icon

Pustili by ste druháka na školský výlet do zahraničia?

tri
20. máj 2015

Mamičky chcem sa opýtať na váš názor - pustili by ste druháka na školský výlet do zahraničia? Jednalo by sa o návštevu kultúrneho podujatia.

tri
autor
20. máj 2015

Neviem, asi som divna ale baby,priklad -sama som dlhorocny sofer, a dlhorocny sofer je aj moj brat. Ale ked ideme niekam na dlhsiu cestu, na dvoch autach, tak si dieta beriem do svojho auta, a nie je to preto, ze nedoverujem bratovi alebo v jeho soferske schopnosti. To len na margo... s vecou to az tak nesuvisi.

tri
autor
20. máj 2015

Pre mna je to dost daleko, a hlavne cudzina. V pripade cohokolvek negativneho, bozechran ze by som privolala, by bolo asi vsetko komplikovanejsie. Len to ma trapi. Vsak nech dieta zazije, ale tu by som bola kludnejsia, keby mali hned ist z blavy do ciernej nad tisou a nazad.

katka1981
20. máj 2015

@tri, cela skolka, kde chodi moja dcera idu na koncorocny vylet do AT. Aj 3 rocne deticky. Budem sa modlit cely cas, aby sa stastne vratili, ale rovnako by som sa bala keby sli autobusom trebars do Nitry.

katka1981
20. máj 2015

@tri, kam idu, odkial?

katka1981
20. máj 2015

@tri, je to EU, navyse rakuske zdravotnictvo je lepsie ako nase. Ja sa tiez bojim, ale vravim, rovnaky strach by som mala keby cestovali hocikde inde po SK.

tova
21. máj 2015

@tri nie, neustila tak daleko v takom veku. Este sa na skolske vylety nachodi dost. neviem co su to za napady, ale v 1 stupni by mali chodit max. 2 hod od skoly.

patamato
21. máj 2015

Ja nie,merat taku dlhu cestu,len koli podujatiu do Rakuska ?Ja sama by som nesla.Ale je to na vs ako sa rozhodnete.

ivett1
21. máj 2015

asi budem za divnú, ale ja by som nepustila "na otočku" ani našu tretiačku, ak by mala cestovať na miesto určenia 5 hodín, tam stráviť možno 2 max 3 hodiny a potom späť domov ... veď nemôžeme argumentovať tým, že nech si dieťa užije zábavu a ani to porovnávať s cestovaním s rodičmi, že už od malička berieme malé deti autom napr. do Chorvátska, Čiech ...ale tam predsa nejdeme na otočku ... a neberieme celú triedu😉

@tri PS:ak ti nerobí problém tá dlhá cesta tam a späť, tak obavy z toho, že by sa stratil, alebo niečo podobné mať fakt nemusíš, ak idú do nejakého zábavného parku alebo za "kultúrou", tak na takých miestach sú predsa určené osoby, kt. majú na starosti práve bezpečnosť a tlmočníka alebo zdravotníka by zohnali raz-dva ...😉
počet učiteliek - ako dozor - musí byť podľa počtu detí😉 ...

prasiatko30
21. máj 2015

ja suhlasim s @loginexistuje - asi by som nemala problem pustit mladu na vylet do zahranicia kebyze to zahranicie je blizsie - hlavne ak sa ide na otocku. pre jednodnovy vylet je rozumne pocitat tak max do200km tam a 200km naspat - ale aj tak autobusom je to neskutocne dlhe 😖 😖 😖 lebo vsak musia robit zastavky kazde x hod, nie asi by som nepustila i ked mlada je zvyknuta cestovat aj do zahranicia ale bohuzial na taku barbariu nie

prasiatko30
21. máj 2015

@tri mne praveze cudzina az tak nevadi - ale ten cas straveny na dialnici by mi strasne vadil a pritom my sme z tych rodin co ideme na jednodnovy vylet do 260km vzdialeneho mesta ale autobus je autobus. potom uz na mieste cinu by sa nemalo co stat predsa len tie deti tiez nie su blbe a drzia sa pokope akotaky krdel pri kvocke 🙂

