Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@stastnamamulka aj v meste, kde som bývala predtým vznikla "súkromná" ZŠ asi kvôli takým istým dôvodom ako u vás (šak východ, nie?).....no a so staršou dcérou sme boli na zápis iba na tej súkromnej, na štátnu sme už nešli, ale tak my sme vedeli, že nás vezmú.... podľa mňa by ste mali ísť na zápis tam, kde patríte, aby si si splnila zákonnú povinnosť a potom ísť na zápis aj na tú "výberovku", ale fakt sa popýtaj radšej v tej škole, možno aj tie testy sú iba také pro-forma, aby odradili tých, ktorých tam nechcú....
@stastnamamulka normálne chod osobne do tej súkromnej školy za riaditeľom alebo riaditeľkou a popýtaj sa čo a ako. budeš to mať z prvej ruky. rovno ti povedia aké sú podmienky a čo budu od malej chcieť na zápise. držím palec. daj vedieť ako si dopadla.
@andrea.m dakujem 🙂 to je dobry napad 😉
@stastnamamulka Není za čo 😉 Možno pôjdete na zápis rovno do tej súkromky. Zase neverím žeby tam bol v Sabinove až taký nátresk. 😉 (Som rodáčka z okresu SB 😉 )
@andrea.m vazne? 😀 no mi tu byvame len 5rokov,takze to tu nejako nepoznam 😅
@stastnamamulka vážne 😀 pochádzam z obce Vysoká. to je od Sabinova tak cca 30 km.
www.obecvysoka.com odtiaľto
@andrea.m na gympli som mala kamosa z vysokej/ja som z Lipian/,volal sa Martin 🙂 mal take blondate kucerave vlasy 😀
@stastnamamulka ja umrem. to je môj brat 😀
@andrea.m 😀 Martin Angelovič!uhadla som? 😀 😀
@stastnamamulka uhádla 😀 ja som andrea angelovičová vydatá maurerová. a nášho maťa pozná celá okolica ak nie celé slovensko 😀 😀 😀
@andrea.m 😀😀😀 a co robi?
@stastnamamulka doktorantské štúdium na prešovskej univerzite. je 2 roky ženaty (dúfam, že šťastne 😀 ) detičky zatiaľ nemá
@stastnamamulka a je aktívny vo všetkých možných študentských výboroch.
@andrea.m no sikovny bracho😀 aj na gympli bol vsade mozne aktivny😀 tak nech sa mu dari nadalej...dala by som ho pozdravit ale asi si ma uz nebude pametat☹ na lyziarskom som bola buchnuta do jeho najlepsieho kamosa😀😀 hmmm to boli casy😀
@stastnamamulka do dávida? no len daj meno. u nášho maťa nikdy nevieš....... 😀 😀 😀
@andrea.m no presne😀😀 to so mnou este trieskali hormony😀😀 tak skus,ze Lucia z oktavy,spoluziacka Tomasa Filipa,triedny nam bol Stefan Palusek...a ze nech sa mu dari😉
@stastnamamulka 😀 😀 😀 števo palušek je ináč môj kamarát a rovesník 😀 😀 😀 a prečo hormóny. ved david bol aj je krásny chlap. 😀
@stastnamamulka tak som mu volala 😀 samozrejme že si na teba pamätá a srdečne ťa pozdravuje a kedže bol práve s dávidom tak aj dávid ťa pozdravuje a obaja ti posielaju pusu. že nech sa ti darí a máš od nich vyboskávať deťuchy. 😀 😀 😀 boli v šoku ked som im povedala že máš tri. 😀 😀 😀 aj som ich zdrbala že čo robia po nociach ked ich spolužiačky takto predbehuju 😀 😀 😀
@andrea.m hahaha 😀 😀 😀 asi si cvrknem 😀 boli to pekne casy 😀 ale zasa teraz mam po boku uzasneho chlapa,takze vyber nelutujem 😀 😀 😀 ten svet je aky maly 😅 🙂
Ahojte. My tiež nastupujeme v septembri do školy. Vili je 09/06, čiže sme mali odklad. Má problém s výslovnosťou a dosť veľký, riešime to logopedičkou. Tak som zvedavá, čo nám povedia pri prihlásení do prvého ročníka... 😒
problém je, že malý cvičiť nechce. Robí to s hnevom a trucuje. Vydrží päť min. a už uteká preč..snáď aj to pomôže 🙂
Ahojte, aj my budeme mať v septembri prváka 🙂 chcela som sa opýtať, ako asi prebieha zápis, čo sa detí pýtajú, či im dávajú nejaké úlohy. Maťko sa narodil v septembri 2006. Na jeseň 2012 sme začali chodiť na logopédiu, nevedel L a R - teraz nám L už ide celkom fajn, tak hádam do septembra zvládneme aj to R, čítať nevie, ale niektoré písmenká pozná - vie prečítať, vie sa podpísať, vie kde býva (mesto, štát), vie kto je náš prezident, čísla pozná do 100, sčitovať a odčitovať do 20 tiež zvláda, máme doma rôzne zošity a knihy pre predškolákov, z ktorý si robíme úlohy, v škôlke ich tiež veľa učia - tak hádam to zvládneme 🙂
tak my už máme termín na zápis 5.-6.2.2013 😉
@nellushka aj my máme dosť veľký problém s výslovnosťou, chodíme taktiež k logopedičke. a taktiež nechce cvičiť, som z toho niekedy na nervy a v strese... keď má dobrý deň, vydrží cvičiť dlho, ale ináč po desiatich minútach už nechce, len počúvam, ako ho to nebaví, aká to je nuda ☹
tak u nás je zápis 5.2.2013 🙂
@nellushka moja dcerka to iste...my sme dva roky zili v Anglicku, a mozno aj pre bilingualnu vychovu zacala neskor rozpravat a ostalo jej to take nedopovedanie koncovych slabik, takisto R, S, a ostatne sykavky jej robia problemy. Hoci chodime uz 3. rok na logopediu, tiez bojujejem, hoc sa snazim hravou formou...ked sa jej chce, ak ju opravim, tak to zopakuje, a ked nie, tak bude trucovat....Ale verim, ze do septembra je este dlha doba, tak to zvladne...

@stastnamamulka vyrastala som v okrese Rim.Sobota,takže ten bonus,málo cigánikov chápem...ja som si s nimi ako dieťa užila dosť 😝