icon

Riešenie problémov s nevhodným správaním dcéry

17. feb 2024

Ahojte ani neviem ako začať až mi to je trápne 😔 možno má niektoré pochopíte , niektoré odsudite že čo napíšem ale asi mám chorú dcéru na 🧠 totiž to tvrdím už určitú dobu nieje prvá ako dieťa takže takýto vek či chovanie mám za sebou u prveho dieťaťa robí mi také veci že sa pozastavy rozum asi aj u mladšieho dieťaťa od nej . Začnem niečím takým že skoro normálnym u chlapcov. Ona vie urobiť bordel behom jedného / dvoch dní a nerobí jej problém obchádzať to aby sa dostala do postele , veci zo školy či čo má na doma hodí pred skriňu , posteľ , stôl a prekračuje to . Keď ju pošlem upratať izbu je tam aj 2/3 hodiny a nepohne z ničím , pomalí non-stop cigáni a potom sa čuduje že jej neveríme keď hovorí pravdu . Miesto toho aby sa naučila básničku nepovie nič a donesie 5 však sa len vyvadim a dám zaracha . Je strašný legmatik, fakt všetko má u prdele . A jedno z toho čo je asi najhoršie jej lenivosť prešla až k tomu že keď telo dáva signál na to že treba ísť na veľkú ona na to .... A pustí časť alebo ako do nohavičiek.nievo utre a vyhodí na záchode a tak potom chodí v tých za 💩 nohavičkách celý deň . Nemá problém si ich schovať pod madrac , stolík, do skrinky za knižky atď trvá to už dlho . Keď som na to prišla vysvetlila som že keď sa stane nehoda že čo treba urobiť , no ona to mala u prdele . Som už na konci síl s trpezlivosťou už som jej aj pohrozila že ak sa nespamäta pôjde k dr kde jej strčia palec do prdele ani to nepomohlo .po novom som jej pohrozila že pôjde na psychiatriu a my zvyšok rodiny na dovolenku k moru .prešiel týždeň a ona dnes znova pri kontrole mala nohavičky od 💩. Samozrejme bol plač lebo som kričala vadila . Na konci som jej ukázala názornu ukážku pohár mojej trpezlivosti a koľko je aktuálne preliate a že ak už sa preleje ešte zas viac vody už budem nekompromisná. Je pekná chudá .nádherné husté dlhé vlasy a ona sa správa a chová ako 2,r dieťa

number19
18. feb 2024

Co som tym chcela povedat je, ze ak matka nema potrebu (je unavena) ist do izby 10 rocneho dietata 4 dni za sebou, tak tam moze ist o znacne zanedbavanie a asi problem dietata moze s tymto suvisiet.
Ja mam 11 rocne dieta a som v izbe mojho dietata niekolkokrat denne. Zacinam pusou na dobre rano a koncim pusou na dobru noc.

autor
18. feb 2024

@milanemila nehulakala som po nej píšem to stále

autor
18. feb 2024

Ešte raz sa vyjadrím k téme špinavé nohavičky. Keď som na to prišla nehulakala som .zisťovala som len normálne , povedala som jej že sa má ísť umyť, vyprať špinavé a dať si samozrejme čisté . Napriek tomuto to nerobila vôbec

jana_eyre_2
18. feb 2024

No veď ok (o kričani však píšeš sama v úvode) tak či tak si myslím že to treba riešiť s odborníkom, pretože to nie je bežné chovanie ktoré by sa dalo hodiť na lenivosť.. jednoducho potrebujete odbornú pomoc, od reálneho živého odborníka ktorý sa s vami osobne bude stretávať a počúvať vás, nie len rady od anonymných žien na nete.. jednoducho si myslím že iná cesta nie je a nedá sa to hodiť na to že je len lenivý flegmatik..