eeffka
21. máj 2015

@prasiatko30 ano toto bol ten moj prvotny dovoda na odmietnutie, proste stravit cestou 10hod aby som niekde bola 3 je hlupost, nech si hovoria v skole co chcu, to by sme im my ako rodicia zatrhli.
Sama som prednedávnom absolvovala trasu KE-TN, pohreb,kar TN-KE a isla som o 6,00 prisla som 22,00, mala som dost, a to bol vlak, co sa da aj prejst

alexanotbad
21. máj 2015

@tri treba mysliet pozitivne a nie co vsetko zle by sa mohlo stat. potom si take veci pritahujes 😉

vroni
21. máj 2015

z vychodu do Rakuska na otocku? To v akej chorej hlave sa zrodil tento napad? Nie, nepustila by som dieta, "nepustila" by som ani manzela, ak by mu taka blbost napadla.

prasiatko30
21. máj 2015

@eeffka je to absolutne neefektivne - ten cas straveny v autobuse vobec nekompenzuje akykolvek kulturny zazitok co by im mohlo poskytnut mesto kde ich vlecu. mozno omnoho blizsie by nasli velmi podobne kulturne podujatie ale mozno pre niekoho by to bolo prilis blizko 😅

henikav
21. máj 2015

@tri Ja by som pustila, na otocku do Rakuska, cize hned za rohom, myslis ze ti pedagogovia nevedia co robia? V podstate je jedno ci na sk ci v at, cestou len sedia v autobuse, vystupia na mieste a cesta naspat podobne. Nad vzdialenostou by som uvazovala keby to bolo nejake extremne cestovanie na druhy koniec planety 😉 To je normalna reakcia ze ako matka si v strese kym nemas dieta doma, len to treba prekonat, inac budete stale iba doma sediet. Moj syn bol prvykrat na skolskom vylete ako 2 a polrocny a teraz u dcerky v jasliach, tiez vsetky deti, ktore uz dovrsili dva roky boli na vylete autobusom v muzeu hraciek cca 80km, ale zas su este malicki. Syn na zakladnej chodieval kazdy rok, dokonca ako druhak uz boli prec na tyzden, ako piatak boli na lyzovacke na 2 tyzdne vo Svajciarsku, teraz 14 rocny bol s niekolkymi kamaratmi 5 dni v Skotsku.... A priznavam sa tiez sa bojim a stresujem, ale zaroven verim tomu ze ked skola nieco organizuje, vie co robi, nezavrela by som moje decka doma ked viem ze ostatne deti idu. Tak si vravim, ked donesu domov aspon polovicku oblecenia z toho co odniesli, to bude super a hlavne ze sa vratia cele a stastne s rozziarenymi ockami 😉 Bud kludna, deti sa chovaju uplne inac v kolektive ako s rodicmi, okrem toho nasi mali vzdy pri sebe karticky s kontaktom, keby nieco a tiez neverim ze tam bude len jedna osoba na strazenie, u nas ich ide vzdy kopa, cim mensie deti tym viac dozoru

vevesh
21. máj 2015

Nie, nepustila - zazitok (kulturny /zabavny /emocionalny) sa da "vyrobit" aj na kratsiu trat...
@prasiatko30 pre niekoho skor nevyhovujuca krajina... 😎

prasiatko30
21. máj 2015

@henikav hej ale je ine ked robia 5-6h cestu autobusom a su potom tyzden na mieste a ked robia 5-6h na mieste su 2h a znovu naspat do autobusu a dalsich 5-6h aby boli v noci doma 😅

prasiatko30
21. máj 2015

@vevesh asi - potom by nemohli povedat ze boli na vylete v rakusku 😅 🙄

henikav
21. máj 2015

@prasiatko30 tak toto zase treba prejednat s vedenim skoly, to je fakt na hlavu travit 10-12 hodin v autobuse a byt na mieste len dve hodiny. Je pravda ze nase decka boli podobne v Disneylande, ale boli tam cely den odisli rano o 4tej o 8mej boli na mieste a blaznili sa tam asi do 19tej a doviezli nam ich nejako pred polnocou. Na druhy den dostali zo skoly volno aby mohli dospavat. To som si nevsimla ze 5-6 hodin a dve hodiny na mieste. V takom pripade chapem, ze sa rodicia nad tym pozastavuju, ale ani to by som neriesila tak ze nejde a hotovo, ale dala zvolat rodicovske zdruzenie s vedenim skoly a vyrozpravat si to, preco tak daleko na tak kratko...

