icon

Riešenie problémov s nevhodným správaním dcéry

17. feb 2024

Ahojte ani neviem ako začať až mi to je trápne 😔 možno má niektoré pochopíte , niektoré odsudite že čo napíšem ale asi mám chorú dcéru na 🧠 totiž to tvrdím už určitú dobu nieje prvá ako dieťa takže takýto vek či chovanie mám za sebou u prveho dieťaťa robí mi také veci že sa pozastavy rozum asi aj u mladšieho dieťaťa od nej . Začnem niečím takým že skoro normálnym u chlapcov. Ona vie urobiť bordel behom jedného / dvoch dní a nerobí jej problém obchádzať to aby sa dostala do postele , veci zo školy či čo má na doma hodí pred skriňu , posteľ , stôl a prekračuje to . Keď ju pošlem upratať izbu je tam aj 2/3 hodiny a nepohne z ničím , pomalí non-stop cigáni a potom sa čuduje že jej neveríme keď hovorí pravdu . Miesto toho aby sa naučila básničku nepovie nič a donesie 5 však sa len vyvadim a dám zaracha . Je strašný legmatik, fakt všetko má u prdele . A jedno z toho čo je asi najhoršie jej lenivosť prešla až k tomu že keď telo dáva signál na to že treba ísť na veľkú ona na to .... A pustí časť alebo ako do nohavičiek.nievo utre a vyhodí na záchode a tak potom chodí v tých za 💩 nohavičkách celý deň . Nemá problém si ich schovať pod madrac , stolík, do skrinky za knižky atď trvá to už dlho . Keď som na to prišla vysvetlila som že keď sa stane nehoda že čo treba urobiť , no ona to mala u prdele . Som už na konci síl s trpezlivosťou už som jej aj pohrozila že ak sa nespamäta pôjde k dr kde jej strčia palec do prdele ani to nepomohlo .po novom som jej pohrozila že pôjde na psychiatriu a my zvyšok rodiny na dovolenku k moru .prešiel týždeň a ona dnes znova pri kontrole mala nohavičky od 💩. Samozrejme bol plač lebo som kričala vadila . Na konci som jej ukázala názornu ukážku pohár mojej trpezlivosti a koľko je aktuálne preliate a že ak už sa preleje ešte zas viac vody už budem nekompromisná. Je pekná chudá .nádherné husté dlhé vlasy a ona sa správa a chová ako 2,r dieťa

Strana
z5
regina22
18. feb 2024

Ty to dieťa sikanuješ. Je z teba v strese. Je to male dieťa. Sa uvedom. Keď sa ti posere,tak ju obím, umy, natri zadok, prezlec, izbu urob s ňou. A prestaň po nej húkat ty krava, ma 10 nie18.

annm81
18. feb 2024

@regina22 Autorka jačí po decku, ktoré má pravdepodobne zdravotný problém, ty zas prídeš s opačným extrémom, že má umývať a natierať zadok 10ročnej. Ženy, to fakt sa nedajú veci riešiť tak nejako primerane problému a veku dieťaťa?

zanny93
18. feb 2024

@lujza123 presne to so sexulanym zneuzivanim napadlo aj mna..len som sa to "bala" napisat..vysvetlovalo by to vela veci..vratane jej spravania..a bordelari su deti vsetky bez vynimky, niekte rozhadzuju viac niektore menej..

maminkadeticiek
18. feb 2024

Mam 10 rocnu,total flegmaticku,leniva v zmysle ked jej nepoviem uprac tak kasle na to,ale neposiera sa a nedonesie radsej 5ku ako sa naucit.Neviem ci je ci nie je chora na hlavu,ale potrebuje jednoznacne sedenie s psychologom a naozaj cim skor.s 12-13 rocnou si uz tak lahko neporadis.Tam uz bude hrat prím puberta.Ries to kym je cas.

