Rozmaznaný školák
Dievcata moje, musím sa vyzalovat pretože už fakt neviem ako ďalej som dnes taka smutná sama zo seba aj zo syna. Pred časom som tu písala ze mam veľmi rozmaznaneho syna. Začala škola a on sa správa úplne katastrofálne. Vôbec sa nechce učiť, písať DU. Proste hodí mi ich že on to robiť nechce a hotovo. Maju sa učiť básničku nie proste nie. Tak som mu vzala mobil, zakázala TV. Nepomohlo. Proste sedí pozerá do blbá... Je nedeľa a on vôbec není pripravený na pondelok do školy. Pýtam sa ho Darko môj prečo sa nechceš učiť? A o mi odpovedal lebo nechcem a co. Vysvetľujem kričím. Samozrejme aj manžel dohovara. Priznám sa včera mi ruplo.. nervy a zbila som ho. Pretože je drzi. A on ešte skoro do mňa sa pustil, keď to videl manžel udrel ho aj on. Bitka vôbec nepomohla... Ani pekne slovo ako ešte na nho? Som zúfalá chce a mi plakať....
@lauriema Treba si sadnúť čo najrýchlejšie so starými rodičmi a ja by som sa ich opýtala, či je starká rada a sama so sebou spokojná, že chlapec si dovolí udrieť vlastnú matku v 8 rokoch a odmieta chodiť do školy alebo čokoľvek doma urobiť, nerešpektuje vlastných rodičov, lebo však nemusí a nikto ho nedonúti....- či starká pôjde do basy sedieť namiesto vás, ak chlapec začne chodiť poza školu a vynechá kopec hodín, či je spokojná s tým ako vám kazí výchovu, a že ho prevychováva akurát tak pre kriminál - lebo ak syn nezmení správanie tak skončí v polepšovni a tam sa ešte len priučí horšiemu a nájde si nevhodných kamarátov...to isté dcérka je otázkou času, kedy toto nevhodné správanie preberie od syna. Musíte tvrdo zakázať starých rodičov, teda hlavne starkú, ich návštevy len pod dozorom, nesmú mu nič dávať ani dcére - žiadne peniaze, nákupy, darčeky nič, kým sa nezačne správať normálne! Starkému povoliť nech ide naňho tvrdo, keďže naňho syn dá, nech vám teraz pomôže ho dostať do laty, nech ho vodí do a zo školy ak bude treba, nech mu robí policajta! Ak starká neprestane, proste dostane stopku úplnú - je to kruté, ale fakt nevidím inú možnosť. Mali by ste ísť aj k psychológovi/školskému poradcovi a aj na sociálku ak bude treba, dohodnite si sedenia tak, aby ste tam šli aj so starými rodičmi, aby poznali dôsledky ich "výchovy" a čo sa s deťmi môže stať, ak sa ich prístup rýchlo nezmení - ak starí rodičia nedajú na vás možno sa zľaknú, keď im to povie lekár prípadne aj učiteľ, školský poradca, sociálny úradník a pod. - možno im konečne začne blikať v hlave kontrolka, že to poriadne prepískli.
@karmen118 máš pravdu, no ľudia ( rodičia, babka tým myslím ) sa nemenia.. akú mu dali 8r výchovu tu maju vysledok. A to ešte mama chce ísť do prace - kto bude tie deti vychovávať?? A to aktuálne tusim 7 mesačne ? Keď pôjde do prace bude mat dieta cca rok. Mat deti znamená sa im venovat vychovávať ich .. nie len nakŕmiť. To čo deti vidia doma ( lebo je to gro času ) to ich formuje. Mnoho rodičov je lenivých pohodlných a deti samorasty. Potom to tak aj vyzerá. Radšej im všetko daju aj 5x za deň sladké.. len aby mali pokoj. Osobne z toho čo tu čítam od autorky - vidím takmer žiadnu šancu na nápravu a čakať, že ho vychova skola psychológ a pod je naivne.
@danim to ze ide mama do prace by na výchovu dieťaťa vôbec nemuselo mat vplyv, keby boli nejaké pravidlá. Kopec mam pracuje a takýto problem nemaju.
