Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@zdenka821 u nas sa da taky dozaznik vytlacit na skolskej stranke a urcite ho dostaneme na rodicku v skolke 🙂
@titkovamiriam ďakujem, popytam sa
@voskovka @elisadavinci preto sa to učiteľka pýtala, lebo septembrové dieťa (až po december) ešte v pohode môže nastúpiť do prvého ročníka, pokiaľ mu to odporučí psychológ ( v takom prípade je to psychologické vyšetrenie nutné ). Dokonca môže byť predčasne zaškolené aj napr. januárové dieťa, len tam sú už tie podmienky veeeľmi prísne a náročné...
@elisadavinci ja mám syna augustového a dali sme mu odklad a určite neľutujem, vidím to skôr ako obrovskú výhodu, nepáčila sa mi predstava, že bude mať o rok starších spolužiakov... A tento rok mu určite prospeje, už teraz to na ňom vidieť...Navyše navštevuje nultý ročník a tam je tá príprava trošku na vyššej úrovni ako v škôlke 😉
Ahojte maminy, aj ja sa pridávam do témy, od septembra máme prváka. Je narodený 27 dec., do školky šiel spolu s tohtoročnými predškolákmi, tak sme ani neuvažovali ho dať do školy skôr, navyše je ešte veľmi hravý a neobsedí..tak do septembra má čas ešte dozrieť.
Ešte som sa chcela spýtať, na zápis je treba aj papier od lekárky o jeho zdravotnom stave? dík
@jaduska neboj, vôbec to s tým odkladom nie je také hrozné, ako si myslíš 😉 My sme to absolvovali minulý rok, chceli sme pre syna odklad, pretože je augustový. Už na zápise sme mali v tlačive otázku, či žiadam alebo nežiadam odklad povinnej šk. dochádzky, takže som začiarkla žiadam a potom som už len priniesla od psychologičky potvrdenie a to je fakt len formalita. Či Ti psychológ odporučí alebo neodporučí nástup do školy, rozhoduješ sa len TY!!! Ten psychológ má len odporúčací charakter. Kamoške napr. neodporučil psychológ a ani na zápise v škole a ona ho aj tak dala do školy a nemohli nič. Rozhodnutie je vždy na rodičovi. 😉
@fiffinkaa nie, od lekárky určite nie. To zvykne škola zverejniť čo si treba priniesť, my sme myslím mali rodný list dieťaťa a môj občiansky, to bolo všetko.
dievčatá ahojte, ja mám syna narodeného na konci augusta 2007 a tento rok by sme mali ísť tiež do školy. ibaže synček je jednak v triede najmenší, najútlejší, hravý, neposedný, pravdepodobne by sme ho radi dali do školy až o rok, tuším má ešte čas....
viete mi poradiť, ako treba postupovať pri vybavovaní odkladu? treba ísť na zápis do školy, alebo prv po posudok k lekárovi?
ďakujem za všetky rady 🙂
@burina111 - nasi su tiež august 2006, a minuly rok sa to robilo takto:
v skolke sme už na zaciatku roku povedali, že chceme odklad, ale normalne s nimi pracovali ako s predskolakmi, ale vedeli, že ich miesta sa neuvolnia....
isli sme normalne na zapis, kde sme pri vypisovani papierov zaskrtli kolonku..ziadost o odklad...tie si ucitelky odkladali nabok...myslim, že v aprili-maji boli na testy na pedagogicko-psychologickej poradni /ale u nas sa to robilo v skolke/...psychologicka nas poom informovala, že navrhuje odklad, my sme to podpisali a už ona to posielala do skoly...my sme potom este museli prist priamo do skoly a doniest potvrdenie od dr. a samy sme pisali ziadost, ale to bolo až maj-jun....
@zlatovlaska123 presne také info som mala aj ja, že to záleží na rodičovi....totiž poznám dosť deciek, ktoré išli do školy rok neskôr a vôbec sa mi nezdá, žeby to ozaj potrebovali....
@burina111 pôjdete normálne na zápis, tam si požiadaš o odklad a ďalej ti už povedia čo a ako - dovtedy netreba robiť nič 🙂
@burina111 môj je tiež narodený 27.8.2007,u nás v škôlke už bola psychologička,s predškolákmi robila rôzne testy a poobede sme s ňou mali pohovor.Mne hned na úvod povedala že keby sa narodil o 5 dni neskôr nie je čo riešiť a neodporučila ho do školy,hapruje jemná motorika,je hravý,chcel úlohy urobiť precízne,bol posledný..to ho rozplakalo,matematické úlohy zvládol na 100 percent,ale to je na školu málo.Ja sama vidím rozdiely,starší syn je júnový,žiadna psychologička ho netestovala a nemala som žiadne pochybnosti o jeho zrelosti.
