icon

Rastie z nášho dieťaťa niekto iný?

evulkara
2. jún 2012

Zasa prosím o radu, máme syna 6,5 roka adcérku 15 mes. a máme menší problém zo synom. No možno nemáme, len som si ho už vplivom rečí urobila. Ked som bola tehotná, velmi sme si želami dievčatko, a bum po ultrazvukoch a tak, prišiel chlapček. No 2 týždne som mala taká depresiu, ako... ale ked už nebol dievčatko, snažila som ho stále rozmáznávať, mojkať, hladkať, čičíkať a ... Nakoniec je to chapan, ktorého vobec nebaví velmi žiaden šport, ked som ho chcela dať na fotbal, prosil, že ide na angličtinu, a ked som ho prihlásila na tenis v školke, rozplakal sa, že chce isť s dievčatami na výtvarnú. Vonku, ked sme nekope si luptu, nenaháňa sa, ale zbiera si skalky, mne trhá púpavu, bozkáva mi ruky a hrá sa mi z vlasmi... No a akože "moje kamošky" ma už pol roka prepadávajú, že mi z neho rastie nejaký homosexuál alebo tranvestita!!! No je to normálne, ja si myslím že hej, ale už teraz ani neviem, vraj by mal robiť chlapčenské veci. Dokonca, ked mal 2 roky, povinne sme museli kúpiť kočík, kuchynku, mikrovlnku ... Rád kreslí, aj kriedami na chdník, číta si. Robím niekde chybu? Mám mu vštepovať čisto mužské veci?

mail
2. jún 2012

@evulkara - nerobíš nikde chybu, kamarátky nepočúvaj môj synovec sa hral a bábikami keď bol malý a dnes je z neho normálny chlapec, a ten tvoj nerobí nič čo by bolo nenormálne - neboj sa.

strapco13
2. jún 2012

@evulkara zrejme tvoje kamosky nenapadlo ze syn moze byt umelec..spisovatel, maliar, hudobnik...
keby aj bol iny..a co, stlae bude tvoj syn predsa...ako ta lubi teraz, bude ta lubit aj potom...otazku si poloz ty..keby aj bol "iny" budes ho menej lubit?
ja som ako dieta nenavidela sukne a ruzovu farbu, kradla som bratovi auticka...on mi kradol babiky 😀
milovala som sport, viac som si rozumela s chalanmi a tahalo ma to k zlym chlapcom...a teraz mam manzela, dve krasne deti, obcas sa aj do sukne navleciem 😀 a som stastna 😵 😵
brasko je tiez zenaty ma skvelu zienku a krasneho synceka

proste nedaj na reci druhych...kamosky mozno zavidia, ze nemusis kazdu chvilu platat diery na kolenach a riesit monokle pod okom, mozno im je luto, ze oni tolko pusiniek a prejavov lasky nedostavaju /nie kazdy chlap vie dat tak najav city, neznamena ze nelubi/
riad sa svojim syncekom, lub ho a nadalej si davajte svoju lasku najavo, podporuj ho, nemen ho, lebo aj tak ho nezmenis a nasilu ho menit, len zatrpkne a vyvolas mu komplexy menejcennosti..nic nie je horsie pre dieta ako pocit, ze rodicia nie su s nim spokojny, ze chceli mat z neho nieco ine...
mozno o 10 rokov napises ze vyhral nejaku cenu za obraz, kde vsade ma vystavy alebo budes plakat, ze nejaku "nabuchal" 😉

zajaciq
2. jún 2012

* dieta sa homosexualne ci heterosexualne nenarodi, jeho psychika sa zacne vyvijat az v socialnom prostredi, to co za zacne rozvijat v detstve, sa finalne ustali pocas puberty. Bisexuali z puberty nevychadzaju.. to len na margo sexualnej orientacie... a je to NEVEDOMY vyber, cize akokolvek sa rodicia snazia vychovavat, tieto veci sa nedaju vychovat 🙂
** to druhe, ze transvestita - nepochadza to z Ameriky? existuju aj v Europe deti, ktore ziadaju o zmenu fyzickeho pohlavia, pretoze sa citia byt tym druhym? 😕 nezaujmem postoj, pretoze je to z mojho pohladu "novodoby" symptom...

vinifred
2. jún 2012

..v podstate,čo si do neho zasiala,taký je..už nech je a bude akýkoľvek,na reči sa môžeš vykašlať.. 🙂

anjelicek26
2. jún 2012

@zajaciq - tranzvestita a transexual je este hodne iny level.. a v anglicku vraj robia tychto finalnych obrateni pohlavia cca. 40 rocne co bolo v tom dokumente.. keby vie, pod cim to ma hladat, tak to sem dam, su ta aj spovede priamo deti, preco a ako to citia.