Inak osobne, nevidím dôvod na sadanie si s babkou a obvinovacky, vyhrzacky. Treba im oznámiť ze od dnes ziadne dary, peniaze a somariny nebudú nosiť. Návštevy dohodnuté a nech sa zahrajú nejakú hru spoločenskú radšej s nim. Ak bude mať babka problémy nech si to príde vydiskutovat keď je chlapec v škole. Ak nebudú dodržiavať tieto fakt jednoduché pravidlá tak bude po navstevach. Nik iný ako rodič za dieťaťa nie je zodpovedný, nik malého nenúti cely deň pracovať, učiť sa... Keď nebude vyvádzat urobí si úlohy za chvíľu a môže si robiť čo chce a to rýchlo uvidi a pochopi. Keď nebude spolupracovať, bude sa učiť cely večer..
@simca06022011 teraz mam na mysli to ročne cca. Nemuseli by mat vplyv- ak by trávilo čas v jasliach, kde mu tie pravidla nastavovať budú. No ak ho dostane na starosť babka.. tak konecna.. a ta sa už isto nezmení. Vždy deti viac rešpektujú rodičov ako starých rodičov. Myslím to aj z pohladu starých rodičov- ti na nich dozru. Vychovávať deti maju rodičia.
@simca06022011 Ahoj, dnes mi volala babka že moja mamka sa jej zalovala že tyram Syna. 🤦♀️. Normálne babka mi vravela ze ma zavrú do hareštu no katastrofa som skoro vybuchla aj na 83rocnu zenu😪
@sense
@marianeta
@0silvia0
@majkeel
@majkeel
@basska_b
@ktochytavzite Ahojte, no volala som s P. Učiteľkou prisľúbila mi pomoc že proste bude ostávat po skole a navrhla aby som skúsila takto že napr. Zajtra syn môže ísť k dedovi, ale pred. Tým musí spraviť DU. Ze. Takto. To musím že nie úplne všetko zakázať. Inak dnes mi volala babka moja že moja mamka jej volala. Ze tyram syna🤦♀️🤦♀️🤦♀️Skoro som vyskočila. Na 83 ročnú ženu hrôza. Moja mamka si myslí že som zla matka pretože niečo chcem od syna... A nechcem ho k nej pustiť 🤔Babka mi povedala ze pujdzem do hareštu 🤔😂Hrôza tak potrebujem objať 😪
Tak to vôbec nerieš s mamou ani babkou... Mne keď kybicuju do čohokoľvek, poviem len ok, nezaujíma ma názor, čau... Skladám telefón. Vôbec sa nerozculujem (tiež mame veci do ktorých sa každý stará 😂 ale našťastie dieťa to nie je)... Reči o tyrani jedným uchom dnu a druhým vin. Oni svoje deti už vychovali, tak nech oddychujú 😂 inak ja sa pamätám na výchovné metódy mojej matky a ja na malú len zvysim hlas alebo aj tie sladkosti keď som zrušila... Tiež som tyrala dieťa 😂🤦♀️ vodu kazu, víno pijú...
@danim aj starí rodičia sk sú normálni vedia nastaviť hranice... 😉 A zase rocne, dvojročné dieťa kym ide do škôlky tych pravidiel až toľko nepotrebuje.
Na raňajky, obed, večeru iba pol suchého rožka. Vavali oči, mami prečo? Aby si si už zvykal na biedu, ktorú budeš mat, keď sa nebudeš učiť. Zakázať TV, zobrať mobil, PC.... V chudobe nebudeš mať nič.... Skúste takto. Netlcte ho moc. Ono to nepomôže. Naozaj môžete iba vystupnovat jeho trucovitost. Držím vám palce.
@simca06022011 presne,to asi všetci starý rodičia takto
@lauriema ma syn nejaku zodpovednost doma? Vylozit umyvacku, krmit rybicky, utierat prach? Pises, ze lezi v posteli ked mu zakazes mobil, TV. Daj mu zodpovednost, aby v tej posteli nelezal resp. Zakazat aj to. Daj stolicku na dvor a tam ho nechaj sediet ked nebude chciet nieco robit. Uvidis ako dlho vydzi.
