Škola dala spraviť psychologický posudok bez vedomia rodiča
caute,
uz zacinam byt dost nahnevana na praktiky ktore sa deju u mojho syna v skole,tak to zhrniem v skratke: prvy stupen bol skvely,moj syn(isiel do skoly o rok skor) vzdy patril k tym najlepsim ziakom a vsetko bolo bez problemu,mali sme skvelu ucitelku a david skolu miloval,jedine s cim sme bojovali bola jeho lajdackost,zabudanie pomocok a tak.celu dobu rozpraval o tom ako pojde na matematicky gympel.presiel na druhy stupen a cele zle 🙄 david do skoly prestal chodit z radostoou,vyslovene mi niekolko krat povedal ze sa tam nudi,zacal nosit poznamky ze nema pomocky a ze si nenosi ulohy,aj to sme eliminovali pretoze on nebol na domace ulohy zvyknuty kedze na prvom stupni ich maval iba minimalne.raz prisiel domov s tym ze bol u specialneho pedagoga a ten sa ho pytal dost sukromne otazky na to ako zijeme,ako si vychadza zo svojim otcom a mojim priatelom atd..veci ktore by nemal riesit bez mojho vedomia a bez toho ze je pri tom rozhovore pritomny este niekto,ok to som vyriesila a vyslovene som triednu ucitelku a aj toho specialneho pedagoga ziadala ze ked sa budu problemy znovu vyskytovat maju mi volat,mailovat...ze som otvorena riesit problemy.nic take sa nestalo,na rodicku v decembri som sa ale zase dozvedela ze moj syn ma urcite disgrafiu!a urcite aj poruchu sustredenia,nasledne mi bolo odporucene psychologicke centrum ktore uzko spolupracuje zo skolou,ja som si vybrala ine lebo som chcela pocut nazor niekoho nezainteresovaneho,vysledok:porucha pozornosti neni chripka a on ju nedostane len tak v 5 rocniku,vas syn je abslutne v poriadku len sa v skole nudi,ziadne dis sa nepotvrdili. a dnes mi prisiel david domov zo skoly s tym ze bola za nim nejaka pani a robila s nim vselijake testy,bola to psychologicka a robila s nim vlastne tie iste testy ktore sme uz absolvovali,podotykam ze sa to cele dialo bez mojho vedomia,naozaj neviem co si o tom vsetkom uz mam mysliet,je to podla vas normalne?
ja neviem, co ak si ta psychologicka len robi nejaku pracu a potrebovala nejaku vzorku ziakov, co ja viem, napada mi vselico
@drnda37 pridaj sa do skupiny Právne poradenstvo. Tam ti určite poradia, čo máš robiť.
inak u nas na skole robili tiez nejaky vyskum z katedry pedagogiky, tykalo sa to vychov- hudobna, vytvarna, telesna a informovali nas len an rodicku, ze to prebehne, nic sme nepodpisovali
ale mozno sa na to vztahuje ten uvodny informovany suhlas, neviem, ja som tiez pedagog, ale taketo sme nikdy nerobili, co ja viem, napr. nejaka praca s temou Pouzivanie predpritomneho casu a vyskyt chyb, napr ziaci robia na hodine cvicenia k danej gramatike a ucitel to na zaver vyhodnoti a sam pre seba si zhodnoti percentualne, alebo co ja viem ako, ze kolko ziakov robilo ake chyby a pod. To je blbost aby kazda takato somarina bola oznamovana rodicom, podla mna. Ziakov sa to nijako nedotklo, robili podla planu a osnov, akurát, ze ucitel si z toho vyhodnoti nejake zavery , aby mohol zlepsit ci uz svoj pristup, alebo pochopit ziakom nove ucivo atd....
