Rozmaznaný školák
Dievcata moje, musím sa vyzalovat pretože už fakt neviem ako ďalej som dnes taka smutná sama zo seba aj zo syna. Pred časom som tu písala ze mam veľmi rozmaznaneho syna. Začala škola a on sa správa úplne katastrofálne. Vôbec sa nechce učiť, písať DU. Proste hodí mi ich že on to robiť nechce a hotovo. Maju sa učiť básničku nie proste nie. Tak som mu vzala mobil, zakázala TV. Nepomohlo. Proste sedí pozerá do blbá... Je nedeľa a on vôbec není pripravený na pondelok do školy. Pýtam sa ho Darko môj prečo sa nechceš učiť? A o mi odpovedal lebo nechcem a co. Vysvetľujem kričím. Samozrejme aj manžel dohovara. Priznám sa včera mi ruplo.. nervy a zbila som ho. Pretože je drzi. A on ešte skoro do mňa sa pustil, keď to videl manžel udrel ho aj on. Bitka vôbec nepomohla... Ani pekne slovo ako ešte na nho? Som zúfalá chce a mi plakať....
@lauriema tvoj syn vie, ze babka sa ho zastane, babka dovoli, babka da peniaze, tak si dovoluje. Tvoj syn vidi, ze nie si pevna v postojoch, lebo vidi, ze babka aj tebe keca do vychovy. Jednoducho pre syna nie si autorita. Si prilis makka a benevolentna. Tou makkostou robite synovi medvediu sluzbu. Ja som bola na deti v tomto veku velmi prisna a nepovolila som, nemohla som si to dovolit, lebo som mala tiez muza na tyzdnovkach, tak mi nemohli skakat po hlave.
@lauriema pises "inak aj by mi to bolo ľúto, viete aký je zlatý chlapec, krásny na šport šikovný, zručný..." Zlaty, nezlaty, krasny, nekrasny, toto ho neospravedlnuje. Takto sa 8 rocny naozaj nemoze spravat, bez respektu k rodicom. Kto ti bude strazit tu 7 mesacnu, ked pojdes do prace?
@lauriema ked neviete co a ako, poradit sa s ucitelom (a mozno aj psychologom). U nas tiez prostredne dieta skusalo pri nastupe do prveho rocnika- ulohy robit nebude, citat a pisat tiez nie. Pripravit sa do skoly- naco. Dostavalo same poznamky- no a co. Dostavalo naviac ulohy- on to robit nebude. Na zakaz bola reakcia- mne je to jedno. Cokolvek som zakazala, bolo jedno. Tak som nabehla do skoly a s triednou sme urobili plan- co neurobi/nestihne doma, musi pisat v skole...ale namiesto telesnej, vytvarnej alebo pocas vyletov a ked nebude stihat, tak bude sediet po skole.....a cuduj sa svete, par krat dieta neslo von z ostatnymi, neslo na vytvarnu...a zrazu sa dali ulohy robit. Len to treba komunikovat s prislusnymi ludmi, ako pristupovat k takymto individualnym tvrdohlavcom.
No jedine do vojenskej školy, tam sa s ním nikto maznat nebude a drobatko sa naučí úcte k starším 🤷🏼♀️
@lauriema nech sa páči
@rubinka nemusi, sama som si s tym presla pri 2 detoch. Pri starsom zakaz v pohode fungoval, pri mladsiom nulove nic. Ani zakaz vyletov, kina, hraciek, kamosov, netu, telky, sladkosti, druziny- nic, nic, nic. Dieta bolo schopne prist, hodit tasku do kuta a lezat na posteli do druheho rana- z trucu. Zabrali az "tresty v skole", ze nemohol byt so spoluziakmi, ale musel dopisovat to, co doma odmietol...a zrazu sa dalo aj doma ulohy robit.🙃🙃
Bitka nepomôže, môžu ti to radiť koľko chcú. Fakt nie. Kedysi sa deti rodičov báli, učiteľov tiež.. Proste rešpekt. Teraz sa ti dieťa postaví. A kľudne ti vráti. A netuším z kade sa to nabralo. Ale počúvam to bežne. Moja dostala tento týždeň jednu, hadam celú školu nedostala ani raz a ani v škôlke sa nepamätám , lebo fakt brutus vec vyviedla a upozornena bola hádam 10x predtým. A ešte bola urazena, keď sme sa rozprávali tak vraj som nemala doovd. Tak som ju teda odsikovala k tomu co vyviedla a ukázala jej to a bola ticho zrazu. Ty máš celkovo problém aj podľa ostatných tém. Syn je rozmaznany a za jeden víkend to nezmeníš. Všetko si berieš na seba, čo je tvoja vizitka co nie je.. Zlatucky je keď niečo chce, nemas srdce mu nedať atď, krásny šikovný... .. Nuž bohužiaľ nie je. Môže byť aj najkrajší keď zdvihne ruku na mamu a neviete si s ním rady. Ja by som navštívila výchovného poradcu a kľudne psychológa. Ale ako sama vieš u vás je veľa vplyvov na syna. Ty sama nič nezmôžes lebo si mäkká a on to vie. Vybuchnes ako sopka a potom zase vychladnea a tutuli mutuli. Strašne ťažko sa to mení, treba byť kľudný a dôsledný, trvať na svojom.. Inak ak psychológ povie A a manžel s dedkom povedia B, tak čo bude? Co vraví babka jedným uchom dnu a druhým von a nech sa zduva. 8 ročne dieťa už aj nejaké povinnosti ma mat. A hlavne žiadne peniaze a nákupy a somariny. Ako dar na sviatok, za odmenu od rodičov ale určite nie Len tak. Naučí sa ze mu všetko padne do lona co si piskne, nič si nemusí zaslúžiť, nič nemusí robiť.
