icon

Rozbité okuliare v družine

29. sep 2022

Dobry den, dnes mi volali z druziny v skole, ze syn pri hrani futbalu, zle kopol loptu a zlomil okuliare ziakovi, ktory ho nehral. Ziadaju preplatit plnu sumu, nemala by sa zaplatiť len alikvotna cast? Tento rok skola nevyberala peniaze na poistenie veci v skole. Moj syn tiež nosi okuliare a dvoje mu tiez nechtiac zlomili, no bolo mi povedane, ze vychovávateľ nemoze dohliadat vsetko.

Strana
z2
vevesh
30. sep 2022

@terezka1947 pri detoch ano. 2x sa nam stalo, ze detom v skole rozbili okuliare a poistovna uhradila okuliare v danej vyske. Ja som zaplatila iba 20e za samoucast + 20e nova poistka. Vyska poistky zavisi od poistnej ceny okuliarov.

zuzinka888
30. sep 2022

@syslik81 ano presne. A prikazat lopte ktorym smerom ma odskocit.🙈🙊

atikab
30. sep 2022

@skeblicka77 velmi prakticky nazor 😉 Ved nech si pri futbale "decko" da dole okuliare, co tam po tom, ze nic neuvidi! A este lepsie v zavere tvojho prispevku, vylucit ho z aktivit a laskyplne mu dovolit sledovat santiacich spoluziakov z dialky! Veru empaticky pohlad...

veronicka88
30. sep 2022

Premýšľam....ak by mi syn doniesol rozbité okuliare lebo hrali futbal....HM....neviem no...ja by som asi enziadlaa náhradu škody. Chodí na hokejbal,kúpili sme ohybné rámy s tým,že ak sa niečo stane bohužiaľ. Je to šport. Tak ako hrali futbal v družine. Takisto je to šport. Nedá sa tomu zabrániť. Neviem či by mi vôbec napadlo pýtať náhradu odnrodicov dieťaťa ktoré koplo loptu(že by som samozrejme dala do obálky 50eur a zanieslanrodicom ak by to bolo moje dieťa o Tom nepíšem)ak by ich to nenapadlo samé určite by som nič nevydrankavala násilím. Stat sa stalo. Mi to príde podobne ako keď syn. Hokejbalu doniesol na polovicu zlomenú značkovú hokejku že vramci hry mu sekol po nej kamarát nechtiac a zlomila sa...tiež som nešla za rodičmi toho chlapca a napytala peniaze....

ukulela
30. sep 2022

@skeblicka77 ja bezokuliarov nevidim. Ako decko aim nosila min 4 dioptrie. Musela som ich mat aj na TV, lebo nechytim ani loptu.
Nam teraz v skolke nekali poistku na stratene veci, ci co... nieco sa musi dat aj pre takyto pripad.

letfenixa
30. sep 2022

@ukulela je možnosť rôznych typov poistenia, ale nie cez školu

rakywanda
30. sep 2022

Dcéra má okuliare a podľa tu niektorých názorov by sa mala vyhýbať hrám s loptou - na každej telesnej hrajú loptové hry, čiže má 2 hodiny lapiet na lavičke a najlepšie v druhom okrese, aby ju náhodou lopta netrafila. Alebo si dať dolu okuliare a to neuvidí ani veraje od dverí.
Učím v MŠ, mám deti s okuliarmi, to ich treba izolovať, aby im iné dieťa nechtiac nepoškodili okuliare? Sama mám okuliare a keď si chlapci kopu loptu (v tomto veku ide lopta často inam ako mieria), mám byť počas pobytu vonku schovaná za rohom? Či tiež dať dolu okuliare s dioptriami mínus 4?
Stalo sa? Stalo. Chlapec určite nekopol tu loptu do druhého naschvál a ten druhý určite sa naschvál nepostavil tomu kopajucemu do rany. Treba to v kľude vyriešiť a nie hneď skákať ako čertík z krabičky.

