysi nebolo žiadne edupage keď už ozaj žiak neposlúchal tak si zavolali rodiča učitelia, teraz píšu každú nepodstatnú vec, každé malé vybočenie žiaka z ich teda podľa ich vytvorenej predstavy ako žiak má byť len ticho a nič sa nepýtať už najradšej, taktiež som prekvapená z toho , že existuje kniha na vytvarnú vychovu, hudobnú výchovu na základnej všeobecnej škole, veď toto za mojich čias nebývalo...stále nejaké papierky nosia , načo majú zošity?Potom, že školy nemajú kancelársky papier ale načo?Keď majú zošity, učiteľ má predsa diktovať a žiak písať,ale nie oni im to pripravia na kancelárske papiere a majú to vypracovávať-potom že nie je papier a takto by som mohla pokračovať, aj u dobre učiaceho žiaka hľadajú stále len nejaké chyby...milí učitelia áno aj rodičia boli íní v mnulosti ale aj učitelia boli iní , áno boli prísni, buĎte prísni ale spravodlivo prísni a tam kde treba a neotravujte rodiča za každu malu banalitu a nevypisujte to rovno do edupage, co ma zarazilo bolo ze ucitelka slovenciny nam napisala nech si prinesu mobil vraj budu robit s nejakym kahoot ?neviem ani ako sa to pise, tak na jednej strane sa hovori ze deti su vela na mobiloch a na druhej strane im na slovencine prikazu doniest mobil, nehovorim o tom ze niektory ten mobil ani nemusia mat.

zuzana76
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
Autor odpoveď zmazal
amdornik
28. okt 2025
@zuzana76
Odpoveď bola zmazaná

@zuzana76 anglický?

zuzana76
Autor odpoveď zmazal
amdornik
28. okt 2025
@zuzana76
Odpoveď bola zmazaná

@zuzana76 ale stihne. fakt ti očividne chýba sexuálna výchova. vieš o tom, že žena môže otehotnieť hneď v ten moment, keď do nej muž zasunie svoj penis a objaví sa kvapka túžby? čiže tvoj syn má na to 365 dní (obrazne), aby to do 20 stihol. ale povedzme, že áno, je hanblivej povahy. ja toto beriem. ale hanblivý neznamená predsa, že o týchto veciach nevie, alebo že by mu vadila prednáška na témy, ktoré tu spomínala napríklad viesta.
vieš, čo si ja myslím? reálne? že tvoji synovia s tebou o tom nehovoria len a len preto, lebo vedia, aká si ty. nemajú dôveru v teba, lebo vedia, že ak by sa čokoľvek opýtali alebo "zaťali do živého", tak by mali po chlebe. lebo takto tu celý čas vystupuješ. neskutočne puritánsky. to nič v zlom. ale zamysli sa ty sama nad sebou, pretože sa ti raz môže stať, že tí synovia sa od teba úplne odvrátia. ja mám z toho taký pocit.... viem, ty ho nemáš...

a ešte predsa len podotázka: ako vieš, že sa o tie témy nezaujímajú? (sex a veci s tým spojené). lebo sú pred tebou ticho? lebo je možné, že ich to zaujíma, len s tebou sa o tom vôbec nerozprávajú.

mimochodom, ja som s dcérou pozerala priateľov, keď mala hádam 6 rokov??? možno od tej doby. alebo iné seriály. ale napadol mi práve tento. kde ukazovali (slušne) aj pôrod ako taký. opýtala sa, odpovedala som primerane veku. žiaden problém. žiadna trauma. nebudem predsa hovoriť dieťaťu, že deti nosí bocian, keď je to sprostosť.

amdornik
28. okt 2025
@zuzana76
Odpoveď bola zmazaná

@zuzana76 spj je španielčina?

zuzana76
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
Autor odpoveď zmazal
amdornik
28. okt 2025
@zuzana76
Odpoveď bola zmazaná

@zuzana76 na strednej škole to tí tvoji chlapci vedia už aj bez teba...

zuzana76
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
Autor odpoveď zmazal
tiika
28. okt 2025
@zuzana76
Odpoveď bola zmazaná