@rubinka peniaze od babky a dedka... Bez toho nevydrží 😂
@lauriema zbezne som precitala tvoje starsie temy. Na jednej strane svoje deti strasne lubis, doprajes im co im na ociach vidis, ale ty sa k nim nespravas vobec ako matka! Ty si pre ne ako starsia sestra, ktora ich mazna, lieta im okolo zadkov, necha si od nich skakat po hlave. Fakt neviem, ako toto dopadne, ked sa vracias do prace a o deti sa ti bude starat zasa niekto z rodiny. Zasa ine pravidla, zasa ina vychova. Myslim, ze robis obrovsku chybu. Radsej sa uskromnite a zostan doma a daj si decka do poriadku.
ahojko moj nazor zla vychova, to je vsetko. pises ze mate pravidla a tie dodrzava. to nie je pravda. kedze jednym z pravidiel by malo byt ze sa bude ucit do skoly a evidentne to nedodrziava... napiste si pravidla na papier, nastenku... nie vela max 10 jasnych kratkych a tie musi dodrziavat napr. cas vstavanie, spanku, poobedne ucenie, hranie sa za akych pravidiel, pomahanie v domacnosti... a aky "trest" nasleduje na ich nerespektovanie. to ze on bude bez mobilu (ja to volam elektroniky lebo vsetkeho, mobil, psp, pc, hudba, tv...) nie je problem problem je to ak predtym musi dokoncit aktivitu ktoru nespravit a nasledne aj tak dostane dany trest napr. 1den bez... ale aktivitu dokonci, ak nie ok 2dni trest, ak dalej vyvadza ok 3dni trest tak navysovat trest az kym danu aktivitu nedokonci, dieta si casom uvedomi ze aj tak danu vec musi spravit a este aj tak ak robi sceny ma zaracha nauci sa ze po 1x upozorneni hned nabehne a spravi to ak nespravi zaracha a na 110% platit. inak si vychovas dieta ktore nebudes zvladat a tieto pravidla si zaved aj so starymi rodicmi! 🙂 na druhu stranu ak nieco spravi nad ocakavanie treba pochvalit a hlavne zrus peniaze tie kazia charakter tak maleho dietata za peniaze si lasku a priazen nekupi to treba vysvetlit starym rodicom!!! lebo ak budu bez prijmu co vnuk sa im otoci chrbtom lebo nebudu prasule?? a hlavne si uvedom bitkou nic nevyriesis len dieta naucis ze ked ty udries aj ono moze udriet tak preco by to nemohlo robit aj ono??!! toto mu treba jasne vysvetli ze to nie je riesenie. dieta je obrazom vlastnych rodicov, takze ako sa spravate vy tak vyzera aj vase dieta drzim palceky s vychovou
Neskusala si sa s nim ucit tak,ze naor.nieco sa uci a ty sa tvaris,ze wau to som nevedela. Proste sa robit hlupou alebo ucit sa spolu s nim. Ze diktat budete pisat obaja. Trebars muz by vam diktoval.alebo si vymyslaj vety a bude pisat aj syn,aj ty. Potom si navzajom opravite diktaty.on tebe,ty jemu. To iste priklady,ze napise on tebe priklady. Proste skola hrou. Na taketo deti,ktore sa nechcu ucit niekedy aj toto zaberie. A vela chvalit,posmelovat. A ucit sa,aj ked nechce. Musi si sadnut nad knihy aj ked reve,ale musi. Chce to vela trpezlivosti a musis ho za mesiac nejako nastavit,lebo ked pojdes do prace,zblaznis sa od nervov. Takisto s citanim. Kusok precitas ty,kusok on a posmelovat ho ....no vidis ako super ti to ide,paradne si to zvladol...
A čo psychológ? Už ste dánskeho navštívili?
Preco ma 8r decko mobil??? A co robieva potom cele dni? Ja fakt neviem co poradit..u nas je tvrdy rezim a dievcata posluchaju od malicka.maju respekt,staci ked zvysim hlas..to ako je ku tebe drzy ,to on odniekal musel pochytit...bud sa tak rozpravate vy medzi sebou alebo nevhode TV programy atd...tiez si myslim ze ho treba zamestnat!ked hovoria ze je sportovo zdatny ,musite ho dat na nejaky sport viackrat do tyzdna nieco co ho bude bavit a motivovat.zatrhnut vsetky peniaze a blbosti od babiek,atd.

@lauriema Ahoj, ja som Ti uz v tej predoslej diskusii pisala... Konzultuj to so psychologom, chod sama, pripadne s manzelom, prve sedenie je bez dietata. Na toto si uplne zjavne kratka, poradi Ti co a ako, Ty uz nevies co s nim, nic na neho nezabera, no tiez uz mam dojem, ci tam okrem tej nevychovanosti nebude u chlapca aj nejaka ,,diagnoza,,. Treba to podchytit, riesit, nevzdavaj to, rob s tym nieco, je to v prvom rade pre jeho dobro, az potom pre vas ako rodicov a rodinu. Urcite hy som sa zastavila aj v skole, ako sa sprava tam, ako spolupracuje, ako respektuje p. ucitelku. Uz vcera bolo neskoro, konaj. Robit s tym nieco chces, problem vidis, to je zaklad. Drzim palce.