simca06022011
30. sep 2022

Alebo mozete zabudnut na incidenr rozbitia a nahlasit to ak je trieda poistena kvoli stratam, ako stratene okuliare...

vevesh
30. sep 2022

@rakywanda moje deti maju silne dioptrie, ale ucim ich aj diferencovat a nech same odhadnu, kedy je uz riziko rozbitia okuliarov velke a kedy zanedbatelne. Napriklad pri gymnastike ich davaju automaticky dole, ale pri loptovych hrach ich potrebuju (tam si potom same deti beru "nahradne okuliare"). Toto sa musia aj samotne deti naucit, ze aj oni maju davat zvyseny pozor, lebo druhe deti nevedia a nechapu, co to je nosit okuliare, ze bez nich nevida a ze v sucasnosti stoja cely "majland" a nebudu mat hned zajtra nove, ak sa rozbiju... ja osobne nemam na to nervy sa natahovat s niekym a este obvinovat deti a ucitelku, kto co nedaval pozor a mal a ze to bolo drahe. A ci clovek aj peniaze uvidi... Stalo sa? Stalo, poistka poriesi.... 🙈🙉🙊

kaktusik007
30. sep 2022

no stat sa to mojmu synovi tak vypenim..... ale to tym ze ma diagnozu aku ma a pri cene 180 eur za JEDNO !!!!! jeho sklicko plus ram.... fakt nemoze mat v sufliku nahradne, nemam na to ;(.

takze ja mam poistenie zodpovednosti, ak by cosi taketo spravili moje deti, a proste rovnako ocakavam pri poskodeni nahradu skody od inych a ano, pytala by som zaplatenie okuliarov - hold, za to ze su to deti a bolo to nechtiac ja naozaj nemozem! a musite same uznat, ze platit iba za skla 360 eur je proste fakt vela.

vevesh
30. sep 2022

@kaktusik007 je to vela, ale velmi vela ludi toto poistenie nema. Vsak kopec ludi ani zrps nezaplati- a cakat, ze ti niekto da v dnesnej dobe 400e za okuliare, lebo sa stalo bez umyslu ci zavinenia....no skor sa dockas, ze nosorozec bude prdiet duhu ako zaplatene okuliare....🙈🙈🙈

nafka0483
30. sep 2022

Tak ja som asi jedina divna, ale ja by som to automaticky zaplatila. Ak moje dieta sposobilo skodu aj ked neumyselne tak za to zodpovedam.

Ak vam sused neumyselne vytopi byt? Ak dieta kopne neumyselne loptu a rozbije okno? Tiez by ste to nechali tak. Asi by ste chceli aby vam skodu nahradili.

sense
30. sep 2022

Moje dieťa má tiež okuliare a náhradu by som nežiadal ale tiež mame okuliare poistene v optike (nežijem na svk), à aj keby neboli poistene pokiaľ by sa to stalo nechtiac by som náhradu nežiadal ale... Potešilo by keby matka dieťaťa náhradu/príspevok na nové ponúkla. Keďže okuliare su dosť drahé.
Navrhla by som matke poškodeného uhradiť polovici nákladov na opravu ak je ta možnosť ak sa opraviť nedajú tak polovicu ceny okuliarov

asocial
30. sep 2022

@syslik81 vidiet, ze nemas sajnu. Toto je druzina, nie telesna. Na telesnej co spravis, zavres deti, co nehraju loptove hry do satne? Ako za to moze ucitel? Nasa skola ma mini pidi dvor, striedame sa vonku tak, ze sme tam vzdy nejake tri triedy, lebo sa viac nezmesti. Niektore decka hraju futbal, niektore basket, ine sa nahanaju a hraju ine hry. Kazdy den niekto spadne. Minule prvak nestastne spadol a rozbil si hlavu. Ako si predstavujes, ze ucitel bude stat ci sediet pri kazdom ziakovi, najma ked ich je na 1 dospeleho 25? K teme: ja ako rodic - nenapadlo by mi ziadat peniaze od ineho. Viem, ze okuliare su draha vec, ale uvedomujem si, ze pri detoch sa take stane.