briketa
2. jún 2012

@zajaciq jednoznacne transvestitov je viac v Azii ako Amerike ;)

alenah31
2. jún 2012

Prepáč, ale máš veľmi zvláštne kamarátky 😖 to, že sa chlapec nechce venovať športu, rád sa učí, bavia ho knižky, krásne kreslí, spieva či má radšej spoločnosť dievčat.......to má znamenať, že moje dieťa je homosexuál????? V tom prípade väčšina mojich sesterníc aj ja sama nebudeme babičkami, lebo naši synovia nie sú "normálni" 😒 😒 Môj syn si začal všímať, že existuje nejaký šport či vyhľadávať spoločnosť iných chlapcov ako 9-ročný. Skrátka máš doma citlivejšie dieťa, je jemnejší, potrebuje častejšie pohladiť. Nič s ním nie je, všetko má svoj čas a on na tie "typické chlapčenské veci" toho času skrátka potrebuje viac, neboj, to príde. Len by som ho do ničoho nenútila, okrem toho - sexuálna orientácia u dieťaťa sa formuje cca v 12 roku života dieťaťa - začiatok puberty. Ak to v ňom je aj tak s tým nič neurobíš, a preto ho predsa nebudeš o nič menej milovať 😉 😉 😉 😉 normálne som ostala na tie "kamarátky" z tvojho okolia nasr....... 😠 😠 niekam by som ich veľmi rada poslala 😝 😝

czechzuzanaba
2. jún 2012

@zajaciq nechapu u tvoji prvni hvezdicky, dite se homosexualni nebo heterosexualni nerodi, ale zacne se to vyvijet az v socialnim prostredi, nasledne pises, ze je to nevedomy vyber. Nerozumim, co to znamena...
a ** ano, zadosti o zmenu pohlavi existuji i v Evrope. Co vim, vychazi to z toho, ze mozek se vyvyji napriklad jako muzsky a telo je zenske. Je to dane uz od prenatalniho veku.

bobocka
2. jún 2012

@evulkara ja som sa ako dieta najradsej hrala s autickami,liezla po stromoch,nahanala s chalamni a v dospelosti sa najlepsie citim v sukni a opatkoch.moje "chlapcenske" detstvo zo mna neurobilo o nic menej zenu 🙂. ja mam dva a pol rocneho syna a tieto vianoce dostal babiku s kocikom. a co teraz? co on nikdy otcom nebude? ked ho bavi kocikovat babiku,nech to robi.to davam len priklad tomu,ze v detstve ja osobne nerozdelujem moc hracky a aktivity vhodne pre dievcatko ci chlapceka.treba si poznat vlastne dieta,spoznat co ho bavi a v tom ho podporovat.mozno ti zo syna rastie nejaky umelec.to,ze nie je moc na typicko chlapcenske veci este neznamena,ze je o nieco menej chlapcom.uzivaj si jeho mojkanie kym sa da. a mimochodom ak by aj bol v dospelosti homosexual,tak co? ja som vzdy hovorila a hovorim i dnes,ze mne by vobec ale vobec nevadilo ak by bol moj syn gay.vadilo by mi,ze zijeme v dobe,kde je svet stale plny obmedzenych uzkoprsich ludi,ktori si dalej od nosa nevidia a mojmu synovi by koli orientacii strpcovali zivot.ale samotna orientacia mne nikdy nevadila a vadit ani nebude.
a ak by moja kamaratka pouzivala slova homosexual a transvestita v spojeni s mojim synom a hovorila by to posmesne,no tak taku kamaratku by som ja uz kamaratkou viac nenazvala.s takymi ludmi si ja totizto nemam co povedat.

sandracs
2. jún 2012

@evulkara Ahoj všetko sú to hlúposti a výmysly slepíc. Nedávno som dávala kočík pre bábiky po dcére VNUKOVI mojej kolegyne. Riškov spolužiak rád vyšíva a moja dcéra, ktorú som nútila chodiť na balet nakoniec športovo pláva, ale chcela boxovať alebo hrať futbal. Kuchynku vlastní aj môj synovec a ešte aj pokladničku a košík z umelým ovocím, ktoré pomocou tej pokladničky predáva a potom varí v kuchyni. Inak aj môj muž ako malý vyšíval a teraz svoje skúsenosti využíva v práci-je chirurg a rozhodne nieje teplý 😀 /máme spolu 2 deti/
Nerobíš nikde chybu -možno len v tom že počúvaš takéto reči. Nechaj syna, nech sa venuje tomu o čo má záujem. /A záujmy sa budú ešte veľakrát meniť/ 🙂

