icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

hasleerka
31. jan 2014

no ale nám ten polrok rýchlo ušiel ... dnes prvé vysvečko

oliinka
31. jan 2014

Ahojte budu mat vaši prváčikovia niekotí aj inu znamku ako jednotku?alebo aké slovné hodnotenie?lebo my patríme ktým slabším ☹

yukki
31. jan 2014

@oliinka áno, budú. A známky nezávisia len od schopností a usilovnosti dieťaťa a rodiča......ale aj od učiteľky-akú formu motivácie uznáva, ako je ochotná známkovať zlepšenie a snahu, ako dokáže empaticky odhadnúť ktoré dieťa čo potrebuje a či chce dať polke triedy trojky v prvom polroku ich školovania alebo nie....

oliinka
31. jan 2014

@yukki a vy ste natom ako?

yukki
31. jan 2014

@oliinka ani sa mi to tu už nechce rozpisovať, malá má IVVP kôli ADHD, má kopu 3 a 4-má aj 1 a 2, pani učiteľka povedá, že patrí k priemerným žiakom-z toho by vyplývalo, že polka triedy je lepšia a polka horšia ako ona-čo sa mi v prváckej triede bars nevidí, bo čo pamätám a aj zisťujem tak proste v tých prváckych triedach sa skôr udeľujú tie lepšie známky-ale tak, je to jedno. U nás sú iné priority, ako vynikajúce vysvedčenie, vzhľadom na anamnézu budem rada, ak bude dieťa v dospelosti svojprávne a schopné žiť tak, aby neškodilo spoločnosti....a pri tomto cieli teda známky nehrajú hlavnú rolu

hasleerka
31. jan 2014

no mne dcéra povedala že všetci mali jednotky .. a to viem že sú tam aj slabšie deti

gretkab
31. jan 2014

U nas mala vacsina triedy jednotky, ale par deti (2-3) mali aj nejaku dvojku pokial viem. Ale Marek mi tvrdil, ze napriek tomu, ze Vikinka mala dvojku, pani ucitelka ju velmi chvalila, ze sa od zaciatku roka velmi zlepsila (ale pokial viem, tak ona ma ozaj problemy s ucenim, aj ked neviem podrobnosti).

andrea.m
autor
31. jan 2014

tak máme čisté 1 a známkované všetko aj výchovy 🙂

sojana
1. feb 2014

u nás mali všetci 1,iba nad jedným chlapcom prižmurila oko aby mal aj on čisté,tak to povedala Natálka známkované bolo všetko okrem náboženstva a dostali od učitelky pochvalné listy za usilovnost,šikovnost + srdieč.lízatká. Chcem sa opýtat tie výpisy (vysvedčenia) treba vrátit do školy, či si máme nechat? 😅

andy2010
1. feb 2014

@sojana
vypisy ostavaju doma

yukki
2. feb 2014

Baby, len pre zaujímavosť-keď ste s dieťaťom na Očr, nejaká bežná angína/chrípka/priedušky...a doktorka povie: prídte v pondelok na kontrolu, v pondelok prídete so zdravým dieťaťom, doktorka ho vypíše do školy-ide-odvediete ho- ešte v ten deň do školy, ak by povedzme vymeškalo len prvú hodinu kôli tej kontrole? Lebo my áno.....ale my sme to tak aj za socíka keď ja som bola malá robili-kontrola hneď ráno a v deň kontroly sa už šlo do školy...

gretkab
2. feb 2014

@yukki U nas sa nechodi na kontrolu, ked su zdravi, len ked to nie je este ok. Ale inak ano, ja by som ho v ten den dala do skoly.

andrea.m
autor
3. feb 2014

tak u nás sa ostáva doma vždy minimálne 10 dní aby sa rodičovi tá OČR aj rentovala 😀 a v žiadnom prípade nedávam dieťa do školy v deň kontroly. ten jedeň deň voľna navyše ešte nikoho nezabil ani nezruinoval 😀 ešte ich život nabije dosť

matisekc
3. feb 2014

my musime mat v ZK ospravedlnenie od doktora a ten napise dokedy ma byt doma, na kontrolu tiez nechodime, len ak sa stav nezlepsuje

dalea
4. feb 2014

Tak dnes moja doniesla vypis,kedze v piatok bola chora.Maju znamkovane vsetky predmety,aj vychovy, okrem nabozenstva. Mala jednotky,ale niektore deti mali aj horsie znamky,cize nedavali im automaticky jednotky,ako volakedy.. K tej chorobe,nie vzdy chodime na kontrolu,niekedy netreba,ale ked chodime,v ten den ju este nachavam doma..