vakatko
18. feb 2024

Nehnevaj sa, ale 4 dni si nebola v izbách svojich detí ????!!!!!
Ty ich ráno nebudíš ?? Nejdeš ich večer skontrolovať a zaželať im dobrú noc ??
Podľa toho čo píšeš sa deťom dostatočne nevenuješ, si matka ktorá na nich nemá čas, len prikazuje a trestá, deti sa ťa môžu báť a to špinenie môže byť toho dôsledkom.
Dokonca ani nemáš čas ísť s ňou lekárovi, len sa jej lekármi vyhrážaš, hlavne že si berieš prácu na doma.
Mala by si sa nad sebou zamyslieť a zmeniť správanie, možno by sa aj jej problémy vyriešili. Deti potrebujú milujúcu matku, ktorej na nich záleží !!!

iwesska
18. feb 2024

Autorka,som presvedcena,ze 90% ziem, co ta odsudilo,nema vobec s tymto vlastnu skusenost. Lebo som presvedcena,ze ZIADNA by takyto denno-denny bordel neustala s usmevom na tvari a laskavym dohovaranim 365 dni v roku. Tu si fotia "strasny
bordel" pri kavicke a pritom je tam rozhadzany jeden maly box s hrackami 2-3r.dietata🙄 Moja si ani tie spinave veci neodnesie do kosa,ale poskryva to pod postel, do boxov s hrackami, za zaves. Proste, hlavne aby to zmizlo z dohladu a ona mala pokoj. Pricom zanesenie do kosa, ci zavesenie na vesiak by jej trvalo kratsie. Nie neurobi to. A uz sme s nou x krat upratovali ja aj muz. Vsetko,co sa jej nechce upratat /playmobil, rozne male postavicky,zvieratka,puzzle/,pohadze do jedneho velkeho boxu pod postelou,kde sa uz ani diva svina nevyzna a to je potom na hodiny a hodiny triedenia, bud so mnou,alebo s muzom. Uz sme jej z toho za jej pritomnosti kopu vyhadzali,revala,ani to nepomohlo. Takze take tie mudre rady,ze "upratuj s dietatom" su na 2 veci. My robime a ona sa pozera,alebo sa s tym hra. Fakt som tu este nedostala jednu normalnu radu,ktora by fungovala a sme ju este nevyskusali. Autorka,obavam sa,ze sa okrem kritiky tiez k nicomu nedopracujete. Len to pokakavanie ries urcite.

autor
18. feb 2024

A napíšem k téme 💩 takto ešte . Sadla som si s dcéru nakoľko som včera vážne už vybuchla áno nemala som povedať čo som jej povedala a ešte 10 ročnému dieťaťu uznávam a celé mi to je ľúto . Ospravedlnila som sa jej že som už bola nahnevaná a všetko šlo zo mňa rozplakala sa objali sme sa a začala som s ňou o tomto probléme rozprávať znova . Takže povedala mi toľko prečo to nerobila že sa bála že sa budem vadiť že sa 💩. Pritom som sa ani nevadila pred tým vždy som len prizvucila čo má robiť možno tak skôr prísnejším tónom no nevadila . Druhá vec je prečo a ako sa jej to deje bolo že keď si kreslí alebo píše a cíti že už treba že ona to chce dokresliť atď s keď už ide že nedokáže to už udržať a časť vyjde von . , povedala som jej že ak to bude pretrvávať budeme to musieť riešiť že to urobím nasledovné tak že sa opýtam dr čo a ako a je lebo čo sa robí není ok a že takto nemôžeme ísť nikam ani . Objala ma a že sa pokúsi to zmeniť . V škole sa jej to stalo 2 x ináč doma že vždy po obede 🙈 takže teraz nahodím k nej správanie ako k 2 ročnému dieťaťu pravdepodobne a kontroly ktoré som jej povedala aké cca bude v čase .
Čo sa týka času tráviť s ňou .trávime až veľa sme si blízke nie len s ňou ale aj so starším dieťaťom a samozrejme aj mladším dnes má sľúbené nakúpi na ktoré sa teší . Sľúbila som jej hotovosť ak sa to zlepší do 2 týždňov aspoň o niečo . . Ďakujem za vaše všetke komentáre a áno dotkly sa má podaktore komentáre či časť no viete súdiť druhých a nebiť v tej koži vie každý . Neprajem nikomu takéto niečo prežívať . Pochopia to len tie ktoré majú rovnaký problém a vidím že som tú jednu či dve úplne našla totožné čo majú to isté . Ďakujem aj tým čo má pochopili neviem či len tak aby neboli ďalšie ktoré hneď hodia hejt alebo úprimne no aj za to som vďačná. Uvidím ako sa situácia vývine za 2 týždne . A budem riešiť už nejako ďalej . Možno by som skúsila železo ak by lebo je aj chudá nepriberá pritom je takže ako som čítala u pár ľudí možno má nízku hladinu železa . Prinajhoršom bude mať teraz preventívnu tak krv budú brať tak sa uvidí akú má hladinu železa .