luciauk
2. jún 2012

@evulkara myslím, že tvoj syn je úplne normálny chlapec. mnohé ženy by potvrdili, že ich dcéry ani za svet bábiky, napr. ani ja a ani moja najstaršia dcéra na to moc nebola. autíčka, bicykel, šport, lozenie po stromoch. užívaj si, že máš takého maznáčika, hladkaj si ho, o pár rokov sa jeho vlasov nebudeš môcť ani dotknúť 😉 a ked z neho bude homosexuál, tak to s istotou zistíš neskôr. väčšina homosexuálov rodičov prekvapí, v detstve nič nezbadali. a hlavne počúvaj svoje srdce, nie poznámky okolia, ktoré si ani neuvedomuje, ako ti vkladá chrobáka do hlavy. je to ťažké, ja viem, tak len pár slov na povzbudenie 😉 drž sa.

lilyen2011
2. jún 2012

môj malý je tiež taký... kočíkuje s dievčatkami, rád sa parádi (sponky do vlasov kradne dievčatkám, alebo si tiež chce maľovať oči, keď sa maľujem ja)
- keďže som ho vychovávala dlhšie sama bez partnera, tak napodobňoval mňa - čo je podľa mňa tiež ok - no zaujímajú ho aj autíčka, vláčiky, blbosti, najnovšie ho hroooozne teší ak chytí muchu - resp. ja mu ju "ulovím"

- podľa mňa je úplne ok - je to dieťa a objavuje svet... treba sa skôr "báť" v puberte tam sa to podľa mňa okolo 15-17r prejaví najskôr nie?

zajaciq
2. jún 2012

@czechzuzanaba @anjelicek26 @briketa ok no ja sa touto problematikou naozaj vobec nezaoberam a pytala som sa, cize ta transexualita by bola geneticky dana ? v kazdom pripade sexualna orientacia je psychicky vyvoj, laicky akysi vysledok Oidepovskeho komplexu... to nie je nikde v genoch zapisane, je to ano nevedomy vyber, tj. nerozhoduje sa o tom kognitivne, vedome, povrchne... ale to uz je asik mimo temy ;) ja som len chcela poopravit myslienkove pochody tych, co si myslia, ze "homosexualom" sa uz dieta narodi.. nie, to nie je pravda. a nerozhodne o tom ani "homosexualna realita" - dvaja otcovia, ziadna mama, resp. cisto zenske okolie,atd.. je to cisto subjektivna zalezitost kazdeho jedinca a jeho intrapsychickych konfliktov, v kazdom pripade clovek ako clovek. ale je to uz naozaj mimo temy.

anjelicek26
2. jún 2012

@zajaciq - ano transsexualita je geneticky dana, mozog sa vyvija dievcensky a telo chlapcenske a naopak, tieto deti su skutocne ine od malinka a aj si to uvedomuju. Je tam velmi vysoke percento samovrazd, lebo to ludia nedokazu pochopit, dokonca v detskom veku 😖

Toto je pekne, ale ten dokument co hladam som este nenasla, bolo to tam skvele podane, ze som to o druhej rano pozerala a nevedela vypnut 🤐 Neviem, co taketo zaujimave veci davaju tak neskoro 🙄

https://www.youtube.com/watch?v=w2EV3w2QxII
czechzuzanaba
2. jún 2012

@zajaciq promin, ale asi jsem natvrdla, pises, ze clovek se teda homosexual nerodi a nerozhodne o tom ani homosexualni realita, tak reknes mi potom, proc je teda nekdo homosexual? jaksi me jina moznost nenapada..

czechzuzanaba
2. jún 2012

@zajaciq teda vlastne napada, jeste jsem jednou slysela nazor, ze se to chytne virusem...ale to si doufam nemyslis.

lucikan
2. jún 2012

@zajaciq no neda mi nenapisat, ze si to uzasne rozluskla a teda nobelovka za medicinu je o rok tvoja? 🙂 Ide mi len o to, ze vrodene vs. ziskane je velka tema aj v homosexualite, takze bohorovne tu pisat, ze s homosexualitou je to tak a tak...halo halo, hlada sa skromnost 😅 . Minimalne napis, ze podla tvojho nazoru a toho co sisi prestudovala je to takto.

briketa
2. jún 2012

hocijake z povolani kde sa nieco maluje, modeluje, dizajnuje, navrhuje, konstruuje, kresli, restauruje, technickeho ci umelekeho zaradenia vyzaduje tvorivu predstavivost, cit pre priestor a schopnost zobrazit ci vybudovat to nazivo a ten kto ma talent kreslenia a malby to ma v tychto smeroch omhoho jednoduchsie.
hocijaky muz ktory krasne maluje v ociach zeny nie pochybny ale pritazlivy 😎

zajaciq
2. jún 2012

@lucikan pre mna to nie je nazor, pre mna je to vedomost a fakt.