Zienky prepacte, ale nezdielam Vas nazor. Preco ste tak vehementne proti? Myslite, ze skola ma zaujem robit zle dietatu? Moj nazor je taky, ze ten psycholog je preto, lebo hladaju cesty, ako prist na priciny nejakeho konania, stavu ... a tym padom hladat riesenie a tiez pomoct dietatu to prekonat... Myslim, ze skolsky a celkovo akykolvek psycholog je tym poslednym, ktory by chcel dietatu ublizit... Celkovo ten terajsi postoj spolocnosti voci skole nepridava ucitelom, pretoze ma vo vsetkom a vzdy zviazane ruky, nemoze na dieta zvysit hlas... lebo rodic sa hned na vsetko stazuje... a potom sa rodicia v 15 cuduju, co je z ich zlatickom, ze nema respekt pred nicim a nikym... Mozeme si za to sa sami.
@parker36 ja som si zazila peklo so skolou kym som bola pokorna, neriesila som a syn skoncil v ohrozeni zivota po siksne v nemocnici, je v inej skole, tiez robili protizakonne veci aby sa ocistili. Teraz je syn spokojny aj my nasli sme skolu kde zalezi na detoch vsetkych nielen na top sponzoroch. Pomohla nam skolska inspekcia a zriadovatel. Byvala skoka este sirila o nas ohovaracie nepravdive veci aj v novej synovej skoke skusali ohovarat ale v novej skole im neuverili a dobre spravili, mame klud.
@elise presne, ľahko sa hovorí. Mne syna tiež sikanovali, škola sa tvárila, že sa nič nedeje. A prečo? Lebo otec toho fagana je poslanec a zároveň aj v rade školy. Museli sme prestúpiť na inú školu. Sťažnosť som nepodala, už som nemala energiu na to, hlavne, že sme boli odtiaľ preč a syn je spokojný na novej škole. Takže ma nikto nepresvedči, že každá škola bojuje za práva, dobro dieťaťa
Podla toho co som si precitala z uvodneho prispevku, no necitala som komenty.. Nemohlo sa stat, ze s tym suhlasil otec dietata? Na taketo veci nemaju obaja pravo a nestaci len suhlas jedneho z nich?
@parker36 tu nejde o to, ze @drnda37 odmieta odbornu pomoc. Nikdy jej ani neoznamili, ze podla nich ma jej dieta nejaky vazny problem a este si dovolia ho bez jej vedomia poslat k psychologicke!
@drnda37 Ja by som to urcite nenechala len tak (ihned by som sla za triednou a za riaditelkou, ak sa budu vykrucat, tak to treba riesit dalej inspekciou a zriadovatelom skoly, toto je nie pripustne).
@parker36 ale v zaujme dietata, ak nieco vyviedlo je aj to, aby sa to oznamilo rodicom dietata, aby mohli z toho vyvodit dosledky a nie konat poza chrbat, ak to bolo nieco vazne, ak napr len psycholog zistoval, ze napr akou formou sa deti doma ucia, kolko sa ucia a pod. z toho by som ziadnu vedu nerobila
@parker36 - skola momentalne musi mat suhlas pomaly na vsetko, a ak dieta zoberie na taketo vysetrenie, alebo len na pokec obzvlast. Rodic musi byt informovany a musi suhlasit s danym vysetrenim. A vsetko sa dava pisomne. Skola je velmi dobre informovana, co si moze dovolit a co nie
a hlavne, ak aj nejake taketo vysetrenie urobia, musia dat info rodicovi, a az po suhlase rodica skole !!!
@saskarisko
@zuzana76
@whitecat666
@tristanianz
@sweetangel20 pýtala som sa učiteľky a ta o ňom nevie,lebo dlhšie marodovala.Vraj sa opýta.Aby si to tu niekto zle nevysvetlil,mne ide len o to,ze ja ako rodič o tom mam hadam vedieť.A nevie to ani mamička druhého chlapca,ktorá bola veľmi prekvapená z mojej informácii.No uvidíme co mi povie v pondelok.

@zuzana76
@drnda37 ku skolskej psychologicke moze poslat aj triedna ale musi bezodkladne informovat rodica. Skolsky psycholog nesmie pisat posudok ani spravu a nesmie po rozhovore oznamovat pedagogom vysledky rozhovoru. Musi najskor hovorit s rodicmi dietata. Pri sikane musi pristupovat citlivo