Ešte raz ďakujem

autor
18. feb 2024

@vakatko naučila som si deti moja drahá že sa zobudia na budík a prídu dole . Hovorí sa tomu samostatnosť . Dobrú noc objatie a pusu majú každý večer každá .takže papa moja 😘

number19
18. feb 2024

@iwesska Ty tiez v ramci normalu nejdes cele 4 dni do izby svojho 10 rocneho dietata?

autor
18. feb 2024

@iwesska presne tak . Akože toto robila aj moja takže každý týždeň som jej pomáhala to triediť . Čo bolo zle vyhodili . Koľko x už išlo niečo bokom čo sa posunulo .teraz sme v štádiu že nemá tam žiadne hračky . Max box kde má veci čo tvorí a knižky a plišakov čo si vybrala . Teraz čo sa týka poriadku v izbe je to tak že či boli či nie koleno idem hore na poschodie 2 x na kontrolu zatiaľ to je na 1 a som spokojná ... Áno ten bordel bol neúnosný a ešte keď ma koberec je to 🙈🙈🙈🙈

iwesska
18. feb 2024

@number19 Mame maly byt,takze vzdy,ked idem kamkolvek do tej izby vidim a je mi na 🤮,ale radsej by som ju nevidela,to je fakt. Ci ju rano pred pracou budim,alebo pridem z roboty,vyzera to stale rovnako. A ja musim riesit aj kopu inych veci,nie detsku izbu od rana do vecera. Tiez sa vyobijmame a vybozkavame kdekolvek v byte pred spanim,ked pride za mnou. Takze autorku chapem,ze ked vie,co ju na poschodi bude cakat,radsej tam ani nechodi.

autor
18. feb 2024

Neviem veľa z vás písalo že by sa malo deťom pomáhať upratať izby ..mne to však príde už cez ,/ aby sa pomáhalo 10 ročnému dieťaťu upratať izbu však ten bordel urobilo to dieťa ako sa má naučiť že si ma uprataytym že to uprace rodič? . Ja keď uvarím a mám špinavý riad mám nechať ho tak ? Lebo však druhý za mňa uprace . Už v škôlke sa deti učia upratať si hračky . Nemám rada bordel .niesom ale žiadna tá čo musí mať všetko typ top .. nastalo pravidlo ktoré teraz funguje je to len 2 týždne ale funguje .. ty čo nemajú deti flegmaticke môžete byť šťastný a neposudzovať hneď . Ale čo iné sa tu dalo čakať ako posočovanie , hejtovanie ale takým poradím si kúpiť toaletný papier od Reného ☝️

number19
18. feb 2024

@iwesska Tak v tvojom pripade je to OK a tvoja 10 rocna sa ti nepokakava a neskryva to, ci?
Ale ja v tomto autorku nechapem. Neist do izby dietata 4 dni je podla mna cez ciaru. A az ked nastalo to kadenie zacala chodit do izby castejsie...snazim sa len pochopit kde moze byt problem...a ten som aj jasne vyjadrila. Dcera asi potrebuje viac pozornosti od matky. Ale len dedukujem-.

autor
18. feb 2024

@iwesska tak toto máš pravdu fakt keď bol aj manžel doma povedal ani tam nechoď.🙈

atinkaa
18. feb 2024

@autorka, tak zistovat u ucitelky, ci ich pusta na WC je pre teba chulostive a riesit to aj takto hnusne s 10rocnym dietatom, ktore sa podla mna aj tak hanbi, ak ma intelekt v norme nie?