reanda
18. feb 2024

po piatich stranach diskusie nemam pocit, ze by si bola schopna problem s dcerou vyriesit.. len sa vyhovaras a obhajujes svoju vychovu.. vobec nie si schopna sa na to pozriet ocami toho dietata.. asi to bude tak, ako to byva casto - nejako to pretrpite do dcerinej dospelosti a ona si to potom po psychiatroch bude riesit sama.. ak to dovtedy vydrzi ☹ alebo skratka bude mat posrany zivot, tak, ako miliony inych ludi ☹

adrianap83
18. feb 2024

No vidíš, že ste našli pôvod. Upravíte stravu a bude to lepšie. No aj tak by som na Tvojom mieste šla za psychoškou. Chápem, že keď si sama na 3 deti (čo je tiež, medzi mami, na jednu ženu až až), času veľa nie je, no ver mi, že Ti jedno sedenie dá viac, ako táto celá diskusia. Jednoducho budeš mať vlastnú vychovnu koučku, ktorú raz za čas použiješ. A všetko zostane medzi vami. Deti ani nemusia vedieť, kam chodíš.

dadis
18. feb 2024

@autorka kazdy robi chyby, si sa uprimne dcere ospravedlnila a snazis sa to napravit. Nieco podobne zazije obcas kazdy rodic, neboj, ak dcera citi, ze ju lubis, odpusti ti to. Netreba robit konflikty, krik, zakazy a byt "razna" na deti, lebo potom vo vztahu vznikaju trhliny a vzajomne sa vzdalujeme. Treba si radsej sadnut a s pokojnym hlasom sa pytat a najma viac pocuvat ako hovorit. Ci uz ide o neporiadok, znamky, nevhodne spravanie, cokolvek. Je to sakra tazke..

zorkahorka
18. feb 2024

@regina22 tak to som zvedava, ako svojej 10rocnej dcere kazdy den s uplnym kludom utieras a umyvas rit 🙈 tu kravu si si mohla tiez odpustiť 🙈

jana_eyre_2
18. feb 2024

@regina22 ty sa uvedom ako sa rozprávaš s ostatnými..

anna777115
18. feb 2024

Mojej dcére sa takto prejavovala alergia na bielkovinu kravského mlieka. Treba, jej dať urobiť test na potravinové alergie a intolerancie. Robí, ho aj pediater

matkahelka
18. feb 2024

ist s dietatom k pediatrovi na odber krvi, ci nema celiakiu. u mojej dcery bolo presne to iste. presne, ale v 6.rokoch. okadene nohavicky, poschovavane, lebo sa chudatko hanbila dat ich take spinave do prania. ona sa schovavala kade-tade, do skrine, za gauc, co sa s placom pucila a nemohla zo seba normalne dostat stolicu. ta extremne tvrda stolica (alebo naopak velmi riedka) je casto priznakom celiakie.

daniela1911
18. feb 2024

Autorka, zo začiatku som ti aj lajkla koment, lebo sa mi zdalo, že píšeš úprimne o probléme a baby ti naložili až moc zbytočne. Potom už ale reaguješ inak v komentoch. Nemusíš sa tu obhajovať ale ani vyhovárať. Ale niektoré tu zas preháňajú s extrémami.
Poviem ti, len ty sama vieš ako to je v skutočnosti. Či sa jej venuješ dostatočne, či sa s ňou učíš. Či spolu upratujete. To že občas zvýšiš hlas nie je na vraždu.
Mám 5 r dieťa. Strašne šikovné ale doma ju “musím” obsluhovať lebo pohodlnosť… robime všetko spolu aby som ju motivovala a aj vytiahla z jej pohodlnosti. Jasne, nejdem porovnávať 5r a 10r. Ale podľa mňa 10r dieťa nevie byt samostatné. Treba sa spoločne učiť, umývať, skúšať, upratovať a pod. A spolu za odmenu užiť spoločný čas.
To kakanie rieš s pediatrom, ale poviem ti jeden príklad z môjho okolia - chlapec na 1.st ZŠ zadržiaval stolicu zo psychických dôvodov a potom sa aj po… lebo už nestihol.
Takze ak nenájdete zdravotný dôvod. Rieš ďalej aj tu psychickú stranku.
A súhlasim s niektorými babami, kroť aj seba, popripade aj ty vyhľadaj pomoc aby si sa zdokonalila svoju komunikáciu a vzťah s dcérou.