vroni
21. máj 2015

Tak 5-6 hodin je iluzornych, absolvovala som si na tomto useku minuly tyzden 350 km (a nie cca 500) - a to tych "lepsich" - po dialnici a pod pat hodin som to nedala ani ja ani manzel ani tam ani nazad. A to autom. Takze autobus a dlhsia trasa predokladam ta 8 az 10 hodin jednym smerom. No dakujem.

prasiatko30
21. máj 2015

@vroni som hodila calculus z brucha 😀

meluela
21. máj 2015

@tri 7-8 rocne dieta nepustila ... myslim ze o nic velke nepride ked ten schonbrunn uvidi o par rokov neskor 😉

sisaha
21. máj 2015

@tri ja som pustila aj skolkarku do madarskeho pohranicia. Deti sa inak spravaju s rodicmi a inak s triedou. Tam su nejake pravidla. urcite im nedaju volny rozchod. A dozor je zabezpečeny. Deti treba viest trochu k samostatnosti a nie vecne tahat za ruku, lebo co ak... Dieta musi vediet, ze ked nedodrzi pravidla,bude potrestane a nabuduce s triedou nepojde nikam. Myslim si, ze ucitelka dieta pozna a vie, ci je schopne sa pravidlam podriadit. Ak by to tak nebolo, tak dieta na vylet so sebou nevezme. Ale to je iba moj nazor.

vevesh
21. máj 2015

@sisaha to je super - tiez nie je problem pustit dieta za hranice (ak satie hranice nachadzaju v urcitej vzdialenosti)- ale ak sa pametam ,tak cesta bardejov -vieden je busom cca. 9-11 hodin ...tak trmacat sa 9-11 hodin tam, byt tam na 2-3 hodky a znova 9-11 hodin naspat... 😕 😕 😕 😕 keby isli do madarska, ktore maju za 4 hodky, nie jeproblem....ale celkovo byt cca. 20-24 hodin na ceste 7rocni prckovia , vsak aj na dospeleho je taka streka vela ... 😕 😕 😕 😕 😕 to nie je o samostatnosti, ale o zdravom rozume...

sisaha
21. máj 2015

@vevesh ale ja som sa nedocitala (alebo som to prehliadla?), ze zakladatelka je z BJ. V takom pripade mi to pride ako zle nacasovany vylet.

vevesh
21. máj 2015

@sisaha mne to skor pride ako snaha o prestiz bez logickeho uvazovania... "nase dieta bolo so skolou na vylete v RAKUSKU, alebo nasa skola podnika vylety do rakuuuuska....." 🙄 🙄 🙄 🙄

bubelko
21. máj 2015

@tri ano, pustila by som druhaka na vylet, aj do zahranicia, aj na dlhsiu cestu. deti bez rodicov naozaj funguju uplne inak ako s rodicmi.
vo vasom pripade vsak ostava stale otazka, ako je ten vylet organizovany. lebo priznam sa, ze cestovat pol dna jednym smerom, pobudnut na akcii 2-3h a zas spät je trocha uleteny napad.
takze by som sa pani ucitelky spytala konkretne na akciu - kedy je planovany odchod, ako dlho sa odhaduje cesta, kolko trva kulturne podujatie. aby som vedela odhadnut, ze ci sa to naozaj oplati alebo nie. 😉

katka1981
21. máj 2015

Zavisi od toho odkial idu kam, z BA je to podla mna v pohode, preto svoje dieta pustim

ikaika
28. máj 2015

ja by som urcite nepustila 🙂 teda moje dieta

waitinka7
2. jún 2015

Ja by som pustila, aj ked by som sa určite bála. Ale dieťaťu treba dať šancu učiť sa samostatnosti a zodpovednosti. Môj syn mal 6 rokov, keď som ho pustila na plavecké preteky do Poľska (500 km od nás), strašne som sa oň bála, ale našťastie tréner bral iba 8 detí. Syn bol nadšený a z toho, z čoho som si ja robila ťažkú hlavu, syna vôbec netrápilo. Napríklad, to že nevedel cudziu reč, nepoznal hodinky, porátať si peniaze a podobne. A to nevravím o tom, že tam šiel športovať - teda plávať.