Skus sa ozaj zastavit u psychologa sama a prebrat svoje vychovne postupy. Najviac si toho o sebe, o vas napisala medzi riadkami, ked mas pocit, ze si nenapisala akoze nic hrozne.
Pises, ze starsie dieta zvladalo vsetko tip-top od prvej triedy, starsie je o kolko starsie ako tato dcera?
Ked islo dietatko, ktore ma problem do skoly, tak to najmladsie malo kolko?

Pokakala sa prvy krat v skole? Doma? Reakcia bola?
Mne pride, ze si ani neuvedomujes co ta tvoja vychova robi, mimochodom aj deti v jednej domacnosti su ine - teda temperamentovo, tym ako zvladaju alebo nezvladaju naroky, ktore su na nich kladene, nemozes to len tak sucho porovnavat. Dolezity je aj rozdiel vekovy medzi detmi, mozno si sa hned prestala venovat tomu dietatu a nastupilo babatko, ktore sa vam narodilo. Aj tam vie byt motivacia starsieho dietata stat sa znova mladsim, aby sa aj mne zas venovali. A nie je to ziadna patologia, je to prirodzena tuzba dietata mat ta pre seba, ako mamu, ako vludnu bytost, nie ako kontrolorku hygieny a bacharku. Nic v zlom, ale tak mi to prislo, 2x denne kuknem poriadok na ubykaci ....predpokladam, ze tiez by si bola nadsena z takeho vztahu, ak by 2x denne niekto prisiel a popozeral, co kde ako mas urobene....

Uz len to ako o dcere hovoris znie drsne a vobec mi nejde o zdrobneliny a beriem aj to, ze kazda mame nejaky prejav.

vevesh
18. feb 2024

@number19 pozri, to dieta, ak sa nehnevas, rozhadzuje pokakane veci kade tade, lebo vsak sa len osprchuje a je to. Po x-miliontom napomenuti ti prasknu nervy, budes vrieskat a dieta ti zacne veci schovavat, aby si nekricala a ono malo klud, ze nemusi nic spravit. Az pokym to nezacne zapachat a musis ist ako polovnicky pes a najst, kde vsade sa to da skryt. Popritom ti bude dieta vehementne klamat, aby malo klud a dufat, ze naslo tak dobru skrysu, ze to nenajdes....tam fakt treba skusat a skusat, co zaberie. U nas zabralo, ze uz neboli ziadne nohavicky, a teda nemala to ako skryvat (v nohaviciach skrkatko neudrzis- vyjde stolica takmer nakompletku, nie ako v nohavickach). A tiez nohavic nie je doma 30ks, ako nohaviciek, a nohavice-hlavne dzinsy su aj velke na skryvanie, nie ako 10x10cm latky, ktoru suchnes do salu, dekoracky zamotas, skolskej tasky das, ci desiatoboxu.....kto si nezazil, tazko to pochopi....

zuzana76
18. feb 2024

tak ja si myslim, že to normalne u 10 rocneho dietata nie je, na rozdiel od prvych komentarov. Skusila by som psychologa, dcera vami pekne manipuluje a je to typ "mam hlboko v paži"

vevesh
18. feb 2024

@taminka1986 netrapi- su deti totalne flegmaticke, co maju toto absolutne na haku- hlavne, ze nic nemusi, to je jedno, ze nebudu kamarati, ze musi vydrzat trochu kriku- hlavne, ze bude po jeho a nemusi....

zuzana76
18. feb 2024

tvoja dcera je tak lemrava, ze ani na zachod sa jej nechce dobehnut, ide az v poslednej chvili a nedobehne, asi by som sedela pri nej, kym nepoupratuje, bez odlozenia hraciek ziadna dalsia hra

zuzana76
18. feb 2024

neupratuj s nou, ale sed v jej izbe, kym neuprace

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
sella38
18. feb 2024

A kde je v tomto celom otec?