autor
18. feb 2024

Popravde na niektoré komentáre sa mi nechce ani reagovať. Buď urážajú čo by ste drahé dámy podľa pravidiel ani nemali podľa pravidiel . A ešte že ju psychicky tiram akože vážne nič nové však žena ktorá ide na potrat je vrahiňa . Žena ktorá po určitej doby vybuchne povie slová ktoré potom trápia je tyran ., žena ktorá pobozká cudzieho chlapa a pritom doma má manžela je hneď ku...a . Rozmýšľam na čo je vážne tento blok na to aby ste sa zviezli lebo dona máte nudni život . Zaujímalo by ma koľko sa venujete svojim deťom keď kritizujete niečo čo ani pravda není . Pre info že sa nezaujimam o dcéru nevenujem sa . Dnes sme boli nakupovať šminky v drogérii mala z toho radosť .. nebojte nezaviezka som ju tam a nenechala nakupovať samu lebo toto by tu niektorá hneď isto napísala . . Každá z vás vo stále na nejaký problém by sa mala zamyslieť aj sama nád sebou . Som tu aj reálne a sem tam babám poradím svoju skúsenosť . Tu mi pár báb poradilo .podporilo iné ste si kôpky jak práve psychické labilne . Na niektoré sa dalo odpovedať normálne ale keď už to niekto preženie nebudem s ním písať ako keby mala pravdu 100 rokov dozadu .

Urobila som chybu , ľutujem , ospravedlnila som sa .

Možno do týždňa vám napíšem že podaktore nemali pravdu a urobili z jablka čokoládu . .

Nebudem sa viac vyjadrovať . Ja ďakujem tým ktoré zažívajú to isté alebo približne to isté a dali to verejne , tie ktoré ste poradili , podporili . . Vám patrí najviac veľké ďakujem zo srdca. Ja verím že toto čo sa robí u nej a priznala sa mi že sa vyrieši zmenu stravy a bude ok . Verím že postoj k upratovanie sa zmení a bude to tak ako to je aktuálne teraz

letfenixa
18. feb 2024

@autorka popravde, v komentároch reagujes hnusne.
To, že má tvoja dcéra krásne husté vlasy, nič neznamená. Ak na ňu apelujes štýlom, taká si pekná a taký neporiadok robíš, tak jej len šrámy na duši vytvaras. Náš syn dokáže urobiť bordel, ako už aj niekto písal, za 20 minut. A nie preto, že je chlapec. Ale preto, že je to dieťa. Máš doma ešte stále dieťa, ešte nie je v puberte, ešte stále na teba dá, si jej jediná a jedinečna mama.
Porad sa so psychológom, ešte stále ťa dcéra počúva. Keď už bude v ouberte, bude to oveľa horšie.

baboadel
18. feb 2024

Ahoj, aj ja mám dcéru má teraz skoro 17 rokov, nie vždy ideme na tú výchovu 100% ale kto to môže povedať, skôr je to také intuitívne. Vôbec ťa nechcem súdiť ani hovoriť, že si zlá matka ako niektoré si dovolili ťa tak posúdiť. Verím, že strácaš trpezlivosť. A práve naopak, ja by som trochu pritvrdila, má iba 10 rokov, takže ty si rodič, ty určuješ pravidlá. Niekedy aj ten zvýšený hlas. Tak neurobí, nemá. Napr. tie gaťuše si pekne preperie sama😀. Som síce staršia generácia, ale tie pravidlá platili aj pre nás a fungovali. Prepáč ale z toho čo si napísala, tvoja dcéra vie čo robí, čím ťa viac vytočí, je sama zo sebou spokojnejšia. Naše babky hovorili : Jednou rukou láska, druhou rukou facka. Je to samozrejme obrazne povedané. Nie som za fyzicke tresty. Hlavne trpezlivosť. Prajem veľa pevných nervov.