ahojte..tak aj ja sa pridavam ....moj Tomi mal v novembri 6 rokov...tak nas tiez caka zapis.....
tiez sa neviem rozhodnut pre skolu...chcela som Mierovu alebo Drienovu v Ba,ale kedzee tam nespadame..asi bude problem s prijatim...tak nakoniec bude chodit asi tu v biskupiciach Podzaahradna......este stale tam nie je vypisany zapis...tak cakame....
maly je celkom sikovny....len ta jemna motorika nic moc,nema rad kreslenie,ale az teraz sa k tomu dostava,a jemne sa to zlepsuje.inak nema problem...pozna hodiny,cisla,pismena....vie sa orientovat v case, mesiace,dni v tyzdni,vie zratavat do 100,uz vie napisat tlacenym skoro celu abecedu aj cisla.....
ja som rada ze nemusim riesit odklad....a vyriesilo sa to za mna.....
tasku sme chceli od jeziska,ale nevedel sa rozhodnut..tak to nechame asi na meniny... ale paci sa mu od topgal ta futbalova.....
ahojte, pridavam sa aj ja, Matko je aprilovy, a nechce sa mu ist do skoly 😒 , nevie este ani pocitat do pät, je velmi nesustredeny, to mi povedala i psychologicka, ze si to vsimla, ale rad kresli, vieme sa podpisat , zapis nam nasa skola este nevypisala, chceme ist na cirkevnu,
@babusa1 uvidis co ti povedia na zapise a ked tak skus psychologocku a uvidis.do skolky chodi?
ano do skolky chodi, ucitelka mi povedala, ze do septembra ma cas vyzriet a naucia ich vsetko co potrebuju 🙂
@babusa1 moja sestra má dcéru narodenú 6.septembra, ale chcela ju dať do škôly, tak kvôli 6-tim dňom musela tiež chodiť ku psychologičke, kvôli "predčasnému" zaškoleniu....a tá psychologička s odstupom cca 3-4 mesiaca nechápala, že z akej neposedy je sústredené dieťa....niekedy ten vývin neide plynule, ale skokmi, takže človek nikdy nevie, ako to nakoniec dopadne 🙂
psychologicka nas pozvala v marci na dalsie testovanie, tak uvidime, nemam problem ho nechat v skolke 😉
@babusa1 ono je najlepsie to vysetrenie co najneskor ,lebo moze sa stat ze v januari eate nieje zrely a v maji že pohoda.Marek za 4m v skolke spravil take pokroky že ho nespoznavam 🙂 a kde je este september 🙂 tak som rada
Ahojte, prosim vas, co si treba so sebou vziat na zapis?
Dakujem. A pre dieta aj nejake prezuvky alebo netreba?
zdravim kocky,ak sa tu o tom uz niekde pise,prosim nasmerujte ma na cislo strany 😅 ...mame tiez predskolacku a zvazujeme zapis do sukromnej zakladnej skoly ALE o prijati rozhoduju nieco ako prijimacie testy a NEVIEM teda,ze ak ju tam neprijmu napr.pre nedostatok miesta,pojdeme znova na zapis do statnej skoly ci ako sa to potom riesi? 😅 dakujem a tesim sa na prispevky v skupine 😀 asi mam vacsie obavy ako ona,ako to zvladate kocky?normalne mam z toho trocha stresy,ze sa to uz blizi 😀
@stastnamamulka ja síce nemám syna na súkromnej škole,ale je to škola vyhľadávaná a bez rajonizácie,oni majú také príjmačky v apríli a každé dieťa už musí byť niekde zapísané,my ked sme tam išli pred 5.r. sme toto ešte neriešili,vôbec sme na našej škole na zápise neboli,takže neviem ako by som to riešila 🙂 ,našťastie bolo moje dieťa jedným z tých 130 čo prijali
@helencek fiiha no to sa asi aj spytam v skolke,ze co a ako 😅 no my sme male mesto,takze to je skor sukromka s uvodzovkami,vobec nikoho tam nepoznam,byvame tu len 5rokov,ale vraj je v meste oblubena,chvalia si ju rodicia aj ziaci,paci sa mi pristup k ziakom /podla ich opisu na stranke skoly/ a nechodia do nej Romovia,ktorych je v nasom meste pozehnane 😝 😅

ahojte 🙂 moj synček ide tiež o dva tyzdne na zapis, je to pre mna stres, neviem sa s tym stotoznit, akosi hrooozne rychlo to ubehlo. Chcela som sa spytat, ci je potrebne vypisovat nejake prihlasky a pod. vopred alebo sa to robi az v den zapisu v skole?