belasy_motylik
8. feb 2014

Chcem poprosiť dobré duše - mamičky prváčikov - bola by niektorá ochotná naskenovať mi aspoň prvé strany z čítanky? Poprosím do IP a vopred ďakujem ♥♥♥

hasleerka
10. feb 2014

@belasy_motylik akú čítanku potrebuješ, je ich totiž viac ???? my máme lipku

belasy_motylik
10. feb 2014

@hasleerka môže byť aj Lipka, bola by som rada 🙂

horana
10. feb 2014

@belasy_motylik Tu ju mas celu:
http://www.aitec.sk/produkt-preview/hupsov-slab...
prip. na tych strankach aitec si mozes elektronicky listovat aj v inych ucebniciach..

hasleerka
10. feb 2014

@belasy_motylik ak ti stačí čo poslala horana ok,,, ak nie tak ti to zoskenujem... napíš

andrea.m
autor
10. feb 2014

mi nemáme čítanku ale hupsov šlabikár druhá časť ☹

naši dnes začali lyžiarsky. Tami je v skupine úplných začiatočníkov ale ide jej to skvelé 🙂 dnes som bola na rodičovsku výpomoc a som teda úplne K.O 😝 ešte pôjdem aj v stredu a piatok, manžel možno vo štvrtok. zajtra si musia poradiť bez maurer family 😀

belasy_motylik
10. feb 2014

@hasleerka ďakujem veľmi pekne, podarilo sa mi to poriešiť inak 😉 🙂

Ale chcela by som poprosiť teba aj ostatné maminky o pomoc - potrebovala by som zoznam učebníc /autor a aká učebnica alebo prac. zošit/ používajú vaši drobci v 1. polroku 1 ročníka celkovo zo všetkých predmetov, ale potrebovala by som to dnes večer 😒 Tak ak sa niekto obetuje, tak vopred obrovská vďaka 😉 😵

belasy_motylik
10. feb 2014

Tak už aj to máme, tak veeeľmi pekne ďakujem 😉 ♥♥♥

hasleerka
10. feb 2014

@belasy_motylik ok inak by som nemala problém .. ak budeš niečo potrebovať kľudne píš

rodinnevikendy2
11. feb 2014

Milé maminky, blížia sa jarné prázdniny,a s nimi aj náš rozprávkový pobyt
ŠAŠOVINKY SNEHOVINKY s baby plávaním, vhodné pre deti vo veku 2-9 rokov. S vyhrievaným bazénom na Remate. Posledné voľné miesta.

https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/rodinn...
🙂 🙂 🙂

matisekc
11. feb 2014

@belasy_motylik slabikar 1, pisanka 1-3 od Stefekovej
matematika1 od Lehotanovej
prirodoveda od Zigovej, Jancichovej a Douskovej
hudobna od Kopinovej, Ruzickovej a Damborakovej

kulinan
11. feb 2014

Ahojte dievčatá,ako napredujete. Prosím vás,aké písmenko píšete? Ja neviem,ja mam pocit že idú z rýchlika,všetko preletia a doma nič nestíhame. Príde o piatej z družiny, rýchlo učiť,ešte sa pohrať,najesť,vela času nemá a ani sa mu už moc neskoro nechce. A ked máme robiť všetko,aj čítať,aj počítať matiku a ešte prepis...tak to sú zlé dni...ja strácam hlavu pri tých textoch Hups...katastrofa a niektoré výrazy...manžel to nemôže ani vidieť. 😢

kulinan
11. feb 2014

@matisekc fuha,ja som iné ako šlabikár a matematiku doma nevidela,ani neviem či majú knihy na prir. a hudobnú...len same papiere nosí Filipko domov 😒

hasleerka
11. feb 2014

@kulinan my sme v Hupsovi teraz na malom c ... naši majú ešte aj prírodovedu, náboženstvo a anglinu busy bee.... a čo sa týka šlabikára nemám slov ... divné texty ... ale tak celý tento náš svet je nejaký divný, tak majú dobrú prípravu...

andrea.m
autor
12. feb 2014

@kulinan my sme v písaní na malom N. čítanie neriešíme. zo šlabikára čítajú iba slova a jednoduché vety. neprepisujú ich. texty na prepis nosia prefotené a vety majú našťastie hlavu aj pätu. z matiky preberáme jednotky a desiatky. nič iné sa neučíme. aj ked je pravda že písanie nás zdržuje najviac. Tami ma problém, vynecháva písmenka, píše škaredo a veľmi veľké písmo má. tak som včera napriek počiatočnému rozhodnutiu zaviedla cvičný zošit a tam trénuje krasopis. a hlavne dbáme na to aby napr. autobus bol autobus a nie avtbus