Ty si tu nedávno riešila, že syn nepomáha a vyberá v jedle, však? Tam sme si vymenili pár príspevkov ... Baba zlatá, ja som na koňovi 11 rokov, ale teda mám za tú dobu o polovicu menej príspevkov ako Ty za 3 mesiace. Tiež mám 8 ročného syna a tri deti ... ale Ty mi pripadáš, akoby Ti tie deti teraz dali alebo čo ... Ty si si za 8 rokov nevšimla, že ti mama kazí decko? Mne svokra robili trošku výchovné prieky, keď mal malý rok, tak ju môj muž vyškolil, že odvtedy ani nepípla k výchove našich detí a to je moja svokra vzdelaná inteligentná rozhľadená žena, mám ju rada a vážim si ju. Ale výchova je vec teba a tvojho manžela, nikoho iného. Toto čo máte so synom to je dlhodobá vec ... tie uštipačné poznámky, to neexist, aby ich dával sám od seba, to musí mať naučené, odpočúvané od niekoho. A neviem, celé tomvaše fungovanie mi príde nejaké čudné ...
@rubinka niekde autorka pisala, dufam, ze si to dobre pamatam (ak nie, ospravedlnujem sa a autorka oprav ma), ze najstarsieho syna jej viac-menej vychoval jej otec (alebo rodicia)? Autorka studovala, neskor pracovala, takze potrebovala s vychovou pomoct, pravdepodobne mala deti velmi mladucka. Cize vychovu jej deti mala na starosti asi cela rodina, preto ona ako matka nie je ziadna autorita. Jej syn sa k nej sprava ako ku starsej sestre. Preto si stari rodicia asi narokuju zasahovat do vychovy, nakolko boli na to zvyknuti a kedysi boli o to poziadani... A toto iste ide urobit najmladsiemu dietatu, da malu do starostlivosti svokre. Cize kazde dieta jej vychovava niekto iny, rozlicne pristupy, zaangazovana je do vychovy cela rodina a tak to aj vyzera. Ziadny respekt, ziadne pravidla, ziadna autorita. Autorka by to aj chcela riesit, ale nevie ako a nema na to guraz... Lebo deticky su zlatucke, deticky chcu to a to a ona nema srdce im to odmietnut...
Prepac autorka @lauriema, ak sa ta to dotklo, ale pomenuvam veci pravymi menami. Ak nechces vidiet svoje zlatucke deticky raz v polepsovniach a resocializacnych ustavoch, pritvrd a poriadne, velmi ti drzim palce❤️

@rubinka napraví, polovička to tiež praktizuje a je to veľmi účinný spôsob. Mala sa rozdrapuje, papuluje, upozornenie nefunguje... Pošle ju od stola a môže revat koľko chce, s tým ze keď sa uvedomí a urobi co ma tak príde. Od hladu iste tie naše prejedene deti nezomru, keď raz nedostanu jest 😂🤦♀️ A máš pravdu, bitka nerieši nič. Iba viac agresie vyvolá u dieťaťa.
Tu je problém ze 8 ročnému je dost neskoro nastavovať hranice a učiť povinnosti. Mama nakrici, dieťa mykne plecom a zduje sa, ved na co robiť... Dobre pozná, že mamu to zase prejde, vyvrieska sa, ak sa mu bude chcie vyvrieska sa na ňu tiež a urobí to za neho.... Nevyrieši sa nič. Iba nervy doma budú. My úlohy s robíme /alebo si robí, kým sa chystá večera, ked sú hotové je večera. Moja sa tiež nejde doma pretrhnut kvôli škole. Čiže kým nie sú úlohy večera nie je, kuchyňu zatváram o 19 roky rokuce, čiže ak by si to neurobila fakt bude bez večere 🤦♀️ a stôl v izbe síce ma, ale píšeme všetko na kuchynskom stole😂 neviem v izbe všetko rozptyluje...