Púšťate deti teraz von s kamarátmi?
Ja váham. Na jednej strane chodia do školy, ale tam sú uzavrety kolektív a hneď vieme, keď je niekto pozitívni a objednavam decká na pcr. Ale na dedine keď sa hrá spolu skupina detí a nemáme ako vedieť kto kedy je pozitívny. Púšťali by ste takto aj naďalej?
Momentálne 15ročnú som nikdy neobmedzovala, keď sa dalo išla von
Momentálne tiež keď má čas ide von, zúčastňuje sa všetkých možných športových a kultúrnych podujatí.
Áno. Chodí aj na krúžky. Dosť bolo celého tohto. Na deti má omnoho horší dopad izolácia a sama zákazy ako päť dni kašlú a teploty (nehovorím že niekto nemôže mat vážne komplikacie)
Ako pise vanda nakazit sa mozu hocikde.
Moja chodi do skolky vyse roka, nadalej chodime do detskych centier ,chodime sa kupat , aj na ihrisko ked pocasie da.
Nam sa koronou zivot neskoncil.🤷🏼♀️
Samozrejme púšťam, chodia len partia zo školy a keby aj nie tak pustím tiež, pobyt von im len a len prospieva, odkedy je covid mal len raz bolest hrdla a nadchu, aj to chytil od mladsej segry
Dobrý večer, skôr by som neriešila kovid je to na úrovni chrípky (vyjadrili sa tak svajciarki lekári). Skôr by som si na Vašom mieste preverila kamarátov svojho dieťaťa a to veľmi dobre a hlavne ich rodičov viď čo sa stalo v Miloslavove skôr to by som riešila viac ako celý kovid. Plus hlavne nedať dieťaťu priestor na blbosti a veľa voľného času po vonku teda skôr viesť k veľa záujmom hlavne k športu a láske k umeniu, zaoberať sa niečím hodnotným.
Púšťam, je blbosť nepúšťať ich von. Moje chodia von s deťmi zo školy. Či sú spolu v škole alebo po je úplne jedno. A nakaziť sa môžu kdekoľvek. Chodia aj na krúžky. Keby niet občasnej karantény, tak fungujú ako predtým.
Nie a ani do skolky od decembra su doma. Ja sa bojim tejto hnusnej choroby aj seba a aj ich ked aspon takto tak ich ochraním. Snad budu lepsie časy.
Samozrejme že púšťam však teraz deti ak chcú byť vonku nech sú ,moja má aj krúžky takže toho času na menej ,ale chodí von so spolužiačkami aj s inými deťmi
Pustam aj púšťal à a aj na krúžky chodí...
Korona tu je s nami cca 2 roky a ešte dlho bude. To by si dokedy chcela deti takto ,,chrániť,,? Ja mám síce ešte malé deti ale pokiaľ je otvorené a dá sa tak s nimi chodím všade, do škôlky, na krúžky, do detských kútikov, aquapark... Nechcem ich o tie zážitky a sociálne kontakty ochudobnovat.
@nikpa tak ja som ich tiež púšťala dosť podľa mňa. Len minulý rok v decembri-januari moc nie. Ale zas sme navštevovali známych s rovnako starými deťmi, ktorých poznáme. Len teraz je/ide byt tá situácia najhoršia, tak preto sa pýtam. Nemyslím to tak že odrezať ich na pol roka od všetkých
Keď ste navštevevovali známych, tak to bolo rovnake ako keď idú von s kamarátmi, dokonca ešte horšie keďže ste boli v interiéri. Ja si nemyslím, že situácia bude teraz najhoršia, dokonca aj momentálne najrozšírenejší varian má najľahší priebeh zo všetkých čo sme tu mali, veľa ľudí má za sebou očkovanie. Jasné, chránme sa ale tak aby sme popri tom neprišli o rozum a deti o detstvo....
🤦
No chodila doteraz, posledný tyzden mame dost vela pozitivnych, tak som to zrusila, dva tyzdne si da pauzu a môže behat zase.
@leona4 Chudák deti.Namiesto koronu dostanú psychické problémy čo je viac menej isté.Je veľká pravdepodobnosť,že koronu budú mať deti 5 dní a snáď bez následkov.Znicena psychika sa s nimi povlečie celý život.
Samozrejme chodia

Ja som v prvej vlne nepúšťala, a deti to zle znášali...
Tak teraz už normálne púšťam....nakaziť sa dnes môžeš hoc kde....