@zuzana76 pride mi, že toto cele nie je o potrebách deti a ich záujmoch, ale skôr o tvojom strachu, obavách, predstave, že cim menej a neskôr informácii bude dieťa na tuto tému mat, tým lepšie. Ako keby ho to malo od niečoho uchrániť, avšak na to nie je záruka, vôbec to tak nemusí byt.
Je lepšie vedieť, či nevedieť? Je lepšie sa rozhodovať o tom, čo sa bude učiť na školách na základe dôležitosti a užitočnosti informácii, či na základe toho, ze dieťa sa na niečo pýta/nepýta, o niečo zaujíma/nezaujíma, hanbí/nehanbi sa? Nie je dôležité naučiť sa napr.čo robiť v prípade požiaru, alebo ako poskytnúť prvú pomoc.. bez toho, aby sme sa najskôr pýtali, či to dieťa chce?
Doverujes školskému vzdelávacímu systému, že zodpovedne urci, čo a v akom veku sa maju deti učiť, alebo by o tom mali rozhodovať radšej deti a ich rodičia (hoci individuálne)? Avsak na základe coho, svojich pocitov a domnienok? Tebe možno tie informácie stačili, si si však istá, že budú aj tvojim deťom? Pretože oni žijú uz v inej dobe, než si ty vyrastala, k niektorým veciam sa dostanú skôr, aj keď to nechcú a nie práve zo spoľahlivých zdrojov. Čo sú pre teba čiste duše… nevedomé a naivné? Prepáč, no ozaj to tak znie. Pokial budú deti niečo vedieť, tak už nimi nebudú? S mojim dietatom sa bavíme na tému počatia, pôrodu, menštruácie, života, smrti.. od jej 2 rokov, samozrejme postupne, citlivo a primerane. Nemám pocit, že by akokoľvek stratila svoju detskú nevinnosť len tym, že vie, ako to veci fungujú.
To nevylučuje, že dieťa by nemalo byt do nicoho nútene, že by sa s ním malo empaticky komunikovať, pracovať, hľadať spôsob, ako ho v určitých veciach primerane vzdelávať. Kto vie, mozno sa tým odhalí aj nejaký vážnejší problém, ktorý sa tam skrýva. A aj keď je dieťa hanblive, opäť to nevylučuje, že by sa chcelo niečo dozvedieť. Prave tu sa nemusí nič pýtať, čo môže byt pre neho i ľahšie. A neznamena to ani, že naopak musí o intímnych veciach hovorit.

bobabooobiii
29. okt 2025
@amdornik

@zuzana76
@bobabooobiii podľa mňa najviac ich nájdete v radoch "učiteľov" práve náboženstva 😀 😀

@amdornik vieš to bolo celé ironicky písané, lebo na každý argument sa niečo zvrchne. A už ma to nebavilo. Pani je aj proti potratom má taký obrázok na nástenke, a tým to pre mňa zhaslo celé

bobabooobiii
29. okt 2025
@amdornik

@zuzana76 ale stihne. fakt ti očividne chýba sexuálna výchova. vieš o tom, že žena môže otehotnieť hneď v ten moment, keď do nej muž zasunie svoj penis a objaví sa kvapka túžby? čiže tvoj syn má na to 365 dní (obrazne), aby to do 20 stihol. ale povedzme, že áno, je hanblivej povahy. ja toto beriem. ale hanblivý neznamená predsa, že o týchto veciach nevie, alebo že by mu vadila prednáška na témy, ktoré tu spomínala napríklad viesta.
vieš, čo si ja myslím? reálne? že tvoji synovia s tebou o tom nehovoria len a len preto, lebo vedia, aká si ty. nemajú dôveru v teba, lebo vedia, že ak by sa čokoľvek opýtali alebo "zaťali do živého", tak by mali po chlebe. lebo takto tu celý čas vystupuješ. neskutočne puritánsky. to nič v zlom. ale zamysli sa ty sama nad sebou, pretože sa ti raz môže stať, že tí synovia sa od teba úplne odvrátia. ja mám z toho taký pocit.... viem, ty ho nemáš...

a ešte predsa len podotázka: ako vieš, že sa o tie témy nezaujímajú? (sex a veci s tým spojené). lebo sú pred tebou ticho? lebo je možné, že ich to zaujíma, len s tebou sa o tom vôbec nerozprávajú.

mimochodom, ja som s dcérou pozerala priateľov, keď mala hádam 6 rokov??? možno od tej doby. alebo iné seriály. ale napadol mi práve tento. kde ukazovali (slušne) aj pôrod ako taký. opýtala sa, odpovedala som primerane veku. žiaden problém. žiadna trauma. nebudem predsa hovoriť dieťaťu, že deti nosí bocian, keď je to sprostosť.

