Prváčik a známky...- ako ho motivovať?
Ahojte maminy, poraďte mi ako mám motivovať syna, ktorý dostal z diktátu a prepisu písmen 5... To bol dva týždne chorý.... Potom z matiky 3,ze mu robilo problém odcitanie.... Tak sme sadli... A trénujeme každý deň aj dve tri hodiny..... Chodí mi so stresom do školy... Že čo ak dostane zlú známku.... Vravím mu,že nevadí....to si opraví.... Mali vcera písomku zo slovenčiny,tak sme sa u ili...a na papier som mu napísala tlačené a vedľa písané písmenká,aby si to pamätal...doma sme aj písali...bez chyby... A včera prídem po neho a v žiackej poznámka,že používal ťahák a opisoval.... A doma mi povedal,že si sa bál,že zase dostane 5, tak sa pozrel .... Vzala mu test ,dala druhý a tam veľa písmen nenapísal... Tak mu dala 3!.... Hovorím ,že je v strese, kvôli 5. Že sa mi boji chodiť do školy... A ona vybehla na mňa,že nech sa neohanam tou 5,že si stojí za ňou... Čo mám robiť.... Trápim sa... Ďakujem za.rady....

@iivkaa1 no a práve preto, že je citlivý a ťažšie zvláda stres potrebuje priestor, kde bude v tomto ohľade akceptovaný. A ty potrebuješ pedagóga, ktorý s tebou bude komunikovať a navrhovať riešenia. Ono sa to postupne odbúra, aj tie bloky, čo má v sebe. Deti sú rôzne, ja som tiež mala dievčatko, čo sa proste hanbilo nahlas čítať, aj keď jej to išlo, chlapčeka, ktorý so mnou komunikoval iba cez spolužiaka. Postupom času tie deti dozreli. Už sú na druhom stupni, baba chodí po súťažiach a chalan je drzý na učiteľov🙂. Len to chce zo začiatku pochopenie a hlavne v prvom ročníku. A ty si ho pre syna ani pre seba nenašla. Určite si mi neuškodila.