autor
18. feb 2024

@sella38 v práci v zahraničí . Som na všetko viac menej sama aj prácu mám len na pár hodín v týždni no musím si sem tam vziať aj prácu domov . Nieje to však vždy

vakatko
18. feb 2024

@iwesska
deti tiež nechávali veci pod posteľou, povedala som , že periem len veci z koša na prádlo. Ked si nemali čo obliecť pochopili, nemusela som kričať ani sa vyhrážať.
Autorka tu dostala veľa dobrých rád aj kritiku aby sa nad sebou zamyslela.
V každej domácnosti sú problémy ale krikom a vyhrážkami sa nič nevyrieši.

autor
18. feb 2024

Myslím že už sa prišlo na kameň urazu . Nedalo mi to vedela som že to nebude len tak že ešte tam je tajomstvo nejaké . Postavila som sa k nej objala a povedala je ešte niečo čo by som mala vedieť a z nejakého dôvodu sa to bojíš či hanbíš povedať? . Išla trochu do pľaču 😔 bála som sa čo mi povie normálne a ona že zadržiava stolicu lebo že ju to bolí keď tlačí nečudujem sa jej že keď nejde 2)3 dní napr že je tam toho predsa veľa a už to neudrží keď to ide 🙈😔 .
Takže prosím že je lenivá atď dajme bokom je flegmatik to už potvrdila aj učiteľka . Upratovanie zatiaľ funguje a verím že ďalej bude .
Rada čo je na to aby stolica bola mäkšia či to riešiť čipku? Či ako ?

dadis
18. feb 2024

Su glycerinove cipky pre deti - ale skor by som isla cestou k navyku na stolicu kazdy den - viac vlakniny, ovocia, kompot, rano teply napoj, chvilku bez stresu posediet..aby sa vytvoril navyk ist kazde rano na velku potrebu.

vakatko
18. feb 2024

Piť veľa, veľa tekutín, každý deň zjesť jablko, hrušku so škoricou a PROBIOTIKA.
Jesť zdravé tuky losos, avokádo, olivy, kokos do ovsenej kaše s jablkom, chia semienka, chia puding ....
Akútne pomôže jogurt s pomletými ľanovými semienkami.
Som rada, že sa to vyriešilo 🙂 všetko dobré prajem.

autor
18. feb 2024

@vakatko ,
@dadis neviem ako vyriešiť ráno tam nevzniká čas na to aby mala neviem koľko času na veľkú potrebu nakoľko 6:20 vstávajú . Oblečú , časy v kúpeľni , raňajky také ľahšie, potom zuby a 7:00 už idú obliekať a obúvať na autobus čo ide o 7:15 . Nedá sa mi ich voziť nakoľko mladšie dieťa je úplne inde na inú stranu v škôlke. Takže tam by som sa bála aby to nemusela zbytočne robiť v škole aby neprišlo náhodou nehoda v autobuse lebo sa jej bude chcieť. Zväčša ale že sa jej chce v škole to je ale že sem tam a potom doma . . Veľa veci nemá rada 🙈😬 ale jogurty , jablká , chorá puding si už vyskúšala a bolo ok , ovsené kaše. Ale keď považujem o 11 mala práve kašu a asi o pol 1 keď som šla za ňou a tak a povedala tak sa jej zrazu chceli tak šikovno šla . Bez nehody do nohavičiek popravde som bola v momente šťastná ako keby urobila prvé kroky . Popravde kto nezažije nevie čo to je 😔 ja viem že som urobila chybu priznávam si ju vybuchla som . Ospravedlnila som sa jej už 3 x keď sa mi priznala čo ju trápi tak sme si poplakali spolu .
Ďakujem veľmi pekne .

vakatko
18. feb 2024

Porozprávaj sa s učiteľkou, že mala problémy so stolicou, aby ju pustila počas hodiny na toaletu.

fairyy
18. feb 2024

to porovnavanie so starsim surodencom robis nahlas ? resp prisla niekedy veta staci aj vo vedlajsej izbe(deti nie su hluche), ze surodenec toto nerobil? reci ako bol v niecom surodenec lepsi a pod? ak ano mozno tam skuste zacat..mozno to ju trapi...ale ako vravim, musite hladat, co to naozaj je