terezka1947
30. sep 2022

@kaktusik007 aké sklá máš,že sú také drahé?nejaká speci dpt,či drahšia optika?

kaktusik007
30. sep 2022

@terezka1947 ma prizmy, velke dioptrie, a este nejake veci tam - ano, platim aj za stensenie - ale taketo "luxusne" priplatky su 35 eur za sklo, co pri tej cene uz neriesim...

ja som vytocena vzdy na poistovnu - ze da 10 eur doplatok za sklicko a neriesi, aku diagnozu ma decko.... ak by som nemala na tie sialene doplatky, dieta by mi chodilo po svete takmer slepe, lebo mama nema na okuliare? najlacnejsie nam robia vo fokus optike, tam sa snazim chytit tu ich zlavu 50% na ram alebo sosovky v pripade celych okuliarov ---- a opticka sa vzdy divi ze my sme jedini, ktori maju drahsie skla ako ram...

kaktusik007
30. sep 2022

@vevesh za skodu su zodpovedni rodicia. Ak nemaju poistenie zodpovednosti - ich problem v tom ze to musia zaplatit a moj problem v tom ze sa mi to bude tazsie vymahat..... ALE - kedze vynimocne ma synove okuliare stoja do 500 eur, ja by som to nemohla nechat len tak 🤷🏼‍♀️

vevesh
30. sep 2022

@kaktusik007 no mne by tiez bolo za tazko, ked by decka rozbili 400e okuliare- to sa nam aj po tyzdni naozaj stalo u jedneho dietata. Ale ty tie peniaze od tych rodicov nevymozes. Prave preto mam ja poistenie okuliarov mojich deti, ze sa s nikym nemusim handrkovat, ci a kedy mi peniaze vobec daju a moja poistka to zatiahne bez akychkolvek reci. Pretoze, ked to bolo neumyselne a nedajboze bez svedkov, tak neuvidis ani cent a este aj tebe nalozia, co od nich chces take prachy a toboz, ked su nejaky socialny pripad, co od vyplaty do vyplaty.....

vevesh
30. sep 2022

@terezka1947 ja tiez davam okolo 300e za skla- lebo stensenie do ramov, ochranny potah proti poskrabaniu+ modry filter na pocitac/telku. Najlacnejsia varianta skiel bez akychkolvek extra ma vyjde na 100e, ale to maju decka ram ako spred 30 rokov s popolnikovymi sklami🙈🙉🙊

vevesh
30. sep 2022

@nafka0483 vies co, ak sused neumyselne vytopi byt, tak tiez ak nema poistku, tak len nejake chabe prepac sa dockas, ak vobec- to sa stalo rodicom🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️. A chcem vidiet, kto sa pojde sudit na sk kvoli tomu🙈🙈takze neocakavam ani velku ochotu ako tam, ani pri drahych okuliaroch. O tom potom, ze niektori maju aj svedomie a nedalo by im to, neuhradit vzniknutu skodu. Ale ja som sa doteraz s tymto nestretla, asi som mimon...👁👁👁

terezka1947
1. okt 2022

@vevesh zaujíma ma to,lebo celkom mám prehľad v tej oblasti,no bežné dpt a tak drahé "sklo" ma zaujalo.
@kaktusik007 to áno,prizmy,stencene,atď,to sa uz vie vyšplhať.

nafka0483
1. okt 2022

@vevesh Chabe prepac? Riesim cez svoju poistovnu a bohuzial budu vynahat skodu. A ano isla by som sa aj sudit, ved to nie je normalne.

pupava36
8. okt 2022

@vevesh prosim kde sa taju poistit okuliare??? Este som o tom nepocula🤷‍♀️

lucyla38
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2