autor
18. feb 2024

@baboadel radšej zvýšime hlas ako udrieť áno podaktore matky udrú . Áno capla som po zadku keď bola malá . Po plienke . Nechcem porovnávať no staršie dieťa je v puberte a počuvne má je vážne ine samozrejme že niekedy mi odhrkne tak sa pozriem a poviem meno alebo keď sa postavy nasrato tak vrátim nazad a aby vstali a odišli s úsmevom na tvári 😁 už len vidím pretočené oči a nasratosť že to muselo tak urobiť 🤣. . Ja verím že má možno len skúša a verím že problém vyriešime . Skúšala som vážne hoc ako k nej no stále dokázala človeka prekvapiť a mala som len hubu otvorenú či vážne .
Neviem či mám veľké očakávanie a chcela by som aby sa správali každý už ako dospelí . Chcem aby malo detstvo vhodíme na výlety , dovolenky , akcie . Stále blbneme . Pozornosť má každé dieťa .niekedy som však s časom v koncoch a som rada že o 12 zalahnem

zanka777
18. feb 2024

Ja len že ... Tebe príde normálne vlastnej dcére povedať že keď sa nespamata pôjde k dr a tam jej strčia palec do prdele?!!!!!vážne ti to príde v PORIADKU?!tak potom nie je na hlavu tvoje dieťa ale ty!!!

tiika
20. feb 2024

Vsetka česť, že si tu napísala a hladas rady a pomoc. To znamená, že ti na dcére záleží. Viacmenej v rámci celého kontextu tvojich príspevkov by si mala pracovať na svojom správaní, vzťahu k dcére, štýle výchovy. Možno je ťažké si to priznať, a niektoré zienky sa nevyjadruju dvakrát citlivo, ale je tu vela takých názorov, takze niečo na tom bude, či? Skús porozmýšlať. Ľudia z väčšieho odstupu vidia to, čo ty si možno “zblízka” nechceš priznať. Nie je hanbou si pripustiť chybu, vypočuť kritiku, veď i ty sa zamyslas nad tým, kde je problém.

A k dcére.. áno, jednotlivé veci (neporiadok, zhoršené výsledky v škole, pokakavanie..) samo o sebe by boli v norme, či znamenali nejaký zdr.problem. Avšak všetko spolu opäť v kontexte je vyjadrením toho, že tvoja dcera duševne trpí. Toto sú vonkajšie prejavy. Vyzerá byt veľmi nešťastná, bez zaujmu, motivácie, nieco ju vážne trapi a nie je u nej v poriadku. Vyjadruj jej svoju lásku, podporu, empatiu s jej trápením. Prosím, chod s nou za odborníkom. Môže to byt vážne. Vidíš, že vám sa otvorit nechce. Alebo napis do poradne. Cim skôr, tým lepšie. Nepodceň to 🙏

ibatanecnica
20. feb 2024

jáj keby si vedela čo mávala moja dcéra v izbe. Raz mi jedna známa - psychologička povedala, zatvor dvere a hotovo. Kontrola izby 2x za deň? Preboha to kde je? Mne to pripadá, že nemôže dýchať a toto je výsledok.
A akmáš pocit, že má niečo s hlavou, tak prečo vypisuješ sem? Choď za odborníkom, ten najlepšie zhodnotí situáciu. možno je za tým niečo, a možno ani nie.

emily7384
13. okt 2024

@letfenixa ahoj ako to máte teraz,zájdite k Nefrológovi je možné že má slabé zvierace a tým pádom neudrží stolicu, treba urobiť magnetickú rezonanciu.

letfenixa
13. okt 2024

@emily7384 pomýlila si si adresáta.

emily7384
13. okt 2024

Ako to mate teraz už ste ok?

Strana
z5