zajaciq
2. jún 2012

@anjelicek26 dik. pozriem ;) urcite je to jedna z veci, ktore ma zaujimaju.
@czechzuzanaba vysvetlim do IP ked chces 🙂

nibiru
2. jún 2012

moj synovec je presne taky ma 5r. sam sa rad hraje s babikami,kočikom vyrasta s 3 dievčatami a on sam je niekedy riadna hysterka nech je aky je je to nas aliček (alex)byva v čechach tam ho volaju alik,alíček je užasne citlivy a už ako babo sa rad mojkal hladkal je uplne jedno že nehra futbal a ine chlapske hry krasne maluje,tancuje tak chodi na vytvarnu a tanečnu treba ho hlavne podporovat v tom v čom je dobry,vynimočny nikdy nie nutit na silu do niečoho čo ho nebavi,nechce robit!a kamoškam ked budu mat blbe reči povedz že aj keby bol homosexual je stale tvoj a aspon sa nemusis bat dakej hnusnej,nevdačnej nevesty!moj brat mi vždy kradol babiky,kočiky,obliekal si moje šaty a dnes je z neho chlap jak hora s frajerkami na moj vkus až moc casto ich meni tak ale čo narobiš.

anjelicek26
2. jún 2012

@zajaciq - ja ked najdem ten original, tak to dam, bolo to na styl born in the wrong body, transgender children, je to uz pol roka dozadu, bohuzial nepamätam presne, bol to cca. hodinovy dokument zo styrmi rodinami, ktore presli celym procesom, hlavne je tam vzdy aj reportaz priamo z dietatom, ako to citi, ako to vnima, s rodicmi osobitne... vravim - hladam, googlim 😀

czechzuzanaba
2. jún 2012

@zajaciq tak pro zajimavost...napis..

aaddeelliinnaa
2. jún 2012

@anjelicek26 ..transexual,gay,lezba....ako mozes nieco take napisat?...ani nespominaj,moje nervy
to ze sa chlapcek rad hra s babikami,nezaujima ho sport este neznamena ze je iny,pane boze...sa zobud 😕 😕 😕

igiana
2. jún 2012

@evulkara ahoj, ja si myslim, ze skor z neho rastie nejaky umelec alebo vedec. Mam dvoch bratrancov, ktori nikdy nesportovali, skor chodili po horach, ich mama ucitelka ich viedla k umeniu a su z nich umelci. Pokial sa mu tvoj manzel dostatocne venuje, pokial v nom ma oporu a citi jeho lasku, tak si nemyslim, ze by mal byt nejaky "iny".

Ja som mala 2 bratov, opravovala som s nimi auto, bicykle, skusala s nimi fajcit, hrala som futbal s chalanmi na luke, jedinu kamaratku co som mala, tak som jej s tymi chalanmi robila napriek 😀 . Nehovorim, ze som obcas nekupala svoju babiku a nevarila na piesku, ale mama mi musela kupit džíp a s tym som brazdila cesty na piesku a stavala priekopy a mosty. Oblecenie na doma mi mama davala po bratrancoch 😝 . Asi si vies predstavit, ako som vyzerala 😀 .
Potom neskor, cim som bola starsia, tak som sa uz stavala "zenou" 😀 .

czechzuzanaba
2. jún 2012

@aaddeelliinnaa dyt to prece @anjelicek26 vubec nenapsala... 😕

zajaciq
2. jún 2012

@anjelicek26 ja som raz teda dvakrat videla davno film, dokument,.. ako chlapec taky tmavovlasy..zil zivot dievcata.. dost temne to bolo, ale uz davnejsie. 🙂

aaddeelliinnaa
2. jún 2012

@czechzuzanaba ..napisala,ci nenapisala...to je fuk....trapne je uz to...ze to dokaze spomenut v akejkolvek forme.
ale ako sme zvyknute....ona je vo vsetkom doma...uz sa tesim...na dalsie mudre komentare 😀

czechzuzanaba
2. jún 2012

@aaddeelliinnaa a to je slovo gay a lezba mezi zakazanyma slovama ci co? Hlavne ze ty jsi mamince s problemem teda pomohla....Vzdyt @anjelicek26 psala, ze to chlapcovo chovani jeste nemusi nic znamenat...tak co potom. Ach ja, to je zas diskuse 😎

aaddeelliinnaa
2. jún 2012

@czechzuzanaba ...prosim ta..neries ma,ok?...ak mas mudre rady....rad .
ja som tiez len reagovala,pretoze si myslim....ze spominat take slova...je prilis trufale,nemyslis?
a jasne som napisala...odpoved na danu otazku,ktora bola polozena...skus si precitat este raz,mozno pochopis