@amdornik toto islo aj mne hlavou, presne ! Chalani sa radšej nepýtajú, lebo sa doma neviedla otvorená debata. Ja proste neverím, že pubertiak je úplne asexuálny. Len verím, že chalani sú ozaj takí šikovní a aspoň niečo si na tom internete nájdu alebo sa dozvedia od kamarátov. A mamička by sa veľmi čudovala, či jej 19 ročný syn nemasturbuje. Žije v inej realite a chalani nedostanú potrebné informácie.

zuzana76
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
Autor odpoveď zmazal
amdornik
29. okt 2025
@zuzana76
Odpoveď bola zmazaná

@zuzana76 no.... totalita sa tu na nás ženie úplne inou cestou. dve pohlavia, zákaz potratov (čochvíľa očakávam, idú voľby, treba nahnať voliace kresťanské ovečky k urnám), nenávisť voči homosexuálom alebo transsexuálom, šírenie bludov o tom, že sú to psychické poruchy a týchto ľudí treba liečiť, atď, atď. Iste, skupina ľudí by bola najradšej, keby sa absolútne zakázalo hovoriť o týchto veciach. čo tam sex, to je najmenej. máme iné problémy v týchto oblastiach. sme absolútne zakapaná krajina a vraciame sa do stredoveku. ďalšie nielen nepolitické, ale aj politické zákazy, usmernenia, obmedzovania...
vieš, ja si naozaj nemyslím, že trápne to je tvojmu synovi. ja som teraz po prečítaní tvojich reakcií naozaj presvedčená, že TEBE to vadí.
a znechutená si bola od samého začiatku, darmo budeš zvaľovať svoje znechutenie na diskusiu. ty si znechutená podľa mňa už len z toho, že sex vôbec existuje. a že je potrebný na splodenie dieťaťa. keby sa dalo dieťa vypestovať v kindervajcii, určite by si volila túto možnosť.

zuzana76
Autor odpoveď zmazal
viestta
29. okt 2025
@zuzana76
Odpoveď bola zmazaná

@zuzana76 aj v noci tiez chodis kontrolovat co sa deje u teenegera pod perinou? Fakt si taka naivna, ze si myslis, ze nemasturbuje? Ty si sa niekde zasekla a nechces vidiet realitu.

zuzana76
Autor odpoveď zmazal
amdornik
29. okt 2025
@zuzana76
Odpoveď bola zmazaná

@zuzana76 dala som si tú námahu a prebehla úvod diskusie. je tu (teraz 11 strán). prvých 5,5 strán normálna debata o bežných veciach. ty si bola prvá dňa 27.10. na 6. strane, ktorá začala vetou:

a masturbacne miestnosti v skolke

z nejakého debilného článku (zrejme znovu kresťanského), a odvtedy si sypala a sypala, písala nezmysly o tom, ako budú premietať pôrody prvákom a proste samé drísty.. my ostatní sme na toto už len reagovali a snažili sa ti vysvetliť, že nemôžeš brať do úvahy konšpiračné hlúposti, ktoré sa dočítaš na nete iba preto, lebo ti to takto vyhovuje. oháňať sa nimi. čiže akcia-reakcia. nie, my sme ti neznechutili túto tému. túto tému si si začala znechucovať od 6. strany ty sama.

viestta
29. okt 2025
@zuzana76
Odpoveď bola zmazaná

@zuzana76 pobavilo 😅 Aj pyzamo mu kazde rano skontrolujes? A co ranne polucie, to ho tiez minulo? Dufaj, ze tvoj muz to tiez nerobi...

amdornik
29. okt 2025
@viestta

@zuzana76 aj v noci tiez chodis kontrolovat co sa deje u teenegera pod perinou? Fakt si taka naivna, ze si myslis, ze nemasturbuje? Ty si sa niekde zasekla a nechces vidiet realitu.

@viestta asi spáva vedľa neho. pre istotu.

mondolina
29. okt 2025
@viestta

@zuzana76 pobavilo 😅 Aj pyzamo mu kazde rano skontrolujes? A co ranne polucie, to ho tiez minulo? Dufaj, ze tvoj muz to tiez nerobi...

@viestta
nechce sa mi čítať všetko 🙈 pani @zuzana76 tvrdí, že jej 19 ročmý syn nemasturbuje? 🤣🙏 no to určite

zuzana76
29. okt 2025

Prispevky som zmazala, boli tam informacie sukromneho charakteru, ja som rozhodnuta a vy nechajte rodicov rozhodovat podla seba, kazdy ma pravo na svoj nazor a rozhodnut sa co chce. Moje deti do statnej skoly nechodia, takze tym lahsie uniknut systemu a tetam, co sa rozhodli, co je najlepsie pre deti inych rodicov

amdornik
29. okt 2025
@zuzana76

Prispevky som zmazala, boli tam informacie sukromneho charakteru, ja som rozhodnuta a vy nechajte rodicov rozhodovat podla seba, kazdy ma pravo na svoj nazor a rozhodnut sa co chce. Moje deti do statnej skoly nechodia, takze tym lahsie uniknut systemu a tetam, co sa rozhodli, co je najlepsie pre deti inych rodicov

@zuzana76 ale prosím ťa, žiadny súkromný charakter tam nebol, len nechceš, aby všetci mali možnosť prečítať si, aká si primitívna, prepáč.